På tal om mat...
Igår testade jag mitt nya våffeljärn. Våfflor är ju väldit gott och jag har gått runt och tänkt köpa ett våffeljärn i ungefär ett år nu. Men det har inte blivit av för att jag har tänkt att jag inte har råd. Inga stora pengar egentligen men det har inte blivit av. Men nu är jag väldigt glad att jag tog tag i det för det är en jättebra efterrätt.
Så igår serverade jag tomatsoppa med knäckebröd till och sedan våfflor efteråt.
I förrgår var jag och älsklingen och åt lunch ute på stan. Blev på Pullman inne i centralhuset. Det var väldigt bra. Jag åt en club sandwich och älsklingen en baconburgare. Det var väldigt bra. Stor salladsbuffé till och extra coleslaw och pommes. Troligtvis inte det nyttigaste lunchen men väldigt väldigt gott :).
Nyplockade vinbär Vinbären kokar i vatten


Den kvällen var jag och hälsade på min moster som hade lite släktfika. Passade på att ta en runda i trädgården förbi vinbärsbuskarna. De sa att jag gärna fick ta med mig hem så jag passade på. Samma kväll stog jag och gjorde vinbärssaft på röda och svarta vinbär. Får medge att det var första gången jag gjorde det. Saker blir ju inte alltid så bra första gången man ska göra dem men saften blev underbart god! Jag var väldigt nöjd med den. Blev ungefär 1,5 L. Men jag ville inte ha några konserveringsmedel i så det var ju en bra mängd. Annars hade man kanske inte hunnit dricka upp den. De sa att den skulle hålla upp till 5-7 dagar utan konserveringsmedel i kylskåp.
Så igår serverade jag tomatsoppa med knäckebröd till och sedan våfflor efteråt.
I förrgår var jag och älsklingen och åt lunch ute på stan. Blev på Pullman inne i centralhuset. Det var väldigt bra. Jag åt en club sandwich och älsklingen en baconburgare. Det var väldigt bra. Stor salladsbuffé till och extra coleslaw och pommes. Troligtvis inte det nyttigaste lunchen men väldigt väldigt gott :).



Den kvällen var jag och hälsade på min moster som hade lite släktfika. Passade på att ta en runda i trädgården förbi vinbärsbuskarna. De sa att jag gärna fick ta med mig hem så jag passade på. Samma kväll stog jag och gjorde vinbärssaft på röda och svarta vinbär. Får medge att det var första gången jag gjorde det. Saker blir ju inte alltid så bra första gången man ska göra dem men saften blev underbart god! Jag var väldigt nöjd med den. Blev ungefär 1,5 L. Men jag ville inte ha några konserveringsmedel i så det var ju en bra mängd. Annars hade man kanske inte hunnit dricka upp den. De sa att den skulle hålla upp till 5-7 dagar utan konserveringsmedel i kylskåp.
Kommentarer
Trackback