Lite om tur och dumheter

Ibland har man tur. När man minst vill det och när man mest behöver det. De gångerna som man för stunden inte inser sitt bästa. Antingen pga tristess eller för att man bara är riktigt dum, vad vet jag.
Hur som helst är det tur att det blir så. I det här fallet handlade det om information. Information man egentligen inte vill ha, ändå är man lite nyfikon.
Fast egentligen vill man inte, jag menar innerst inne, man är bara kortsiktig just i den stunden.
Man vet ju att det är en chansning och sannolikheten att man blir glad övervägs av risken för hemska fastfrusna bilder i minnet, foreeeever.
Men ja, då sätter vettiga tekniken stopp i precis rätt stund och man får lite tid att tänka, innan man tar RÄTT beslut. Nu har jag tagit rätt beslut i frågan under lång tid och det är inte alls så tokigt, så med andra ord ingen idé att sluta med det heller.

Intressant att tekniska prylar vet bättre än en själv ibland. Antingen har tekniken kommit riktigt långt, eller så har vi kanske blivit korkade, eller har eventuellt både och skett...(?)
Man kan undra.... för det är komiskt att rätt saker inträffar precis vid rätt tillfällen.
Nej det är klart att det inte är så, nu överdriver jag självfallet en aning =).  Men visst hade det varit lite roligt om tekniken hade blivit så bra på den punkten? Ett extra förnuft.

Så när man får sällskap av turen, så hänger den visst kvar ibland. Och det är jag ju naturligtvis glad för.
För imorse kom det återigen ett kryptiskt meddelande om paket från posten. Visste inte vem avsändaren var och började spekulera vilt. Tur att sötis kan ta ner en på jorden, lite då...

Hur som helst var det inte tråkigt som kom med posten, tvärtom, jag hade vunnit smink.
Blev glad =)!

Dagens låt

Adam Tensta/ They wanna know




Adam Tensta Det är såna här bilder som gör att man längtar efter våren och sommaren. Att ligga i gräset och titta på himlen är nämligen väldigt skönt!

klart

Så då var räkningarna betalda. Jippie för långa ocr-nummer.

Nice, nu frukost!

Tänd lampan, tack!

Nu är det snart november, det är mörkt och grått ute, det är kallt, det regnar och är i största allmänhet segt.
En sömnforskare, som var med i P3 imorse, sa att det är bra mot vinterdepressioner med mycket tänd belysning hemma.

jag tänder lampor och ljus och sitter här i skenet =). Dags att käka, ikväll är det roliga program på tv.

Hej så länge!

IQ and pizza

I helgen spenderade jag hela lördagen åt högskoleprovet. Kände mig inte extremt sugen på det på morgonen när jag gick dit, men sen när man var klar så var det himla skönt. Var glad över att utprovningsdelen var på engelska+svensk ordförståelse.
När jag kom hem den dagen var jag väldigt hungrig och hade noll inspiration gällande mat. Så var nere på pizzerian och hämtade en pizza, käkade halva och kände mig nöjd.
Städade lite hemma och sedan kom min sötis som jag hade saknat.

Söndagen var riktigt skön och avslappnad.
Sötis fixade min "Helmer" från Ikea, som jag hade lite problem med att sätta ihop. Eller rättare sagt lådorna. Då är det bra att ingenjören fixar.

Idag ska jag hälsa på pappa.
Vädret utanför fönstret ser inte så roligt ut. Regnigt värre. Jag som hade tänkt ta en prommenad. Får ta en kortare sväng ner på stan senare när jag ska till banken.


En torsdag i oktober

Igår, också en trevlig dag.
Började med en lång kö till H&M, som öppnade på nytt i femman. Jag köpte en vit söt klänning, Madde köpte en tröja.
Sen var vi hungriga, så vi gick och käkade lite thai.

Därefter träffade jag en annan kompis och tog det ganska lugnt, softade i sköna stolar, och prommenerade in till stan. Jag gick hem, käkade lite, funderade på vad jag skulle ha på mig på kvällens AW.
Fick ett längre telefonsamtal så blev lite sen.
Kom iaf iväg och det var jättetrevligt. Träffade några kompisar och några gamla kollegor. Satt på ett jättemysigt ställe. Jag var inte riktigt ute efter att dricka igår, så jag tog en cider bara.

Saknar min sötis...

Massa Petter

Igår var en skön dag.
Hade ett möte och därefter träffade jag brorsan och gick ut och käkade, blev en av våra favoriter, grillat oxkött, we likey!

Sen var jag hemma hos morsan och därefter ute en sväng på stan. Sprang på Eva. Köpte 2 nya skivor. Igår släpptes Petter nya skiva "god damn it". Köpte en annan version av hans förra platta "P" också.

Den nya är riktigt bra, lyssna extra"get by", "rostig kärlek" och "goda dagars magi".

Igår träffade jag min sötis och vi hade en mysig kväll, fick goa BLT och kollade Greys Anatomy.

Ska träffa Madde snart, först en kopp kaffe. Ikväll är det AW.

Peace!

Dagens låt

Isabel Guzman/ All in your head

Dagens låt

Dreamboy / What have I done



.

Torkis

Idag var jag duktig, var uppe 7:30 på G till tvättstugan.
Hade en del som behövde tvättas. Skippade tvättstugan under de två veckorna som hissen byttes, hade ingen större lust att släpa upp tvättkassar till sjunde våningen.

Med min vanliga tur så var det ngt skummt med torktumlaren, den lät konstigt och så började det lukta bränt. Blev lite orolig så jag flyttade över allt till torkskåpet istället. What to do...

Da helg

Å vilken mysig helg jag har haft. Det blir iofs mysiga helger oftast numera.
I fredags hade jag och sötis mysig hemmakväll. Jag var extremt trött efter några timmars eskapader på backaplan. På lördagen blev det shopping. Kanske inte världens bästa dag att vara på stan, eftersom alla andra också är på stan då. Så det blir extra varmt och extra knökigt.
Men vi hade trevligt och handlade saker mestadels till sötis. Det var lite syftet med shoppingrundan just i lördags. Vi skulle kolla på tröja, halsduk och vantar.
Duktiga som vi var, så blev det lyckat. 2 tröjor, en halsduk och vantar. Däremellan hann jag shoppa lite också, vi hann med lite kaffe också. Sedan bar det av mot godsakerna. På vägen dit sprang vimamma =).



Sedan en god räksoppa och därefter bakelser i mängder. Bakelsebuffé är inte så dumt för gottegrisar som oss. Visst får man dåligt samvete för vad man äter, men det gör man å andra sidan så sällan så det får gå.

När vi var klara hade klockan hunnit bli 17 och sötis gick hem för att träna och jag gick hem till mamma på ett litet besök.
Kvällen blev mysig, såg Alfie på tv.

Söndag också nice, ganska slapp dag, tittade på tv, lagade god lunch/middag. Därefter klippte jag sötis som hade börjat bli en aning långhårig.

Nu ny vecka, dags att ta tag i träningen igen.
Idag ska jag till pappa och hälsa på och ta en fika.

Dagens låt

Madonna/Die another day





http://www.youtube.com/watch?v=GVfZq1veUso

Wedding?



Ryktas om bröllop i det svenska kungahuset. Blir det av snart tro?









Hade inte skadat med lite uppmärksamhet på Sverige i mer positiva sammanhang efter rondellhundarna......

So sweet

Måste bara säga att min sötis är så söt :).
I onsdags var det Greys Anatomy kväll... och fotboll på tv. Sötis lät mig kolla på Greys Anatomy, båda gick samtidigt, jag fick god macka och milkshake.
Sen på morgonen blev jag iofs väckt tidigt, men jag låg klar ett bra tag, sen fick jag frukost framdukad av min sötis. Hade jättetrevligt trots att jag satt och frös och trodde att fönstret var öppet när det var stängt.
Sen fick jag skjuts och slapp vara ute i kylan.
Min sötis är bäst.

Ett lyxproblem

Funderar på vad jag ska äta till lunch. Inte sugen på något speciellt. Ska se vad som erbjuds och om jag fastnar för något av alternativen. Vad kallar man detta? Lyxproblem. Finns folk som inte har mat och här sitter jag och är kinkig.... Well well.

Dagens låt

Jag älskar Armand Van Heldens nya -I want your soul

http://www.youtube.com/watch?v=xRj3AaZydX8

Inredning

Var och hälsade på pappa igår eftermiddag. Det var riktigt trevligt, lite fika och kaffe. Tittade runt lite och planerade några inköp i inredningsväg som skulle göra det lite hemtrevligare. Så idag ska jag troligtvis handla lite gardinstänger och sy gardiner.

Ikväll är det Greys Anatomy! Så ska jag träffa min sötis =).


Grå, gråare, gråast?

Tänk att det inte gör något att det är grått ute. Jag tycker bara att det är mysigt! Normalt? Alla andra blir ju deppiga så här års, höstdeppighet, mörkt och grått.



I´m not there yet. Jag gillar det mesta just nu. Det e gött.     

Hela hösten gungar.



Nytt, hösten 2007




           

Fjärde världen
-Världens ände 7 nov -07





   Petter -God damn it  24 okt -07


  


        

Ken Ring
 -Äntligen hemma 24 okt -07





  Mange Schmid- Känslan kommer tillbaks Released






  Av intresse:




 

Fronda
- Fridlysta frekvenser Released




   
  Fattaru-Mina drömmars stad Released 2006



Dagens låt

Fattaru/Mina hundar


.

He said, she said, bullshit?

Utanför mitt trevliga liv, i den sk "allmänna vardagen", så är detta dagens största händelse. Skall bli intressant att se vad som händer next.

http://www.veckorevyn.com/mode-shopping/ebbas-blogg/



He said, she said, bullshit?




Välkommen upp.

Oj vad segt det var att gå upp så tidigt imorse som jag fick gå upp.
Men det gick bra. Skulle ner till sjukhuset och ta nya blodprover. Vagnarna och bussarna var sena, hade inte riktigt räknat med det igår när jag kollade upp en resväg.

Har varit och handlat mat nyss. Lite jobbigt att hissen inte funkar. Den är avstängd i 2 veckor för reparation och det kan bli lite jobbigt om man bor på 7:e våningen som jag gör. Man tänker sig helt enkelt för en extra gång innan man går ner och handlar så att man inte glömmer ngt.

Nu ska jag iväg och fixa lite ärenden och papper. Skönt att få det klart.

QT

I miss my boo....! 


Får nöja mig med bilder på små söta valpar, som den här sötnosen.

 Hur söt får man lov att bli? =)

.
.

Dagens låt



  http://www.youtube.com/watch?v=xOoMmFa_-Wk


J Lo släpper ny skiva snart. "Stay together", är en riktigt skön låt från den plattan.












Bye!

Fikasäsong nu!

En skön, avslappnad lördag har det varit idag. Spenderat den med min sötis.
Blev tacos till lunch/middag, därefter lite fika.
Hittade en ny salsasås. Det var med mina tre favoritfrukter, mango, ananas och papaya. Den var väldigt god, men inte särskilt stark, stog att den skulle vara medium, men men, gott var det.

Skulle se reprisen av "Gynekologen i Askim" idag, men missade det tyvärr. Den serien är väldigt rolig. Mycket bra på tv den här hösten.

Sedan har sötis varit iväg och tränat. Jag har städat och nu bakar jag kladdkaka med ett nytt recept och en ny ingrediens. Får berätta efteråt hur det blev =).
Snart kommer sötis hem, saknar.

Igår träffade jag först Madde för lite shopping och smakråd. Det finns väldigt mycket snygga skor just nu. Sedan träffade vi nyklippta Lisa och tog en fika med fruktiga smooties, jag hoppade över själva "fikan". Har fikat så mycket på sistone.

Sitter och lyssnar på Timbalands skiva nu. Den är väldigt bra!


Spooky...

Läste lite om sömnproblem och drömmar mm på någon hemsida igår. Ett sätt att lösa det problemet skulle då vara att avsätta tid under dagen för att tänka på det där som man drömmer om eller det som eventuellt bekymmrar en.

Sure tänkte jag. Jag har visserligen inga problem med sömnen, däremot med väldigt jobbiga drömmar. Förr eller senare påverkar det sömnen i sig. Det blir jobbigt att sova när man vet att man har jobbiga och läskiga drömmar att se fram emot en hel natt. Sen känner man sig inget vidare utvilad heller när man vaknar efter en natt där man vaknat massa gånger och drömt jobbiga saker.

Så lösningen kan alltså vara att ta tag i detta innan man sover. Så jag tänkte att jag måste ju testa.
Undrar bara om det inte finns något bättre sätt?
Jag vet ju egentligen inte orsaken till varför jag drömmer så mycket, ofta och hemska drömmar. Men en sak som jag vet är ju att det är två återkommande teman hela tiden.
Så då gissar jag att det har med vissa händelser att göra.

Att sitta och faktiskt plåga sig själv med tankar om saker som är tråkiga eller människor man inte vill veta av är minst lika plågsamt.
Men sen gick jag och la mig och just i natt, första natten, så hade jag faktiskt inga drömmar.
Kanske slumpen, kanske funkar det, vad vet jag. Jag vill sova ifred bara.

Så kan det bli...

Igår var en dag då väldigt lite var rätt och väldigt mycket var fel.
Jag skulle vilja kalla det för en riktigt dålig dag.

På eftermiddagen var jag och brorsan och köpte en ny dator till mig, en alldeles underbar liten teknisk sak :).


Sen åkte jag hem till sötis och fick supergoda BLT. Efter det var vi ute och gick en sväng. Det var mörkt, kallt och mysigt.
Utanför sötis hus hittade vi ett mystiskt paket som det stog "Varsågod 106" på. Vi tittade på det en stund och bestämde oss för att det antingen var något skämt eller något farligt. Efter ett moget och vuxet avvägande (haha vilken fegis jag är) så lät vi det mystiska paketet ligga kvar där det låg.

Vi gick hem där jag fick en kopp gott fruktte och godis och så kollade viGreys Anatomy där Merediths lilla hjärta äntligen började slå igen.

Sen efter fråga olle och myggan så la vi oss. Och så om man inte hade haft en tillräckligt kass dag. Så måste man ha de jädra jobbiga drömmarna som jag är så jädra trött på nu! Vill inte, vill inte, vill inte drömma om det mera! Hur många månader ska det pågå?

Dagens låt

Lorentz/ M.Sakarias //Stockholm Serenad

Dagens låt

Advance Patrol/Vi laddar


.

Sluta vela!

Jag ändrar och ändrar och ändrar mig hela tiden på en punkt.
Idag har jag gjort det, igen.
Med allt annat är det ordning och reda, inga konstigheter. Men på den här punkten är det obeslutsamhet, ångest och ändringar.

När ska jag sluta?

Trött jag blir på mig själv ibland. Måste det vara så svårt?

Ikväll ska jag iaf träffa min sötis och se Greys Anatomy.

Dagens låt

Det är dags för dagens låt. Finns mycket nytt som är bra just nu.

Men jag är ju en sucker för svensk hiphop. Så ni som inte ha hört Mange Schmidts nya HipHop NonStop, lyssna.

http://www.myspace.com/mangeschmidt



Det var låten som jag satt och diggade i bilen när jag och sötis satt fast i köerna på motorvägen i lördags :).


.

Bye!

Shopping



Igår blev det ett litet besök på Ikea med brorsan.
Väldigt trevligt! Var inte så mycket folk där, det var väldigt skönt.
Käkade lite mat, fikade och gick lugnt runt. Köpte det jag skulle dit för, nämligen en hurts. Vet att den fanns i en mörkgrön färg innan. Men nu finns den tydligen inte kvar. Så kan kunde välja på en vit, röd och tråkig grå.
Den som tilltalade mig mest var faktiskt den röda. Men jag tror att man kanske tröttnar på den fort. Så jag körde på ett säkert kort och valde den vita.

Ja, sen blev det ju en del annat, som det lätt blir när man är på ikea.
Köpte med mig 4 underbara orkidéer. :) Så fina.
Köpte en ny sort också, får se hur det kommer funka. Skulle egentligen bara köpa en orkidé. Men det fanns så många fina och jag kunde helt enkelt inte välja, så det blev fyra.  

Jag älskar orkidéer, what to do...


HELMER Lådhurts på hjul    image87


image88

Bästa helgen!

Jag har nog haft den bästa helgen ever!
Så mysig! =) Har spenderat den med min sötis.
I fredags hade vi myspys. Sågs först på kvällen. Hade saknat min sötis. Kollade lite på tv och hade mysigt.
På lördagen hade vi en liten utflykt till Tjolöholms slott.
Det var så lyckat! Underbart väder, soligt och varmt, höstfärger, ingen vind. Helt perfekt. Bredbandet hemma ligger nere så kan tyvärr inte lägga upp bilderna idag. (Börjar bli riktigt trött på dåliga comhem)
Innan vi kom ner till slottet fastnade vi i en bilkö på motorvägen. Men det gjorde inte så mycket för vi hade jättetrevligt ändå :).
Efter slottet var vi i Kungsbacka och tänkte äta något. Hamnade på ett ställe som visade sig vara riktigt kasst.
Men men, sällskapet var ju trevligt iaf :)!

Nu ska jag till ikea!

Bye!

Mmmmm...





Till min sötis!

Chill, det är fredag!

Igår kom Madde hem efter 3 månader i solen. Då kände jag mig plötsligt blek =).
Lunchade med Carina och Madde, väldigt trevligt. Maten var god, en texmex tallrik.

Lämnade in mina stövletter, de behövde klackas om. Köpte en jättefin silverring och örhängen, men jag får nog byta örhängena, tycker nog att stenarna var lite väl stora.  Så jag ska tillbaka dit en sväng idag.


Ska fika med Nats snart. Får nog försöka plugga lite innan det är dags att gå.

Har tvättid idag, så ska få undan en hel del tvätt.

Och ikväll ska jag vara med min sötis =) och imorgon ska vi åka på utflykt =D!
Jag gillar ju att åka bil med sötis =).

Ha en bra helg!

Bye!

Det är kanelbullens dag!

I måndags var jag och brorsan och käkade vårt älskade oxkött. Jag blev dock lite missnöjd för det var inte helt genomstekt, som jag ville. Dessutom var de extremt sega på restaurangen just den dagen. Mitt kaffe blev kallt innan de kom ut med efterrätten.... Men men

Hittade inte några stövlar i måndags heller. Det var kanske lite synd.

Igår kom sötis med kanelbullar =). Efter att vi hade ätit middag så var vi ute en sväng och gick. Det var mörkt, kallt och mysigt. Sen hade vi mysig kväll med greys anatomy och äppelte och kanelbulle.
Så hade sötis med sig en skiva med min favoritlåt =D, blev jätteglad!



Idag är jag ledig, ska luncha med Carina. Sen ska jag plugga så mycket som möjligt. Tenta om mindre än 3 veckor.

greys

Ikväll kommer Greys Anatomy!! =)

Ska hem strax och laga middag, sen kommer min sötis från jobbet. Sakna.

löv mi löv mi, sej dat jo löv mi

Hello hello.
Har haft en riktig myshelg med min sötis.
I fredags var jag iväg på en kombinerad tjejkväll/förfest i hooden. Jag hade kul. Sötis var på AW,sen träffades vi på avenyn och gick hem och nanade sött.
Lördag var slappt, med tv och pizza. Handlade lite mat på kvällen. det blev iofs ganska mycket, två överfulla kassar och jag envisades med att gå hem istället för att ta bussen och så började det regna. Fast det gjorde inte så mycket. Luktade gott ute, sådär "höstigt". Så hade det blivit mörkt. Var mysigt. Tände massa ljus och började packa upp grejerna och då kom sötis hem :).



Ja, det är 1:a oktober idag. Det är internationella barndagen, det ett år sedan jag flyttade in i min mysiga lägenhet och därmed också flyttade hemifrån.

Idag har jag varit på föreläsning. Per sa:

"kraften som kommer av kraften........... och då är kraften lika med noll"


Kl var 8:45 och jag var inte riktigt med på noterna. Skrev ner det och tänkte att jag ska fundera på vad det kan tänkas betyda lite senare idag. Måste säga att jag inte blir mycket klokare på det nu några timmar senare. Men vem vet, det kanske går upp ett ljus i eftermiddag, eller ikväll.





 På tal om 1:e oktober. Ett år hinner gå fort.... och så hinner det hända många saker. Nu låter det ju nästan på mig som om det är nyår snart. Men det är ett datum som jag har lagt på minnet lite extra.
För det är i princip ett år sedan som vissa saker inträffade, saker av det väldigt tråkiga slaget. Saker som så småningom (efter mycket upp och ner, mest ner) men gjorde att 2007 blev ett oerhört bra år. Även om man aldrig trodde det när man morgonen 1 januari 2007 fick information som inte en endaste människa vill få.


Men så är det ibland här i livet. Ofta kan det bli bättre. Har man dessutom riktig mycket tur så kan det bli mycket bättre. Och så blev det i mitt fall och det är ju väldigt roligt och tacksamt.
Så idag lever jag precis det livet jag vill leva. Och det ska man ta vara på för man vet aldrig när förutsättningarna ändras.


Och nu ska jag iväg och titta på stövlar! =)

Bye!

RSS 2.0