Vardagslyx



En kväll som ikväll kan man inte göra annat än att slappa i soffan och se på tv. Med sällskap av en liten soffmeny med sportknäcke med ost & tomat, vindruvor, en chokladbit och lite popcorn blir det riktigt höstmysigt.
Jag har avverkat "halv 8 hos mig" och "Ullared". Nu ser jag på "Svenska NY-fruar" som får bli det sista programmet för kvällen. Sen räcker det med tv-underhållning för ikväll.

Jag blir så sugen på att plocka fram DVD-boxen med Sex and the city när jag ser NY. Men jag får hålla mig lite till.

Imorgon är jag ledig hela dagen! Det ska bli så skönt!





Bland böcker

Idag var jag och älsklingen på bokmässan. En väldigt trevlig mässa som jag inte har hunnit besöka på många år. Vi fick ett par riktigt roliga timmar där. Förutom att vi hann titta på en massa böcker och även köpa en del så fick jag fyndat några magasin samt pilgrimsmycken mitt bland alla böcker. Vi hade tänkt att se Håkan Hellströms seminarium, men där tänkte vi fel. Det var fullkomligt kaos runt detta. Det slutade med att alla stog i en trång varm korridor där djungelns lag gällde. Så ingen Håkan för oss den här gången. Något besvikna begav vi oss bort till ett annat seminarium med Tony Cronstam som tecknar serien Elvis. Det tog inte lång tid innan vi kom på andra tankar och blev glada över våra signerade böcker. Förutom en signatur fick vi också varsin Elvis målad på insidan av omslaget. De var väldigt snyggt målade båda två :D! Väldigt coolt!  



Foto på gammalt vis

Sitter just nu och laddar upp bilder från bröllopet som ska framkallas. Än så länge är det drygt 150 st så det tar en liten stund. Jag tänkte att jag ska förstora upp minst ett av fotografens bilder som vi kan rama in och sätta upp :). Så småningom får det bli en framkallning på canvas också.
En del av bilderna tänkte jag göra ett album av och andra tänkte jag dela ut till vänner och familj.

Det är himla trevligt att en månad efter bröllopet fortfarande kunna njuta av den fina dagen.  Det är så roligt att titta på alla bilder.

För två år sedan



Idag för två år sedan var jag och älsklingen i London. Den kvällen friade min älskling och fick ett JA! Nu är vi gifta också och det är ännu större. Men dagen vi förlovade oss är också speciall och väldigt mysig att tänka tillbaka på.







En dag går så fort!

En kort sammanfattning av dagen, under förmiddagen var jag i skolan och fick för första gången använda journalsystemet i "skarpt läge". Två inte så datorkunniga medelålders damer hjälpte klassen med detta. Efter det tog jag en promenad in till stan där jag köpte med mig underbart god mat och tiramisu från Aldardo.
Under eftermiddagen försökte jag klura ut exakt hur skistars regler fungerar när man bokar boende under en weekend istället för hel vecka. Men det har inte hittat något svar på så jag får skicka iväg ett litet mail och fråga. Helt galet att vara ute i så här god tid, det är mer än ett halvår kvar. Men vill man åka skidor så gärna som jag vill så blir det väl så.
Nu ska jag plugga det sista inför nästa tenta innan jag myser ner mig i soffan med min käre make och ser på "halv 8 hos mig"!


En grå höst

Här kommer lite nytt från H&M. Själv gillar jag grått extra mycket just på hösten. Till skillnad från det tråkiga grå vädret är grått i det här fallet välkommet.



Kjol 199kr
Tröja 149kr
Klänning 399kr


Alla dessa val

Idag var det dags för riksdagsval 2010 och jag och älsklingen var iväg och röstade mitt på dagen. De senaste dagarna har jag ägnat åt att läsa på om partierns tankar kring de kommande fyra åren. Jag har levt i min bröllopsbubbla fram tills för någon vecka sedan och har inte haft tid eller lust att fundera på politik. Enligt min mening ska man använda sin demokratiska rätt att rösta och då är det lika självklart att vara insatt. Jag tyckte att den här gången var det svårt att bestämma sig.

Efter att ha röstat begav vi oss hem till mamma där vi firade hennes födelsedag. Vi blev bjudna på god mat, efterrätt och tårta. Allt som allt mycket trevligt!

Nu sitter jag och går igenom några vetenskapliga artiklar inför ett seminarium nästa vecka. Det är något torr läsning... En muta på vägen får bli ett glas mjölk och pågens kanelgifflar :)!





Ledig, fredag, helg!



Den här veckan är det långhelg för min del. Så jag passade på att ha en ordentlig sovmorgon i morse och gick upp först vid kl 10. Det är fina grejer det. Nu har jag i lugn och ro ätit frukost, läst GP, bläddrat i reklam och sminkat mig.

Nu är kl snart 13 och jag har hela dagen framför mig!

Jag ska städa, laga lunch, och gå ut en sväng på stan. Jag ska bla förbi på:

¤Åhlens och titta på vinterjacka och köpa stora kuvert
¤Boomerang, där ska jag titta på väst
¤Apoteket, tandkräm till eltandborsten

Åh så trevligt! :D 



Letar och letar...



Inte visste jag att när jag valde att köpa en laptop i storleken 12.1 tum så skulle det bli näst intill omöjligt att hitta ett fodral till den. Jag har letat på flera ställen, i affärer och på nätet utan att hitta något vettigt. De få jag har hittat är allt annat än snygga.
Jag hade allra helst velat köpa ett fodral hos Ordning och reda men de har bara i 13 tum...

Så sökandet går vidare!



Tredje gången gillt

Två gånger har jag missat att köpa kudden jag vill ha hos indiska. Senast jag försökte köpa den var i nov/dec förra året och jag letade både i Göteborg och Stockholm utan resultat.  
Men idag när jag gick förbi Indiska och såg att de hade de söta kuddarna igen så slog jag till direkt!
Den kommer bli perfekt i vår fina soffa!



En vanlig dag med bonus

Idag spenderade jag förmiddagen med några klasskompisar på specialistkliniken. Vi fick se några olika fall och det var intressant, men ändå gick tiden långsamt av någon anledning.
Efter skolan var jag hemma och fixade lunch samtidigt som jag väntade på posten. Idag kom äntligen våra bröllopsfoton från fotografen!!!
Jag har tittat igenom alla 203 bilder tre gånger nu. Det finns en massa fina bilder, så roligt att titta och tänka tillbaka på vår fina dag :)!



Jag har gjort det igen


Idag skickade jag in min anmälan till höstens högskoleprov.
Det är något av det jobbigaste jag kan planera in i min kalender, men samtidigt kan jag inte låta bli att göra det.



En annan sak är att det retar mig som tusan att jag nu två gånger i rad varit en fnuttig poäng ifrån ett ännu bättre resultat... Retsamt retsamt.

Det ska klippas! Frågan är, hur mycket?

Nu har det sparats och toppats i nästan två år. Mitt hår var drygt axellångt när vi bestämde oss för bröllop sommaren 2010. I samband med det påbörjade jag sparandet. Allt jag gjorde var att toppa håret minimalt var 2-3:e månad. Och långt blev det, precis som det skulle. Det var faktiskt många år sedan jag hade så långt hår. Tanken var att jag skulle ha ett långt och tjockt hår som jag kan göra precis vilken bruduppsättning som helst med. Jag hade i det läget inte bestämt om det skulle vara en heluppsättning eller en halvuppsättning.

Det blev en supersnygg heluppsättning till bröllopet. Så spara-fasen är förbi. Nu två veckor efter bröllopet börjar idéerna dyka upp i huvudet, idéer på klippningar och frisyrer.

Jag är sugen på att klippa upp håret en del så att det blir lite mer liv i det. Just nu är det i stort sett jämnlångt överallt och det är ju inte så himla kul. Det kanske skulle vara roligt med någon typ av längre snelugg också. Men jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag tänker mig för lite innan jag låter frisören gå loss på håret nu när jag sparat ut håret i två långa år.  

Fröken märkvärdig

I lördags såg jag och älsklingen "fröken märkvärdig och karriären".
Vi satt i en lagom stor salong på hagabion bland en drös kulturnissar. Jag är ett fan av de små söta serieböckerna och kan inte säga annat än att även filmen var mycket bra!

En annan trevlig sak med det hela var att filmen var 30min lång och besöket kostade 40 kr. För oss passade en kortfilm på bio perfekt. Det blev ett litet stopp innan vi gick ut och åt middag.



Inte så märkvärdig

Jag älskar Joanna Dranger Rubins små böcker om fröken märkvärdig.
Nu har en av de små  böckerna blivit kortfilm och jag ser verkligen fram emot att se den!

Bio nästa!





RSS 2.0