Mysigt firande


Igår fyllde min älskade make år och det firade vi med restaurangbesök och ett kaffestopp på en uteservering.
Vår tradition är att födelsedagsbarnet väljer restaurang. Älsklingen kände för en av våra favoriter Moon Thai, så det var där vi var igår.
Båda är vi överförtjusta i deras hot pan.
Extra mysigt blev det när vi såg att vi fått bord i deras love hut.

Strålande väder fick älsklingen på födelsedagen. Idag är det tillbaka till den påbörjade och alldeles för tidiga höstintron.
Usch, var tog sommaren vägen?

Moon Thai är ett ställe som vi gärna går till speciellt på mörka, kalla eller regniga dagar. Man får alltid så härlig semesterkänsla där. Restaurangen är inredd som en strandrestaurang i i Thailand. Små bambubås blandat ned långbord, kitchig belysning och varma solnedgångar på väggarna. Oftast Bob Marley i högtalaren.


Grattis älskling!


Idag fyller min älskade make år!

Stort grattis fina du!

Mysigt småfirande blev det imorse, mer blir det senare och i helgen!


Godsaker till födelsedagen


Imorgon fyller min älskling år!

Det tänkte jag fira redan på morgonen :). Detta läser han inte förrän det redan är firat så ingen fara med att överraskningsmomentet förstörs. Jag har planerat (och bakat) kladdkakemuffins med en stor marsipanros. Jag vet, lite galen sockerbomb sådär direkt på morgonen. Men jag tänkte att han fyller bara år en gång om året och två saker som han tycker om i kombination med varandra måste ju fungera. Ett litet ljus till detta också, blir perfekt!

På kvällen blir det fantastisk middag!


Visst är muffinsformarna söta :)?


Skogens guld


Idag har vi ätit goda kantarellsmörgåsar! Mums!


Sötsaker


Idag bestämde jag mig för att rensa vårt teskåp. Ja det är ett helt skåp, vi älskar te. Det var några tesorter som behövde lämna plats åt framtida nyheter. Men inte riktigt än. Vi fyllde på vårt förråd rejält tidigare i somras på vårt favoritställe i Stockholm.
Ännu mer te blev det när vi shoppade loss i Shanghai. Det finaste teet jag hittills upplevt fanns i Shanghai.

Där finns även några burkar av olika sorters honung, som jag är väldigt förtjust i. Jag dricker bara te med honung nämligen :).


Kärleken och jag


Det blev en väldigt fin bröllopsdag! Älsklingen kom hem från jobbet med en fantastiskt fin bukett med mina favoritblommor.

Nu doftar det bröllopsminnen här hemma!

Middagen: Vi hade bord bokat på heaven 23 där vi åt god mat och drack gott vin. Härlig utsikt över våra kvarter på köpet.

När vi kom hem tog vi det mest lugnt. Jag bakade en blåbärspaj som vi mumsade på.

Mysigt!



Vi firar vår bröllopsdag! ♥


 
 
 
 
Tiden går fort när man har roligt! Den har verkligen bara sprungit iväg!
 
Idag är det två år sedan jag och älsklingen gifte oss! Det var en helt overkligt bra dag som blev så fin.
Jag kan inte förstå att det redan gått två år, det känns ju som nyligen.
 
Förra året firade vi bomullsbröllop, i år är det pappersbröllop.
 
Förutom att det blev en så fin bröllopsdag så fick jag förstås världens finaste kille! 
 
♥ Älskar dig hjärtat! ♥
 


Ute på öarna


Igår var vi bjudna på middag ute i Göteborgs skärgård. Enligt väderprognosen skulle det ösregna hela dagen. Men vi måste ha haft tur för vi fick fantastiskt sommarväder!

Det blev en lång fin dag ute på ön och vi hade så underbart trevligt!

God mat blev det i form av diverse skaldjur. På bilden nedan ser vi när vi började duka bordet. Och vilken härlig utsikt vi hade!

Våra kompisar hade med sina två söta barn som piggade upp stämningen. En söt, nöjd och glad bebis samt hennes glada och energiska storasyster.

När det började bli mörkt ute tog vi båten tillbaka till stan. Glada, mätta och nöjda med dagen.

Detta kommer bli ett fint minne från sommaren 2012.


Skogens fynd


Jag och min bror tog en tur i skogen i jakt på skogens guld, kantareller. Väl på plats insåg vi att det inte fanns en endaste kantarell i sikte (Så inga mackor med smörstekta kantareller ikväll som planerat ). Vi bytte då taktik och begav oss ut bland blåbärsriset istället. Nu har vi en massa fina blåbär här hemma. Måste fundera ut vad jag ska göra av dem, finns så mycket gott! Blåbärspaj, blåbärsmuffins, äta dem med mjölk, göra smoothie....

Det var härligt i skogen. Grönt överallt, fågelkvitter och ett härligt lugn. Det kan man ibland behöva som stadsmänniska.

 


Glida runt i solen

Gårdagen var bra, jag var ute i flera timmar, åt lunch i solen, drack frappuccino, tittade på folk, fyndade på rean och hade det allmänt skönt. Fler dagar i solen måste hinnas med innan hösten är här!


Soppdax!


Till middag valde jag att göra potatis- och purjolökssoppa. Det var ett nytt recept jag provade och det visade sig bli mycket gott! Den soppan gör jag gärna fler gånger, snabbt, gott, nyttigt och löjligt billigt. Vegetariskt dessutom! Inte ofta vi äter det här hemma, köttälskare som vi är.


Vår fina balkong


Åh jag tycker så mycket om vår balkong!
Så många fina växter och blommor.


Randigt, sommar och hösten

En salig blandning av blommor, massa ränder, sommarfärger och en liten höstintroduktion.

Mitt paket från hemtex kom idag! Jag hade beställt några små godingar. Mycket av det blev randigt, vilket jag gillar. Jag valde att ta en del färger för att pigga upp bland mina relativt monokroma kökshanddukar. De plommonlila kökshanddukarna tycker jag passar så bra för hösten.

Det blev även ett jättesött förkläde. Jag kände att jag behövde ett nytt.

Jag tänkte lite långsiktigt också och reafyndade en blommig frysväska och en randig picknickfilt. Och några gästhanddukar på det.


Smarrig is


Här om dagen gjorde jag fruktglass igen. Persika och banan valde jag denna gången. Jag gillar randig glass, så jag varvar banan och persika. Konsistensen är olika på de mosade frukterna så de håller sig separerade, väldigt läckert! Man äter ju med ögonen också.
Förra omgången fruktglass med banan och jordgubbar gav fina ränder.
Men även denna omgången blev bra och smakerna fungerade bra ihop!


En dröm

 
 
Något som jag skulle vilja ha...
 
 
Just nu tar jag en liten paus. Kaffe och sommarhusdrömmar. Oftast är objekten på nätet inte speciellt intressanta. Men ibland är de bara för bra. Inte för att de nödvändigtvis är totalrenoverade eller har havsutsikt utan mer för att de ser ut att vara platser som jag verkligen skulle trivas på.
 
Så är det med detta huset. Jag inser att vi inte har tid med sådana saker nu för tiden, för jag förstår att det skulle ta en del tid att ställa iordning. Sedan ska man även ha tid att åka dit. Något som kan bli svårt eftersom vi vill använda semestern även till att resa ut i världen.
 
Så det är den tråkiga biten.
Här är den roliga biten, huset.... En komplett sommardröm!
 
 
Jag ser framför mig exakt hur jag skulle inreda det. Det är inte alltid lätt för mig att visualisera inredning. Men här vet jag exakt!
På utsidan skulle jag smälla upp en stor altan. Altanan skall sluta med en trappa ner, trappa längs med hela altanen. Men en badtunna i hörnet av altanen.. Och en massa fina krukor och växter. Både blommor och kryddor. Tomatplantor också! Jag ser ett jordgubbsland framför mig. Vinbärsbuskar och härliga fruktträd, det skulle jag se till att plantera. Rabarber vill jag också ha där. Sen skulle jag stå och koka saft och sylt. De dagarna när vädret inte är toppen.
 
En stor vit markis, eller ett stort vitt parasoll. Stora utemöbler med en massa färgglada kuddar. Detta skulle stå i skuggan av parasollen. Ett stort bord, en grill och söta färgglada vimplar. Saftkalas och jordgubbstårta, grillat kött med en sval potatissallad.
 
Vägen fram till dörrarna i glas skulle prydas av ett oregelbundet stenparti. Stenarna är lite gråvita.
 
Inredningen går i vitt, grått och svart. Sängarna är bäddade med blommiga lakan och bäddset.
 
Ljuvligt!
 
 
 
 
 
Här skulle jag måla taket kritvitt
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten fundering, hur lång tid tar det att ta sig till detta paradis? Enligt min kära ägodel, iphone, är svaret 7 timmar, 45 minuter, 500 km, enkel väg, pust, det är en bit. Gotland!
 
Ni ser rätt på bilderna, det saknas något. Ibland undrar man hur man tänkt, här finns varken vatten, el, avlopp, kök eller badrum. Det är det negativa. Det positiva är att man kan få det precis som man vill. Det negativa med det är att jisses vad det skulle kosta, men åh så bra det skulle bli. Men så är det, drömma får man!
 
 


Tankar idag


 
 
Baka bröd... det är jag sugen på att göra idag
 
Inredning, snygga till badrum, vardagsrum... fotovägg på gång, nya tavlor, stora och små
 
Spara/Släng/Sälj - Sortering pågår för fullt. Just nu gör jag mig av med en massa saker, känner för att äga mindre
 
Resor... åka, var?... när?...Så mycket att välja på....Så mycket jag vill se!
 
 

 
 
 
 
 
 

En lördag på stan

Vilken härlig dag vi har haft! Solen skiner och det är härligt ute. Vi har cyklat runt på gröna alléer, ätit ute i solen och haft det väldigt mysigt. Förutom härliga utomhusaktiviteter valde att ha två möbelaffärer som dagens mål. Vi planerar att göra om lite i vårt vardagsrum. Vi hittade en del saker som vi tyckte om.


En titt på vår kväll

Så här ser det ut hemma hos oss just nu.



Jag bestämde mig spontant för en skaldjurskväll vid lunchtid idag. Älsklingen gillade idéen. Så jag köpte med mig kräftor, räkor och goda tillbehör. Till det en flaska gott vitt vin. Perfekt!


Pärlor längs kusten

Den senaste tiden har vi besökt flera fina småstäder längs västkusten. Det har varit väldigt mysigt! Vi har passat på att träffa mysiga släktingar som har bjudit på god mat och fika. Det är roligt att ta tag i att ses. Vi har varit bjudna dit flera somrar men det har varit så mycket annat då. Detta måste vi göra om! Dagsturer är perfekta, man ser mycket på vägen, hinner ut en sväng till havet och umgås trevligt.


Macarones

Dessa söta rosa skapelser har jag pysslat med hela kvällen. Det har vispats, spritsats och kakorna har sorterats i storleksordning för att få en matchande halva. Och goda blev de! Jag valde att göra dem med jordgubbssmak, ett väldigt somrigt val.
Det som kan bli bättre nästa gång är spritstekniken. Även om kakorna ser pyttesmå ut på plåten till en början, så ska man inte frestas att spritsa mer. De är sötare ju mindre det är. Resultatet idag blev ett gäng kakor bestående av tre storlekar, liten (perfekt), mellan och stor.
Kakorna ska till älsklingens jobb imorgon (tror och hoppas att jobbarkompisarna inte är lika petiga med storleken på kakorna som jag är!) Jag tänkte att de skulle få lite fredagsfika! Jag själv har fått väldigt mycket macaron-fika under kvällen. Några av de udda kakorna utan matchande halva blev mina!


Fladdrigt härligt!

Det är så lyxigt! Jag kan gå ut på balkongen, plocka tomater, jordgubbar, citronmeliss, basilika... Och nu även luktärt! Underbart! Så nu kan jag ha färska snittblommor i vas efter en tur på balkongen. Det är mycket bra :).


Igen med nya smaker

Nu har jag gjort fruktglass igen! Förra gången blev det jordgubbar med banan. Denna gången tog jag en av säsongens frukter; nektariner. Så nektarin tillsammans med banan. Mumsigt!


Riktigt söta fynd

Idag blev det äntligen dags att skörda mina första fina jordgubbar på balkongen. Tre firningar har jag spanat på dagligen under några veckor och idag tyckte jag att de hade blivit så fina som de troligtvis kan bli. Jag och älsklingen delade på de tre godingarna. Jag blev överraskad över att de var så söta och goda! Helt perfekta gubbar! Inte dåligt med söta gubbar när det är augusti. Det blir absolut fler plantor även nästa år!


Västkusten norrut

Igår blev det återigen dags för en tur ut till havet. Vädret var toppen och vi valde Marstrand. Det blev många härliga timmar där, vi strosade runt, åt lunch, fotograferade, fikade och tittade ut över havet. En mycket bra dag! Jag var helt slut när vi kom hem på kvällen, men också väldigt nöjd.


Västkusten söderut

Här om dagen var vi i Varberg. Vädret var mestadels bra så deg blev en del sol. Vi passade på att fotografera en del. Både vid havet och vid fina skogar och ängar. Det blev också ett väldigt trevlig besök hos älsklingens släktingar. En riktigt bra sommardag!


RSS 2.0