Vinterjackan är på väg

Yes, här om dagen beställde jag hem en vinterjacka från In Wear. Om jag har tur kommer den kanske med posten redan idag. Plötsligt har det blivit väldigt kallt ute så nu skulle det inte alls vara fel med en varmare jacka.
Så här ser den ut, fast min är svart:



Idag gick flyget



För någon timme sen åkte lilla mormor hemåt och hon landar nog när som helst i Warszawa. Det är lite tråkigt att det var dags för henne att åka tycker jag. Hon kom hit i slutet av sommaren för att vara med på mitt och älsklingens bröllop och sen var hon kvar och besökte sina tre döttrar.
Det är synd att inte man inte har närmare till mormor så man kunde ses oftare. Hon bor ju iofs inte så långt bort men det är ändå allt för sällan som man bokar flygbiljetter och åker över.
Jag får nog bli bättre på det där. Sen är ju mormor världens coolaste dam så man får ju passa på och träffa henne lite oftare!



Belöningstime!

Jag tycker att jag har varit extra duktig på sistone. Bara sådär i största allmänhet. Därför har jag nu belönat mig själv med ett par fina och sköna vinterstövlar i fårull från Clarks som jag klickade hem från nätet!


Tjoho! :D


Läsa, plugga, skriva...

Imorse var det dags för tenta i radiologi. Jag hade pluggat massor och tyckte att jag kunde det mesta. Men jag visste att det skulle bli svårt. Det räcker inte att ha den teoretiska biten på plats, det gäller att se rätt i röntgenbilderna också. Och eftersom bilderna varierar så mycket och är helt nya så kan man ibland se fel. Jag hoppas att det inte var det jag gjorde idag. Nu följer en nervös väntan på resultatet.

Jag satt för första gången tiden ut och skrev en tenta. I vanliga fall brukar jag vara klar på 1-2 timmar. Eftersom det tog lite längre tid än väntat så var jag klar vid lunchtid. Hungrig. Så istället för att åka hem och börja laga mat så åkte jag förbi stans bästa italienska matställe och köpte med mig dagens pasta. Idag var det en lax och vitvinssås till pastan som var hur god som helst!

Senare idag tänkte jag ta mig an en hemtenta som ska lämnas in nästa vecka. Jag tänkte faktiskt försöka göra klart hela så att jag kan lägga den åt sidan sen. Nästa grej på tur är högskoleprovet på lördag. Jag hade tänkt plugga lite till det också så att jag är lite extra förberedd.

Innan allt plugg ska jag städa lite här hemma. Startar nu.

Just nu

Sitter och lyssnar igenom Oscar Linnros platta "Vilja bli". Den är rätt bra får jag säga nu efter första lyssningen.




Middagsdags!

Idag har jag slängt ihop en spaghetti carbonara till middag. Ett plus i kanten för den vita fiberpastan som är både god och nyttig!



Det blir nog inte roligare än...

Idag kommer jag ägna i stort sett hela dagen åt till att plugga radiologi. Sitter just nu med ett program och övar på att hitta anatomiska strukturer i röntgenbilder. Inte jätteroligt men väldigt effektivt.

Så här kan det se ut:



Mat i överflöd

Efter en mysig förmiddag hemma med älsklingen så gick jag ner på avenyn och köpte Leilas senaste bakbok. Sedan vidare till Åhlens i nordstan där jag köpte några olika tvålar och andra fina saker. Allt packades snabbt ner i paket och jag fick skynda mig bort till Cosmopol där min kompis och en bordsbokning för Vegasbrunchen väntade. De har två sittningar och vi hade bokat in oss på den första som börjar 13 och slutar 14.45. Det var väldigt trevligt och fanns många goda saker att smaka på. När vi hade smakat oss igenom det stora utbudet var vi båda väldigt mätta. Kompisen som fyller år på torsdag fick sin present och blev glad. Senast vi sågs pratade vi om Leilas nya bakbok och hon nämnde att hon hade tänkt att köpa den, tur att jag hann före :). Efter att vi hade ätit provade vi vår tur vid roulettbordet. Det började med en vinst men sen blev det inte så mycket mer av den varan.


Senare tog jag en sväng i femman och tittade runt lite. Köpte med mig två nya nagellack och sedan blev det lite matinköp på Hemköp.
Hemma fick jag mysa med min älskling igen, härligt :D!

Så nu sitter jag pluggar radiologi medan jag lyssnar på Universals nya musiktjänst check in som jag för närvarande provar gratis i några månader. Trots att jag har Petter senaste skiva (En räddare i nöden) hemma så lyssnar jag på den via check in. Jag hittade just nu inget som var bättre.

Dagens låt


Hurts - Wonderful Life




En tur till det blågula varuhuset

Dagen har artat sig ganska bra trots den något tröga starten. Efter en panodil för min del, så begav jag och älsklingen oss till Ikea.
När vi kom dit fick vi både lite shopping och lunch.
Vi ville framför allt köpa hem en ny möbel till köket till vår nya fina Kitchen Aid. Det som visade sig passa allra bäst var en vit hylla från expeditserien. Så Kitschen Aid kommer stå på hyllan och alla mina fina kok- och bakböcker kommer flytta in i hyllorna. Det kommer bli så fint :)!

 Vi köpte också med oss några nya förvaringsboxar i olika storlekar.

NOSTALGISK Låda med lock, set om 3 brun   LINGO Klädlåda med lock röd, vit Bredd: 43 cm Djup: 55 cm Höjd: 18 cm Antal i förpackning: 2 styck
KASSETT Cd-låda med lock svart Bredd: 16 cm Djup: 26 cm Höjd: 15 cm Antal i förpackning: 2 styck    KASSETT Cd-låda med lock vit Bredd: 16 cm Djup: 26 cm Höjd: 15 cm Antal i förpackning: 2 styck

Sist men inte minst en fin orkidé :) Den här gången blev det en mörklila.
PHALAENOPSIS Krukväxt  Krukans diameter: 12 cm Växtens höjd: 55 cm


Helg igen!

Godmorgon!

Jag vet att det är lunchdags, men vi har precis ätit frukost. Igår var jag ute med mina kompisar så bonusen idag är huvudvärk och trötthet. Men det ordnar sig nog snart :).



Dagens låt

Det var ett tag sen vi körde dagens låt här på FPSO!

Här kommer så dagens: Rihanna - Only Girl





Dagen so far

Imorse blev det en ganska tidig morgon. Jag missade min vagn och fick lite extra motion på köpet. I skolan hade jag bara en tenta på förmiddagen så efter den gick jag hem och lagade mat. Idag blev det chilli con carne.

Nu är jag i full fart med flera grejer. Håller dels på att städar lägenheten och fixar med lite annat emellan. Lediga eftermiddagar är så sköna!

Avslappnande

I förmiddags var jag ute på en promenad i solskenet och senare gick jag på en efterlängtad massage. Min rygg är så så nöjd!
Efter massagen blev det en till promenad, matinköp och så passade jag på att hämta ut 2 förstoringar av våra bröllopsbilder. Så en av dem tänkte jag sätta in en ram nu :).

Sen blir det kvällsmat med älsklingen. Jag har köpt med mig några olika frallor från Brogyllen och smaskiga pålägg från Coop konsum.

Vi kommer tillbaka!

Åre är fantastiskt och underbart, jag skulle kunna spendera många veckor där varje vinter. Tyvärr är det både för dyrt och krävs mer ledig tid än vad jag har. Men en vecka kan jag komma  förbi och det gör jag vintern 2011! Woho! Här om dagen bokade vi vår skidresa och jag är sååå glad :D!



Blicken mot scenen!

I lördags kväll begav jag och älsklingen oss till konserthuset. Vi hade sedan några månader tillbaka biljetter till John Cleese. Det blev en spännande och rolig kväll :). Vi satt på tredje raden och såg väldigt bra. Det var skönt att slippa se allt från skärmar.
Man skulle inte kunna tro att han är 70år. Han både ser och framför allt verkar yngre.



På söndagen stog Liseberg på vårt schema. Det var sista dagen som det var öppet för den här säsongen och jag ville gärna gå en sväng.
Det var en skön dag med fint väder. Inte allt för många hade tagit sig till Liseberg så det var rätt lugnt inne i parken. Vi gick en sväng och spelade på några hjul. Hem kom vi med en stjärnvinst med plopp som älsklingen vann! Bra gjort! Nu kan vi äta oss trötta på plopp. Det som vi senast åt oss trötta på var Toblerone som vi vann en stjärnvinst på förra sommaren.

Efter Liseberg var vi hungriga så vi gick till Soup & Bagel på vägen hem. Jag åt en bagel med brie och tomat och älsklingen en med kyckling, bacon och chillisås. Det smaskiga sköljde vi ner med varsin latte :).
Vi var hemma ett tag innan vi gjorde oss iordning och gick bort till Linné och åt middag på Da Vinci. Jag valde en vegetarisk pasta med bla tryffel och soltorkade tomater och annat gott. Den var jag mycket nöjd med. Älsklingens pasta var också riktigt god.

Det sista vi gjorde den kvällen var att gå till pustervik. Vi var där i ganska god tid och kunde i lugn och ro sitta ett tag och dricka lite cider/öl. Efter 9 kom bandet som vi skulle se, Magic Kids. Det var en väldigt mysigt och bra kväll.
Vid 23 var vi hemma igen, tur att jag var ledig idag och kunde ha en lugn förmiddag hemma.

Så en toppenhelg för vår del!

Lördagsmorgon i solen

Idag har jag och älsklingen varit ute på en promenad här i centrum. Det är härligt väder och massa fina färger på träden. Just nu den bästa delen av hösten. Haga var fullt av folk redan på morgonen.

Snart ska vi äta och fika med älsklingens föräldrar. Det kommer bli mysigt.

Nu ska jag se på en repris av project runway :).

En update om resten av helgen kommer senare!


Hittar inte



Nu har jag varit på jakt efter vinterjacka ett tag. I vanliga fall är jag lite för sent ute och allt vettigt är slutsålt. Men nu är jag ute tidigt tycker jag. Jag började leta redan i september men det verkar inte bättre för det. Allt snyggt säljer slut innan man ens hunnit fundera....
Det närmaste jag kommit ett köp är denna jackan. Och jag antar att jag måste bestämma mig snabbt innan även den ryker.



RSS 2.0