En lite annan typ av shopping



Jag är förtjust i söta frimärken och tycker att det är extra roligt att skicka brev med fina frimärken. Många frimärken är ganska grå och trista. Så när det dyker upp serier med fina frimärken så brukar jag köpa hem ett gäng. Favoriten just nu är dessa färgglada frimärken med diverse glassar.




Ge bort, släng, sälj!



I vardagsrummet står flera påsar uppmärkta med gula lappar. Det pågår nämligen en ganska hänsynslös rensning i mina garderober. Så jag har försökt göra det så enkelt och effektivt som möjligt.
Det går undan och det är många saker som ryker. Jag har varit lite för försiktig med att slänga vissa grejer oh de har blivit skonade vid tidigare rensningar. Men jag inser att de är med vid varje tillfälle som jag rensar och ändå används de inte mellan varven. Det betyder helt enkelt att de har gjort sitt!

Kläderna som får vara kvar ordaniserar jag upp i boxar efter användsningsområde. Vinterkläder, sommarkläder, skidkläder, semesterlådan och den där envisa mitt-emellan-lådan med grejer som inte används men än så länge är alltför fina för att förpassas. För en kanske-låda ska jag kosta på mig att ha.

Förhoppningen är en luftig och välorganiserad garderob. Det ska bli intressant att se vad som finns kvar när jag är klar. Tanken för tillfället är att göra plats. Men inte nödvändigtvis göra plats för nytt, bara göra plats. Så får jag se var jag behöver senare.




Fira lilla mamma


 



Igår var det mors dag och vi var bjudna på middag hemma hos min mamma. Med oss hade vi jättefina pioner i en mörk nyans. Jag valde en bukett med outslagna blommor. Bara tjocka fina knoppar. Så nu kommer de kunna stå lite extra länge. Jag var förbi där snabbt idag och en av dem hade redan börjat slå ut. Och doften... helt underbar!





Blommor och blad





Det pysslas för fullt med blommorna på balkongen. Och de tycks vara tacksamma för det och belönar mig med att bli allt större och finare. Det senaste fixet är tre rosa-vita pelargoner som har flyttat ihop i en stor kruka.
Den mörkblå lobelian har också fått nya krukor och mer jord. Snart ska de få byta plats och komma upp till de fina nya krukorna som jag köpte till balkongräcket.


En söt liten Estelle


Vilken snäll och söt liten tjej hon är Estelle.

Det var en lagom lång dopcermoni på 30 minuter som jag passade på att titta på. Och det verkade som att ven Estelle tyckte den var lagom lång, hon höll sig väldigt snäll under hela dopet.


I klädväg, många fina klänningar, men även många urtrista outfits. Dopklänningen var väldigt vacker.

Något som tycks vara populärt i klädväg är den blekrosa nyansen som både Victoria, Silvia och många gäster bar. Det tycker jag är väldigt fint. Passar väldigt fint för ett vårdop.










Är det sant?






De senaste veckorna har det blivit allt grönare och härligare ute. Men värmen har låtit vänta på sig. Vänta väldigt länge faktiskt. Jag har varje dag under några veckors tid flyttat mina små plantor mellan balkongen och vardagsrummet. Jag har inte velat riskera att kalla nätter skulle sätta punkt för all min investerade tid och omsorg. Men nu verkar det faktiskt som att värmen kanske ändå är här. Idag är det riktigt härligt ute. Det kanske till och med blir en glass ute?


Dop mitt i veckan





Imorgon är det lilla prinsessan Estelles dop. Jag är kanske inte så intresserad av just hennes dop i sig. I ärlighetens namn är det roligt med det stora pådraget och gästernas vackra klänningar. Så eftersom jag är ledig imorgon så kommer jag säkert ägna en stund framför tvn.



Prickar med sommarkänsla


För inte så länge sedan öppnades en Marimekkobutik i stan. Jag har kikat i skyltfönstret ett par gånger när jag varit i närheten men ännu inte hunnit gå in. Idag passade jag därför på att gå in och titta närmare på vad som fanns i butiken.
Jag blev väldigt förtjust i denna klänningen  
Modellen heter Kevennys dress och kostar 1900kr




En vit variant



I det föregående inlägget kunde jag inte få nog av den fantastiska klänningen som Kate bar nyligen. Jag önskade mig även en vit variant för bröllop. Det är inte bara jag som tänkt den tanken. Klänningen finns i vitt i Jenny Peckhams bröllopskollektion vår/sommar 2012. Men den är lite annorlunda över bysten. Den som Kate har är betydligt med täckande, denna ser mer säckig ut. Jag är inte helt säker på sådana urringningar på brudklänningar. Men den är ljuvlig ändå. Bara man tightar till tyget över bysten så...








Så vacker



Den här tjejen är ett riktigt proffs på att klä sig snyggt. Förmodligen får hon även en del hjälp men i slutändan är valet hennes och jag kan inte minnas att jag någonsin sett henne i något som inte sett bra ut.

Som sagt många fina plagg men det absolut finaste hittills är den här klänningen från Jenny Packham.
Jag tänkte direkt på hur underbar den skulle vara som en benvit brudklänning. Hade jag varit igång med att planera bröllop hade jag definitivt tagit med en bild på klänningen till skräddaren och bett om något liknande. Givetvis med en personlig twist. Att kopiera rakt av är lite tråkigt tycker jag.

Voilà - looken i helfigur! Foto: Paul Hackett / Scanpix



Och håret, vilken söt håruppsättning! Så väldigt somrig.

Tunn spets och klädda knappar i hela ryggen. Foto: Scanpix




Bilder lånade från svt

Ny inriktning?

Hej igen!
Ni undrar säkert var jag haft för mig under tiden som jag varit dålig med att uppdatera på bloggen?

Det har varit fullt upp med diverse projekt som påbörjas och avsutas i rask takt. Samtidigt har jag funderat kring vad jag vill med bloggen och i vilken riktning jag vill gå framöver. Hur som helst är och har bloggen alltid varit en trevlig & kreativ bisyssla. Något som jag kommer ägna tid åt så mycket som jag hinner. Samtidigt är det alltid trevligt att utvecklas och inte fastna i gamla hjulspår. Så jag får fundera lite mer på hur jag vill ha bloggen i framtiden.

Under tiden som jag funderar så bjuder jag på lite härliga sommarplagg som jag är himla fina sommarplagg och accessoarer.


Sommarklänningar - Beige
Mint&Berry 539kr


FIONA - Sommarklänningar - Blått
Nümph 449kr

FELICIA - Sommarklänningar - Rött
Garcia 359kr

Sommarklänningar - Turkos
Mint&Berry 449kr

WITTY DRESS - Sommarklänningar - Rött
Miss Sixty 1085kr

Sommarklänningar - Beige
Mint&Berry 359kr




RSS 2.0