När radio blir dåligt...

Detta är personen som sinkar P3 vardagar 13-14:

hejdå kreditkort! Min fråga är, tar det aldrig slut????
Deniz Merdol

Vissa människor passar helt enkelt inte som radiopratare.... Har man en konstig röst och förmåga att konstant komma av sig och säga fel, strula med tekniken och göra dålig radio, så kanske man ska syssla med något annat istället?

Snälla P3, det måste väl finnas någon som kan detta med radio lite bättre!

tv

Ikväll ska lilla jag vara med på tv, får se om ni ser mig ;)

Dagens låt

Hörde den här låten på stan här om dagen. Gillade den så hängde kvar en stund extra i butiken där jag befann mig just då. Gissade på att det lät som Snoop Dog, det visade det sig att det var också.

Den är grym, lyssna på den! Snoop brukar vara rätt töntig och göra rätt kassa låtar, men det tycks ha vänt för tillfället iaf.

Snoop Dog/ Sexual eruption

http://www.youtube.com/watch?v=-lgGzgX5LlI       

Gossip girl

Just nu är vi halvvägs genom första avsnittet av nya serien "gossip girl" på kanal 5. Har varit en hel del reklam så jag tänkte att jag får ta och se första avsnittet iaf och se om det är något bra. Förväntningarna var inte så höga, än så länge inga överraskningar, får se hur resten av avsnittet artar sig...




Intrigerna har redan börjat....

kjol


Fler vårplagg, det här är det senaste i min garderob:
Ser fram emot våren och den här underbara randiga kjolen.


.

image101

mobbi

Fick mig en liten överraskning imorse precis innan jag skulle gå till skolan. Mobilen var konstig, alla skärmarna lös hela tiden och den verkade ha hängt sig, klockan hade stannat på samma tid som igår kväll. Stängde av den... och ja nu är den helt död. Det var ju roligt.....

fantastisk klänning!

Jag var helt fascinerad av Jessica Almenär klänning i fredagens Let's Dance. Den var helt underbar, rosa och såg ut som en blomma. Vilken dröm....

.

Jessica:
Klänning från Betsey Johnson.
Smycken från Adreani.
Skor från Ellos.

LEGO

Idag fyller Lego 50 år. Detta uppmärksammas även av google som för dagen har ändrat sin logga lite:



50th anniversary of the LEGO brick




Jag lekte en hel del med Lego när jag var liten, så det är lite av en favorit. Väldigt kreativ leksak för både små... och stora... barn.

På djupet

Rätt hård dag idag, inte fysiskt för jag har suttit på arslet hela dagen, men lite trött i huvudet blev man allt efter 7 timmar om hjärnans anatomi. Nu har jag en massa roliga nya namn att banka in.
Vad sägs om:

parasympaticus, sympaticus, astrocyter, oligodentryter, microglia, axon, bouton, synaptic bouton, medulla spinalis, cerebellum, medulla oblongata, pons, mesencephalon, cerebrum, framrot, bakrot, kranialnerver, cortex, diencephalon, thalamus, hypothalamus, hypofysen, hemisfär, cortex cerebri, centralfåra, lateralfåra, frontallob, parietallob, temporallob, occipitallob, basala ganglier, ventrikelsystemet, cerebrospinalvätska, meningerna, dura mater, pia mater, arachnoidean, hydrocefalus, sub arachnoidalrum, gracila, vertebralis, carotis, neocortex, limbiska systemet, spinalnerv, reflexbåge, pyramidbanan, hjärnstammen, pares, tremon, jargongafasi, motorcortex, somatosensorcortex, hörselcortex, syncortex, dysfasi, associationscortex, perifera nervsystemet, apraxi, ADL, lobotomi, RAS, neglect, orbital sjukdomsbild, dorsolateral..... osv


Toppat med nåra filmer, en ingående hjärnoperation där en tumör tas bort, en annan om lobotomi.... Var mer som läskiga skräckisar där man sågar och borrar i kraniet, blodet spruar, de plockar bort en bit av kraniet som ett lock, sticker ner kameror i hjärnan, punkterar hinnor, zoomar lite extra.... yummie...
Trodde inte att jag skulle kunna äta efter att ha sett det.... men det gick.

Facebook problem i den nya världen

Ska lägga mig alldeles strax. Nu är jag ganska trött.  Har föreläsningar hela dagen imorgon så det gäller att vara pigg.
Men gick in en snabbis på facebook, har inte varit inloggad där på ett tag nu. Man kan ju lägga upp bilder och länka andra användare som finns med på fotot. En gammal kollega hade lagt till mig på ett foto... där jag inte var med, eller snarare misstagit någon annan för att vara mig. För det var inte jag, men damen på bilden hade snygga ben och kläder, så du är helt förlåten Tommy =).

H&M´s nya

H&M har samarbetat med en rad kändisar i kampen mot HIV/AIDS.
 De har designat tröjor som man nu kan köpa i vissa HM butiker och på nätet. Vissa är snyggare är andra. Jag har plockat ut de jag gillade bäst. Det är bland annat Timbaland, Rihanna, Cardigans och Jade Jagger som har varit kreativa.


image100.


fredag

Har varit på ett väldigt intressant seminarium den här eftermiddagen. Timmarna gick fort.
Nu är det snart dags för en härlig afterwork med tjejerna.

Vädret är inte lika trevligt idag, regn, regn och regn.


Blir nog en favorit för min del ikväll, vanilla sky


Dagens låt

Kylie Minogue / In my arms        

till sötis

           Saknar min älskling!

Jag vill ha en!

Tänk om man hade en sån här liten söt gosig plutt. Jag önskar mig en!

.

Tunikan

Tunikan tycks hålla i sig även i vår. Här är en ny snygging till garderoben:

 Kommer från Lindex, 249 kr.

blommig tapet

Enda sedan jag flyttade in i min lägenhet så har jag tänkt att det skulle vara roligt att göra hallen rosa. Antingen måla väggarna i en ljusrosa pastell eller tapetsera med någon småblommig tapet. Inte det tantiga stuket på blommor á la England med rosa rosenknoppar och gröna blad, mer någon konstnärlig eller modern blomma, om ni förstår hur jag menar.
Men självklart har det stannat just vid en tanke. Hallen är rätt tråkig, vita väggar och så är den ganska mörk, det är lite trist. Ska försöka se om jag kan hitta någon trevlig tapet till ett överkomligt pris. Jag vet att jag skulle kunna gå till exempelvis engelska tapetmagasinet som har mängder av alldeles underbara tapeter, men de kostar å andra sidan flera hundra per rulle, inget för en studentekonomi kanske... tyvärr

Någon som har något bra tips?

Skulle kunna tänka mig något i stil med dessa:

            





 

Eller varför inte den här.
                                 

Pauline

Hörde precis en intervju med Pauline på P3. Tjejen som gjorde bla "Running Out of Gaz". Hon har fler grymma låtar. Men i radio, hon är ju helt crazy, säger massa konstiga grejer hela tiden. Hm.. hehe...

Pauline








.

nytt till garderoben

Mycket vårkläder är på väg in nu trots att vi befinner oss i januari fortfarande.
Den här hittade jag på hm.com, den är jättesöt =).

Bye!

torsdag

Idag har jag varit duktig och tvättat en stor del av förmiddagen. Men det var riktigt riktigt segt att gå upp i morse, tog ett tag innan jag kom upp. Fast det var väldigt trevligt att bli väckt av min söta sötis som är så mysig!

Snart ska jag hem till mamma en sväng. Senare i eftermiddag ska jag plugga, städa och sedan träna.

Kaka på kaka

Det senaste från Marabou är deras non stop choklad. Inte alls dumt. Jag är extremt förtjust både i Marabou choklad och non stop så det kan knappast bli bättre.
Igår var jag på jakt efter en chokladkaka men den verkade vara ganska eftertraktad för den var slut, men till slut fick jag tag på en.

Hittade en liten förklaring på vad non stop linserna smakar egentligen, för alla andra förutom mig som är nyfikna... =)
Orange=apelsin, röd=hallon, gul=citron och grön=ananas.


image95.

Shady

Inga föreläsningar idag så jag är på sätt och vis ledig. Har en del som skall läsas, pluggade lite i förmiddags. Sen har jag fixat lite ärenden.

Äntligen är datorn i finfin form igen så jag är tillbaka på bloggen som vanligt.

Ikväll skall jag träffa min sötis, ser fram emot det, skall bli trevligt. Så kommer bröllopsbonanza på TV4+, inte missa.

today

Idag var andra skoldagen. Det var återigen väldigt intressant.

Vi fick bland annat lära oss att "psykologer anser att alla människor är mer eller mindre galna, inom psykiatrin däremot är man antingen sjuk eller frisk". Så vi får i fortsättningen utgå ifrån att alla är lite knasiga på något sätt och det är helt okej eller åtminstone "normalt".

Kändes segt imorse. Hade sovit alldeles för få timmar, så blir det när man inte lägger sig i tid. La all min energi på att lyssna på professorn och satt som en säck potatis i bänkraden. Sen hällde jag i mig kaffe på rasten, det hjälpte en aning.
Har varit på stan och kollat rean idag efter skolan. Sen var jag och köpte min kurslitteratur. Väldigt behändiga böcker, eller inte, snarare tegelstenar.

Hann med en sväng på stan igår också och fyndade bla. en supersöt mörklila kofta. Är väldigt nöjd med den.

Nu är det dags för middag och sedan skall jag iväg och träna!

Mer att läsa och se

Skulle man ha tråkigt i helgen så kan man spana in den här bloggen, den är rolig tycker jag http://www.styledash.com/bloggers/sarah-j-gim/


image94


Finns dessvärre en hel de reklam på sidan, men kan man stå ut med det så finns det en hel del roliga inlägg att läsa och ganska gott om bilder.

I like

image92 Det här var snyggt!


Stormen är på g tydligen

Imorgon kommer "stormen" här över Göteborg, bland annat. Så man får bunkra upp med käk över hela helgen så man slipper gå ut om det nu skulle vara så. Jag som hade tänkt att träna imorgon på förmiddagen, får se hur det blir med den saken.
Känner mig lite go i musklerna efter träningspasset igår kväll som lugnt sagt vad hårt. Men det borde inte vara några problem med det imorgon.

Mera färg... =)!

Högst upp på min smink-önskelista just nu står en mascara från Max Factor. Den nya duovarianten. Är mest sugen på den rosa,  men frågan är ju hur det skulle se ut... =).
Tanken är tex en svart mascara i botten och en metallicfärg på topparna.

maxfactor-mp-dual.jpg.

dagens låt

Elin / Speak ´n Spell

Elin som i Elin Lanto har bytt stil och låter numera som Kylie Minogue. Schysst låt iaf.

Elin 2008-02.


fredag!

Har varit lite dåligt med inlägg här den senaste veckan eftersom jag väntar på att min dator skall vara ok igen. Tills dess skriver jag inlägg när jag får tag på en annan dator.

Ikväll skall jag och sötis på bio, skall bli jättemysigt!

hårsak

Idag har jag äntligen tagit tag i mitt hår. Har tänkt att utväxten måste fixas sen december. Sen har det inte blivit av. Men idag blev håret slingat och nu är det fly again.

Skydda datorn kostar skjortan

Mitt antivirusprogram funkar inte längre så jag väntar på det nya. Beställde det igår så det kommer med posten från UK snart hoppas jag. Inte alls en rolig utgift, och dessutom var det riktigt dyyyrt tycker jag. Trots att jag använde mig av studentrabatten. Men hellre betala än att få strul med datorn.
Det var förresten första gången jag fick användning av mitt kårmedlemskap/studentrabatt. Något som jag tycker är riktigt korkat är det obligatoriska medlemsskapet. Det ska vara frivilligt att vara med i kåren. Hoppas det ändras snart!
Nu måste man vara med i kåren för att få tillgång till studentrabatten. Inte för att det är så väldans många rabatter, men ändå. Sen är man medlem för annars får man inte skriva sina tentor. Om man ska ha en princip om att skolan skall vara avgiftsfri så skall man som student inte vara tvungen att betala flera hundra per termin för att få lov att skriva sina tentor.

städa bloggen

Tycker nästan att jag har lite för många kategorier här på bloggen. Tänkte plocka bort några men det visade sig vara lite mer tidskrävande än vad jag trodde. Man måste tydligen plocka bort eller flytta alla inläggen i kategorin manuellt.
Så får ta lite i taget då. Snart är det dags för lunch och sedan träning.

cafémaraton

Igår körde jag och Madde ett mindre cafémaraton och spenderade några timmar av sen eftermiddag+kväll på ett mysigt men ganska varmt café. Det var trevligt.
På kvällen kollade jag jag på nåt nannyprogram på tv. En stackars mamma hade 7 barn, vilket liv.
Sen saknade jag min sötis.

Nu ska jag iväg på ett litet möte och sen ska jag träna.

Ikväll ska jag och sötis äta thai och kolla på tv.

yey

Det är en seeeg dag idag, grått, regnar och degigt. Nu ska jag på massage, nice, hoppas det gör dagen bättre.

Peace!


lunch!

Lunchdags, idag blir det massaman curry.
Saknar min sötis.

Favoriten, grammis 2008

Igår kväll var det dags för Grammisgalan och jag hade hoppats på att min favvis Adam Tensta skulle få en grammis, vilket han också fick i kategorin årets dans/hip hop/ soul.

Hade jättemysigt i tv-soffan med min sötis med BLT mackor och massa gos.
Sen sov jag väldigt gott inatt också, vaknade på morgonen och då hade vi legat och hållit handen i sömnen, hur sött är inte det... =)

Här kommer listan med de andra vinnarna på Grammisgalan igår kväll:

Grammisvinnare 2008

Årets Album
Kent - Tillbaka till samtiden

Årets Barnalbum
Blandade artister (Den blå) - Älskade ramsor, sagor & sånger från Barnkammarboken

Årets Dans/Hip Hop/Soul
Adam Tensta - It´s a Tensta thing

Årets Dansband/Schlager
Benny Anderssons Orkester/H. Sjöholm & T. Körberg - BAO 3

Årets Folkmusik/Visa
Sofia Karlsson - Visor från vinden

Årets Grupp
Kent - Tillbaka till samtiden

Årets Hårdrock
Mustasch - Latest version of the truth

Årets Jazz
Rigmor Gustafsson - Alone with you

Årets Klassiska
Anne Sofie Von Otter / Bengt Forsberg - Terezín / Theresienstadt

Årets Kompositör
Salem Al Fakir - This is who I am

Årets Kvinnliga Artist
Säkert! - Säkert!

Årets Manliga Artist
Salem Al Fakir - This is who I am

Årets Liveakt
The Hives

Årets Låt
Lars Winnerbäck i duett med Miss Li - Om du lämnade mig nu

Årets Textförfattare
Annika Norlin - Säkert!

Årets Nykomling
Salem Al Fakir - This is who I am

Årets Producent
Salem Al Fakir - This is who I am

MTV-Priset för bästa video
Johan Söderberg (Familjen - Det snurrar I min skalle)

Exportpriset
Bloodshy & Avant

IFPI:s Hederspris
Alice Babs

kladdig kaka

Blev sugen på något gott, så nu bakar jag en kladdkaka. Kom på att det skulle sitta fint när jag åt min lunch, som idag var en god thaigryta med ris.

Så snart blir det kaffe och kladdkaka, mums!
Ikväll ska min sötis också få kladdkaka.

På fredag börjar lets dance, jag ska följa det, och ikväll börjar någon svensk bröllopsserie på tv4+ kl 21.
Äntligen något att se på tv, både igår och i måndags var det sååå dött på tv på kvällen!

bra besked

Idag kom antagningsbeskedet, och jag kom in på det jag ville, jippie!

Jag stöter jämt på märkliga människor

Igår när jag var på väg till träningen så stötte jag på en kvinna utanför gymmet. Hon frågar mig om jag är intresserad av ett personlighetstest. Så jag undrade såklart vilka hon representerade, hur lång tid det tog, vad det kostar osv. För hon hade tydligen tänkt sig att hon skulle dra med mig till en lokal strax bakom oss och "bjuda på fika" utan att berätta dessa sakerna.
När hon skulle svara på vilka hon representerade så sa hon det så extremt fort att jag inte hörde vad hon sa, jag fick fråga tre gånger. Tredje gången visste jag vad det handlade om, scientologerna.
Jag tackade för mig och ville gå till träningen men hon var inte lätt att bli av med. Hon började ifrågasätta mig, vad jag hade mot scientologerna, om jag tyckte att de var konstiga eller lite skumma.
Och hon var inte helt fel ute, jag tyckte att åtminstone hon var ett jädra miffo som skulle skita i vad jag tycker om olika saker. Sen babblade hon vidare om att scientologerna är emot att barn får droger, eller mediciner som samhäller kallar det osv...... Undrar vad deras idé med att rekrytera är, det funkar iaf inte att skicka ut en skräcködla på stan som inte låter folk vara ifred. Jag undrar verkligen vad i "inte intresserad" som går att misstolka.

Mandy

Amanda Janssen, tjenen som kom tvåa i senaste upplagan av Idol. Jag tyckte inte att hon skulle vinna, tyckte att Marie var bättre. Marie hade bättre röst och Amanda var mer intressant, lite egen.
Så kom Amandas första låt här om dagen. Jag trodde först att det var Amy Winehouse, tyckte att låten var sådär. Nu har jag hört den ett par gånger på radion och den är faktiskt rätt skön.
"Do you love me", heter låten.

Dagens låt

Pressure / Be free

kyrka, jeans och blå.

Ja, idag kändes det att det var måndag. En rätt seg dag helt enkelt.
Utöver det sega så var jag på en begravning vid lunchtid. Sorgligt, det var en farbror som hade dött. En snäll farbror och hans fru som passade mig när jag var liten ibland. Han var jättesnäll och söt, en lugn snäll farbror.
Så det var ju tråkigt, men det är ju dags för alla förr eller senare, och han hann bli 93 år.

Sen på eftermiddagen var jag och brorsan och spanade efter ett par schyssta jeans till honom. Det tog ett tag men vi hittade ett par till sist. Vi var inne på NK och kollade runt och hittade ett par snygga där. Men brorsan var lite osäker på dem, det var sista paret och de hade en policy om att "reavaror bytes bara mot andra reavaror". Det kändes aningen begränsande, så vi hoppade över det.

Sen tog jag en sväng på stan själv när vi var klara med brorsan. Han hade fått en dos av shopping som killar inte klarar av mer utav, så han ville bara hem stackarn, haha =).
Handlade lite ögonskuggor, några rosa och en fin turkos och en svart. Kommer bli finfint. Sen spanade jag på kläder och hittade en ursnygg tröja i kornblått. Blå är en av mina favoritfärger, så härlig! Funkar bra att kombinera med många andra färger. Kände att jag behövde lite färg nu efter att man gått i mörka dova färger rätt länge, har funnits mest mörkt på stan nu senaste månaderna.

Måndag again

Måndag morgon, lite segt faktiskt.
Men jag har bokat upp tre träningspass den här veckan, allt enligt mitt (redan brutna) nyårslöfte.

Nu en kopp te.

runt mig

I högtalaren: Veronica Maggio
I handen: En kopp kaffe
Utanför fönstret: Solsken, underbart solsken och klar himmel! =)
På handleden: Ett jättefint armband i silver som brorsan har gjort till mig

Nu ska jag iväg. hejhej!

lovar, lovar inte, lovar, lovar inte, lovar!

Nyår innebär att man bör avge nyårslöften. Jag är generellt jätteduktig på att bryta mina nyårslöften.
Men i måndags var det så mycket att göra att jag inte hann fundera på det där med nyårslöften särskilt mycket.
Inte för att det egentligen är nödvändigt med nyårslöften på något sätt. Men det är väl lite grejen att det är ett nytt år och man vill förbättra saker i sitt liv, eller förändra.
Så i år har jag bara ett nyårslöfte som  jag som hastigast beslutade mig för nån halvtimme innan tolvslaget.
I år gäller "jag ska träna mer" och då menar jag att jag ska träna lika mycket som för ett halvår sedan när jag var riktigt duktig med träningen.
Så om förra årets genomgående tema var "inre hälsa", vilket det var, så är årets tema fysisk hälsa och styrka.
Om ett år ser vi hur det har gått.


Födelsedagsbarn

Idag säger vi grattis till Madeleine som fyller år =)!
Imorgon blir det kalas. Mysigt!

eco eco eco

Nu har även Lindex skaffat sig en kollektion med ekologiska kläder. Först ut bland storkedjorna med ekologiska kläder var nog H&M. Grejen med dem var att de var inte speciellt snygga. Det var lite udda plagg med lätt säckig passform. En sak som diskuterades när det här med eko-kläder var helt nytt var att det var stämplat som lite tråkigt och udda. Att personerna som oftast bar kläderna var lite "miljönördar" och hade på sig flowerpower kläder med blommigt tryck, eller så var kläderna bruna, gröna eller orange. Sättet att få gemene man att digga ekokläder var då att göra dem så "normala" som möjligt utseendemässigt. Det tycker jag att H&M misslyckades med första gången de började sälja kläderna. Det kommer säkert förbättras med tiden. Men vill man att folk ska köpa eko-kläder så får de ju inte se ut som hej kom och hjälp mig.....
Lindex har faktiskt fått sina kläder att se ganska "normala" ut. Sedan får var och en bedöma om de är snygga eller ej.
Jag tycker att själva idén med eko-kläder är bra. Men det måste vara grejer som inte avviker för mycket.
Här kommer några bilder på Lindex eco collektion.
 


   .

Dagens låt

Craig David/Bob Sinclar // Hot stuff vs World hold on

Trogna kunder behöver tydligen inte sånt

Jag tycker väldigt mycket om tidningar, eller rättare sagt magasin. Att bläddra och kolla runt, läsa. Jag vet att det finns massa skräp i dem också, men det gör inget, oftast är det mest komiskt.
Jag har väldigt mycket tidningar hemma, de finns överallt. Det är väl lite som med Elvis. Men istället för en macka på armlängds avstånd, så har jag en tidning på armlängds avstånd i princip överallt i lägenheten.
En sak som jag har funderat på är att man som prenumerant blir lite blåst av förlagen. Jag prenumererar på en hel del tidningar. Köper man lösnummer så får man i regel med något i tidningen, en pocketbok, eller någon pryl. Som prenumerant får man inte det, ändå betalar man samma pris för tidningen. Den enda lilla skillnaden är att man slipper ta sig ut till affären utanför huset och köpa den själv istället för att brevbäraren hämtar den. Vilket jag inte tycker är någon större skillnad för mig.
Jag vill ju ha pocketböckerna. Tycker att det är lite snålt att inte skicka med något till de som prenumererar.

Smalband

Vad roligt det är när bredbandet krånglar hela tiden...
Men nu funkar det iaf, en stund innan jag ska iväg och lämna ett avtal.

Hoppas det fortfarande funkar ikväll/imorgon så man kan skriva mer.

Gott nytt år!




                                                   Gott nytt år!

RSS 2.0