Dagens låt

Dags för dagens låt igen, idag är det "step by step" med New kids on the block. Raka vägen från goa 80-talet när jag var riktigt liten... =)




Rise and shine

Ska iväg på ett möte snart. Har gått upp i riktig god tid, älsklingen sover än. Är faktiskt hellre ute i riktigt god tid idag, orkar inte jäkta. Härligt väder idag med =).
Vi skulle egentligen ha åkt paddan igår em/kväll. Men det blev inte av för det kom en annan sak emellan. Lite synd. Får ta det någon annan dag eller i helgen.

Bangolf, glass och maiden

Bangolfen var jättetrevlig igår. Var riktigt härligt i luften när vi kom dit. Massa söta bebisar överallt som man kunde kika lite på medan man väntade på sin tur. Jag hade en liten ledning över älsklingen ända fram tills det var 4-5 banor kvar. Då gick det väldigt bra för älsklingen och han vann över mig med 4 poäng. Grattis =).
På hemvägen tog vi varsin glass. Man får svalka sig så gott det går. Väl hemma vädrade vi så mycket det gick, alla fönster och balkongdörrar var öppna. Iron Maiden hördes tydligt bort från Ullevi.
Brorsan var där, har smsat och frågat hur det var men han har inte svarat än så han sover väl...

It´s all about the water...

Åh vilken hetta, jag smälter! Har varit olidligt varmt både igår och idag. Men nu kommer det ju inte bli varmare idag iaf. Skönt, för ikväll ska vi iväg och testa den nyfixade minigolfbanan i slottsskogen.

Har varit hemma nu under senare delen av eftermiddagen och försökt städa lite. Men det går minst sagt segt nu när det är så varmt. Jag vet inte hur mycket vatten jag har druckit idag. Strax dags för en sval dusch.

Igår kväll var vi ute och åt med älsklingens föräldrar. Blev grekiskt i Linné. Har varit på Knossos tidigare och tycker att de har väldigt god mat. Var väldigt trevligt bortsett från 2 av de närmaste bordens gäster väsnades så mycket att det var svårt att höra varandra ibland.
När vi var på väg hem hade det blivit svalare och det var riktigt skönt med tanke på att vi skulle upp för flera långa branta backar.

Bara lite svalare skulle vara nice

Nu ska jag ner till stadsbiblioteket och låna en bok. Varmt ute, på gränsen till jobbigt. Ikväll blir det middag ute med älsklingen och hans föräldrar. Ska bli trevligt.

Hej så länge!

Laserstrålar och slott



I tisdags var det jättefint väder. På förmiddagen var vi iväg och spelade Laserdome, Vi var ett gäng på 8 pers som spelade i 2 lag i två sammanhängande omgångar. Är ju väldigt varmt där inne så jag hade med mig en extra tröja som jag skulle kunna byta till sen när vi skulle hem.
Jag tar ju Laserdome på ganska stort allvar. Jagar poäng som en galning. Det är ju hemskt att få en dålig placering.
Men det gick bra både för mig och laget. Vi vann mot det andra laget med våra 19 000 mot deras 4300 poäng och jag placerade mig på en tredjeplats. En placering efter älsklingen och en före brorsan som i vanliga fall är något av en storspelare.

Sedan satt vi och slappade ett tag innan vi började bege oss hemåt. Jag och älsklingen bestämde oss för att gå hem. Tog ungefär en halvtimme. Sen när vi nästan var hemma så bestämde vi oss för att käka pizza till lunch.... Gott var det =).

Gunnebo slott
Fil:Gunnebo slott.jpgEfter pizzan bytte jag om och fixade till mig. Skulle iväg med C och åka på en liten tur. C hämtade upp med den lilla söta röda bilen och vi åkte till Gunnebo slott. Där blev det prommenad och sedan mysig fika och sedan en hel del bebisprat. Vädret var helt underbart, varmt och härligt. Enda problemet var ju alla getingar som inte kunde låta oss vara ifred. Getingrädda som vi båda är blev det mycket springande och viftande.
Sedan åt jag en kula flädersorbet. Det var såå gott!



Nu ska vi ner på stan och handla present till älsklingens mamma som fyller år imorgon.



Dags att träna.


Snart är det dags att träna. Ikväll blir det box.

Dagens låt



Kommer inte på någon låt att ha som "Dagens låt" just nu. Några förslag eller önskemål?

Inpackning är bra



Nu ska jag tvätta håret. Känner att det är dags för en inpackning. Håret har blivit lite slitet av solen nu under sommaren och av de ljusa slingorna som gjordes för några veckor sedan.






På tal om mat...

Igår testade jag mitt nya våffeljärn. Våfflor är ju väldit gott och jag har gått runt och tänkt köpa ett våffeljärn i ungefär ett år nu. Men det har inte blivit av för att jag har tänkt att jag inte har råd. Inga stora pengar egentligen men det har inte blivit av. Men nu är jag väldigt glad att jag tog tag i det för det är en jättebra efterrätt. 
Så igår serverade jag tomatsoppa med knäckebröd till och sedan våfflor efteråt.

I förrgår var jag och älsklingen och åt lunch ute på stan. Blev på Pullman inne i centralhuset. Det var väldigt bra. Jag åt en club sandwich och älsklingen en baconburgare. Det var väldigt bra. Stor salladsbuffé till och extra coleslaw och pommes. Troligtvis inte det nyttigaste lunchen men väldigt väldigt gott :).


 
Nyplockade vinbär                                                  Vinbären kokar i vatten

 





Den kvällen var jag och hälsade på min moster som hade lite släktfika. Passade på att ta en runda i trädgården förbi vinbärsbuskarna. De sa att jag gärna fick ta med mig hem så jag passade på. Samma kväll stog jag och gjorde vinbärssaft på röda och svarta vinbär. Får medge att det var första gången jag gjorde det. Saker blir ju inte alltid så bra första gången man ska göra dem men saften blev underbart god! Jag var väldigt nöjd med den. Blev ungefär 1,5 L. Men jag ville inte ha några konserveringsmedel i så det var ju en bra mängd. Annars hade man kanske inte hunnit dricka upp den. De sa att den skulle hålla upp till 5-7 dagar utan konserveringsmedel i kylskåp.







Achilles tendon with inflammation

Nu har det gått 6-7 veckor sedan jag "skadade" hälsenan. Den gör fortfarande ont för det mesta. Ibland har det varit bättre ett par dagar och jag har då trott att det är okej snart igen. Men sen är det sämre igen och så håller det på....



Jag har hört att det kan ta ganska lång tid tills den blir bra igen, men det tycker jag ju att det har gjort nu!

Träningen löste tröttheten

Idag blev det en snabb vända på stan. Jag letar fortfarande efter glasögon. Har fortfarande inte hittat några som jag gillar tillräckligt mycket. Hittade inga idag heller. Tar en vända till på onsdag igen och hoppas på bättre resultat.
När vi kom hem lagade vi tacos till lunch. Blev tyvärr en lite sen lunch och jag var vrålhungrig.

På kvällen var jag och Madde och tränade. Hade ingen lust att träna alls. Hade huvudvärk och var såå trött. Men har man lovat så har man, så jag gick motvilligt dit. Dessutom är det ju inte roligt att träna box själv.
Men det gick mycket bättre än väntat. Huvudvärken släppte lite och jag blev mycket piggare. Jag vet ju visserligen att man blir piggare av träning. Men just idag när jag var så megatrött så kändes det rätt hopplöst.

La upp lite auktioner på nätet på prylar som jag vill bli av med här om dagen. Två av dem blev sålda redan samma kväll. Bra resultat tycker jag. Jag gillar att rensa ut saker och ogillar att samla på mig alldeles för mycket. Tycker att det är jobbigt med överflödiga prylar som inte används. Fick bort en del när vi var på kommersen i våras. Blir nog en vända till där i höst. Dels med de sakerna som jag inte blev av med förra gången och dels lite nya saker som jag inte längre har behov av.

Imorgon ska jag och älsklingen iväg en sväng och handla lite grejer till hemmet.

Nu är det dags att nana! Hejhej =)

En grön växer till sig



Det växer så det knakar =). Mina ena paprikaplanta börjar bli riktigt fin. Undrar dock lite över varför den endast vill producera en paprika... Jag vill ju gärna ha fler. Men jag får väl vänta och se vad som händer.






Relationer och knas


P3 FM 99.4 eller www.sr.se/p3  


Tjoho! Nu kommer relationsrådet på P3. 14:00-15:00. Lyssna lyssna! =)









Jonna och Kitty

Foton, bodyjam och antagningsbesked

Idag kom alla 100 foton som jag framkallade här om dagen, det blev en tjock bunt. Skoj att ha bilder i det "gamaldags vanliga formatet" också, inte bara på datorn.


Ikväll är det dags att träna igen, blir lite dans. Den nya body jam releasen. Håller inte koll på vilket nummer det är längre, har för mig att det är nr 45 nu.

Antagningsbeskedet har inte kommit ännu. De kommer säkert vänta tills sista dagen som är tisdag nästa vecka. Eller dra över sista dagen också, vilket de har gjort ibland.

Bredbandet låg nere nästan hela förmiddagen här. Lite frustrerande för det innebär att inte heller telefonen fungerar, eftersom det är bredbandstelefoni, och jag hade ett viktigt samtal som jag behövde ringa.


Väntar

Inget antagningsbesked ännu......

Åh spännande!



Nu är det spännande, imorgon kommer troligtvis antagningsbeskedet till universitet...



Tog bett på mina armar och ben

Igår var jag hemma hos mamma på eftermiddagen/kvällen och träffade min moster som är på besök från Polen. Var riktigt mysigt. Kom hem ganska sent och passade på att ringa och prata med älsklingen. Efter det la jag mig i sängen och såg två avsnitt av sex and the city. Sova efter det. Under natten hade jag, som vanligt, skumma drömmar. Inatt drömde jag att mina gamla kollegor var vampyrer som gick och tog sig ett bett av mig här och där.

Hm hm...
Har varit en del funderande över sociala grejer de senaste dagarna. Får se om man så småningom kan skriva om det lite här när jag har fått lite klarhet.

Idag bjuder brorsan på sin berömda pizza, ska dit och äta snart.

Så nu har jag sökt några fler lägenheter. Hoppas ngt händer snart!

Dagens låt

J-son // Lookie lookie





Springsteen på kullen

I lördags blev det en mysig kväll med älsklingen på en kulle i Örgryte. Madde hängde också på. Vi skippade snikens kulle.
Det var hur bra som helst om man bortser från det obekväma underlaget= buckligt berg och otäcka djur = stora skogsmyror överallt. Men det gjorde inte så mycket för vädret var alldeles underbart och det var härligt att vara utomhus.
Det tog tillfälligt lite på krafterna att ta sig upp på berget i värmen, men det var det helt klart värt.
Vi var där ungefär i 3 timmar och det blev lite rosé, snacks och öl.
Efteråt prommenerade vi hem, det var mycket folk ute på stan. En fin sommarkväll/natt.

På söndagen var det en lugn härlig dag. Jag fixade lite tacopaj till middag. Det var länge sedan jag gjorde den sist.
Så bar vi ner lite grejer till källaren, de hade stått här och skräpat alldeles för länge. Lite senare mot kvällen var vi ute och gick, älsklingen och jag. Jag tänkte passa på att prommenera lite samtidigt som jag följde älsklingen en bit hem. Det blev att jag gick hela vägen. Men sen när jag skulle hem igen så började det ösregna. Hade varken jacka eller busskort så älsklingen var snäll och körde hem mig.
Kvällen spenderade jag framför tv´n och såg Wimbledon. Har inte sett den förut, den var helt okej, en romantisk film, går alltid hem. Jag gillar att de ofta visar såna filmer på söndagskvällar nu på senare tid. Då har jag tid att se på tv =).
Efter filmen sorterade jag lite av våra foton från Azorerna. Ska framkalla en del av fotona nu i dagarna.

Last party- best party

WOHO, ikväll kl 21:30 på P3, liveinspelning från Fibes oh Fibes! Missa inte för allt i världen.

Detta är min favoritlåt bland deras låtar:





Springsteen i repris

Snart ska vi iväg till Snikens kulle och se på Springsteen, dag 2. Ska bli trevligt =). Filt, rosévin och lite snacks.
Håller på och fixar lite middag till mig och älsklingen nu. Han har varit duktig och tränat i värmen nu under eftermiddagen.
Tidigare idag var vi i Botaniska och hade det mysigt. Satt på "våran" bänk  på vårt lilla specialställe =). Sen var vi på subway och delade på en go Subway melt... mmm. gottis.
Det var knappt något folk i Botaniska och Linnégatan som annars brukar vara proppfull en sån här fin lördag var för omväxlings skull nästan tom. Folk höll väl till vid havet.

Härligt väder! Jag gillar.

Dagens låt



Colby O´Donis/Akon - What you got

Mysigt motiv

Vi var ju på ikea i helgen. Jag köpte bla ramar och lite större vykort som man kan ha i ramarna. Fastnade för 5 kort med motiv av Carl Larsson. Tycker att de är fina. Blev vita ramar till dessa.





Kanske inte bästa idéen att träna i värmen

Har varit och tränat idag på eftermiddagen/kvällen. Är ju jättevarmt här i Göteborg och ännu varmare var det inne på gymmet. Tog på mig kortare byxor och tunn tröja men svettades ändå som en galning.
Skönt att träna, missade ju träningen igår.

Nu är älsklingen och kollar på Springsteen. Ska bli mysigt när han kommer hit sen efter konseren.

I helgen ska vi bla till Botaniska och mysa på en filt i solen. Sen håller vi det lite öppet och ser vad vi känner för.

Mmm najs en pizza



www.pizza.nu


En sida med flera pizzerior som kör hem. Alla priser är tydliga. Verkar schysst, har inte testat än men bra att veta att det finns.


Blir ingen ny tapet än

Åh jag har varit väldigt inredningssugen de senaste veckorna. Skulle gärna vilja göra om hallen, måla eller tapetsera, göra det fint. Men nu är det ju fortfarande hela tiden så att när man ska flytta så fort som möjligt så vill man ju helst inte investera allt för mycket i en hyresrätt. Så det slutar med att inget alls görs.... Hjälper inte mycket när man får hem tidningen sköna hem med massa fina rum och balkonger. Balkong har jag inte heller. Buhu!

 



Dagens låt - Önskelåten




Dagens låt är en önskelåt. Med anledning av Bruce Springsteens besök i Göteborg ikväll är dagens låt Thunder Road.
Önskad av min älskling som kommer vara på Ullevi ikväll.

Dagens låt



Lady Gaga/O´Donis- Just dance

Allt av allt i en och samma film.

Igår kväll var det dags att se sex and the city filmen. Jag älskade den! Jag hade faktiskt inte så höra förhoppningar på den innan jag såg den. Men den var väldigt bra. Man kan se den både om man har bra koll på serien, bara sett enstaka avsnitt eller tom är helt ny på den fronten. För de tar med en hel del från serierna i början av filmen så man hänger med.
Det är en tjejfilm, tycker jag iaf. Och så är det allt man vill ha, skor, kläder, relationer, kärlek.... allt av allt.
Mmmm, längtar tills dvd´n kommer. Den kommer jag köpa direkt.

Jag och Madde var och tog en fika innan vi skulle se filmen. Innan vi gick därifrån gick jag och kissade. Ca 200 m senare, på bion, gick jag på toa och kissade, igen. Fick en förvånad blick av Madde och hon undrade; igen?. Jo igen, vissa har oönskad kapacitet..... 1 timme in i filmen är jag jätte jätte kissenödig igen. Tänker att jag måste hålla mig, sneglar på klockan... shit 1,5 timme kvar. Naturligtvis sitter vi i mitten av mitten i biosalongen. Så det går inte direkt att ta sig ut smidigt... Vill helst inge behöva gå ut. Försöker sitta på olika sätt i stolen, lätt framåtlutad, korsade ben, luta åt sifan, men nej inget jag testar fungerar såklart. Så jag måste gå ut. Viskar till Madde att jag går på toa. Får en ännu mer förvånad blick, och ett "vaa?"
 Efter en massa ursäkte ursäkta ursäkta på vägen ut eftersom folk inte vill flytta på sig, smyger jag framför bioduken, någon suckar högljutt.... Maan! Jag måste pinka, jättekonstigt tydligen.
Sen direkt när jag kommer tillbaka springer 3-4 st på toa. Det var ju det jag hade hoppats på att innan jag gick. Att någon gick innan mig så det skulle kännas bättre för mig att gå.

Men när jag kom tillbaka, härligt, kunde koncentrera mig på filmen igen.




 ♥♥♥










I give up!





Har suttit i snart en timme och försökt laga mitt pärlarmband från  SNÖ. Men det går ju inte så bra. Trodde det skulle vara lättare.


Men hålen i pärlorna är minimala så tråden vill inte gå igenom. Suck! Nu lägger jag ner, kanske testar igen nån annan dag.

Ställ dig i kön, igen...

Freeport och IKEA är ingen bra idé första helgen efter löning. Fattar ju vem som helst egentligen, men man tror ändå att just den här gången är det ett undantag. Det är ju semester, folk är bortresta, de är på landet, utomlands, eller bara inte köpsugna. Men fel, folk är helt crazy shoppingsugna. Så det blev trångt och mycket köande.
Vi har köat hela helgen. Först i nordstan i lördags, och sen på freeport och IKEA under söndagen. Kö till toa, kö till kassa, kö till maten, kö till provrum, köa köa köa.

Nu inte mera köa, jag håller mig borta från affärerna ett par dagar. Ett undantag idag, måste ner på stan och beställa nya glasögon.... dvs om jag nu bestämmer mig för vilka bågar jag ska ha.

Fina fönster





Åh så duktiga vi var i lördags. Innan vi gick ner på stan tvättade vi alla fönster och det blev sååå fint, trodde vi.
Ända tills vi kom hem, solen sken så fint och då såg man att oj, lite märken  här, några där, Inte lika kul längre. Nästa gång är vi inte lika snälla och miljövänliga mot skiten på fönstena...!

RSS 2.0