Dagen efter

Dagen efter festivalen fick en lång sovmorgon som start. Det var länge sedan jag gick upp vid lunchtid. Frukost med älsklingen blev det strax efter kl 12. Frukost i lugn helgtakt är alltid lika mysigt. Iphone spelade coldplaylåtar och vi bläddrade i gp och undrade hur recencenten kunde ge coldplay en trea för gårdagens spelning. Det var snålt, han kanske hade en dålig dag och missade det fantastiska vädret, festivalkänslan och att coldplay faktiskt var riktigt bra. Under eftermiddagen träffade jag kompisen som gifte sig för snart 3 veckor sedan. Vi pratade bröllop och en massa annat medan vi fikade på Kanolds nya café. Väldigt trevligt! Efter fikan blev det en promenad i trädgårdsföreningen. Härlig dag! Via Iphone.

Fest!

Det har varit musikfest i slottsskogen idag! Nu är det iofs mer lämpligt att säga igår eftersom klockan passerat midnatt... Jag och älsklingen har nyss kommit hem från festivalen where the action is. Vi är väldigt förtjusta i stadsfestivaler. Tält, lera och fylla är inte riktigt vår grej. Vädret var strålande vackert. Bättre festivalväder kan man inte få. The ark var bra, roligt att se glasvegas igen, men roligast och bäst av allt var ändå coldplay! iphone

Torkad frukt ska vara saftig!




Jag är ledig, igen, efter en dags jobb. Så jag sitter hemma i min blommiga tunika och tar det lugnt och mumsar på torkad papaya. Jag älskar papaya! Dock lite synd att många ställen bara säljer papaya som hackats till minibitar som mest är torra och tråkiga. Nej, stora saftiga bitar ska det vara! Jag köpte torkad annanas och papaya i haga igår när jag och älsklingen var ute i kvällssolen.



Långt svall





Jag satt och bläddrade lite bland våra bröllopsfoton igår. Då insåg jag plötsligt att det är akutdags att klippa sig.
Fram tills bröllopet sparade jag mitt hår, i två år klippte jag bara det minsta möjliga regelbundet hos frisören. I augusti 2010 tyckte jag att mitt hår var längre än på väldigt många år. Det var en rejäl hästsvans eftersom jag dessutom har ganska tjockt hår.

Nu har jag fortsatt i samma spår och bara toppat håret när jag varit hos frisören. Dessutom har jag slarvat med besöken på grund av tidsbrist. Det blir inte max var tredje månad som min frisör uppmanar.

Så den hästsvansen är ytterligare några centimeter längre nu än för 10 månader sedan. Det börjar kännas opraktiskt och sommarvärmen gör inte kombinationen bättre. Dessutom finns det en gräns för när långt hår blir alldeles för långt. Det ser oproportionerligt ut och är inte så snyggt. 

Så ja, jag ska ta tag i frisören snarast. Måste hitta en lucka först.




En fantastisk dag

 




Juni den 25:e för fyra år sedan, det var då allt det finaste började.
 Jag hade kommit hem från en vecka på Naxos och Santorini. Det var precis efter midsommar. Det var en fin sommardag när jag och älsklingen träffades för första gången. Där och då visste vi inte mycket mer än att vi ville veta mer om varanda. Ingen av oss visste att vi fyra år senare skulle vara gifta :). 
Jag är så glad att jag fick träffa världens finaste kille!!!



Min första!




Nu kör vi! Jag är igång med övrningskörningen från och med idag. Den första timmen bakom ratten med min älskling som handledare gick riktigt bra. Han var väldigt snäll och tålmodig, som alltid. Inte ena mina ryckiga kärringstopp kunde ändra på det. Men jag fick rätt okej häng på det innan vi avslutade dagens lektion. Jag hann avverka 7 km under en timmes tid på parkeringen och den närliggande vägen och rondellen.

Lite svårt får jag erkänna att det var. Men jag ska klara det!



Glad midsommar!





Midsommar!

Vädret är inte strålande men bra nog, sommar är det ju ändå.
Jag ser fram emot att umgås med lilla familjen, vara ledig och äta gott.

Midsommarmaten som jag gillar bäst är grillat, sill, färskpotatis, goda röror, jordgubbar och jordgubbstårta!
Mycket av det står på vårt middagsbord idag.



Inredningsfavoriter


Jag tycker att det är riktigt roligt att titta på inredning. Idag var jag en sväng på stan och tittade på vackra vaser och porslin från Ittala, handdukar från Himla och småsaker från Sia.

Både Himla och Sia är två storfavoriter. Himlas fina kuddfodral, tvålar, tvålbehållare, servettringar och badrumsmattor. Sias vaser, dekorationer, fotoramar och förvånansvärt lyckade plastblommor. Jag är i vanliga fall inte speciellt förtjust i plastblommor. Undantaget är i vårt badrum utan fönster där jag tagit in en välgjord fin plastblomma för att pigga upp.



En relativt verklighetstrogen plastorkidé.
Något för dem utan gröna fingrar... eller för rum utan dagsljus




Himla








Midsommar!

Nu är långledigheten här!

Hemma hos oss har vi inlett den med god mat och smarrig glass.


nogger




Något av det roligaste!




Jag älskar att resa, det är något av det bästa som finns! Men jag gillar även arbetet innan, som går ut på att planera, forma och boka resan och olika aktiviteter.

Det som finns på arbetsbordet just nu är vår rundresa i England i sommar. Höjdpunkten blir bröllopet vi ska på. Men innan och efter det kommer vi besöka några olika orter. Det kommer bli så roligt!

Vi kommer resa till London-Bristol-Bath-Oxford-London.

Längtar längtar!



Musik

Taio Cruz- She´s like a star



Budgivningen drar igång!



I söndags var vi och tittade på en jättefin lägenhet. Idag kl 13 startar budgivningen. Det kommer bli väldigt spännande! Detta är den första lägenheten som vi kommer buda på och den är superfin!

Vi får se vad som händer och sker de närmaste dagarna. Vi har satt ett tak för vad vi kan tänka oss att betala. Återstår att se hur de andra spekulanterna tänkt!


Starka färger på sommaren

Det är något extra härligt med färgstarka kläder på sommaren. Det är samtidigt väldigt enkelt och kräver väldigt lite styling. En enkel enfärgad klänning i en stark kulör gör sig riktigt bra bara som den är. Så behöver man inte krångla till det! Det finns så mycket annat roligt att göra på sommaren.

 Jag älskar att ha lediga och enkla plangg på sommaren. En fin klänning/tunika eller en ledig skjorta med upprullade ärmar och ett par enfärgade byxor eller jeans är de absoluta sommarfavoriterna!

Ledigt, snyggt och luftigt är det som gäller för min del.




Härliga klänningar från Issa London

Jag är ett stort fan av skjortor. Särsklilt svag är jag för randigt, framför allt kombinationen vitt&blått.


Ralph Lauren


 


Slutet på veckan

Det är söndag och jag är jättetrött! Kan det vara det tråkiga gråa och regniga vädret? Vi har idag varit på en lägenhetsvisning. Vi såg favoriten som jag var så nyfiken på. Några saker var bättre än vi tänkt och några tyvärr sämre. Ett minus var att mäklaren hade angett att det fanns hiss. Det gjorde det mycket riktigt... I den angränsande fastigheten, vilket naturligtvis inte hade någon relevans för objektet vi tittade på. Så nu känner vi oss mest förvirrade. Budgivningen startar på tisdag så vi får se vad som händer. Jag fick god fika tillsammans med älsklingen efter visningen. De har så mycket gott på le Pain francais! Nu ska jag strax sätta igång med söndagsmiddagen!

Kvällen




Just nu laddar jag upp för kvällens tv-kväll. Jag ska börja med att se på sommarkväll på SVT1 kl 20:00 och därefter Kings speech!



En ledig lördag på stan



Idag har jag och älsklingen haft en lugn dag. Vi hade en lång sovmorgon och sedan var vi en sväng på stan. Vi tog en thai-lunch och en fika på espressohouse, tittade på en lägenhet från utsidan, gick i några affärer och handlade mat.

Lite tråkigt väder idag, regningt och grått. Då fungerar en runda på stan perfekt!

Nu väntar en mysig hemmakväll med film, snax och varsitt glas vin. Mysigt! Filmen för kvällen är kings speech. Jag har har höga förhoppningar på filmen, har velat se den länge.



En titt på favoriten


En av våra favoritlägenheter såldes nästan lika fort som den kom ut på marknaden. Vi hann därför inte uppleva den live då visningen skulle vara om ett par dagar. När jag tänkte kika på den igår så var dessutom alla bilderna borttagna. Lite synd för jag gillade verkligen hur köket var gjort. Men jag lyckades hitta några enstaka cachade bilder. Tyvärr inga på hela köket, sovrummet och det superfina badrummet.












Så roligt detta!

Åh vad skoj! Jag och älsklingen har suttit och tittat på lägenheter på hemnet ikväll. Väldigt mysigt att sitta och spana på vad som kan bli vårt framtida nya boende. Överens är vi också, vilket ju underlättar väldigt mycket! Om några dagar är det dags för visning av en av mina absoluta favoriter. Längtar längtar!! En annan lägenhet som vi båda var jätteförtjusta i och som vi skulle se samma dag som den ovan nämnda såldes idag. Det kom ett sms från mäklaren under eftermiddagen. Lite surt, jag var extremt sugen på att se den. Men någon annan var tydligen mer angelägen. Så är det på bostadsmarknaden, man kommer nog bli besviken fler gånger. Men trots det är det roligt ändå!

Låna två hjul



Jag har blivit jätteförtjust i lånecyklarna "styr & ställ" som finns här i stan. Konceptet passar mig verkligen utmärkt! Det är ett rimligt pris och det finns gott om stationer kring de områden där jag bor och vistas.

Jag hade funderat ett tag på att prova. Här om dagen stog jag och kikade lite på informationen som fanns vid en av stationerna. Då kom en trevlig tjej som förklarade hur allt funkar och då kunde jag ju inte längre låta bli att testa!




Finfin sommardag




Igår var jag helt ledig och passade på att träffa en kompis. Vädret var på topp och vi tog oss till Klippan och tog en fika.

Efter det fick vi sällskap av kompisens tvååring. Vi förflyttade oss till en mysig park i majorna och åt glass.



Sådana härliga sommardagar kan jag inte få nog av!



Vi slår på stort

Idag har vi hunnit med inte mindre än två lägenhetsvisningar! Ganska effektivt av oss. Båda lägenheterna är i Linné och hade visning nästan samtidigt. Den första visade sig vara betydligt bättre än den senare.

Här kommer några bilder!

Den första vi såg hade inte mindre än tre terasser, öppen spis i sovrummet, två badrum och etage. Men jag skulle förmodligen göra något åt färgen på väggarna i sovrummen OMGÅENDE!










Detta var den andra lägenheten vi tittade på. Den största behållningen var trots allt takterassen. Visserligen var murstockarna himla charmiga, men kunde tyvärr inte väga upp för det trånga, omoderna och fuktiga badrummet. När vi väl tittade närmare var det väldigt mycket arbete som behövde göras i hela lägenheten för att få en hyfsad standard. Mycket av måleriet var slarvigt gjort och köket var extremt omodernt. Golvet såg ut som en katastrof i köket. När vi frågade vad det var för golv så löd förklaringen: " det är en konstnär som bor här och hon har på fri hand målat om plastmattan". Mäklaren gjorde sitt bästa där.

Flera av de annars fina väggarna var svartmålade, inte alls en fördel. Lägenheten gjorde sig bäst på bild, inte i verkligheten.












Efter visningarna tog vi oss till ett närliggande franskt café och åt lite gott!

Om några dagar ska vi på nästa visning. Då kommer vi titta på en riktig favorit bland bostadsrätterna vi hittills bläddrat runt bland. Det kommer bli väldigt spännande. Längtar faktiskt!

Det kanske kommer några bilder på den supersnygga lägenheten om några dagar... :)


 


Bröllop!

Här kommer några utlovade bilder från lördagens bröllop!



En skymt av brudparet i kyrkan



Strålande väder!



En båttur efter vigseln med bubbel och tilltugg



Festlokalen



Färgglad bordsdekoration



Härlig solnedgång





En bild på en liten del av den stora fina brudbuketten



Bröllopstårtan







Det är en stor affär

På måndagar kommer GP´s bostadsbilaga och varje vecka sätter det samma snurr i huvudet kring bostäder. Vi lyckades denna vecka hitta två fina objekt och ska eventuellt på visning i dagarna. Vi har även anmält intresse för ett nybygge.

Här är några bilder på en annan fin lägenhet som jag snubblade över på hemnet.

Vitvaror från Siemens installerade 2008

Den bevarade ytterdörren leder till tamburen


I kallskafferiet finns förvaring upp till taket



Sovrum I är beläget intill köket



Badrumsskåpet kan ingå i köpet


Foto: Stadshem







Deras stora dag!

Igår var jag och älsklingen på en av mina kompisars bröllop. En jättehärlig dag! Jag och bruden har pratat om detta bröllop sedan över 2,5 år och igår fick vi se hur planeringen omsattes till verklighet.

Titta in på bloggen imorgon och se bilder från bröllopet!




Foto. P Westerlind



Bröllopstider



Sommarens första bröllop närmar sig och det börjar bli riktigt spännande. Jag har fortfarande några saker att ordna med innan det är dags. Min håruppsättning ska provas en gång innan, jag måste köpa en ny mascara, nya skor och klänningen ska bli klar. Mycket kvar med andra ord. Tur att det är ett litet tag kvar samt att jag är ledig.

Söta klänningar från Ann Taylor



Strapless Dupioni Bridesmaid Dress


En så jättefin håruppsättning!







Träna loss!



Jag startar den här veckan med ett riktigt härligt träningspass. Jag har några till inplanerade den här veckan. Nu när jag har all tid i världen så kan jag ägna mig åt mer träning än jag vanligtvis hinner. Riktigt nöjd med det!

Functional moves är grejen för starka muskler och bra balans. Yoga släng dig i väggen...



Det stora steget



Nu har jag funderat, skissat, tagit mått och planerat. Då återstår det bara att sätta saxen i det fina tyget. Lite läskigt med tanke på att det är så fint och dyrt... och det blir problem om jag gör fel. Så lite nervöst är det. Men det borde gå bra.

En klänning som påminner lite om hur min kommer bli ser ni nedan. En grekisk gudinneinspirerad klänning. Dock är min inte inte vit, fungerar inte så bra när jag ska ha den på någon annans bröllop.

 


 


Premiär!

Idag var jag och älsklingen hos hans föräldrar på middag. Det var som vanligt väldigt gott. För vår del var det den första grillningen för säsongen. Jag har verkligen längtat efter grillat kött.



RSS 2.0