Vardagslyx






Här kommer några bilder från min och älsklingens lediga fredag. Vi började med att åka ut till havet och vi fick ett riktigt strålande väder!

Våra stora goda räksmörgåsar åt vi på Blomstermåla i Säro. Sedan passade vi på att njuta av vädret, havet och alla vackra svanar. Det blev en prommenad längs viken innan vi åkte tillbaka in till stan för mer mys!









Sånt man börjar fundera på när man är hemma & sjuk




Karibien




Huvudstaden




Maldiverna




Rom




Shanghai




Paris


Jag är helt galet ressugen.
Och det hjälper inte att det är rätt många saker jag vill hinna med.
Shanghai är spikat nästa år, kommer bli jättekul!
Men redan innan jul skulle jag gärna glida över på en liten vistelse i karibien. För att sedan ta en traditionsenlig weekend på fint hotell i Stockholm med älsklingen. Sen skulle jag gärna hinna med asien i slutet av januari/början av februari i 10-15 dagar. För att sedan greja Rom i april och sedan Shanghai. Sen kanske en tur till Paris eller franska sydkusten i Augusti/September.

Vi får se vad det blir av alla dessa planer och drömmar!



Mmm kaffe...





Ibland behöver man lite extra motivation för att göra saker. Särskilt saker som är mindre roliga, som att ringa och fixa med ärenden och betala räkningar. Och även särskilt om man är förkyld och jätteseg! Så idag är min motivation kaffe som jag är väldigt sugen på just nu. Så fort jag fixat grejerna jag bestämt så blir det kaffe... alldeles strax alltså :)!



Höstens snyggaste?


Jag tror jag har hittat min favorit bland höstjackor....



Twist & Tango Parkas Sound



Godsaker


Banana cream pie!

Roy Fares löjligt goda recept från i lördags. Mmm!



Nästa gång det blir dags för kalas kommer jag nog satsa på den här sockerbomben från "Go´kväll Roy".


Vaniljkräm, tjock kolasås, choklad, bananer, maränger..... mmm




Banana cream pie
Ingredienser
Beräknat för 12 portioner
Mördeg 180c ca 13-15 min:
 
2 dl (90 g) florsocker
4 ½ dl (270 g) mjöl
180 g smör
100 g vit choklad
 
Kolasås:
 
1 st burk kondenserad mjölk
 
Kanderade jordnötter 180 c ca 8 min:
 
1 dl jordnötter
1 tsk äggvita
1 msk socker
1 msk kanel
 
Vaniljkräm:
 
2 ½ dl (250 g) mjölk
½ dl (60 g) socker
2 msk (25 g) maizena
3 st (60 g) äggula
½ st vaniljstång
15 g osaltat smör
 
Garnering:
 
2 st bananer
3 ½ dl (350 g) grädde
Hyvlad choklad

 
Gör så här:

Mördeg:

Blanda samman alla ingredienser, kavla ut mördegen ca 3 mm tjock, fodra en rund pajform. Baka på 180 c i ca 13-15 min. När pajskalet har svalnat penslar du på ett tunt lager av den vita chokladen.

Kolasås:

Koka en oöppnad burk i en kastrull med vatten i ca 4 timmar. Eller så häller du ut mjölken i en kastrull och under låg värme och omröring hela tiden tills du får en fin gyllenbrun färg.

Kanderade jordnötter:

Fukta jordnötterna med äggvitan, blanda i socker och kanel och stoppa in i ugnen på 180 c i ca 8 min.

Vaniljkräm:

Blanda socker, äggula och maizena i en bunke. Koka sedan mjölk och vaniljstång och häll det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen, koka samtidigt som du rör tills krämen tjocknat, koka ytterligare 2 min efter det, häll över i en ren bunke och ta i smöret.

 


 

 




En ganska vanlig tisdag



Solen skiner på innegården här i stan


Vilken härlig höstdag! Solen skiner men det känns ändå höstigt och småkyligt i luften.

Idag ska jag fortsätta kurera mig, förhoppningsvis går förkylningen över snart!

Förutom det har jag en massagetid inbokad och plugg på schemat. Sen blir det väl något roligt på tv ikväll hoppas jag!



Filt, te, plugg och favoritprogram



Idag är jag hemma, småsjuk. Inget vidare roligt, men jag gör det bästa av det. Dricker gott te, myser med en filt runt mig medan jag pluggar och tar små pauser med favoritprogram på SVT play.

Jag har verkligen fastnat för "Niclas mat" som går på svt. Det är ett väldigt roligt och intressant matprogram där Niclas reser runt i världen och besöker olika restauranger. Så kul och inspirerande. Jag gillar matlagning och är superpetig med råvaror och kvalitet. Därför inbillar jag mig att jag uppskattar finkrogarnas mat så mycket. Maten där är ingen slump, bra hygien, härliga smaker och gedigen kokkonst. Även service som den borde vara och härliga viner.

Jag äter hellre ute mer sällan och då på riktigt bra restauranger istället för ofta på vanliga hak och lunchrestauranger. För är det något man märker direkt på en restaurang är när de fulsnålt försöker tjäna så mycket som möjligt på sina gäster. Alltid på bekostnad av maten. Maten smakar och ser tråkig ut och råvarorna är dåliga. Det blir inte en matupplevelse av det heller. Ska jag äta vad som helst ute kan jag lika gärna äta macaronilåda hemma.

Så om ni missat detta härliga matprogram, kolla in SVT-play!







Laddar inför hösten och vintern!


Det gäller att börja fundera på höstregn och vinterslask redan nu. För som varje år, så kommer det fortare än man tänkt... och hoppats. Min erfarenhet från tidigare år är att jag börjar fundera på att köpa vinterskor ungefär när det börjar bli kallt, och då är det redan rejält utplockat i butikerna.

 Så jag laddar upp redan nu med snygga och sköna skor från Clarks x2.

Först ett par vattentäta skinnkängor

 Clarks MARA BAY GTX Svart / LÄDER
Clarks Mara Bay



...Och för vintern ett par bruna curlingkängor med varm härlig fårull!

Clarks Jez Curve






Bokmässan


Igår var jag och älsklingen på bokmässan. Det var väldigt mycket folk när vi kom, men vi tittade runt ett tag och bestämde oss sedan för en lunchpaus. Efter lunch, några ärenden på stan och en fika återvände vi till mässan där vi nu kunde gå runt i lugn och ro. Jag fick köpt en bok, några tidningar och några andra småsaker.

Många ville synas på mässan och en del författare och kända profiler gled förbi oss i folkvimlet.












En färgklick!







H&M 399kr


Att göra det bästa av hösten


Det är inte så mycket att välja på, hösten är rätt trist. Det blir kallt, blåsigt. regnigt och mörkt.
Vi har en strateri för det hemma hos oss. Mys och roliga aktiviteter!

Dvd-boxar, filmer, dansspel och andra spel fungerar bra hemma. Utomhus är fina höstpromenader mysiga. Är vädret trist blir det att vistas inomhus. 
Fika och middagar ute blir på något vis extra roliga när vädret är trist.

Annars är mässor och utställningar en extra höjdpunkt för mig. Chokladmässan, "jul på tjolöholm" och i helgen blir det bokmässan (längtar!).

Igår var jag och älsklingen ute och tog afternoon tea på brogyllen. En kanna te med rabarber-och-grädd-te, smörgåsar, melon, tryffel samt scones med sylt och grädde. Mysigt värre!





 


Åh vill ha!



Clarks har ofta snygga skor och dessa väcker mycket ha begär. Jag vet inte ens vilka jag skulle välja om det skulle bli aktuellt att köpa.... Lyxproblem!







Post




Det kan komma roliga saker med posten ibland också, inte bara räkningar och tråkig reklam.

Det senaste roliga är ett paket med härliga produkter från Body Shop samt böcker och kurslitteratur från adlibris.






Näthandel

 

Jag gillar verkligen att shoppa. Och att shoppa på nätet har blivit något som jag gör allt mer. Så smidigt trots allt.

Det blev lite kläder till mig och lite saker till hemmet. Kul att H&M har mer än bara kläder!







 


Höstnytt -Avslappnat uppklädd


"Avslappnat uppklädd-stilen" är något som jag ofta klär mig efter. Det är något som fungerar i så många sammanhang. Dessutom säger det ganska mycket om min stil. Jag gillar att lägga fokus på mina kläder och jag har ett stort mordeintresse. Men snyggt ska det inte vara på bekostnad av bekvämlighet. Det går alldeles utmärkt att kombinera uppklätt med avslappnat. Men det kräver nog lite fingertoppskänsla.

En annan sak som är rolig med detta är förstås att man kan utnyttja och kombinera en betydligt större del av sin garderob när man blandar plagg från olika kategorier. 
 
Så lite finare plagg tillsammans med vardagliga plagg är mitt standardmall.

Kjol H&M 249Kr




Skor Vagabond






Milada silk shirt
Part Two 1199 kr



Kalas för mamma!




Idag har vi varit hemma hos mamma och firat henne en dag i efterskott. Det bjöds bland annat på god mat och tårta. Med oss hade vi en jättefin bukett som jag hade plockat ihop hos floristen samt ett par guldörhängen som lilla mamma blev väldigt glad över.

Höstfärger är härliga. Så jag valde blommor i de tonerna.



Mamma är bäst!




Idag firar jag min lilla mamma som fyller år!!!

Grattis mamma!!





Det rensas och säljs



Tänk vad mycket onödiga grejer man drar på sig med tiden. Prylar och kläder som aldrig används. Vad som som är värre än att det inte används är att det tar upp plats.
Därför är det så skönt att emellanåt rensa bort de sakerna.

Just nu har jag två kassar med väskor, kläder och skor som ska bort. Första väskan sålde jag på nätet igår. Fick en helt okej slant för den. När den ligger här hemma oanvänd är den ändå inte värd något.

Så nu ska jag i lugn takt fortsätta lägga upp mitt överskott av saker på nätet.



Åh, vill ha...



Ikea fyller på med nyheter och jag blev extra glad över dessa söta möblerna. Isala heter serien.
De hade varit ännu något finare om alla var helt vita. Att möblerna är i olika färger gör det lite svårare att matcha.














En kväll någon annanstans


Ibland är det roligt att göra något annat än det man brukar en kväll mitt i veckan. Det gjorde jag och älsklingen idag. Vi begav oss till ett av våra favoritställen i stan och åt fantastisk thaimat i mysig miljö.







Jag kan inte motstå...



Hello cupcake!

Den hälsosamma livsstilen har gått in i nästa ytterligare nyttiga fas. Duktigt värre här. Kommer ju snart kunna leva för evigt i en jädrigt sund och bevarad kropp. Nej inte ålderskris, mer av en hälso-knäpp. Men det är bra, det är faktiskt att vara snäll mot sig själv.

Då när det är så hälsosamt så ska det inte vara mycket kakor och bakverk på matsedeln. Men när Leila Lindholms nya bakbok kommer ut så kan jag inte låta bli att bli sugen och lägga en beställning på den. Inte för att jag hade tänkt baka så vansinnigt mycket. Mer för att hennes böcker brukar vara väldigt fina att bläddra i. Kan jag inte äta, så kan jag titta på fina bakverk!



En kopp av någon sort





Det går åt mycket te hemma hos oss. Vi är lite galna när det gäller te, vi har ett helt skåp fullt med olika teer i köket. Det hänger ihop med att det finns så många goda tesorter och att variation är kul.

Så igår utökade vi vårt sortiment med något nytt. Örtteer är något som bara förekommit hos oss en gång tidigare. Nu har vi två till.

Pukka-teet var riktigt gott! Det andra har inte blivit provat än.



Hon är så bra!




I lördags kväll såg jag Mia Skäringers show, dyngkåt och hur helig som helst.
Jag hade hört från en klasskompis som såg henne i våras att den skulle vara väldigt rolig.

Jag är väl en av väldigt få som inte sett mycket av Mia Skäringer annat än i Solsidan. Mia & Clara och alla radioprogram som gjorts med Mia har jag missat helt.
Ärligt talat, titeln på hennes bok och show är inget som jag fastnar för. Den är i min smak lite konstig. Böckers titlar och omslag gör ganska mycket i mitt bokval. Tråkigt eller fult omslag måste jobba lite mer helt enkelt... tråkigt nog.

Men föreställningen då... fantastiskt rolig!

Missa den inte!
Den går att se på svt play några dagar till, klicka HÄR.



Oj




Så plötsligt igår kom det ett jättespännande och roligt besked.

För att ni ska slippa spekulera så kan jag berätta att det handlar om området utbildning/karriär/framtid.

Förmodligen blir det både hårt och roligt. Jag gillar utmaningar! 

Himla skoj :)!




Hösten är här och bakningen igång!

 


När det är regnigt och tråkigt ute så är det extra mysigt att vara hemma och baka!

Idag blev jag sugen på att baka kanelbullar. Både roligt och gott.
























 


Vardagskoll till max




Nu ska jag sätta mig och organisera och planera de första veckorna av den här hösten. Min kalender är i behov av en uppdatering och några to-do-listor måste skapas.



Nya pjucks

Hösten är här och jag har planerat att ta många långa sköna höstpromenader innan vintern kommer. Förhoppningsvis blir det inte lika lång och kall vintern som det varit de senaste två åren. Då har det närmaste man kommit prommenad varit att antingen glida fram på isen eller snubbla runt i snö och slask. Inte min favorit faktiskt...
Nu ska ju dessa skorna iofs tåla fukt bra och t.o.m vara 100% vattentäta... vi får se :)!


Jag har spanat på reeboks easytone ett tag. När jag provade dem för första gången blev jag förvånad över att de var så sköna att gå i och att kulorna på undersidan var så stora.
Jag vet inte om jag tror på allt som utlovas från reebok angående bättre träningsresultat mm. Men skon är himla skön och det är det som är viktigt!







EasyTone med Gore Tex

Snyggare ben & snyggare rumpa för varje steg! Reebok EasyTone Go Outside II är byggd för att gå i under alla dagens aktiviteter, men är särskilt utformade för att stärka de största musklerna i benen och rumpan. Just denna modell har Gore Tex-membran i skon för att göra den 100% vattentät så att du kan använda dina EasyTone även i de värsta tänkbara väderförhållandena.

Snabbfakta - Reebok EasyTone Go Outside II

  • Gore Tex-membran på ovansidan garanterar vattentäthet
  • Balansboll-inspirerade kuddar med Moving Air-teknologi som är designade för att tona och stärka musklerna i rumpan, baksida lår & vader i varje steg
  • Syntet/Mesh på ovansidan
  • DMX Max-skumdämpning för varaktig komfort
  • Sömlös SmoothFit-konstruktion säkerställer minimalt glid & minskad irritation
  • Särskilt utformade efter kvinnors läster för att garantera en bra passform
  • Löstagbar antibakteriell innersula
  • Gummiyttersula för bra grepp


Godsaker beställda



Min älskling fyllde år i måndags och i helgen blir det kalas med närmaste familjen. Jag ska bjuda på middag, fika och tårta som älsklingen önskat.

Bra val av tårta tycker jag, det låter och ser riktigt gott ut!


Björnbär i pannacotta (2001)

Björnbär i pannacotta
Björnbär i Pannacotta innehåller en seg mandelbotten, björnbärsmousse och italiensk vaniljpannacotta. Vaxkaka av vit choklad, gröna blad och björnbär garnerar tårtans vackra, röda geléspegel. Bakas utan gluten och nötter.




Någon gång...




Någon gång i mitt liv måste jag hinna med att ha en hund. Just nu lutar det åt efter pension men det känns och är väldigt långt bort.
Jag har alltid vetal ha en hund men det har inte fungerat eftersom (med undantag för mig) var majoriteten av familjen päljdjursallergiker.

Jag vet inte hur man skulle lösa kombinationen jobb och hund. Det känns inte okej att hunden ska vara hemma själv stora delar av dagen. Så tills dess att det är löst = ingen hund...
Det blir lite knepigt när man ska ut och resa också, men det går att lösa betydligt enklare.


Så om man får drömma en stund.... någon av dessa godingarna skulle jag vilja ha då :)!!

En korthårig tax





Fransk bulldog









RSS 2.0