Fram med stålarna

Jag vill att deklarationen ska komma nu. Har gått i några veckor nu och funderat över den. Mest för att jag har en stark känsla av att jag i år för första gången kommer få betala tillbaka istället för att få tillbaka på deklarationen. Faktumet att eventuellt få betalan x-antal tusen snart gör mig lite obekväm. För jag vet inte riktigt var i en studentbudget man plockar fram x-antal tusen kronor. Så snälla söta skatteverket skicka den förbannade deklarationen och gimme some peace of mind!!

Nu har jag varit inne på deras hemsida och kollat. Deklarationerna ska ha börjat skickats ut från 17 mars. Så nu väntar jag på posten med spänning =).







.

i.d.

Det är inte riktigt min dag idag.
Sminkade mig lite nyss, tappade sminkborsten, den studsade över golvet i badrummet, och ja den gick tvunget sönder.....

Det är något som är lite märkligt. Jag har haft några saker som jag har tänkt att jag beöver byta ut. Antingen för att jag tröttnat på dem, eller för att de varit lite slitna.... Men innan jag har hunnit göra det så har de hunnit gå sönder. Så var det med sminkborsten, min senaste mobil och några andra småsaker... det är lite typiskt.
Jag har dragit ut på sminkborstköpet eftersom den nya jag vill ha kostar ett par hundralappar.
Men nu ser det ut att bli dags tidigare än jag hade hoppats att det skulle behöva bli.
















.

tv på nätet

Igår kväll kollade jag och sötis på Greys anatomy. Samtidigt började en ny dokumentärserie "barnmorskorna" på svt. Jag ville gärna se båda men det gick ju tyvärr inte. Så nu har jag suttit och kollat på det första avsnittet på svt play istället. Väldigt praktisk lösning. Brukar kolla på flera av svt´s program på nätet. Det är oftast så att jag inte kan se programmen när de går på sin ordinarie sändningstid. Så är det skönt också för man slipper passa tider, man kollar när man själv vill.
Men barnmorskorna är nog något som jag ska fortsätta se. Det är med lite blandade känslor som man ser programmet. Dels är det spännande och lärorikt, men baksidan är att det är skrämmande som bara den. De stackars blivande mammorna har ju så ont att man vill stänga av. Saker och ting går sönder, blod överallt... Jag blir iaf rädd.....
Men det är samtidigt bra att de gör såna program så kan man kolla lite i god tid innan man själv hamnar där.

London calling

Åh, en vända till London skulle sitta så fint nu....

Mark & Spencers, en av mina favvisar i London.
Jag gillar skorna, såna skulle jag köpa till sommaren om jag var i London nu...

image109.

Dagens låt

M Pokora / Dangerous


filmtajm

På fredag ska jag och Madde på bio och se 27 dresses. Aj löv tjejfilmer ♥











"Jane, en romantisk och fullständigt osjälvisk ung kvinna - en kvinna som ständigt ställer upp som brudtärna på sina vänners bröllop utan att någonsin närma sig sitt eget "lyckliga i alla sina dagar - slut". Men då Janes chef - som Jane är hemligt förälskad i - blir kär i hennes lillasyster Tess är måttet rågat och Jane börjar ifrågasätta sitt sätt att leva."















.

Nu är det kokta fläsket stekt!

Jag måste börja träna!!! Blir nog en sväng förbi gymmet idag. Playa la playa 2008 närmar sig med stormsteg. Läskigt.

Dagens låt

Britney Spears / break the ice


Mango och Cruz

Det är blommigt som gäller inför sommaren och det är jag glad för.
Jag har nog kommit in i en period där gulligt och blommigt känns väldigt rätt för mig, inte bara modemässigt, för det följer jag inte särskilt strikt. Men färger som ljusrosa, ljusgult  och andra pasteller (och gärna blommigt) är härligt.
Penelope Cruz och hennes syster Monica har tidigare samarbetat med Mango och har nu gjort det igen.

Den här klänningen är väldigt söt

Penelope Cruz, Penelope Cruz modell för Mango!


.

Det snöar

Det är massa snö ute och fortsätter snöa. Ute på gården är det stora högar och i stort sett snötäckt överallt. Undrar hur man ska ta sig fram där ute idag :/.



Den här veckan har jag en hel del att plugga. Sen måste jag samla ihop saker till mitt och maddes bord på kommersen på lördag. Hoppas man blir av med lite saker som bara ligger och skräpar just nu.

Dagens låt

Mary J Blige / Work that

Så bra det kan va.

I fredags var jag och sötis ute och åt på kvällen. Vi var lite osäkra på om det skulle vara öppet när mc donalds som vi gick förbi, hade stängt. Men restaurangen var öppen. Det var ett trevligt ställe men maten var dessvärre en besvikelse. En meter bort satt ett par som verkade vara ute på sin första dejt. Det gick inte att undgå deras roliga samtalsämnen, vi hade ganska roligt åt det.

Det har varit ganska slappa härliga dagar. Igår lagade vi mat och såg på tv. Blev ugnsbakad lax, som blev väldigt lyckad. Idag har vi varit på middag hemma hos älsklingens föräldrar. Vi blev som vanligt bjudna på väldigt god mat och efterrätt och det var trevligt. Tiden gick så fort, det gör den alltid där av någon anledning.
På vägen hem snöade det och var lite halt på vägarna. Blev lite orolig men det gick bra. Nu ska jag sätta mig och plugga och senare ikväll skall jag och älsklingen se på film.

Det snöar ute under påsk, crazy! =)


Glad påsk!

Glad påsk! 

Ett kaffefilter kan ställa till det....

Var på väg till skolan imorse och var lite sen pga en liten incident med kaffebryggaren. Jag måste ju ha kaffe på morgonen innan jag går till skolan/jobbet för dagen. Dock blev det en liten fördröjning idag eftersom kaffefiltret hade gått sönder och det var kaffesump i halva kaffebryggaren. Vattnet hade stannat halvvägs och det blev inte mer än ett par droppar kaffe. Så jag gjorde rent snabbt och satte igång en ny omgång, som trevligt nog gick bra. Men på bekostnad av kaffet så kom jag sent till skolan.
Av någon anledning hade våran lärare bytt föreläsningssal så när jag kom dit någon minut sent så var det tomt.
Letade runt bland de andra salarna, vissa var låsta. Kollade med receptionen som brukar ha stenkoll på salar och bokningar, men de visste inte. Till slut haffade jag vaktmästaren som jag hittade i en korridor och fick honom att gå med mig och låsa upp några låsta salar och hittade till slut klassen.
Jag kommer in, sätter mig och hör läraren säga. "okej då sätter vi igång med redovisningarna, vi börjar med fråga ett och två.... vi ska se, vi kan väl börja med grupp fem". Crap, det är ju min fråga.
Jag var lite trött idag, lite stressad, lite sen, lite oförberedd och dessutom först ut. Hm, well, det gick fin fint. Jag hann inte bli nervös ens. Det är inte så att jag har svårt för att prata inför folk, men jag brukar föredra att vara lite förberedd.
När skolan var slut gick jag hem och handlade lite mat på vägen hem.
Hemma fixade jag lite lunch. Blev pasta carbonara och sparris.
Nu är det dags för en dubbel kaffe för jag börjar bli trött och sedan ska jag ner på stan.
Ikväll är det dags att mysa med älsklingen, ska bli härligt.

Dagens låt

Vapnet / Plötsligt händer det inte

mmm sol idag

Nu ska jag snart ner och träna.
Har varit en skön dag idag. Tog en skön sovmorgon eftersom jag var ledig idag.
Sen åkte jag och mamma och handlade lite och jag fick en jättefin gjutjärnsgryta av henne.
Så åt vi lunch ute tillsammans, det var nog ett tag sen. Det var väldigt gott, alltid trevligt att bli bjuden på lite mat också.
Fyndade tre jättefina krukor också.

Har varit en jättehärlig solig dag, dock lite väl kallt och blåsigt. Snön ligger fortfarande kvar ute.

Sitter och äter på min "hälsofralla" nu med en kopp kaffe.
Har sökt ytterligare en lägenhet idag. För varje dag som går så är man ju en dag närmare det nya boendet. Om man ska försöka se positivt på det hela...

Well well, hej hej!

Dagens låt

Madonna / 4 Minutes

vecka 11

Känner mig lite trött idag. La mig lite sent igår kanske... men men. Verkar som att jag har åkt på en mindre förkylning, hoppas den går över snart. Gick upp rätt tidigt imorse och det var snö ute. Det var jag inte riktigt beredd på. Men valde varma kläder och fick vandra ut i kylan. Det var halt och slaskigt ute, halkade ner för backarna i vasastan och lyckades till slut komma till skolan hyfsat torr.
Min grupp och jag tentapluggade flitigt i 2-3 timmar och sedan blev vi av med vårt grupprum. Så då tog vi lite lunch i cafeterian. Jag tog en tacopaj med sallad och fick en soppa på köpet. Tyvärr orkade jag inte äta allt.
Vi pluggade några timmar till och sedan begav jag mig hemåt. När jag skulle hem var det ännu kallare ute, jag gick en bit och sedan hoppade jag på vagnen. Tyckte inte att det var snällt mot mig själv att behöva gå ute i det kalla vädret och blåsten.

Har varit en mysig helg. I lördags var jag och sötis hemma, sedan var han iväg och tränade och jag fixade lite mat under tiden. Fick lite smågrejer gjorda hemma också. På kvällen var vi hos madde och kollade på schlager. Det fanns ett riktigt bra hörn i soffan med schäslong som vi la beslag på.
På söndagen hade vi en mysig förmiddag. Sedan prommenerade vi ner på stan och tog en lunch där. Vi hann med en sväng i affärerna också och jag köpte en ny bikini till vår resa som närmar sig allt mer. Snart är det dags att resa =).
Jag följde älsklingen hem och sedan åkte jag till pappa, träffade min faster, drack varmt te och slappade. Sen fick jag en übersnygg ny köksmatta. Me very happy!!

Dagens låt

Looptroop rockers / the building


Min nya väska

Min nya väsk-darling från Lacoste.

image108.

mat mat mat

Jag har brist på inspiration, dags att äta lunch igen och jag har ingen aning om vad man ska hitta på för ngt att äta idag....

lata dagar...

Ledig idag, sitter och lyssnar på christer på p3 från igår som jag missade. Ska ta en kopp kaffe strax.
Har en del grejer som jag måste fixa idag. Måste åka och handla massa mat för det mesta är plötsligt slut hemma, samtidigt.
Tog mig en extra sovmorgon idag. Tänkte att när jag ändå är ledig så kan jag få sova lite, så jag gick upp först vid 9. Det var skönt.
Ikväll ska jag mysa med min älskling.

Flipp eller flopp

Flipp eller flopp på P3 på fredagar. Så här tycker jag:

1. Flopp, låter som Arash, han som gjorde "Boro boro" för några år sedan.
2. Flopp, standard gitarrsmörja från USA alternativt nån usa-band-wannabe
3. Flipp, låter som Juvelen. Helt ok, men inte jättebra.

Dagens låt

Jack Johnson / If I had eyes

Dagens låt

Kings of convenience / I´d rather dance with you

PMS

Sitter här och äter min lunch och lyssnar på P3. Dagens samtalsämne på mitt p3 är pms. Jag älskar dagens program. Folk har sms´at in både tips och vad de brukar göra antingen när de själva är pms' iga eller när deras flickvän är det. Jag måste säga att baserat på det killarna skickade in så är jag imponerad. För jag tycker att de flesta killarna inte vet särskilt mycket om det och är väldigt oförstående. Borde nästan finnas en handbok för killar, behöver ju inte bli stor, men med de viktigaste grejerna som man bör och framför allt inte bör säga när en tjej har pms.
Men som sagt, jag blev imponerad av de inskickade sms'en från killarna. Just de verkade ha ganska bra koll på hur man hanterar en sådan (tyvärr återkommande) situation. Bara att vara extra förstående, snäll och gullig den perioden gör väldigt stor skillnad.
Sen var det några med guldstjärna i kanten som hittade på roliga saker, bjöd på godis, tog lite skit och sa massa söta saker (utöver det vanliga förstås).
Min älskling får iofs alltid guldstjärna i kanten, för han är alltid snäll och gullig, oavsett om det är pms-tider eller ej. ♥


Det här med pms är väldigt konstigt, jag förstår inte alls vad det ska vara bra för.
Det finns ju många varianter på det. Allt från att kasta porslin, skälla ut alla man stöter på, ryta åt söta barn och hundvalpar utan någon anledning till att vräka i sig mat och godis, gråta över allt och inget, bli irriterad över olika ljud och beteenden. Det bästa med att bli gammal, gammal på riktigt alltså, är väl att man slipper sån skit som pms faktiskt är.

Min pms är väl mest vänd inåt, jag tror (läs hoppas) att den faktiskt påverkar mig själv mest. Hela världen är skit, allt är skit, jag kan gråta för vad som helst... när som helst, saker är väldigt irriterande och jag kan äta kopiösa mängder godis, helst choklad. 

Det som tar priset som mest irriterande sak är när någon inte fattar och är helt oförstående, förväntar sig att man skall reagera som man vanligtvis gör och att det går att prata bort det genom att vara lite positivt. Jag har aldrig tyckt att lite positiv anda kan vinna över galna hormoner, och det var ju skönt att höra i programmet att det finns fler som tycker.

Dagens låt

Ingenting / Släpp in solen

Skitkass dag!

Måste säga att igår var en jäkligt kass dag. Kassaste dagen på väldigt länge. Jag tycker att jag brukar ha ganska bra dagar annars.  Söndag kväll var en kass kväll, igår en megakass dag, idag också en kass dag, dock inte lika kass som igår... Får hoppas att det går över. Massa jobbiga tankar som snurrar i huvudet, och usch...
Lyckades försöva mig idag, missa min föreläsning och well ja...det gör väl inte saken bättre.

En av de bästa metoderna, enligt mig, för att sluta tänka på saker en stund är att träna. Så det ska jag se till att göra idag också och ge mig själv en liten mental break.

En kopp kaffe nu och sedan ska jag fixa något att äta.

Dagens låt

Afasi & Filthy / Glider

hej

Fick tillbaka tentan idag och den gick bra, vad skönt.

Nu ska jag ner till gymmet.

Bye!

Dagens låt

Angel city / Sunrise


 http://www.youtube.com/watch?v=C5DffcL_eVo

sallad å sånt

Jag är kaffesugen, det är skönt att det är snart är helg, längtar tills jag får träffa älsklingen ikväll!
Ska bli mysigt ikväll.

Har varit i skolan på förmiddagen. Till en början var det väldigt intressant, kollade på två kortare filmer, men sedan mot slutet vid lunch när jag började bli hungrig så kom jag på mig själv med att sitta och tänka på helt andra grejer. Det var rätt segt faktiskt. Kom hem och gjorde misstaget att äta sallad till lunch. Sallader är så hypat nu och jag fattar inte grejen. Det är väldigt gott med sallader, men man blir ju inte mätt på det... de är helt enkelt inte tillräckligt matiga. Det hinner gå 2-3 timmar och sen är man jättehungrig igen. Och det är ju trist. Så i fortsättningen "vanlig" mat. Men jag tänker naturligtvis fortsätta ha mina sallader, fast bara som tillbehör.

Nu verkar det ha lossnat lite med lägenhet för tillfället. Har eventuellt en fin lägenhet på gång som jag tycker verkar alldeles underbar. Så jag håller tummarna!

tossda

Jag börjar bli hungrig, undrar vad man ska ta och äta idag.
Idag är jag ledig. Har ägnat en del av förmiddagen åt att tvätta, så nu har man gjort lite nyttigt på sin lediga dag. Senare idag ska jag och brorsan ut och käka.
Jag måste nog ner till konsum och handla lite grejer till lunchen. Ser halvtomt ut i kylen. Ingen bra lunchmat iaf.
Så har jag sökt en lägenhet till mig och sötis idag också, håller tummarna!

Jordgubbe =)!

Det här söta hänget köpte jag från pilgrim igår:

Pilgrim Charm StrawberryDet var inget planerat köp.
Men när jag såg den så var jag tvungen att ha det. Det oranga på hänget är emalj. Såg att det har gjorts i vitt också, men jag tyckte att det här var finast.

Flygtur

Men..... hur tänkte man här då?



Man försöker ju inte landa om det är stormvindar... utan tar en annan närliggande, mindre blåsig, flygplats. Vissa flygbolag är så snåla.... så då får man reparera vingen istället.... hm good business.

En liten sammanfattning

I fredags hade jag en ganska sen föreläsning, efter det stack jag snabbt hem, fixade mat. Det blev fisk, mums. Sedan byta om, sminka lite extra, byta väska och ner på stan. Vi hade en liten träff på stan med mitt gamla jobb. Det var väldigt trevligt!

Vid 20:45 drog jag mig därifrån till nästa aktivitet. Jag fick biljetter av älsklingen till ´Mange Schmidt i födelsedagspresent. Så det skulle vi båda på i fredags. Det var väldigt roligt. Rusiak och Messiah var också där. Det enda tråkiga som jag fortfarande sörjer är Louis Vuitton sjalen som Mange slängde ut i publiken... som jag INTE fick........... 
(Även att jag råkade slå av en liten flisa av min framtand med ciderflaskan =jag måste gå till tandläkaren=kan kosta en slant=inte kul)


Efteråt gick jag och sötis hem, ganska trötta båda två.
På lördagen var vi en sväng på stan, kollade bokrean, min nya favoritparfym och fyndade semlor. Sen åt vi lite lunch och gick och handlade lite på Netto. De hade inte riktigt allt vi hade tänkt att köpa. Men jag köpte iaf en ny viledamopp och spann, som jag fick släpa runt på. Måste ha sett ut som en städerska, haha.


Sen på kvällen var vi ute och åt på restaurang. Det var väldigt trevligt. Vi fick ett jättebra bord och maten var underbar. Vi var och åt grekiskt på Paros. Sen när vi kom hem kollade vi på melodifestivalen och därefter en film, sjöfartsnytt. Den var helt okej faktiskt. Vi åt våra semlor och tog en kopp te också. Gott gott!


På söndagen hade vi en jättemysig dag. Gick upp, grejade lite hemma, sen gick vi och hälsade på älsklingens kompis+fru och deras väldigt söta bebis. Så blev vi bjudna på väldigt god fika också. Sötis fick en liten grej i silvertejp också, det var kul. Faktum var att vi fick se den tillverkas också.

Efter besöket prommenerade vi hem, köpte med oss thaimat på vägen. Maten var så underbart god, jag älskar thaimat! Sen drack vi kaffe, slappade i soffan och spelade sötis nya roliga tv-spel tillsammans.

Idag gick jag upp tidigt. Jag har precis ätit en smarrig fralla med kaffe till, solen skiner, i eftermiddag har jag en PBL i skolan.



Bye!

RSS 2.0