Ledigt!

Idag är jag och älsklingen lediga!
Så härligt!

Snart ska vi ut och äta lunch tillsammans och senare i eftermiddag blir det fika på ett nytt café som riktar in sig på italienska specialiteter.
Däremellan ska vi runt en sväng på stan.


Dagens låt

The Boo Radley's // Wake up Boo


 


Jag har gjort det...

Jag gjorde det klassiska felet, jag tog fel på tiden nu när vi har ställt om till vintertid!
Så jag gick upp imorse när älsklingen åkte till jobbet och trodde att klockan var 07 och att jag borde skynda mig. Men efter ett tag gick det upp för mig att klockan var bara halv 7 och jag hade varit vaken i en halvtimme.

Men jag ska inte klaga! Har hunnit med att äta frukost i lugn och ro, läst gp och haft det allmänt trevligt. Fortfarande 50 min kvar innan jag ska åka. Härligt!

 

Igår var jag och älsklingen på choklad och delikatessmässan. Det var riktigt trevligt och gott.
Det fanns en mängd olika choklakakor och praliner att smaka på. Det fanns en del annat förutom choklad också men chokladen dominerade givetvis med tanke på att det var just chokladmässan.
Jag tror att jag hade läst någonstanns att det skulle finnas provsmakning av även kaffe och vin till chokladen. Det fanns det inte och det var jag lite besviken på.
De hade valt fina lokaler för mässan som var på stadsmuseét. Men det kom en hel del folk så det var ganska trångt.
Vi hann gå ett varv och smaka på olika smaskigheter innan vi bestämde oss för att köpa 1kg av en supergod vit choklad och sedan 3 andra mer mörka sorter med bla havssalt och lavendel.

Vi gick därifrån nöjda och eniga om att mörk choklad smakar bättre från de dyrare märkena. Den billiga mörka chokladen som man hittar i matbutikerna smakar inte alls lika bra som den dyrare. Den bättre mörka chokladen smakar kakao, den är len och riktigt god till skillnad från den bittra mörka chokladen som man hittills köpt!



Efter 1-2 timmar inne på chokladmässan i all trängseln var det rätt skönt att komma ut i friska luften. Vi promenerade bort till Linné. Vi hade bestämt oss för att äta antingen på la sombrita eller da vinci. Men eftersom la sombrita inte hade öppnat än (och glömt att sätta upp info om när de öppnar för sin söndagsservering) så gick vi till da vinci som hade öppet. Jag beställde en pasta och älsklingen åt en pizza. Jag var väldigt nöjd med maten och det var riktigt mysigt att sitta inne när det ösregnade ute.
Bakom vårt bord satt en 4-barns familj med tidvis högljudda och gallskrikande barn. Föräldrarna verkade ganska oberörda till skillnad från en del andra.


Jag tror att om man inte själv har barn så är man varken van eller förtjust i barns gapskrik och gråt vid middagen. Ja det är lite hårt, men jag tycker inte att det är något fel i att ha vissa restauranger barnfria.
Men jag känner på mig att jag kommer ta tillbaka det så snart jag själv har barn...

Klart det är värt det!

Idag har det varit högskoleprovet hela dagen för min del. Det är ju lite jobbigt varje gång man ska göra det. Dels får man gå upp tidigt på en lördag, man får spendera hela lördagen i ett klassrum och man stressar som en idiot i flera timmar i sträck. Men det är definitivt värt det.

Idag för första gången hittills gick det tom ganska smidigt. Känner mig inte speciellt mörbultad, har inte speciellt mycket huvudvärk och tycker att dagen har varit en ganska trevlig upplevelse.
Jag gillar att de lägger upp facit samma dag så man får se hur bra eller dåligt man har lyckats på provet. Jag har gjort en repris och gjort om mitt bästa resultat för andra gången. Känner mig faktiskt väldigt nöjd med detta, även om jag vet att jag kan ännu lite mer. Men det får bli nästa gång. En stor guldstjärna till mig för att jag fixade mattedelarna så bra, de brukar i vanliga fall gå sämst.

Imorgon kommer det en trevlig grej för mig och älsklingen. Vi ska gå på choklad och delikatessfestivalen. Det ska bli underbart trevligt :)!
Har varit en superstressig tid det senaste. Men efter idag blir det lite lugnare igen. Huh!


Dagens låt

Kent - Töntarna





Sugen på...

Finns en ny söt bolero på H&M. Kostar 299 och hade passat perfekt i min garderob....




Brorsan är på ingång

Snart kommer brorsan över och så ska vi laga lunch tillsammans. Han är grym på att laga till en urgod flygande jakob, så han ska få instruera mig närmare i hans special-recept.



I övrigt skall dagen ägnas till plugg.
Känner att jag ligger efter en aning efterom jag av någon anledning behöver sova onormalt mycket senaste tiden; jag vaknade kl 10 när älsklingen ringde från sitt jobb.... Då hade jag sovit 11 timmar. Galet!

Den stressiga dagen igår gick över förväntan. Hann med allt jag skulle och träningen gick finfint.
Det enda negativa var att jag kände mig extremt stressad i slutet av dagen.
Kommer bli mycket de kommande dagarna fast inte lika mycket som igår.
På lördag är det dags för högskoleprovet och det är inte det mista avstressande. Sen kommer en tenta 4 dagar efter det. Men SEN är det fritt fram att slappna av!


Dagens låt


Uniforms for the Dedicated feat. Ram Di Dam - A Play Of Nonsense


 



Tid på kredit?

Jag skulle behöva någon typ av flexsystem i mitt liv. Som på jobbet där man kan "låna" tid som man sedan jobbar igen. Nu är jag visserligen riktigt dålig på att jobba igen exakt så mycket som jag tänkt med tanke på att jag ligger 19h minus på jobbet... Men det hör väl inte hit...

Jag skulle däremot behöva låna lite tid av universum eller något liknande idag. Har massor att göra och alldeles för lite tid. Än så länge har planeringen funkat. Men det är väl bara upplagt för att inte fungera när det har hamnat så mycket på en och samma dag.

Just nu håller jag på och tentapluggar. Samtidigt skulle jag behöva laga mat till lunch... (Kommer inte ske)
Efter det ska jag snabbt till skolan på en övning och plugga in tandmodeller och humantänder. Därefter hem snabbt, plocka upp ett fint paket och bege mig iväg igen. Träffa min kompis som fyller år idag (hurra hurra!) och gratta henne och ge presenten.

Sedan hem snabbt, byta om och dra iväg till gymmet på spinningpass. Man kanske kan tycka att spinningpasset är något överflödigt just idag, men det är det verkligen inte med tanke på att det kommer bli bröllop om exakt 10 månader från idag! Shape up, shape up, shape up, work it!!!! Det gäller att ligga i med träningen om man ska bli nöjd med resultatet.

Efter spinningen hem snabbt och städa och flytta undan grejer. För imorgon kommer troligtvis en snäll organisation och hämtar vår soffa (gratis vilket vi är glada och tacksamma över).
Slutligen håller jag tummarna för att jag hinner plugga innan det är dags att lägga sig och sova.

Oh... hämtmat igen kanske?
Måste tänka, något snabbt och nyttigt.

Dessa fina månader :)

Idag är det 26 månader sedan jag och älsklingen blev tillsammans! :)
Om 10 månader gifter vi oss! Underbart!

Pussar och hjärtan till min älskling:



Fler nyheter på klädfronten!

Efter min shopping mötte jag upp älsklingen på stan. Vi begav oss till en butik med bröllopskläder och där hittade vi älsklingens kläder till bröllopet. En väldigt fick frockcoat provades och inhandlades. Älsklingen var oerhört stilig i den och färgerna passade honom perfekt!
Hans set består av byxor, väst, kravatt och kavaj och går i brun-grå toner och västen i grå-silver. Very nice!



Fler och fler saker inför bröllopet börjar falla på plats och det är så roligt!

Vi fick en ny idé relaterad till inbjudan idag. Ska göra lite research innan jag kan berätta mer!

Vintage Stories mm

Efter skolan bar det av in mot stan. Först var jag på Lindex och köpte denna söta klänningen:


bild
Sedan var det dags för "vintage" shopping på kappahl. De släppte en vintagekollektion idag och grejerna gick åt i ett ganska snabbt tempo. (Inte som när H&M säljer begränsade kollektioner där folk slåss och sliter i grejer...)

Jag hittade en jättesöt kofta och en fin blus.




Kofta 399kr

 Blus 399kr



En något segstartad måndag

Idag tog jag mig friheten att sova ut ordentligt. Var så himla trött och gick inte upp förrän vid 9.30 när älsklingen ringde från jobbet.
Har fixat och grejar hemma lite under förmiddagen och piggnat till lite. Var tog det fina helgvädret vägen? Saknar solen, nu är det bara grått. Men det gör inte så mycket iofs. Ska iväg till skolan snart och träffas med projektgruppen. Vi ska ha möte med vår handledare igen.

Efter det hade jag tänkt hinna ner en snabb sväng på stan och kolla på lite kläder.
Senare idag när älsklingen kommer hem från jobet så ska vi kanske gå och titta på bröllopskläder till honom, om vi inte är för trötta.

Känner att det är lite förkylning på G för min del. Har haft lite småont i halsen i några dagar nu. Kanske därför som jag känner mig trött och hängig?
Men jag vill absolut inte bli sjuk nu. Har ganska nyligen kommit igång med träningen och fått bra rutin på det. Trist om man inte kan träna när man har fått en så bra start.
Men jag kommer göra mitt yttersta för att undvika höstförkylningen. Jag har ett jätteroligt pass inbokat på fredag som jag absolut vill gå på. Har dessutom ett pass på onsdag som jag vill gå på med älsklingen.

Nej, nu ska jag göra mig iordning till skolan och ta ngt att äta!


 


Dagens låt

Sean Kingston ft. Florida //Roll



Alla dessa underbara biljetter!!

Igår när jag kom hem från fikat med kompisarna och de söta bebisarna så hade älsklingen fixat biljetter till Chokladfestivalen som är på G i stan nästa helg.
Detta var jag förstås väldigt glad över. Har tänkt flera år att jag skulle vilja gå men det har av olika anledningar inte blivit av.

Älsklingen hade dessutom hittat biljetter till Bounce SISTA show. Dessa biljetterna blev jag ju mer än överlycklig över!!! Men samtidigt lite ledsamt att det blir det sista man kanske ser av dem... Det är så tråkigt!

Om man känner att man har alla sina moves hemma så kan man ju gå på Bounce audition till den sista showen. De behöver 100 pers så det är bara att dra på sig sina heels och dra! Kolla www.bounce.nu för mer info.


Passande nog kommer de ikväll att uppträda på tv kl 20.00, det var någon gala, har inte riktigt koll på vad det var.


I december ska jag och älsklingen till Stockholm en helg. Nu när vi ska se bounce blir det en sväng dit i april igen. Jag längtar!!!!



Hämtmat och tentaplugg!

Gårdagens spinningpass gick riktigt bra! Det var roligt och tiden gick fort. Härligt att få en paus från pluggandet.

Idag har jag ägnat i stort sett all tid till att plugga. Känner att jag har lätt huvudvärk nu.



Fick bli en pizza till lunch eftersom att jag inte känner att jag har tid att laga mat idag. Härliga prioriteringar!

Ikväll är det dags för en fika med tjejgänget. Kommer en hel drös bebisar också :)! Kommer bli jätteroligt att träffa alla och se hur stora bebisarna hunnit bli.




Sysselsätter mig med kunskap...

Massor att göra. De närmsta tre veckorna har jag tre tentor. Det innebär att jag inte kommer göra mycket annat än att plugga. Känns väl halvkul...
Men man får komma ihåg hur skönt det kommer vara sedan när de tre veckorna är förbi och man är klar!

Nu ska jag strax ringa skistar och kolla en grej med bokningen i Åre. Sedan är det dags för lunch och mer plugg.
Ikväll blir det ett spinningpass som avkoppling :).

Dags att återgå!



Så rätt, så rätt!

Idag gav jag mig ut på stan på förmiddagen för att titta på bröllopsklänningar i två butiker. I den första butiken fanns det massor av fina klänningar. Men jag hade inte tänkt prova något, bara titta. Det är ju trots allt ganska lång tid kvar och jag hade tänkt att hinna träna de kommande 10 månaderna och komma i en storlek mindre.

Med mig som sällskap och smakråd hade jag brorsan. Han är bra för han har ett ovanligt bra öga för stil (läs; trots att han är kille) och han är brutalt ärlig.
Någonstanns i tittandet övertalade skräddaren mig att prova en klänning som hade plockat fram som jag inte kunde motstå.
Den satt väldigt bra men var inte helt perfekt. Efter det fick jag prova en till liknande, den var också bra men inte perfekt. Sedan fick jag in en tredje klänning, den var jättevacker! Inte vad jag tidigare hade funderat på att jag skulle ha, men den var väldigt intressant.
Jag kom ganska snabbt och lätt i klänningen trots att den var ganska stor och tung. Sedan fick jag hjälp med dragkedjan och där stog jag med en perfekt sittande klänning!

Jag hade aldrig trott att jag skulle hitta en perfekt klänning i första butiken och tredje klänningen som jag provade!
Killen i butiken var verkligen ett proffs. Jag blir imponerad av personer som kan titta på en och plocka fram en klänning som passar figuren, personligheten och ens färger perfekt!

Min klänning kommer från Romantica, den är i elfenbensvit Duchesse och har ett ganska långt släp.


 

 


Att hålla reda på tider och datum...

Jag har tänkt att skaffa en väggalmanacka hem till oss. Ett sätt att få lite översikt på planeringen de kommande veckorna. Det har nu blivit alldeles för mycket att hålla reda på i huvudet!

Jag hade först tänkt att beställa hem en almanacka från nätet som man kan välja att få sina foton tryckta på för varje månad. Men efter den senaste fotouppladdningen som tog 2 dagar så känner jag mig inte speciellt sugen på det igen. Istället kommer jag att köpa en almanacka från Ordning & reda där man enkelt kan klistra in sina foton!

Close window
Förutom det är det snart dags att köpa en ny kalender för 2010, det tänkte jag passa på att titta på när jag ändå är där.
Just nu är jag mest sugen på denna:
Close window

Detta är en annan favorit:

Close window



En toppenlördag!


Idag började vi dagen med sovmorgon och sedan frukost på Soup n bagel.
Det var första gången vi åt frukost där och vi var väldigt nöjda. De hade en meny med massa olika bagels.


Vi valde BLT-bageln båda två och den var jättegod! Till det fick vi apelsinjuice, latte, ett kokt ägg och yoghurt med müsli och honung.





 Soup n bagel i Lorensberg

Efter frukosten gick vi ner till avenyn och handle lite mat och blommor på coop. Sedan var vi hemma en sväng för att lämna av grejerna och slappa/läsa GP en stund. Därefter begav vi oss iväg till Liseberg för en promenad samt lite spelande. Vi var där i ungefär en timme och det var riktigt härligt höstväder.
Med oss hem fick vi 2st Plopp, twistpåse och en stjärnvinst från Toblerone! Gissa om jag blev glad?! Nu har vi 2 kg Toblerone hemma och vi älskar Toblerone båda två :)!



Fina märken!

Kom hem från skolan för ett litet tag sedan och fixade mellanmål.

Nu är jag ombytt inför kvällens spinningpass. Ska bli skönt att träna. Hoppas bara att man inte får lika ont i arslet av cykelsadeln den här gången. Den som testat spinning vet att de förmodligen minsta och hårdaste cykelsadlarna finns på just spinningcyklar...

Nu tänkte jag att jag ska passa på och beställa hem lite frimärken. Jag behöver fina frimärken till bröllopsinbjudningarna som kommer skickas ut om ett halvår.
Extra fint blir det genomtänkta inbjudningskortet när man har passande frimärken. Och sådana har jag hittat :)!
Så nu tänker jag lägga vantarna på dem innan de utgår. Jag vill inte ha frimärken med kungen, rotfrukter eller något annat konstigt.


Tillbaka på bloggen efter en bloggpaus på några dagar!

Härligt att ha fullt upp! Nu är jag iaf tillbaka i bloggandet.

I helgen beställde jag och älsklingen vår nya supersnygga och dyra soffa. Vuxenpoäng där!

 Snart får vi hem soffan!



Har varit en hel del i skolan idag och igår (och större delen förra veckan). Vi har ett projektarbete i fullt gång och idag fick vi önska kliniker för vår externa kliniska praktik som kommer i december.
Jag önskade 3 st i centrum och hoppas att jag får någon av dem så jag slipper åka långt....

Efter skolan var jag hemma hos mamma och blev bjuden på mat. Lika gott som alltid!

Nu ska jag sätta mig och gå igenom en forskningsrapport inför vårt grupparbete imorgon.


Dagens låt!

Mini Viva - Left My Heart In Tokyo



RSS 2.0