Så blev mitt 2011


Nu närmar sig slutet på detta året och början av nästa.

Tiden går så fort och man stannar sällan upp i vardagen och tittar tillbaka på de dagarna som passerar. Därför är det lite roligt att åtminstone göra det en gång om året.



Så här kommer en tillbakablick på några händelser under mitt 2011!




Januari



Kunde det börja bättre? Jag tror faktiskt inte att jag haft en bättre start på ett år tidigare.
Det började med två dagar på lyxhotell i Stockholm i väntan på avresa till Aruba; bröllopsresa!
Två veckor av sol, paradisstränder, kärlek, mys, utflykter, god mat och lyx. Här hemma var vädret som värst. Snö hade blivit till slask som sedan blivit till is och vind på det. En underhållande kontrast när man själv slipper uppleva helveteshalkan.

 


Februari



Jag blev ett år äldre och lämnade en väldigt bra ålder, nämligen 25.







Mars



Det var månaden då den här teknikprylen kom in i mitt liv och förändrade det för all framtid. Jag kan tragiskt nog knappt minnas hur man klarade sig utan Iphone...


April



Sent på säsongen, men vi tog chansen vi hade att åka skidor i favoriten Åre. Vårens enda lediga vecka över påsk spenderades i ett varmt Åre.


En önskedröm är att få spendera flera veckor i Åre varje vinter...

 


Maj



Vi packade ihop varsin weekendbag och besökte värmland


Maj var månaden när jag fick en välbehövd visit på Selma Spa av älsklingen. Helt fantastiskt underbart att bara slappna av i morgonrock och tofflor. Glida mellan olika behandlingar och äta utsökt god mat. Precis det jag behövde då!




Juni



Bröllopsdags, stort bröllop när vännen A och hennes J har ett skärgårdsinspirerat bröllop i Göteborgs hamn.




Bild SvD


Och sommarens första festival, Where the action is i Slottsskogen! Härligt sommarväder ute i det gröna. Extra skönt eftersom vi hade VIP-biljetter och slapp trängas med fullt lika många andra. Coldplay var helt fantastiska!

 


Juli




Bröllopsdags igen när kusinen H och hennes festliga sambo O bjuder in till bröllop på Villa Överås. Jag minns det som en väldigt varm sommardag.

Överås från förr


Augusti




Jag och älsklingen firar vår första bröllopsdag. Middag på fiskekrogen samma vecka, fantastisk mat!





Andra festivalen för sommaren, Way Out West! Kanye West var så bra, så så bra.




Jag och älsklingen packar våra väskor och drar på semester i England. En av höjdpunkterna är när en vän till älsklingen gifter sig på landsbygden utanför London. Så härligt med bröllop och en oerhört lyckad resa!

 


September

 September blev en ganska lugn månad. Den kännetecknades främst av ett ny studieinriktning och viktiga och bra beslut i frågan.

Förutom det unnade jag och älsklingen oss upplevelser och en del middagar ute.
En solig fredag spenderade jag tillsammans med älsklingen ute vid havet. Lunchen åt vi på särö värdshus och efter det blev det en lång prommenad längs havet. Det är dessa små härliga ögonblicken som man minns länge





Oktober


 

Många härliga höstpromenader kännetecknar den här månaden. Det promeneras och fotograferas, hösten kan knappast bli finare än så här.
 


November




Hösten blir som tristast och jag drömmer mig bort till sommar och sol. Så långt kvar till sommaren, lika bra att fokusera på julmys.
I kykskåpet blev det under några veckor en radikal förändring. Det har aldrig varit mer ägg, bacon, grädde och kött i kylen tidigare som under mina lchf-veckor. Intressant att prova och aningen tröttsamt att äta så pass ovarierat.


Vår årliga tradition att besöka Tjolöholms julmarknad blev av även i år. Hög julmysfaktor.


December

En månad som springer iväg snabbt. Ägnas åt skolarbete och massvis med bakning och hemmamys. Under granen finns många fina klappar, jag måste ha varit väldigt snäll i år!




 Gott nytt 2012!


Nytt och snyggt



example1
Vit rullgardin - som den vi har i köket fast vår är skir.


Jag har ägnat förmiddagen åt lite inredningsfix här hemma . I köket har jag satt upp den nya vita skira rullgardinen. Det blev väldigt fint med både insynsskydd och ljusinsläpp på samma gång. Men det är två detaljer som jag behöver fixa. Den ena är att träpinnen upptill som håller upp gardinen lyser genom tyget och det var inte så snyggt. Det andra är att gardinen hängs upp med krokar som syns ganska väl, inte helt säker på om det är så snyggt det heller. Så jag får fundera på vad man kan göra åt detta.

Ute stormar det. Det är nästa vinterstorm som dragit in över stan. Känns som att det har stormat mycket de senaste veckorna. Skönt att vara inomhus när det är busväder ute.



Uppladdningen



Det har bakats massor hemma hos oss under de senaste veckorna... Och gott har det varit :)!
Det är framför allt lussebullar som producerats flitigt.

Jag tycker om att baka. Det är så mysigt. Nu har jag dessutom fått flera fina bak- och kokböcker i julklappp. Så det kommer säkert bli några nyheter som testas i köket framöver.



Nobels snyggaste fodral

 



Jag utlovade min nobelfavorit bland årets klänningar för några veckor sedan. Det blev nog ingen storfavorit för min del i år. Men den som kom närmast var denna klänning som bars av Ylwa Westerberg.




God Jul 2011!





God jul på er bloggläsare!

Plötsligt är det jul igen och det har varit en väldigt trevlig dag. Jag måste ha varit riktigt snäll i år för jag har fått så fina och bra klappar.
Men bäst av allt är det ändå att umgås med familjen och äta god mat.

Nu ska jag tillbaka till soffan och slötitta på tv en stund till.




Middag och Nobel



Idag har min bror firats i förskott och imorgon fyller han år. Det bjöds en jättegod middag och efterrätt á la mamma med härlig tårta efteråt.

Nu ägnar jag kvällen åt att titta på nobelmiddagen och de små intressanta inslagen om pristagarna och deras forskning. Riktigt mysigt detta faktiskt!

Sen är det förstås roligt att titta på alla dessa vackra klänningar, smycken och håruppsättningar.
Vi får se vilken klänning som blir min favorit ikväll.



Vackert och gott!



Nu är jag tillbaka efter en galet intensiv period i skolan.

Kom på att jag tittade i en underbart fin bakbok i England i sommras. Den har jag beställt till mig själv och samtidigt i julklapp till min fina vän E. Egentligen hade jag tänkt beställa den engelska versionen från Amazon. Men den finns på nätet i Sverige översatt tiill svenska så jag slog till på den istället (detta trots att den från England var billigare...). Det fick bli av den enkla anledningen att det blir enklare att baka med alla mått översatta. De använder sig av lite andra mått när det gäller bakning i England.

Jag ser verkligen fram emot att få hem den!











En annan bok som jag också är sugen på är denna...








Julfixande



Första hyacinten är på plats hemma inför julen. Om några dagar kommer den förmodligen ha slagit ut. Jag älskar doften av hyacint!





RSS 2.0