Mina fötter är redo för bröllop!

Nu är jag hemma från stan och har nya fina vita skor till bröllopet. Det blev ett par lackade vita skinnskor,, hög klack och liten platå, öppen tå och dekorerade med små guldprickar på ett ställe. Svårt att beskriva, kommer kanske en bild så småningom ;)!
De är lite extra lyxiga för fötterna eftersom de redan har geleplattor insatta under häl och framtill.
De känns rätt trendiga så jag tvekade lite, men sedan kom jag på att det ju faktiskt inte är ett tantbröllop som ska äga rum så då passar det ju utmärkt!

Mitt i veckan på spelning

Jag glömde berätta!

Igår kväll var jag och älsklingen på Brew House! Vi kollade på The Xx och innan det deras förband New Look. Förband är inte ofta särskilt bra men jag gillade dem! The XX var såklart också jättebra. 


2010-01-20 - THE XX från Brew House


 


Bröllopsskor

Här om dagen var jag ute en sväng på stan med mamma och tittade runt i affärer. Då hittade jag ett par jättefina vita ballerinaskor från Vagabond i skinn. Jag hade tänkt att köpa två par skor till bröllopet, ett par lågskor att ha framåt kvällen när man är trött i fötterna och ett par skitsnygga  högklackade skor för dagen.
När jag hade köpt de vita ballerinaskorna gick vi vidare och jag hittade av en slump ett par jättesnygga högklackade skor. Kunde inte bestämma mig där och då om jag skulle köpa dem. Men jag la undan dem och skulle fundera till idag. Känner mig ganska sugen på dem och ska dit strax och prova! :)

Första träffen med ett kranium

Igår blev det en spännande dag i skolan. Vi fick under eftermiddagen lite oväntat börja med praktiska övningar i den nya kursen radiologi. Så under hela eftermiddagen fick vi gå igenom olika ordningsscheman och ta röntgenbilder på kranium och dess kvarvarande tänder.
Det var väldigt intressant och väldigt svårt. Det är så många saker som ska stämma för att man ska få en bra röntgenbild, dels är det att man måste ställa in röntgenplattan rätt mot strålen och dels ska alla vinklar stämma för att allt ska avbildas rätt utan överlappningar och felaktiga projektioner. Men trots att det var ganska svårt så fick jag mina bildserier ganska bra.
Vi fick också veta att vi kommer börja med patienter och ta deras helstatus röntgen om ca 3 veckor. Vi får se hur det går...
Det var förresten första gången jag har sett ett mänskligt kranium och pillat med dess käkar och tänder. Det var lite udda i början faktiskt.

Dagens låt

Petter - Fast För Evigt



Back to Stockholm!

Ikväll bokade vi hotell till vår nästa resa till Stockholm i vår. Blir tredje gången gillt för Hilton slussen och deras grymma frukostbuffé. Längtar redan!

Hilton Stockholm Slussen hotel - Hotel Exterior



Dagens låt

Slagsmålsklubben - Sponsored by destiny





Äntligen!

Nu är det äntligen färdigtjafsat, sedan vi flyttade hit har vi dividerat med hyresvärden om en vägg som förra hyresgästen olovligt tog bort i lägenheten. Men eftersom de var bekanta med kvartersvärden så lät de detta passera när de flyttade ut. Slutade med att de lovade att fixa det och sedan började problemen....

Men nu har vi tagit tag i ärendet ordentligt och imorse ringde de och sa att de fixar väggen. Tråkigt att man ska behöva ringa upp deras chef och vara pushig för att det ska hända något. 
Plötsligt fick de iaf väldigt bråttom att ordna det. Idag har de hunnit bestämma sig för att ordna det, de har varit här och ordnat med ritningar och planering och de har kontaktat byggfirman. 

Så nu återstår det roliga för mig och älsklingen när vi ska till engelska tapetmagasinet och välja tapeter!
 

Nu ska jag snart iväg, idag ska lilla mamma operera handen så jag ska följa med. Men innan det ska jag bli bjuden på lite lunch.
 

Långdraget....

Idag har jag ägnat betydligt mer tid åt att sitta i telefon med kvartersvärden än vad jag hade önskat att jag behövde göra. Inte särskilt givande samtal heller. Som det är nu så har de inte hjälpt oss på 15 månader så det går minst sagt långsamt!
 Det handlar om att de har lovat att ordna en viktig sak i lägenheten men sedan plötsligt ändrat sig, glömt allt och alla papper "saknas". Så det blir en massa tjat och tjafs och man blir trött och besviken. Sedan blir man förbannad och kämpar vidare för de ska inte komma undan. Att de är otrevliga och hittar på lögner gör inte saken bättre för dem. Så nästa steg blir hyresnämnden och vi får se vad som händer och sker där.

Förutom att slösa tid på dem så har jag varit i skolan på föreläsning och haft en genomgång inför nästa termin. 
Ikväll har jag påbörjat att plocka ut bilder till en fotobok som jag har tänkt att beställa. Vi har så många fina bilder från olika resor som bara ligger på datorn och som man aldrig ser. Så nu ska jag börja med att göra en New York-bok. Sedan ska jag nog fortsätta med en Åre-bok. Kul att sitta och flytta runt bider och skapa en snygg layout.


Semesterlycka




Senare ikväll ska jag även hinna med att beställa kurslitteratur och maila en kompis kompis angående inbjudningskort till bröllopet. DET är roliga grejer!! :)  

 


Dagens låt

Gucci Mane - Spotlight (feat. Usher)



Back to school!

Nu är det snart slut på ledigheten och det är dags att ta sig tillbaka till skolan. Imorgon börjar en ny kurs; radiologi, ska bli intressant.

Det är alltid skönt med ledighet men till slut när man är utvilad är det lite skönt att sysselsätta sig igen. Fråga mig igen på fredag... är nog inte lika positiv då längre när jag fått smaka på några tidiga mornar...

Dagens låt

Petter-fri nu



Hemma igen!

Imorse kom vi hem från en härlig skidvecka i Åre. Vilken underbar resa!

Förra lördagen åkte jag, älsklingen och brorsan upp med natttåget till Åre. Första dagen tog vi det mest lugnt men resten av veckan åkte vi skidor hela dagarna. 
Vi hade riktig tur med vädret också. De flesta dagarna var molnfria, soliga, lagom temperatur och helt underbara. Någon dag var det lite dålig sikt på eftermiddagen och någon dag var det skitkallt och dålig sikt, men i övrigt toppen. Känner att vi verkligen har vilat ut och haft det bra.

Förutom det blev det även en eftermiddag på dippans afterski som var rolig och jag hann också shoppa lite. Bästa köpet var min [Oh-Rey] T-shirt.

 



Dagens låt

SUGABABES // ABOUT A GIRL





En vanlig dag mitt i ledigheten

Imorse blev det att stiga upp tidigt. Kändes väldigt konstigt nu när man varit ledig och kunnat sova hur länge man velat.  Jag hade en presentation i skolan på förmiddagen. Vi kunde välja om vi ville ha förmiddag eller eftermiddag och då valde jag direkt förmiddagen. Lika bra att få det avklarat snabbt.
Nu ska jag strax skicka in en hemuppgift till läraren.
Senare idag är det tänkt att det ska städas upp hemma och så ska jag ut med brorsan på stan en sväng. Vi ska leta efter lite bra vintergrejer och fleecetröjor.

Snö och kyla

Många lediga dagar har vi haft men än återstår en hel del :).
Dagen har ägnats åt att vara hemma, handla, hämta kurslitteratur, tagit en promenad i kylan och tvättat.

Igår var också en trevlig dag. Då åkte vi iväg och hälsade på hos älsklingens kompis och hans fru och lillkille. Det var jättetrevligt. Vi fick titta på deras jättefina nya hus vid havet. Sedan blev vi bjudna på lite mat och fika. Så småningom behövde den söta taxen ut på en promenad så vi gick alla ut en sväng. Det hade hunnit bli riktigt vidrigt kallt ute och vi blev ganska frusna. Sedan blev det dags att åka hem. Vi skyndade oss från garaget och väl hemma var det dags för varm choklad i soffan.

2 jan 2010

För ett litet tag sedan kom jag och älsklingen hem. Största delen av dagen har spenderats hos älsklingens föräldrar där det har varit julkalas med släkten. Vi har ätit massvis med god mat och haft det trevligt. Hann med julklappsspelet där vi drog hem varsin vinst. Nu snart dags att sova :)!

Möbelsnyggingar

Nytt år och förändringar på G. Just nu står hallen på tur. Den ska snyggas upp ordentligt. Jag har lite planer på hur det ska bli men har inte spikat idén helt än. Har letat runt efter inspiration och hittade då den här coola stolen hos bolagret. Den kommer inte hamna hemma hos oss i hallen. Men skulle jag göra tex en walk in closet och ha en stor budget så skulle jag nog välja den coola stolen!


 3295kr



00-talet!

Det sades att alla datorer kommer nollställas och sluta fungera vid 12-slaget. Minns att man talade om det i evigheter innan nyårsafton 2000. Som tur var blev det inga sådana problem utan 1900-talet gled smidigt över i 2000-tal. Jag var då 14 år gammal och diggade som bäst J-Lo´s "waiting for tonight". Nu 10 år senare är jag 24 och förstår inte alls var tiden har tagit vägen! Det här decenniet har gått i expressfart!

 

                                 

År 2000 ägnade jag åt att plugga som en galning. Jag har nog aldrig varit så effektiv och målmedveten med skolarbetet som jag var under högstadietiden (och så småningom delar av gymnasietiden.) Hade i övrigt en ganska bra tillvaro, gick i skolan, träffade kompisar, tränade på friskis.
Ägde vid den tiden en walk in closet innan jag var dum nog och byta rum med brorsan.

 



2001

handlade återigen om skolan, dels om att gå ut grundskolan och dels om att börja gymnasiet.Gick ut med mvg i allt och kände nog att jag hade ganska bra flyt.
Under sommaren var jag med familjen i Grekland och hade en finfin semester.
Skolan började under hösten och det gick bra och var trevligt. Men saknade mina kompisar. Ganska många i den nya klassen kände varandra sedan tidigare eftersom de hade gått tillsammans med i skolan i flera år. Halvvägs in på terminen fattade jag för snabbt ett dåligt beslut och bytte skola. Tog inte lång tid innan jag insåg att det var ett misstag men det var vid det laget för sent att byta tillbaka.



2002
Jag kände att tiden jag spenderade på nya skolan inte gav mig något och att kompisar inte kunde väga upp en dålig skola. Så jag bestämde mig för att söka tillbaka till skolan jag börjat på hösten 2001.
 En både bra och dålig erfarenhet. Det positiva är att jag i fortsättningen visste mycket mer om hur beslut skulle fattas. Nackdelen var att jag inte hade möjlighet att plugga lika mycket som jag brukade och ville göra under våren.
Under sommaren fick jag via kommunens sommarjobbslotteri möjlighet att jobba för första gången. Fick då jobb på ett äldreboende. Lät till en början inte speciellt spännande. Men eftersom jag var under 18 så fick man inte utföra några arbetsuppgifter som rörde personlig hygien, städning eller lyft. Så min tid ägnades åt att servera frukost och lunch. Prata med de boende, läsa tidningen för dem och ha det ganska slappt.


 
2003
Startade året med att flylla 18 år och känna mig mer vuxen och mer fri! Under sommaren sommarjobbade jag i en kiosk vid en minigolfbana. Det var en finfin sommar. Brorsan var också där en hel del och det gjorde dagarna extra trevliga.
Årets happening: Flytten från en ganska stillsam och tråkig förort till centralaste stan innanför vallgraven! Kände mig väldigt nöjd med detta då förorter och långa bussresor aldrig har varit en favorit för min del. Kunde nu njuta av lyxen med att promenera till skolan på en kvart istället för att åka buss+spårvagn 40-60 minuter per PER RIKTNING!
I övrigt jobbade jag extra på Mc Donalds och minns många svettiga timmar i köket där jag stekte hamburgare.




2004

Gick i skolan största delen av tiden och pluggade, när jag inte gjorde det så hade jag några pass i månaden på Mc Donalds där pengar till shopping knegades in.
Minns särskilt från det året en trevlig resa med skolan till Prag som utmärkte sig. Det var nog första och sista gången jag åkte någonstanns långt bort med buss. Men bortsett från det en himla rolig resa! Gjorde inte samma tabbe som några andra i klassen; att dricka kranvatten, och slapp magsjuka. Shoppingen var suverän och staden vacker. Måste åka tillbaka dit någon gång!
Under OS i Grekland i augusti det året var jag för första gången iväg på en resa själv utan en förälder. Lite läskigt men mest spännande och det funkade bra. Mindre tur med vädret om man får lov att klaga. Det var så varmt så det knappt gick att vara någon annanstanns än i skuggan eller inomhus. Jag som är kritvit fungerade dåligt med den starka grekiska sommarsolen och kom hem tillbaka till Sverige väldigt röd trots solskydd.
Under hösten prövades Göteborgs uteliv mer frekvent, det var roligt just då. Försökte dock hålla i slantarna och spara dem till mitt största intresse; shopping!




2005

Studenten! En mycket efterlängtad dag med vackert sommarväder. Det var juni, jag hade en snygg vit outfit bestående av vita linnebyxor, vitt linne, och en vit cardigan med assnygga vita skor från vagabond. Det blev en bra dag med start i Hagakyrkan där betygen delades ut. Jag fick helt oväntat ett stipendium från lärarna och var/är mycket stolt över detta.
Sedan möttes vi upp av familj utanför och fick blommor och sjöng en trudelutt på rektorns begäran. Resten av dagen ägnades åt att åka på lastbilsflak, middag hemma och sedan på kvällen studentfest på BLVD.
Fick jobb omgående och började jobba dagen efter studenten. Jobbade under några månader inom bemanningsbranschen. En ganska nyttig tid där jag fick testa på att vara på en massa olika arbetsplatser. Blev så småningom oftare och oftare bokad på ett visst flygbolag. En dag blev jag erbjuden fast jobb av chefen där och sa upp mig från det gamla jobbet!


2006

Flyg, flyg och mera flyg.
Jobbade på huvudkontoret på flygbolaget och jobbade rätt mycket. På fritiden hängde jag med folk från jobbet, de från kontoret samt flygvärdinnor och piloter. En ofta stressig tillvaro men jag minns det som en rolig tid.
Under våren inträffade en hemsk olycka där min pappa var inblandad. Blev en jobbig tid som var ganska oviss. Han skadades svårt och är tyvärr än idag inte återställd.
Den hann bli sommar och jag behövde semester. Hade 7 lediga dagar och drog ner till solen ganska spontant, något man har lyxen att göra när man jobbar på ett flygbolag. Under den tiden inträffade årets största positiva händelse! Jag fick ett förstahandskontrakt på en lägenhet i centrum! Jag var hur glad som helst i några veckor efter det. Hade hört hur svårt det hade hunnit bli med att få en lägenhet så jag hade inte räknat med att det skulle ske de närmsta åren. Men jag hade tur och flyttade in i lägenheten 1 oktober! Resten av hösten handlade om inredning att skruva ihop byråer, leta efter fördelaktiga avtal på el, att fylla skafferierna med mat mm.
Slutet av året handlade om att lära sig vilka människor man kan lita på och vilka man aldrig ska lita på. Det var inte så roligt just då men det var nyttigt och det kom väldigt mycket positivt ur den erfarenheten för min del.




2007
Ett bra exempel på hur mycket som kan hända på ett år. För 2007 var ett mycket händelserikt och viktigt år för mig. Började mindre bra och slutade på topp!
Ägnade första månaderna åt att träna och bli extremt nyttigt. Inte klokt vad fort man kan komma i form när man verkligen har bestämt sig.
Blev under våren av med jobbet när flygbolaget jag jobbade på gick i konkurs över en natt. Både bra och dåligt. Tråkigt att plötsligt hamna i en situation som arbetslös, bra eftersom man tvingas göra en förändring snabbt. Hade i vilket fall inte tänkt stanna där särskilt länge till. Jag behövde utvecklas vidare och pröva på något annat.
Under 2007 träffade jag min älskling! En väldigt härlig tid och mysig sommar. Minns rosa moln :). Min älskling är det bästa som har hänt mig!


2008
Ett bra år! Ägnade våren åt att plugga psykologi på Göteborgs Universitet och det var mycket roligt och intressant. Hade inte möjlighet att fortsätta med det efter sommaren och gav mig ut på arbetsmarkanden efter sommaren. Under sommaren åkte jag och älsklingen på vår första resa tillsammans. Det bar av till Azorerna och det var en jättebra semester!
Jobbsökandet gick smidigare än man hade kunnat vänta sig. Fick jobb ganska omgående på en myndighet och fick börja jobba med ett gäng med dels roliga och dels ovanligt skruvade personer. Lärde mig det ena och andra om myndighetsvärlden, fick stenkoll på ett försäkringsslag och insåg snabbt att det inte var något för mig.
Under september ordnade jag en resa som födelsedagspresent till älsklingen. Det var tänkt att vara en överraskning, men eftersom jag är ganska dålig på att behålla sådana spännande saker för mig själv så lyckades jag avslöja min present innan det var dags för honom att få den.
Resan blev inte sämre för det. Vi fick 4 fina dagar i London och hittade på lite olika saker varje dag. Sista kvällen friade älskligen och jag blev såklart jätteglad och svarade ja!
En annan stor och trevlig händelse under hösten var att flera månaders intensivt letande resulterade i ett lägenhetserbjudande. Jag och älsklingen fick möjligheten att flytta ifrån våra små mysiga och centrala ettor till en gemensam tvåa med ett av stans absolut bästa lägen. Nästan för bra för att vara sant men så var det. Det blev en ganska intensiv höst där vi snabbt fick förbereda försäljning av älsklingens lägenhet. Förutom det packade och städade vi båda lägenheterna på kort tid och flyttade och var rätt slut när flytten var över. Men vi var lyckliga över att få bo tillsammans!

 Azorerna 2008

 London 2008





2009
Skidåkning i Åre vecka 5, hur lyckat som helst! Hittade en favorit som jag definitivt ville tillbaka till trots hanskadan som jag fick med på köpet.
Våren segade sig nog fram en aning och jag längtade bort från myndigheten. Såg fram emot sommar och sol och semester med älsklingen. Sommaren blev kanske inte riktigt som man hade hoppats, ganska grå och tråkig när vi väl hade semester, men det var okej ändå. Höjdpunkten under sommaren var när vi åkte 10 dagar till New York! En så cool stad som både jag och älsklingen så länge velat åka till!
Älsklingen hade kollat upp massor om staden och olika aktiviteter. Så våra dagar där var fullspäckade med roliga saker att göra! Vi hann med så oerhört mycket under tiden där och var verkligen nöjda.


 New York 2009

Under hösten i år började jag plugga på Göteborgs universitet igen. Den här gången ett program istället för kurser. Kände att det var dags att ta tag i en utbildning nu när jag hade hunnit bli 24 och fått testa på att ha lite olika jobb.
En annan stor sak under hösten var att jag och älsklingen bokade kyrka för vigsel 2010!




00-talet var en härlig tid!

 


 


Håll utkik!



Ikväll kommer en sammanfattning av mitt 00-tal!


Gott nytt år!

Gott nytt år!

Helt otroligt. Tiden går så fort och vi är inne på 10-talet.
Nyårsafton var jättetrevlig. Jag och älsklingen var hos hans föräldrar på dagen. Vi blev bjudna på god lunch och efterrätt. Det blev lite julklappar också eftersom de var bortresta på julafton. Jag fick jättefina julklappar! Måste ha varit jättesnäll i år med tanke på hur många och fina julklappar jag har fått.

Under eftermiddagen var vi hemma hos brorsan. Han bjöd på kladdkaka och te och sedan gick vi bort och tittade på GP´s fyrverkerier. De vill jag inte missa. Tittar hellre på deras fina fyrverkerier än alla små fjuttiga som folk skjuter upp på stan. De flesta skjuts upp av folk som antingen är alldeles för fulla, unga eller helt ansvarslösa. För fyrverkerierna flyger kors och tvärs och dyker plötsligt upp alldeles för nära andra människor. 

Efter fyrverkerierna tog jag och älsklingen oss hem och började förbereda kvällen. Jag skickade ut lite nyårshälsningar och sedan lagade vi mat tillsammans. Det blev en väldigt lyckad trerättersmiddag som vi var väldigt nöjda med. Vid 12-slaget skålade vi på balkongen :)!

 


Nu ser vi fram emot ett spännande 2010!



RSS 2.0