Dagens låt

Jason Mraz // Butterfly

Fantastiska besättelser...

Sitter och lyssnar igenom bidragen till "lyssnarens sommar" i P1. Har kommit ungefär halvvägs. Hade Malin Skinnars berättelse som favorit. Var sugen på att höra hennes berättelse om resorna bla annat till Afrika.
Men sen hörde jag Eva Blomkvist besättelse om hennes lilla dotter som dog i magen. Den var sorglig, men jag vill nog höra mer.
Men det är svårt att välja, det finns så många bland dessa som jag skulle vilja höra mer av.

Ska lyssna igenom resten nu och sedan bestämma mig.

Hur billig kvadratmeter kan man få?

Folk har så olika prioriteringar när de söker lägenhet. Det finns ju några saker som är vanligare än andra.
Här är en bytesannons och det handlar ovanligt mycket om pengar... Lite komiskt nästan. Andra brukar gilla saker som hiss, balkong, nära till kollektivtrafik, garage osv. Well well :)

"Beskrivning
Stukatur (utom i kök o hall) , 3,2 m högt i tak.
Ljus, fönster mot söder. Utsikt mot innergård, som har gammalt sekelskiftestegel, och är VÄLDIGT lugn.
Trägolv (utom i hall). Kaklat badrum.
Alltså är detta en toppenlägenhet, jag har bott där sedan -98 och stormtrivs.
Den lägenhet jag söker är en lägenhet som är billig per kvm, tag hyran och dela med kvm, om det ni får då är uppåt 80 så är det MYCKET troligt att jag inte är intresserad (har hittat läg som kostar 50kr/kvm & mån).
Små lägenheter typ 30 kvm och mindre är troligtvis bara intressanta om de har högt i tak (typ 3m).
Om lägenheten har bildad bostadsrätt så kan den vara intressant trots att den inte uppfyller ovanstående önskemål. I min lägenhet finns en bildad Brförening men enligt fastigetsägaren är det inte troligt att han säljer inom den närmaste tiden."

Fler giriga svin

Jag och brorsan var ju ute igår och hängde upp lappar om lägenhetsbyte. Senare på kvällen fick älsklingen ett samtal från någon som ville byta och få "betalt under bordet"...

De måste ju göra något åt alla dessa som försöker sälja sina hyresrätter.


Suck, suck, suck!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Flipp eller flopp

Fredagens flipp eller flopp på P3, v 22.

1. Flipp      Låter som Mange S
2. Flipp
3. Flipp      BWO /Barcelona,  jag gillar =).

Samma timing som förra året...

Jag har åkt på en elak förkylning. Kom redan i söndags. Skönt att jag inte har fler föreläsningar i skolan nu fram till tentan.
Nice att man kan vara hemma och bli frisk utan att missa ngt i skolan. Har varit jättehes, trodde någon morgon att jag höll på att tappa rösten. Läskigt. Man tar för givet att man kan prata, såklart, så jag är dålig på alternativa kommunikationssätt.
Har knappt känt vad mat och dryck smakar eller luktar de senaste dagarna. Det känns lite konstigt =).

Så idag åker min älskling iväg ett par dagar. Kommer sakna!

Idag ska jag och brorsan ut en sväng och hänga upp lappar om lägenhetsbyte. Får hoppas att det resulterar i en trevlig lägenhet till mig och älsklingen.
Sen ska vi ut och käka lite grillat.

Dirty money and fucked up people!

Man hör ju en del om att folk säljer sina hyresrätter bla. här i centrala stan. Jag hade hoppats att jag skulle slippa komma i kontakt med de människorna. Främst för att de gör mig så förbannad och irriterad!
Behöver man skriva att om de tänker försöka sälja sin hyresrätt, så kan de låta bli att höra av sig?
Fick ett mail nu från nån nöt som vill sälja sin 2:a för 100.000kr. Han slänger med nån vitvara och comhemmodem "på köpet" och kallar det för "ett visst övertag".

Det värsta är att det alltid finns någon som är beredd att betala för ett hyreskontrakt och att det är så lätt för dem som säljer att komma undan med det.
 
Jag vill att det ska gå schysst till, inget fiffel. Inte bara det, det är även olagligt.

 Hoppas takrosetterna i hans fancy pancy lägenhet trillar ner i huvudet på honom!


Vilket jävla skämt!                                                          

Apartamento

Sven Göran ringde tillbaka senare under kvällen igår. Han hade en lägenhet som hade varit helt okej, om den inte hade varit så dyr. Det var iofs en stor tvåa, men 7500kr i månaden tycker jag nog är lite mer än vad jag hade tänkt mig. Jag sa att jag skulle fundera och diskutera med killen och återkomma idag. Så jag får ringa tillbaka ikväll och säga tyvärr.
Men det är inte hela världen.

Hittade en annan annons på en väldigt intressant lägenhet för en stund sen som jag mailade om. Rätt område, rätt storlek, rätt antal rum, rätt hyresvärd. Kan man ha sån tur tro? =)

.

Skönt jag är ledig idag

Dags för kaffe nu!

Dagens nyhet

(Går)dagens nyhet: .SE lägger ner. Och vad ska man säga, skönt tycker jag. Nere på stan och runt hållplatserna här utanför blir man ju dagligen jagad av folk som ska ge en en tidning. Tröttsamt, jag vill inte släpa runt på tidningar. Så nu blir det mycket lugnare och skönare tycker jag! Vill man ha en tidning så går man och hämtar en, annars inte. Sen gillar jag ju Metro mest för att serien Elvis finns med. Jag älskar elvis the comic strip.

Ingen behöver förklara "fattig student" för mig

Har suttit och försökt nå Sven Göran nu ikväll. Sven Göran svarar inte. Han ringde när jag var i skolan och lämnade ett meddelande på mobilen. Något i stil med, hej jag heter sven göran, jag undrar om lägenhetsbytet fortfarande är aktuellt, ring mig ikväll efter 18 på nr.....
Så står man där som ett frågetecken och undrar, vilken lägenhet, jag har inte kontaktat någon sven göran.... Eller har jag? Nej det tror jag inte.
Googlar Sven Göran och hittar en matchning på en tvärgata till Linnégatan. Känns inte alls bekant... Så tänkte att jag får iaf ringa ikväll och höra vad det var för lägenhet han hade att byta med. Nu har jag ringt ett par gånger, men han tycks inte vara hemma.

Idag på förmiddagen var jag i skolan. Hade en föreläsning med en forskare som vi lyckligtvis inte ska ha som föreläsare igen. Dels hade hans ämne inte så stark koppling till det vi egentligen läser och dels var det ett dötrist ämne. Saken blev inte bättre av att han var rätt tråkig, läste innantill och stog på samma ställe som om han var fastklistrad i golvet.

Har försökt hämta ut en tenta i skolan i minst en vecka nu, men föreläsaren tycks aldrig vara på sitt rum. Ska nog maila nu och fråga när jag kan komma förbi.

Igår lämnade vi in vårt specialarbete, blev finfint. Vi hade väldigt kul när vi skrev också, pratade om en massa annat men jag tyckte att vi var effektiva ändå.

Sen var jag hemma och åt lunch och sorterade massa papper och reklam. Hade lite ärenden som behövde bli fixade. Så jag har tagit tag i det idag. Nu har jag bara en lapp kvar som behöver fyllas i.
Imorgon är jag ledig. Ska plugga och fixa lite grejer. Måste lämna tillbaka några böcker som jag har lånat av en skola, har lagt 300 kr i deposition på dem per bok så det ska bli skönt att få tillbaka dem.

Idag blev jag kär, i en mobil. Min mobil gick ju plötsligt sönder för några månader sen, vad kan det ha varit, en 4-5 månader sen. Så då lånade jag brorsans gamla. Tog ett tag innan jag kunde vänja mig vid den, tyckte den var lite konstig, speciellt när man skriver sms.
Så grejen är den, jag behöver ju egentligen inte en ny telefon. Brorsan vill ju inte ha sin gamla. Men det är väl det att det är kul med nya grejer. Jag tycker att jag har blivit så snål på senare tid. Det enda jag inte snålar på numera är mat. Jag snålar på det andra, smink, kläder, skor, grejer. Tänker att jag inte har råd, vilket man egentligen inte har som student, men det känns som att det så sistone har gått till lite överdrift.
Lyxproblem kanske. Men det som är det tråkigaste i det hela är väl att man har tappat lusten, det är inte lika kul längre. Och det är väl iofs bra när man inte har råd att shoppa. Men som nu behöver jag ett par nya byxor och lite nya kläder inför sommaren eftersom det saknas lite sånt. Men när jag kommer ut på stan så hittar jag inget, jag letar, provar, letar, provar och nej. Det är en skuldkänsla som infinner sig, jag borde inte. Kanske därför som jag nästan har försökt att låta bli blogga om kläder och prylar, det är inte kul och jag vet att jag inte kan få det nu ändå.

Nu är jag iaf glad för att jag har köpt sista kurslitteraturen för den här terminen.

Nu ska jag diska.

Snart kommer älsklingen. Idag är det ett år sen vi träffades, mysig dag =).  

Dagens låt

Jack Johnson / Hope

Lite segt är det

Fortfarande inget nytt när det gäller lägenhet. Leta leta leta

Vi fick  ett mail här om dagen från en som var lite intresserad av ett byte. Men området var inte exakt det jag hade tänkt så jag är lite tveksam. Sötis och jag var i området och promenerade här i söndags. Huset var fint, fin balkong, verkade lugnt. Så vi får se om de hör av sig.

Nytt från Twist & Tango bla.

image112

Dagens låt

Last Days Of Disco // My Heart (My City)

Gott!

Jag har upptäckt något som är väldigt gott, nämligen sojamjölk! All sojamjölk är inte god, men den här är alldeles underbar =). Det är Alpro soja´s "mjölk". Mycket godare än vanlig mjölk. Nu vill man plötsligt dricka kaffe ännu oftare, för sojamjölkens skull. Men den är god att dricka som den är också. Det är lite komiskt att det kallas mjölk, när det egentligen inte har någonting alls att göra med vanlig mjölk. Hur som helst är det gott!

          Inte världens roligaste förpackning kanske...

Såhär är en bra helg!

I fredags fick jag äntligen tag på min kursbok, började bli lite stressad för den var slut överallt och tentan är om 3 veckor. Jag var i bokhandeln tidigt på morgonen då de hade sagt att den eventuellt skulle komma. Men det var fler än mig som var där och ville ha boken.

I lördags skrev jag en tenta på morgonen sen spenderade jag resten av helgen med älsklingen. Har varit en underbar helg =)!  Efter att ha köat i värmen och ätit lunch på Subway i Linné (mmm det var gott) så gick vi på en liten prommenad och satt/låg sedan på en filt i slottsskogen. Det var riktigt mysigt, en salig blandning av människor. Väldigt mycket söta, glada och nyfikna barn. Men även en hel del grillande människor som spelade kubb och en del överförfriskade människor.

På kvällen såg vi little miss sunshine, det var en jättemysig och rolig film, jag gillade den =).

På söndaegn var vi hos älsklingens föräldrar på middag. Innan middagen var vi ute och gick och det var så härligt ute. Sen åt vi, hade trevligt och slappade. Älskling fick med sig resväska till resan. Sen kom vi hem och gick ut och gick en sväng här i stan.
En stor del av kvällen ägnade jag åt att jaga lägenhet. Skickade mail till några som har annonserat om byte på nätet. Man bara mailar och mailar och inget händer, men någon gång borde någon ju nappa. Igår var det en annons som kändes extra bra. De ville byta och få en övernattningslägenhet i göteborg och det fungerar min lägenhet utmärkt som. Så jag håller tummarna lite extra.... =)

Nej, nu ska jag hämta upp tvätten från tvättstugan och sen ska jag till skolan på föreläsning.

Bye!

Den håller koll på mig!

Nu har jag börjat använda stegräknaren igen. Har haft den på mig i 3 dagar och det är onekligen svårt att bortse från slarv när man har en sån. Det resulterar i att man blir duktigare. Har gått en hel del, gått sträckor mellan skola-hem-stan istället för att ta vagnen osv, så det är ju bra.
Förut var det lite struligt med "reset knappen", som är en stor knapp på framsidan av stegräknaren. Man kommer åt den så lätt och då nollställs stegräknaren. Trist när man har gått hela dagen så ser man i slutet av dagen 371... Då vet man att man har kommit åt resetknappen. Den enkla lösningen blev att tejpa över den, fast nu är det istället svårt när man faktiskt vill nollställa den.

Idag ska jag försöka få tag på min kurslitteratur som är slut överallt. Lite frustrerande!


Dagens låt

Hanouneh // Stay Strong

Spooky

     Jooo! Jag höll ju nästan på och glömma. Igår var jag med om en rolig sak.
Madde hörde av sig på eftermiddagen, hon hade fått tag på biljetter till en förhandsvisning av en spökvandring här i stan. Vi har pratat länge om att vi skulle gå på den på kvarnberget men det har ju självklart inte blivit av hittills.
Den här omgången igår var i trädgårdsföreningen som fortfarande är stängd för allmänheten på kvällen så det var inga andra där. Några skådespelare från storan var utklädda till spöken. Långkjul, höga hattar, stövlar, vitmålade i ansiktet, sår, smuts, läskiga vita linser och roliga dialekter.
         Vi var i parken "på vår introduktion för straffarbete" i ca 90 minuter. Det var väldigt underhållande. Förutom allt intressant historiskt som de berättade om 1800-talets Göteborg och Sverige så var de väldigt underhållande i sig.  Det var ett bra upplägg. Mot slutet började jag frysa rätt mycket, var inte så jättebra klädd för utomhusaktiviteter kanske. Trodde att det hela skulle gå lite fortare. Sen var jag hungrig, som vanligt.

.

För den har jag snott på nätet

------>   Till min fina, underbara älskling!

Så kan det gå

Idag utgår dagens låt och dagens nyhet, har inte hunnit eller orkat. Under eftermiddagen gick jag igenom drygt 100 bytesannonser, och ja det tog sin lilla stund, närmare 3-4 timmar. Segt.



Inga missförstånd här inte!

Det finns tydligen fler än mig som blivit irriterade på alla oseriösa bytesannonser där ute på nätet. Kanske inte lika mycket annonserna som annonsörerna.

Hittade en jättefin lägenhet idag. Den hade en väldigt rolig och tydlig text.


"Hade ett byte på G där tredje part ej blev godkänd, så markera INTE om du har betalningsanmärkningar !!!

HAR FÖRSTÅTT ATT NOTIFIKATIONERNA SOM MAN SKICKAR INTE ALLTID KOMMER FRAM, SÅ KOPIERA BYTET VI HAR OCH SKICKA TILL MIN MAIL ISTÄLLET OM NI INTE FÅR SVAR.JAG TITTAR IGENOM MIN MAIL FLERA GÅNGER OM DAGEN.SEDAN NÄR NI SVARAR PÅ NOTIFIKATIONER SÅ KOMMER INTE BYTET MED, TÄNK PÅ DET.

MARKERA ENBART OM NI HAR SERIÖST INTRESSE OCH ATT NI VILL FLYTTA INOM RIMLIG TID! SÅ SPARAR VI TID OCH ARBETE DÅ JAG VILL FLYTTA DÅ JAG HITTAR NÅGOT:NI SOM ÄR AVVAKTANDE ELLER HAR BEHOV AV ATT TITTA PÅ 10 LÄGENHETER TILL INNAN NI GER BESKED, KAN KONTAKTA MIG NÄR NI INTE FÅTT NAPP PÅ ETT TAG.KANSKE MIN LÄGENHET DÅ ÄR DEN NI VILL HA.DET BLIR ALLDELES FÖR MYCKET AV ATT "HÄNGA I LUFTEN" ANNARS TILL NI KOMMER TILL BESLUT.:MARKERA INTE OM NI BARA TITTAR ER OMKRING FÖR ATT SE VAD NI KAN FÅ!!

Underbar ljus Sekelskiftesvåning mitt i Lorensberg 71 kvm, men känns mer som 75 kvm. 2 min till Götaplatsen. på tyst gata. Högt i tak.Fungerande öppen spis.Fin gammalt parkett golv i Vardagsrummet och den stora hallen som hänger ihop med vardagsrummet.Det är det rummet som jag räknar som en 1/2.
Stort sovrum med plats för dubbelsäng byrå och skåp.Två små klädkammare i nichen in till sovrummet.Tyst mot gården. Helkaklat fräscht badrum med badkar. Modernt kök med matplats för 6 personer om man vill.
Köket och sovrummet mot en lummig fin gård med utemöbler och liten lekplats för barn.Vardagsrummet vetter mot gatan.Källarförråd och tvättstuga i bottenplan med torktumlare, Torkrum och varmmangel. BÖR SES!
Önskar, Ett badrum med badkar som rymmer tvättmaskin och torktumlare samt diskmaskin i köket.

Önskar lägenhet på ÖSTER OM HEDEN helst eller lägenhet i samma område Lorensberg.Heden.Vasastan eller i Västra Nordstan eller i Linné
Hör bara av er om ni är SERIÖST intresserade!
BÖRJAR BLI REJÄLT TRÖTT PÅ ATT SÅ MÅNGA SOM HAR ETT 100% BYTE MED MIG VARKEN SVARAR PÅ MEJL ELLER TELFON! VILL NI BYTA???? VAR VÄNLIGA ATT SVARA!! ANNARS SÅ AVMARKERAR JAG ER!"


Rakt och tydligt, I LIKE!

Nya veckan

Nu är det ny vecka igen. Ska till skolan snart. Nya kursen börjar idag, ska bli spännande.
Sen ska jag och C luncha.
Därefter ska jag hem och städa och plugga lite. Ikväll kommer de och hämtar balklänningen. Woho!

Ska deklarera strax också. Blir via sms, väldigt smidigt.

Dagens nyhet

Riccardo Campogiani, 16-åringen som misshandlades till döds av ett killgäng i Stockholm i oktober -07, hans grav har nu för andra gången i år skändlats.
Ett krucifix var brutet, en bild krossad och saker som lämnats av anhöriga förstörda.

Återigen, onödigt. Vad man än kan ha haft emot honom, (vad vet jag), så är det jädrigt onödigt. Det sårar bara de anhöriga och de har inget med saken att göra. (Som om det inte vore nog att han inte lever längre)

Dagens låt

BYZ // Hey där

En finfin lördag

Åh härligt väder idag. Lite synd att jag har fått så jobbig huvudvärk. Har blivit värre under dagen, vaknade redan imorse med huvudvärk. Nej, ingen utekväll igår, utan mysig hemmakväll.
Hade i vanlig ordning knasiga drömmar också. Vaknade upp inatt och var väl fortfarande halvsovande. Var uppe och trodde att jag skulle göra något som jag hade drömt om. En av drömmarna handlade om skolan och jag var uppe och hämtade något dokument. Med andra ord gick en sväng här hemma. Mysko.

Idag har jag och sötis ätit ugnsbakad lax, varit ute på prommenad och så har jag varit hemma hos mamma och hälsat på. Känns inte som att vi ses så ofta längre. Fast det är nog betydligt oftare än vad de flesta andra vanliga träffar sina föräldrar...

Snart ska jag åka till älsklingen. Vi ska sysselsätta och med lägenhetssök och senare ikväll ska vi se "The queen". Ser fram emot att se den.
Har blivit en härlig långhelg och det är en ledig dag till imorgon. På måndag börjar en ny kurs. Ska bli skoj. Det som är mindre kul är den nya, dyra, kurslitteraturen. men men vad ska man göra.

Nu ska jag vila en stund.

Bye!

Båttur i södra skärgården

Idag har jag och Madde varit ute och åkt båt. Det var väldigt trevligt. Vädret var ju inte toppen men det gjorde inget. Vi blev serverade smörgåsar, godis, kanelbullar och kaffe, det var najs.
Vi var borta i 3 timmar. Jag tyckte att jag hade klätt mig väldigt varmt, men det visade sig att det var tvärtom, så det var lite kallt. Sen hade jag tagit på mig lite dumma skor också. Inte alls bra för dagens väder. Det regnar i Göteborg idag och skorna var rätt så blöta. Blev bara kallare då.
Såg svanar ute på öarna. Jag gillar svanar.
Tog en del fina bilder men de kommer upp vid senare tillfälle.

Känner mig extremt trött nu. Ska till älsklingen snart. Hoppas inte att jag somnar.

Sötaste killen!

Min älskling är så underbar! Igår när han kom hem till mig så hade han med sig en bukett helt underbart vackra rosa rosor. Jag blev så glad
Helt utan anledning också. Älskling du är så fantastisk ♥ !

.Greeting card: Pink rose

Dagens nyhet

Onödigt värre! Igår dödades en 23-årig kvinna i Lund. Hon knuffades ut på gatan av två bråkande killar och kördes över av en buss. Tragiskt och onödigt!

RSS 2.0