Så är det när man flyttar

Idag har vi flyttat ut det sista ur älsklingens lägenhet. Vi tänkte oss att det inte var så mycket och det var det inte heller, men det tar ju alltid mer tid än vad mna har tänkt sig. Så det slutade med att det blev en ganska lång dag. Ganska jäktig också, vi hade hyrt en flyttbil i 4 timmar och det var lite tight med tid. För det var saker som skulle både hem till oss, till sopstationen och hem till älsklingens föräldrar.
Eftersom det var så mycket som skulle göras så gick det ganska många timmar innan vi hann äta någon lunch/middag/något över huvudtaget. Så till slut hade jag en ganska jobbig huvudvärk.

Hemma hos älsklingens föräldrar fick vi några fina presenter som de hade med sig hem till oss från Kambodja. Jag fick se en del bilder från resan. Det var helt underbart vackert!
Så fick vi också med oss en väldigt fin julprydnad med 3 tomtar =).

När vi allt var klart kom vi tillbaka till älsklingens lägenhet för att släppa in den nye ägaren. Den snälle doktorn, som han är, hade en mängd spännande saker. Bl.a. ett gammalt doktorsskåp, väldigt charmigt!

När de hade flyttat in allt och jag hade stått och funderat över alla fina minnen som vi hade i den lägenheten så gick vi och hämtade thaimat och åkte hem till oss. På vägen hem från garaget hämtade vi ut enjoykortet 2009 =). Så nu är det återigen dags att gå ut och äta!



Man glömmer lätt hur jobbigt det är att flytta. Så nu ska vi inte flytta någonstanns på läääänge!



Trevlig överraskning

Roliga nyheter =)! Fick på morgonen veta att jag har vunnit en väldigt trevlig sak i en tävling som jag deltog i förra veckan.

Är på väg till älsklingens gamla lägenhet nu. Näst sista dagen innan vi lämnar över alla nycklar mm till nya ägaren.

Ska förbi optikern på vägen. Jag är sugen på ett par till glasögon så jag kan variera mig lite. Får se om jag hittar något jag gillar.

Ha en fin helg!

Veckan går mot....

Dagen började med att när jag vaknade så trodde jag att det var fredag ... Men det var helt fel och gjorde starten på dagen aningen seg... Mycket mer missnöjd än så kan man inte bli just då. 

Så hela dagen på jobbet kändes som en evighet, det gick väldigt långsamt framåt. Fick trots allt ganska mycket gjort. Den sista stunden hann jag och Ellen sitta och prata igenom ett ärende med en av våra experter. Väldigt intressant och lärorikt. Vi har hunnit med 3 väldigt bra och informativa kurser den här veckan. Så nu börjar man bli ganska grym på jobbet och väldigt självständig. Känner att jag har riktigt bra koll nu.

Fixar lunch till imorn samtidigt som jag uppdaterar bloggen.
Har varit ganska effektiv idag. Jobbade över 45 min, hämtade sushi på vägen hem, käkade och umgicks med älsklingen, var på biblioteket och pluggade och nu ska jag fixa massa smågrejer.

Dags för duschen nu och sedan sova.

Bye!

Pasteller och romantik i H&M´s vår/sommarkollektion

Jag har knappt börjat handla julklappar och det är slutet av november. Då skymtar H&M´s vår och sommarkollektion fram. Det känns väldigt avlägset. Men när man ser bilderna så måste jag ändå säga att man börjar längta lite.
Jag tycker att det ser lovande ut för H&M´s del. De kör på säkra kort.
Alla de stora modeskaparna har pushat extra för pastellfärgerna,det kvinnliga och avslappnade för 2009. Så nu kommer de som vill kunna budgethandla de säkra plaggen på bland annat H&M.

                     

Jag gillar även deras herrmode!

 



Massage nu och i Stockholm

Tillbaka från massagen! Det var helt underbart. När jag gick därifrån var det så skönt i ryggen och axlarna. Kände mig helt avslappnad. Nästan för avslappnad,... för nu när jag är hemma är jag helt dåsig.... Känns som att jag kan sova nu.

Men det hinner jag inte. Prov på tisdag. Måste plugga. Iaf 2 timmar, så kan jag lägga mig vid 22.

Har suttit vid datorn en stund och segat. Letat hotell i Stockholm för mig och älsklingen.
Har hittat några mysiga alternativ. Blir Grand hotel eller Sheraton. Jag har kikat lite på spa-behandlingar på bla Sturebadet. Får se om vi hinner med en sväng där. De har Duo-behandlingar där man kan vara i samma rum och få massage, ansiktsbehandlingar, ta ett kurbad, dricka te osv.



Imorgon kväll ska vi på middag hemma hos mamma. Härligt att få gå på middag fredag kväll.

Nu ska jag ta en kopp te och ta tag i boken!

Flyttstatus och sysslor

Blev sen lunch idag med... men det gjorde inget. Idag gjorde jag chilli con carne och den blev väldigt lyckad.

Snart ska jag plocka undan allt köket strax för i senare i eftermiddag är det dags för massage! Åh som jag har längtat.

Flyttstatus:
Nu i helgen blir det 3 veckor sedan vi flyttade. Tiden har gått så fort och vi har haft så fullt upp så vi har inte riktigt hunnit göra så mycket som vi hade velat. Lite synd, men så är det.
Sovrummet är iaf nästan helt klart och köket är näst intill klart.
Nu gäller det bara att få undan fler kartonger i vardagsrummet och köpa matbord. Matbord och stolar kommer vi köpa när älsklingens föräldrar kommer hem från sin mysiga resa i Kambodja. De har erbjudit sig att köra hem allt åt oss. Väldigt snällt.
Så känner jag att vi måste få ordning vid vårt fina stora gemensamma skrivbord. Vi har ordnat så att vi har en lång lång skrivbordsskiva. Så nu kan vi sitta och greja med papper/dator/plugg bredvid varandra =).

Idag måste jag säga att jag har varit ganska produktiv, jämfört med igår.
Jag har lagat mat, läst hela GP, pluggat, ordnat med någa ärenden och ringt några samtal.

Nej nu är det dags att gå snart!


Dagens låt!



September / We can do it

Busy man

Jag har försökt nå fastighetsvärden i 2 dagar nu utan resultat. De har ett nytt system hos fastighetsbolaget som går ut på att man ringer och pratar  med deras kundtjänst. Sedan mailar de fastighetsskötaren som ringer upp, när han har tid...

Han har tydligen inte tid! Haha. Ska bli spännande att se när han har det.
Avloppet i badrummet stinker eftersom det inte är tätt. Så man skulle ju helst se att det ordnades snart.
Sedan behöver vi lösa lite frågor med nycklar och diskutera hur vi ska göra med väggen som de som bodde här innan valde att ta bort. Jättesmart säger jag bara.
Vi har ingen vägg mellan köket och vardagsrummet och det är allt annat än praktiskt. Dels är det svårt att vädra köket när man lagar mat... All matos sprider ut sig i lägenheten istället och man får vädra hela lägenheten. Är ju en hit nu på vintern när det är kallt, blåsigt och regnigt ute.
Förutom det så är det betydligt svårare att möblera vardagsrummet när en av fyra väggar saknas.
Är säkert en fyndig lösning att ta bort väggen när man bor i ett stort hus med många rum. Men har man en tvåa så är det bara fördel att ha det uppdelat tycker jag.

Så jag hoppas verkligen att de kan göra något åt detta!

Nu har jag ätit lite sen lunch. Ska fixa lite hemma och vid 16 ska jag träffa eva :).

Lika barn leka bäst?

Det är inte helt ovanligt att folk väljer en partner.... som liknar dem själva. Finns ju olika psykologiska förklaringar till varför människor gör så.
Ett par som är nygift är danske prinsen Joachim och hans prinsessa Marie. Stora nyheten i Danmark nu att i maj kommer deras första barn.

Tittar man på bilden, så tycker iaf jag att de är väldigt lika, kunde likaväl vara syskon... Lite läskigt.




Dagens låt



The La´s /There she goes

Spana in jeansen...

Det gäller många gånger att utmärka sig som kändis. Ofta genom att välja kläder som fångar uppmärksamhet. Men så här kan det gå när man tar det steget för långt.

Brandy



Victoria´s Secret Fashion Show 2008

Heidi Klum är fortfarande kvar på catwalken.... Imponerande efter 3 barn... hur det går till? Man undrar .... Coolt med magrutor på Heidi iaf!































Dags för skratt!

Eftermiddagens underhållning...
    Hehe... den här är rolig.

Justin Timberlake som bakgrundsdansare till Beyonce... i baddräkt och klackar. Båda gästade Saturday night live där de gjorde en parodi på Beyonces nya musikvideo "Single Ladies"




Dagens låt!




Kardinal Offishall ft Keri Hilson / Numba 1

Senaste nytt!

Jag har ju helt glömt bort att visa mina nya glasögon! Hämtade ut dem för ca 2 veckor sedan och de känns väldigt bra.
De kommer från Dior och är tvåfärgade, beige/pärlemor på sidorna och framtil är det en transparant del som är honungsfärgad/ljusbrun. De är väldigt snygga, är glad att jag hittade dem. Hade ju letat ganska länge som ni som läser här vet =).
Hittade dem av en slump när jag var med en kompis som skulle välja och beställa glasögon.




Fokus på nyårskläder




Det fylls på med snygga kläder till jul och nyår i de flesta affärerna nu. Och de går åt fort!
Jag har spanat en del på det och kommer lägga upp lite snygga outfits på bloggen idag och senare i veckan.

Känner mig ganska lugn, för egen del är jag klar med kläder. Det är bara skorna och eventuellt accessoarerna som återstår.

Den här fina kjolen med hög midja hittade jag på H&M 249kr

Kommer bli snyggt med mitt nya linne till! (Se tidigare inlägg)








Min outfit är klar!

Jag gjorde ett riktigt fynd igår!
Var på stan efter jobbet och strosade runt medan jag väntade på en kompis. Gick förbi lindex och fick syn på ett jättesnyggt linne. Gick in och då fanns det bara 1 kvar. Det var i min storlek så jag tog den snabbt. Gick vidare och fick syn på linnet i en färg till. Också bara ett enda kvar i min storlek. Så jag tog det med och begav mig mot provrummet. Det ena linnet var svart och det andra rosa/ljus syrenlila. Det rosa var väldigt väldigt sött. Men jag kände ändå att det svarta var mer praktiskt och passade bättre med kjolen som jag köpte i fredags.
När jag provade båda så tyckte jag att det svarta såg bättre ut så svart fick det bli!

Man får nog ändå säga att Lindex med jämna mellanrum överträffar sig själva.      


Ett nytt inslag på jobbet, blod och skador.

Nu håller vi på och tvättar i tvättstugan... Tjoho! Man kan ju önska att det var så roligt iaf =).

Har varit en ganska spännande dag på jobbet idag. Jag visste att vi skulle ha utbildning mellan 9-11 idag på förmiddagen. Det var väldigt intressant, men det gick stundvis lite fort. Så det finns lite luckor i mina anteckningar. Men det gör ju inte så mycket.
Tanken var att vi skulle se en film i slutet. Men det fungerade inte att få igång den så vi flyttade det tills efter lunch istället.
Hade inte med mig någon lunch idag utan jag och E var ute och åt. Det blev underbar ugnsbakad lax med pesto, stor salladsbuffé och sedan pannkakor med sylt och grädde. Jag var helt proppmätt och sedan var jag och E eniga om att torsdag var den bästa "äta ute dagen".

Så var det dags för filmen sedan. Vi satt i en avlång sal, så de som satt närmast såg allt på väldigt nära håll. Av just den anledningen satt jag längst bak. Hade inte väntat mig att det skulle bli så illa...
Sen när filmen väl rullar igång är det bara jätteäckliga bilder... blod, skalpeller... Den var en kvart lång och visade hur ett visst ganska omfattande kirurgiskt ingrepp görs i käken. 
Jag är lite känslig för sånt så hälften av tiden satt jag och tittade bort.

Filmen blev med tiden bara värre och värre... så folk började lämna salen.
Jag var lite förvånad över att den var så pass äcklig och att de hade filmat så nära. Och jag vill inte påstå att vi hade fått veta i förväg att det skulle vara så otäcka bilder.
Halvvägs in i filmen ser jag i ögonvrån att någon mer är på väg ut... tittade inte speciellt. men sedan ser det ut som att han snubblade över sladdarna... Så jag tittar dit och ser att han snubblar... och sedan faller han bort över databordet där tandläkaren sitter och berättar om ingreppet. Killen faller över bordet och in i väggen bakom och blir liggande. 
De som var närmaste var ju där med en gång. Men tandläkaren vänder sig mot oss och fortsätter prata medan filmen rullar... 
Viss förvirring uppstår och någon/några minuter senare påtalar någon att vi kanske ska ta en paus.
Den stackars killen berättade efteråt att han hade mått dåligt och bestämt sig för att gå. Men han hade svimmat på vägen. Inte nog med det hade han slagit upp ett ganska stort sår på näsan och det var helt svullet.

För egen del känner jag att jag hade kunnat lära mig lika mycket av att se ett kortare bildspel och få allt förklarat ordentligt. Missade ju ändå största delen av filmen.
Men det är väl så att de som arbetar med sånt själva inte inser att andra inte kan hantera äckliga grejer på samma sätt.

Ser man en sån här bild så kan man nästan tro att det inte är så hemskt farligt. Tro mig det är ingen vacker syn! Särskilt när det inte gäller hela överkäken....

Resten av eftermiddagen var mindre händelserik. Kände mig ganska trött men lyckades ändå jobba in drygt 40 minuter på min flextid.

Najs, nu ska jag göra annat! =)

sömnig

Usch vad trött jag har varit idag... Segt... Allt tack vare att jag la mig alldeles för sent igår och vaknade alldeles för tidigt imorse.
Nu ska jag bara koka pasta till morgondagens lunchlåda, där pastan får sällskap av den redan färdiga köttfärssåsen.
Sedan blir det duschen och därefter sova!

Ha en fin dag imorn!

Dagens låt

Nytt från Coldplay!

2:24 min in i låten kommer den bästa delen ;)




Min härliga lediga dag!

Just nu känns det som att få saker kan slå en ledig måndag. Jag har unnat mig själv en sovmorgon, god frukost och nyhetsupdate. Ute regnar det och är blåsigt. Jag sitter hemma och är väldigt glad att jag inte måste gå ut =).

Idag ska bli en bra dag!
Ska under förmiddagen uträtta några ärenden. Sen får jag se om jag hör av mig till någon och bokar in mig på en lunch ute. I eftermiddag blir det en runda på stan. Under senare delen av eftermiddagen ska jag till älsklingens lägenhet och där ska vi plocka ihop lite saker som vi kan ta med till vår nya lägenhet nu när hans är såld.
Och efter det ska jag till gymmet och träna box med M.

Vilken tur att jag är ledig, annars hade jag aldrig kunnat få så här mycket gjort på en dag.

Fars dag x2

Det börjar bli dags att boka biljetter till Åre i januari samt  Stockholm i februari nästa år.
Tänkte sätta mig och kolla upp priserna lite. Hoppas man kan få tag på något bra.

Idag började vi dagen med att ta det lungt och härligt. Blev serverad frukost på sängen och därefter goda lavendelskorpor. Mums =).
Sedan bar det av mot stan. Fick veta igår att mina glasögon hade kommit. Optikern skulle skicka ett sms när de var klara, men det började dra ut på tiden och jag började undra varför det dröjde så... Så jag ringde igår efter jobbet och det visade sig att de redan var klara sedan flera dagar tillbaka. De hade kvar mitt gamla mobilnummer så det var därför jag aldrig fick ngt sms. Fast det gjorde inte så mycket att jag fick veta det först igår. Inte säkert att jag hade hunnit hämta dem i veckan ändå.
Det var spännande att hämta dem och se hur de satt på osv.. De var väldigt bra =).

Direkt efter det åkte vi hem till älsklingens föräldrar. Blev bjudna på lunch, efterrätt och senare fika. Trevligt som vanligt. Älsklingen och hans pappa bytte till vinterdäck. Jag höll mig inomhus med älsklingens mamma och fick lära mig ett nytt sätt att sticka på. Håller på och stickar en ny halsduk just nu och behövde lite råd + att lära mig rätstickning.
Sedan innan vi åkte hann jag titta på lite söta bebisfoton av älsklingen och så fick vi en väldigt uppskattad inflyttningspresent.

Imorgon är det fars dag. Då ska vi åka till min pappa och fika. Idag blev det fars dag firande i förväg för älsklingens pappa.
Så ska vi också hinna med att tvätta och åka och storhandla imorgon.

Sen är det måndag och då är jag ledig. LYX!

Vi hittade en uråldrig uppfinning i källaren...

Det blev en slapp dag på jobbet idag. Såg till att jobba igen lite av min flextid som jag har använt mig av ganska frikostigt. Men förr eller senare får man ta tag i saken och jobba sig lite närmare 0, där man ju helst vill ligga. Ligger för närvarande -17,5 h. Inte kul. Det mesta är från Londonresan.

Bjöds på Gustav Adolf bakelse på jobbet också. Vi fick en variant som såg ut som en vanlig napoleonbakelse fast med en chokladbit på... Inte gott, 90% av den kakan är ju grädde... Jag plockade bort all grädde så det blev inte så mycket kaka.
Hade beställt en G-A bakelse på Dahls med E för några dagar sedan. Vi hämtade ut dem och så tog jag hem den och delade med älsklingen.



När jag kom hem skyndade jag och älsklingen oss till banken. Vi hade tur för det var ingen kö alls. Vi fick vårt gemensamma konto öppnat så nu kan vi spara tillsammans till diverse trevliga saker som resor och bröllop mm.

När vi kom hem en stund senare var det dags att inviga tvättstugan. Jag blev extremt barnlsigt besviken när jag insåg att det inte fanns något torkskåp. Istället ett smutsigt rum med hemmasnickrade kanter och linor i taket och en fläkt på väggen som bråser runt tvätten. Gillade inte alls det! Blev ännu mer tveksam till denna stenåldersgrej när vi kom tillbaka en timme senare och tvätten fortfarande var våt. Blev en tur i torktumlaren istället när den andra tvätten där hade blivit torr.
Hoppas de kommer på den geniala idén att skaffa ett normalt torkskåp snart.

Just nu håller jag på och letar runt i kartonger och säckar efter mina kläder. Har hittat allt utom det jag faktiskt letar efter. Måste hitta lite kläder till imorgon.

Jag ska på personalfest imorgon kväll. Ska försöka hitta något fint att ha på mig.

Btw, jag beställde den blå Odd Molly koftan till slut =).



Underbara Bounce

Jo, en nyhet till!

Tidigare ikväll hämtade vi biljetter till Bounce nya föreställning 'Caution'. Premiär i Stockholm 13 feb 2009.
Ska bli spännande! Älskar Bounce!




Fina grejer från Odd Molly

Den här är riktigt snygg, kommer från Odd Molly. Vet inte om jag vill veta vad den kostar.... :/




Såg den när jag letade efter ett annat plagg från Odd Molly. Har blivit sugen på den fina koftan 'Lovely knit jacket' som har blivit ganska stor. Tidigare har jag valt att inte köpa den eftersom ganska många hade den ett tag. Och det är inte så kul.
Nu har man inte sett dem så ofta och jag har återigen blivit sugen på att skaffa en.
Sitter och funderar på om jag ska ta den blå eller den rosa.

 




Hiphop på P3

Lyssna på P3 nu!

Inspelnat på ett fullsatt Debaser Slussen i Stockholm med bla Lazee, Afasi & Filthy, Lorentz & M. Sakarias och Far och son

http://www.sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/amnessida.asp?programID=2663&grupp=3765

Nu är allt klart!

Idag var det dags att fira! Älsklingens lägenhet är såld och det gick riktigt bra :)!
Trots att visningarna var först nästa vecka så var det en som hörde av sig redan förra veckan. Han tittade på lägenheten i tisdags och var redan då väldigt intresserad. Han la också ett bra bud. En ganska bra bit över utropspriset. Men då ville han ha den med en gång. Så igår funderade vi och la ett motbud. Vi höjde priset ytterligare med trodde väl inte riktigt att vi skulle ha sån tur att han skulle vilja betala så pass mycket mer. Men vi hade fel. Han var villig att betala det vi begärde.
Så ikväll har vi varit och skrivit kontrakt.
Härligt, härligt, härligt! Vi är så glada :)!

Så när vi kom hem och hade hittat en p-plats så gick vi ut och åt. Blev italienskt + vin. Mums, är helt proppmätt nu.

Imorgon kommer nycklarna till garaget. Vi har haft tur med det också. Det är ju i princip omöjligt att få garageplats här mitt i stan. Vanligtvis får man köa i flera år. Men jag ringde runt i måndags och hittade ett garage samma dag. Det är bara att det ligger 10 minuter bort, så man får gå en sväng. Men det är det helt klart värt med tanke på hur lite p-platser och garage det finns i de närmaste kvarteren.

RSS 2.0