Längtar till havet

 

 
Särö
 
Solen skiner och man påminns om att det faktiskt är sommar trots allt! Och när vädret är så fint så längtar jag till havet. Det hade inte alls varit dumt att ta en sväng förbi. Jag får se vad jag hinner med idag. Mycket annat som ska göras först.

 
 

Enkel fruktglass


 
 
Jag tänkte att det var dags att använda mina söta glassformar som jag köpte här om veckan. Så nu har jag fixat lite god och nyttig fruktglass! Den innehåller bara mixade jordgubbar och banan som jag har varvat med två lager av vardera. Superenkelt!


Strawberry swirls

 
 
 
Jag behövde ett snabbt mellanmål och då fick det bli den här goda smoothien.
 
                                  Jordgubbar-Banan-Naturell yoghurt-Citronmeliss
 
 


Blommor i en liten vas


 
Buketten med blåklinten började se lite tråkig ut, så jag klippte ner den och plockade bort blommorna som gjort sitt. Sedan fick blommorna en liten vas istället. Ett bra sätt att förlänga blommornas livslängd.
Sen är det smidigt med en liten vas. Den kan man ställa på fler ställen. Hyllan under spegeln i badrummet eller på nattduksbordet i sovrummet. 
 


En tidig morgon


En tidig sommarmorgon i stan
 
Idag har jag startat morgonen med ett långt träningspass. Ute var det riktigt härligt.
 


En sväng i det gröna


 Solen bestämde sig för att komma tillbaka efter några dagars regnande. Så jag tog mig ut i parken. Det var faktiskt lite varmare än jag trodde. Så jag insåg att jag var lite väl varmt klädd för dagens väder. Det var till min förvåning sommarväder!
 
 Jag passade på att ta några bilder också. Det var en så fin sommardag!
 
 
 


Sommargott


 
 
Härliga och lätta luncher är extra bra på sommaren. När det går fort får man tid över till annat roligt. Lax har varit väldigt populärt här hemma den senaste tiden. Ugnsbakad är det enklaste tycker jag!
Till det brukar jag göra en kall sås, på tex gräddfil. Sedan kan man smaksätta som man vill. Dill, citronsaft och salt&peppar kommer man långt på. Och färskpotatis till det. Mums!
 


Jordgubbar


Jordgubbar, till det mesta just nu
 
 
Jag äter en hel del jordgubbar dagligen. Det är en riktig storfavorit och jag älskar jordgubbar!
Det gör det ännu bättre att de passar till så mycket. Till frukost, till mellanmål, i smoothien, till efterrätt...
Senaste blev det jordgubbar med smält vit choklad som vi handlade med oss från chokladmässan i vintras.


Tiden går fort när man har roligt


 
Mexico tidigare i år
 
Idag är det en lite extra fin dag för mig och älsklingen. En solig dag för fem år sedan träffades vi för första gången. Det blev en fin första gång vi sågs. Och jag kommer ihåg att jag hoppades att vi skulle ses snart igen. Och det gjorde vi.
För fem år sedan träffades vi och nu har vi snart varit gifta i två år. Det är himla fint att jag fick världens finaste kille.
 


Västkusten


Igår tog älsklingen och jag bilen och åkte söderut längs västkusten. Det var ett födelsedagsbarn som skulle firas och vi hade med oss en väl genomtänkt present. Hon blev väldigt glad för de söta rosa skålarna från Matheus som vi hade köpt.
God mat och trevligt sällskap blev det!
 
På vägen fick jag syn på dessa fina blommorna som jag var tvungen att fota!


Blommor i köket




Detta är en så fin nyans av blå...




Baka tårtan dagen innan!


 
Tårtor smakar ofta bättre dagen efter att man gjort dem. Det hade jag med mig i minnet och bakade därför dagens tårta igår. Den blir inte bara godare, man får även mer tid över den dagen som gästerna kommer.

Den här gången bestämde jag mig för att göra tårtan helt från scratch! Inget fusk med köpta bottnar och färdig vaniljsås!

Jag bakade med ett recept som jag inte hade använt tidigare och det är alltid lite nervöst. Men det var ingen fara, för tårtbottnen blev perfekt.



När jag inte längre oroade mig över hur det skulle gå för min tårtbotten i ugnen fick jag annat att tänka på. Nämligen att lyckas skära den i tre lika stora och jämna fina delar. Det gick också bra.
Första skivan fick ett lagen av min egna jordgubbssylt. Den är väldigt god och innehåller ganska lite socker eftersom den är så söt i sig. Jordgubbssylt är halva sanningen för den innehåller även smultron och smulgubbar!




Vaniljkrämen var både supergod och superenkel. Prickig blev den av vaniljstången.





Och ett lager färska jordgubbar på vaniljkrämen...



Mina små krukor med kryddor på balkongen börjar ge avkastning. De små söta citronmelissbladen har hunnit bli lagom stora för att dekorera bakverk med. Det både smakar och ser gott ut med de små bladen!







Jag är så nöjd med tårtan!


 


Blå sommar



Glad midsommar på er!

Utanför fönstret regnar det. Men nu är det kväll och hela dagen har varit regnfri så det känns helt okej.
Vi har ätit god mat och jordgubbstårta. En väldigt lyckad tårta. Den blev så bra så jag dokumenterade hur den växte fram. Bilder på det kommer senare :)!



Vi har fått hem två stycken fina buketter med blommor idag! Det är verkligen härligt.




En uppdatering av bröllopssäsongen 2012




På avenyn finns ett ställe som både jag och älsklingen gärna besöker. Magasin-lovers som vi båda är. Här inne kan vi spendera väldigt mycket tid. Presstopp på Avenyn är stället.




Och jag gjorde ett inköp bestående av tre utländska bröllopsmagasin.
Som ni ser är jag inte helt förtjust i de svenska bröllopsmagasinen.
De är helt enkelt dyra och väldigt simpla i jämförelse med de utländska
som har kommit mycket längre.
Det är framför allt England och USA som har bra magasin. De är visserligen
något dyrare än de svenska, men de är också oerhört mycket bättre.

Dessa tre är de som jag tycker är allra bäst.








Blommor för brudar




Bröllopsvärldens bästa magasin för allt som rör blommor till bröllopet!


Ska man köpa något magasin, så är detta enligt mig det bästa. Så mycket inspiration, bra information och underbara blommor och buketter!
De brukar ha en bra översikt med mängder av blommor som finns tillgängliga olika säsonger. De brukar också ha blommor för olika budgetar och många smarta tips för hur man kan tänka kring färger och teman. Jag hittade själv inspirationen för min bukett i den här tidningen för två år sedan. En helt fulländad bukett! Tyvärr har tidningen försvunnit sedan dess, men min egen brudbukett är väldokumenterad.



Stadens grönska



Sol och grönska, och jag är utomhus!
Många delar av en storstad är mindre härliga. Men så länge man vet var man ska gå kan man få mycket natur även i de centralaste delarna av Göteborg. Vi har turen att bo både väldigt centralt och samtidigt väldigt nära grönskan. En perfekt kombination enligt mig!













Jobb och nöje



Här kommer en glimt från min tidig förmiddag idag. Mitt senaste projekt är körkort, som jag tänkte se om jag hinner ta i sommar. Troligtvis är det väldigt optimistiskt. Men jag provar och ser hur långt jag kommer.
Att sitta på ett av stans absolut kaffeställen skadar inte motivationen!











Sommargott!





Både sött och surt inhandlades idag


Näst efter vatten är nog lemonad favoritdrycken för mig. Åtminstone under sommartid! Så härligt syrligt.
Det kan hända att Sanpellegrino kommer på en delad andra plats. Det är också en underbar dryck som jag unnar mig ibland. Jag är inte mycket för söta drycker egentligen, så jag dricker i stort sett aldrig vanlig läsk. Det är helt enkelt för sött och sliskigt. Den syrliga lemonaden och bittra Sanpellegrinon är riktig njutning. Men man får passa sig för bakom syran döljer det sig en del socker också. Exempelvis lemonaden har ett sockerinnehåll nära det som apelsinjuice har (och det i sin tur matchar coca cola).
Men om man går enbart på smaken så är Lemonad och Sanpellegrino perfekta i min mening!


Sen glassen då, min favoritglass  i nytt format. Självklart fick den följa med hem!



Mer sol!


Var tar sommaren vägen!? Jag insåg nyss att en stor del av juni redan rullat förbi
och jag har inte riktigt hängt med. Vädret har varit mestadels halvtrist så jag
har fokuserat mer på inomhusaktiviteter. Men ibland, vissa dagar, tittar solen
fram och då är jag ute direkt! Som i fredags, då var vädret toppen! Jag var i
slottsskogen en lång sväng och sedan träffade jag kompisar på stan.










Shoppa SNÖ mitt i sommaren



Dessa sötisarna har fått plats i mitt smyckesställ tillsammans med mina andra fina örhängen.



Här om dagen slog jag till på ett par örhängen från SNÖ som jag har spanat på ett litet tag.
De är riktigt söta och passar bra till ljusa luftiga tunikor och klänningar.


Gröna nyanser



Daggkåpa, en så söt och fin blomma!

Grönt och fint är det ute, men något kallt och tråkigt sommarväder.

Jag tog en cykeltur i grönskan idag och det var riktigt härligt. När jag kom hem började det regna så jag hade tur.
Veckan har flugit förbi, men det har varit en rolig vecka med ett par sena kvällar. Fotbollen är högaktuell och vi har sett en del matcher. Vi har även haft trevligt besök hemma och jag har träffat kompisar på stan.  Så helgen kommer bli ganska lugn och skön. Jag har tittat lite på summerburst från Stockholm under kvällen. Nu ska jag ta itu med något så roligt som disken, så slipper jag imorgon!




Söta rosa ting







Acne har en riktigt snygg klänning ute just nu. Väldigt 50-tals inspirerad. Jag har för mig att jag har sett den i vitt tidigare. Man ser det inte direkt, men det har gått åt många meter tyg till den här klänningen. Kjolen är väldigt generöst veckad och det är en härlig vidd på den. Men det tjocka tyget väger en hel del, det kan man inte tro när man ser den. Prislappen var också rejäl, klänningen kostar 9700kr. Men den är allt något att vila ögonen på i butiken, en härlig rosa karamell!


Ny design på bloggen


Nu är det en ny design på ingång på bloggen. Uppdateringen går lite segt, den var klar och sparad i eftermiddags men inte synlig än.  Snart borde den vara på plats.

Nu återstår bara bildbyte av profilbilden som även det protesterar lite. Jag har en ny bild som jag vill ha till bloggen, men jag får hålla mig ett tag till tills det funkar igen.



Old vd New



Är så här långt väldigt nöjd med det nya utseendet. Väldigt somrigt!



Blå sommar





I köket har jag ställt fram den här söta blå vasen. En vas som för övrigt är lite extra fin för mig för den hänger ihop med fina minnen om hur jag fick den ♥.
Den har fått sällskap av en av pionerna från den stora pionbuketten i vardagsrummet. Så nu är det lite blomdoft även i köket.

Just nu dominerar färgerna vitt och blått i köket. Det blir en sval och härlig känsla med en sån färgskala tycker jag.

Den fina vita hjärtformade skålen har jag fått av fina kompisen E.



Weekend mitt i veckan



Här om dagen hoppade jag och älsklingen på tåget mot Stockholm. Det blev en långhelg för oss och vi fick 5 lediga dagar tillsammans, varav två i Stockholm. Igår kväll kom vi hem väldigt nöjda. Det skulle ha regnet hela vistelsen. Men det blev tvärtom väldigt soligt och härligt. Endast en liten regnskur som försvann efter en kvart.



Strålande sol på Skansen






Förmiddagen på Skansen och därefter lunch på Ulla Winblad





Och så checkade vi in på hotellet, Radison Blue Waterfront hotel



Och fick en härlig utsikt


Vanligtvis bor vi alltid på Hilton i Stockholm. Men jag tror att jag har hittat en ny hotellfavorit. Läget, utsikten och den fantastiska frukostbuffén slår Hilton.










Bjässigt blomster







Pioner, en av mina favoritblommor. Just nu har jag sex stycken stora pioner i vardagsrummet. Hälften rosa, hälften vita. Jag kunde inte välja vilka som var finast.



Samlar på ögonblick



I höstas tog jag mängder med bilder på den fina höstnaturen. Nu går jag över till att dokumentera sommaren. En grå och tråkig dag kan piggas upp med bilder på sköna fina sommarkvällar!



Välkommen tillbaka när som helst!



Förra veckan kom värmen plötsligt. Härliga sommarkvällar på balkongen i vår fina soffa. Kvällspromenader och ljuvliga varma dagar i grönskan. Sedan försvann värmen plötsligt igen.

Men jag vill hellre leva i hur det var för ett par dagar sedan och njuter därför av bilden från förra veckan. Det i väntan på att värmen kommer tillbaka.





En snabb & god söndagslunch





Här kommer en titt på söndagslunchen, en het indonesisk kycklinggryta på väg in i ugnen.
Vi har dagens träning avklarad och ska nu ägna oss åt att mysa hemma.



Downton Abbey all over again





Jag älskar Downton abbey och är väldigt glad över att avsnitten går i repris. Just nu två avsnitt på raken, perfekt för en lugn lördagskväll.
Imorgon börjar en annan spännande seie från England; Barnmorskan från East End. Den kommer jag också följa, den verkar lovande.

Sommaren är officiellt här men man kan knappt tro det med tanke på hur kallt och ruggigt det är ute idag och de senaste dagarna. Jag och älsklingen tog en sväng ute mitt på dagen och var lite glassugna. Det fick istället bli en lyxig milkshake från Max inomhus.


Något gott till eftermiddagsfikat



Jag älskar att baka, jag skulle kunna baka jämt. Men det fungerar givetvis inte. Då skulle jag behöva äta en väldans massa kakor. Inte för att det är något fel med det. Men jag skulle inte hinna träna i samma takt som jag åt. Därför bakar jag och bjuder andra på mina bakverk. På så vis slipper jag äta upp allt själv. Ett populärt ställe att skicka godsakerna till är älsklingens jobb.
Min senaste bakning resulterade i en klassisk ambrosiakaka. Den fick älsklingens jobbarkompisar dela på igår.


Enkelt och gott


RSS 2.0