Solen skiner och det växer för fullt





Jag planterade en hel del frön för ett par dagar sedan. Det blev två krukor med ärtor också. Ärtskotten har växt i expressfart och alla fröerna utom en sort har börjar bli små pantor. Det är härligt att följa de dagliga framstegen på fönsterbrädan i köket. Härligt grönt är det också!



Same same but diffrent





Det är lite nya frukostvanor här hemma för min del. Först blev den vanliga havregrynsgröten uppgraderad till en fiberberikad variant. Nu har jag hittat en ny favorit att alternera med. Nu är jag inne på red berries-gröten från Axa. Innan det provade jag blue berries. Måste säga att red-berries var en riktig vinnare. Det doftar hallon när man värmer gröten! Och den var väldigt god. Ett extra plus för att tillagningen nästan är lika med noll. Man häller på kokande vatten och rör om.


Smoothie




På senare tid har jag blivit väldigt förtjust i smoothies. Så det blir ett par stycken i veckan. Väldigt gott och roligt att prova nya kombinationer av frukt. Idag blir det trädgårdsbär med banan. Mums!




Vad fort helgen gick!


Den här helgen flög förbi snabbt. Idag har jag ändå hunnit med en hel del. Älsklingen och jag var ute på stan. Tittade på böcker på bokrean, handlade lite, fikade, jag tittade på väskor och jag hittade nya löparskor. Jag var inne på löplabbet och fick hjälp med att välja ut ett par löparskor som satt riktigt bra. Jag fick göra hela proceduren med att stå på spegellåda samt gå och springa på löpband medan mitt löpsteg filmades och granskades. Jag är väldigt nöjd med resultatet.
Skon jag skulle ha var slut i min storlek, men den skulle beställas in. Hoppas det inte dröjer länge innan de kommer, är sugen på att komma ut med dem snart!

Härligt promenadväder! Detta var i höstas, nu är det redan vår!

Under kvällen har jag bakat kakor och sedan smakat på dem i tv-soffan med älsklingen.



Fika mer


Vi har en ny kaffebryggare på ingång här hemma. Som stor kaffeälskare är jag väldigt glad över uppgraderingen :)!

Vi har sökt av brygg-marknaden ordentligt i några veckor och det bästa alternativet verkade vara Moccamaster.
Den ska tydligen ge riktigt gott kaffe. Det ser jag fram emot att prova. Sen skadar det inte att den är väldigt snygg. Min favorit är den i silver, en klassiskt variant som man inte tröttnar på och som fungerar oavsett inredning. Man kan lätt bli lockad av alla färger när man är inne på moccamasters hemsida.






Börjar våren med punka


Vad härligt det känns idag efter det hårda träningspasset igår. Visserligen gör det ont men känns ändå som jag är på gång efter den tröttsamma förkylningen. Nästa punkt på träningslistan är nya joggingskor. Blev lite förvånad här om dagen när jag upptäckte att mina snygga reebok easytone hade fått punka. Tydligen vanligt problem hos dessa skor. Så nu jagar jag efter nytt!


Sopplunch



Jag har länge varit sugen på att göra en champinjonsoppa, men det har aldrig blivit av. Men idag så!




Snabblagat och väldigt gott!



Gul och så fin!


Den här väskan från ceannis är så himla fin. Tråkig att den bara säljs i Stockholm. Orkar inte riktigt ta mig dit bara för den sakens skull.








Så envis





Jag har åkt på en riktigt envis förkylning. Känns som den har hängt med i flera veckor nu. All träning har fått läggas på hyllan och det är minst sagt frustrerande. Jag har hela tiden hoppats att det ska bli bättre, men det blir varken bättre eller sämre, det bara är likadant. Jag hade varit mycket gladare om det bara bröt ut rejält så jag kunde få det ur världen. Men det är inte upp till mig så jag får vänta snällt... Och nöja mig med att vara seg ett tag.






Marni @ H&M



Idag hade jag siktet inställt på de söta blommiga halsbanden från marnikollektionen från H&M. Med lite tålamod fick jag till slut in dem i min varukorg på hemsidan. Blev även sugen på de fina mönstrade plaggen men de får stå över denna gången.















Det här med nätshopping... love it!



Det är visserligen inten nyhet med nätshopping. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på hur mycket det underlättar ibland. Det är ju så tidssparande!
Med tiden kommer jag på mig själv med att jag bytt en del vanor och flyttat över en del inköp till nätet istället.
Det senaste var i helgen när jag botaniserade bland frön och plantor på nätet. Resulterade i en order med diverse frön till blommor och mer ätbara ting.



Det som var roligast tyckte jag var fröna till en smultronsort som blommar väldigt bra i krukor och som ger bär hela sommaren. Jag håller tummarna för att den kommer leverera som utlovat. Balkongen kommer bli blommigare än någonsin i år. Jag tänker mig något slags kontrollerat överflöd. Mycket blommor men inte som vissa balkonger där växtligheten fullkommligt väller ut.



 Jag har satsat på blommor i en pigg färskala. Den sträcker sig från rosa till gult och allt däremellan, dvs rosa, rött, orange och gult. Jag har även slängt in midnattsblå luktärt och lavendel.
Bland de ätbara sakerna finns ruccola, spenat, pärontomater och smultron.





Vasaloppet!


Det är en lugn söndagsförmiddag här hemma. Vi har ätit frukost i lugn takt, läst tidningen, fikat och pratat reseplaner för detta året. Himla mysigt detta. Nu har vi tre ställen som vi väljer mellan för nästa resa. Utöver det var vi tittat på Vasaloppet. Vilket strålande härligt väder de har där! Man blir sugen på att åka skidor.

Planer för balkongen




Det gäller att börja fundera på balkongen ganska tidigt på säsongen. Åtminstone om man tänkt att så plantor själv och det har jag tänkt i år. Det ska sås både blommor, kryddor och eventuellt något mer ätbart. Men jag vet inte riktigt vad det blir ännu. Jag ska se vilka frön jag har kvar från förra året så beställer jag fler sedan.

Mina standardkryddor på balkongen är dill, gräslök, citronmeliss, timjan, persilja och basilika.
Förra året hittade jag en spännande nyhet - annanassalvia. 

En kruka med lavendel är också väldigt fint. Och förutom det blir det några pelargoner. Det är en väldigt tålig och bra blomma som hinner blomma många gånger under sommaren!


 
Jag kommer behöva ordna en hylla eller bänk av något slag där jag kan ställa växterna fint.

En bit in på våren när det blivit varmt så kommer vi hämta upp vår nya fina utesoffa till balkongen.
Hoppas på att IKEA kommer med en ny klädsel till den. Det skulle vara roligt att ha något att variera med.





Vårblomma



En typisk vårblomma som är väldigt fin och tålig är ranunkeln. Den finns både i kruka och som snittblomma. Det bästa är den söta blomman och att den kommer i så många pigga och fina färger.

Tulpanerna i köket börjar bli lite ledsna, dags att byta ut dem.





Pyssel



När vi var i England i sommras så köpte jag med mig lite pärlor att göra armband/halsband av. Jag tänkte att det är dags att plocka fram dem nu och göra något fint. Jag gillar blandningen av det röda och blå. En bra kombination som inte är helt självklar, men blir väldigt snygg.
Just nu lutar det åt att det blir ett halsband.




Mars!


Äntligen är vi inne i den första vårmånaden! Härligt!




Så här såg det ut i måndags vid frukostbordet när jag satt och planerade veckan




RSS 2.0