En finfin söndag

Idag tog vi det ganska lungt hemma på förmiddagen. Älsklingen behövde sova lite längre än mig, så han låg kvar i sängen medan jag sysselsatte mig med lite annat i köket.
Såg att det senaste numret av Buffé hade kommit. De brukar alltid ha något eller några intressanta recept med bilder till som jag sparar och sätter in i min egna lilla kok/bakbok.

Efter frukost, kaffe+kladdkaka och lite slappande i soffan framför Idolrepriserna på tv´n så drog vi oss ut. Passade på att gå förbi nya lägenheten och se hur gott det kunde tänkas vara med p-platser där på en helg. Det var inte alls särskilt bra, vi hittade totalt 2-3 lediga i hela området. Knepigt det där...

Sedan gick vi till nordstan, tillbaka till guldaffären där vi var igår och provade ringar igen. Vi hittade samma ring som igår, och även samma serie, där det fanns ringar som var 1 mm smalare i bredd. De var istället något högre. De var väldigt snygga. Så vi stog ett tag och vägde mellan de vi hittade igår och de som vi hittade idag. Efter närmare en timme hade vi bestämt oss. Det blev de som vi såg idag. Sen fick vi bestämma storlek. Jag hade tänkt att ta ringen i stl 17,5. Men det visade sig att jag kunde ha 16.83 och den satt mycket bättre, så det blev den.
Vi valde vad som skulle graveras på insidan av ringarna och tog texten i skrivstil. De sa att ringarna kanske skulle vara klara redan på onsdag! =) Hoppas på det. Ska bli så roligt att få dem!


När vi var klara med det svåra ringbeslutet var det dags för en bit mat. Vi gick till Espressohouse i centralhuset där det var lite lugnare. Jag åt en varm ciabatta med parmaskinka och mozarella, älsklingen en varm baguelle med ost och skinka. Till det varsin latte och sen delade vi på en kanelsnäcka.


Sen efter det tittade vi lite på pocketböcker och gick efter det tillbaka till Nordstan.
Jag shoppade lite smink på Åhlens. En av mina absoluta favoriter är ID minerals. Främst deras foundation, men även rouge och ögonskuggor. Sedan är deras penslar helt oslagbara. Väldigt grymma och tåliga.


Jag köpte en ny foundation, ett nytt rouge och en ny borste.




Sedan prommenerade vi hemåt.
Imorgon är det återigen dags att jobba.... Får göra iordning min lunchlåda lite senare ikväll.



Tekniken strular

Väldigt irriterande... Överföringen mellan mobilen och datorn vill inte fungera idag... Jag hade en del bilder som jag hade tänkt lägga upp men får väl avvakta med det tills mobilen/datorn gör som jag vill.

Min nya trenchcoat


Köpte en jättefin svart trenchcoat här om dagen. Det är lätt fodrad så det blir perfekt nu när det börjar bli kallt. Tänkte ha den fram tills dess att det blir dags för vinterjackan.
Hittade den på Lindex, 799kr.



Men de hade en annan liknande trenchcoat som var väldigt snygg också. Min är ju dubbelknäppt, det var inte denna.

899kr


Som det kan gå...

Hände en väldigt konstig sak inatt. Jag har varit förkyld ett tag nu och det blev riktigt illa under resan hem från London. Så jag har hostat och haft ont i halsen.  Inatt hostade jag en del och drack då vatten från glaset som jag hade ställt på hyllan intill sängen. Av någon anledning ställde jag till slut glaset bredvid mig i sängen och somnade om....

Inte långt efter det vaknade jag av att glaset hade vält och det var vatten överallt i sängen och på golvet. Helt underbart!
Så där fick jag gå upp mitt i natten, helt yrvaken, och börja torka upp allt och byta lakan. Stackars älsklingen blev väckt också.

Men som tur var så var ju resten av dagen betydligt bättre! Efter frukosten gick vi ner på stan och började prova förlovningsringar. Vi hittade väldigt snabbt det som vi båda gillade ( i första guldaffären tom). Men vi var i 2 till och tittade, men hittade inget annat intressant där.
Så imorgon ska vi tillbaka och beställa dem. Vi skulle fundera tills imorgon eftersom det inte spelade någon roll när vi beställer. Nu är det helg och det går inte iväg några beställningar förrän på måndag. Sen tar det 5 dagar tills vi har ringarna! =)

När vi hade tittat klart på ringarna så tog vi en snabb lunch på stan. Sedan åkte älsklingen hem för att byta om och jag åke hem till mig och städade lite.
Sen kom älsklingen hit. Vi hade bokat bord på La Terrazza, en mysig italiensk restaurang i Lorensberg. Tanken var att vi skulle fira förlovningen och att allt är klart med lägenheten nu =).
Maten var god. Jag beställde en pizza med bla oxfilé, kantareller och en italiensk ost. Efter det åt vi tiramisu till efterrätt. De hade mot slutet lite problem med belysningen. Det gick troligtvis nån propp för allt slocknade.

På vägen hem gick vi en sväng förbi den nya lägenheten och tittade runt lite i området. Det är inte långt kvar, om en månad flyttar vi!


Baka baka liten kaka

Åh äntligen fredag!

Dagen gick ganska fort på jobbet. Efteråt var det dags för en AW med jobbet. Vi hamnade på Berså vid kungstorget. Det var trevligt och de hade en ganska bra buffé. Det var texmex med olika goa såser och salsa.
Istället för öl, som alla tydligen måste dricka på AW, så blev det två drinkar för min del.
Efter det såg jag och Emma till att hinna med en shoppingrunda. Vi hann runt i 3 affärer i nordstan och köpte båda kläder som vi inte ens hann pröva. Vi orkade iofs inte prova heller så det var inte enbart pga tiden.
När jag kom hem och provade så satt det perfekt. Fick ett mess från Emma och det var tydligen lika lyckat där. Roligt när det blir så =).


Snart kommer älsklingen hit. Vi ska ha det mysigt och baka något gott.
Jag köpte Leila Lindholms a piece of cake igår. Är väldigt nöjd med det! =)
Bläddrade lite i den snabbt igår och det fanns mängder av spännande recept.









Here it goes

Idag har det minst sagt varit fullt upp. Jag har gjort något eller varit på väg någonstanns hela dagen. Nu har jag bråttom att sova. Känns ju lagom hälsosamt. Direkt när man kommer hem från semestern så är det fullt ös igen.

Men vi har sagt att vi ska ta det lugnt i helgen. Göra ingenting, ligga i soffan och se på tv.

London var helt underbart! Jag får dra den korta versionen nu eftersom jag lovade att berätta om resan idag. Men nu har det som det varit med tiden tyvärr... Så imorgon eller på fredag kommer del 2, den längre delen.

Hur som helst. Vi hade sån tur med allt. Flygen gick i tid, inga konstiga saker inträffade. Vädret var helt underbart, varmt och sol alla dagarna utom sista dagen på eftermiddagen/kvällen. Hotellet var mysigt, men jag berättar mer om det i nästa del.
Vi hann med det mesta av det som vi hade tänkt att göra. Blev bla en tur i London eye vid den perfekta tidpunkten, en tur inne i slottet, shopping på Harrods, Bond st och Oxford st och härliga prommenader i Hyde park.
Jag tyckte att resan hade varit så bra den kunde bli. Allt var så härligt.

Men så till nyheten.  Sista kvällen i London friade min älskling till mig. Allt var så fint och jag blev så glad =)!
Nu är vi förlovade och allt är så underbart!

                 



Vi är tillbaka från en underbar resa!

  Nu är vi tillbaka från London! =) Har varit helt underbart! Skall skriva en sammanfattning så snart jag kan. Blir en hel del bilder också. Kommer en väldigt stor nyhet också...

Så håll ett öga på bloggen de närmsta 24 timmarna!

Startar veckan med en rivstart

Inatt fick jag ca 6 timmars sömn och var väldigt missnöjd med detta. Vaknade och kände mig som en zombie. Men hade inte särskilt mycket tid att reflektera över det, utan jag fick ta mig upp, ordna allt och dra till jobbet fort. Jag hann dit till kl 8. Vi har ju egentligen flex så jag kommer när jag vill. Men kommer jag sent så får jag gå sent på eftermiddagen, och det vill jag ju verkligen inte. Vi hade det ganska lugnt på jobbet idag. Jag fick ordning på en hel del ärenden och sen fick jag lägga en hel del på hög eftersom vi väntar på nya direktiv.

Nu har jag tagit ledig från jobbet när vi ska åka till London. Det var inga problem med det =).

Under eftermiddagen var jag riktigt trött, inte ens kaffet hjälpte. Blev bättre vid 15:30 när jag satt och lyssnade på P3 samtidigt som jag jobbade.

Efter jobbet drog jag in till stan. Var i guldaffären och beställde min ring i en mindre storlek. Den kommer på fredag =).

Så här ser den ut:

Silverring täckt med massa små svarta cz-stenar



Här är örhängena också. Väldigt söta kulor täckta med svarta cz-stenar.

.


Efter det träffade jag Madde. Hon skulle beställa sina nya glasögon hos optikern och jag följde med som smakråd. Jag tyckte att hon hade valt snygga bågar. Det var ett par svarta plastbågar från Replay.
Medan hon var iväg och grejade med optikern så hann jag gå ett par varv inne i butiken och prova massa glasögon. Hittade till slut ett par väldigt snygga bågar från Dior. Ni som läser här vet att har letat efter ett par nya glasögon ganska länge nu....
De fanns i två färger, svart och transparent/hunung. Väldigt snygga båda två. Men de ena fanns bara i en smalare storlek. Så de la undan de svarta och beställde in det andra paret i den andra färgen och större storleken. Skulle komma om en vecka ungefär. Då får min älskling följa med och tycka till =).

Efter det var vi inne på NK och tog en fika. Jag piggade upp mig med en stor latte och en focaccia med mozzarella, ruccola och parmaskinka. Det var riktigt gott!
Sedan prommenerade vi upp längs avenyn och sedan hem.
Nu känns det verkligen att hösten är här för det är kallt både på morgonen och eftermiddagen. Imorse undrade jag varför jag inte hade tagit med mig vantar och mössa. Usch, gillar inte att frysa.

Nej nu måste jag lägga mig, lång dag imorgon.
Imorgon kväll kommer mäklare nummer 2 och värderar lägenheten. Så får vi se vad han säger. Hoppas att han inte drar ut på det för mycket. Jag hade hoppats kunna lägga mig tidigt imorgon.

Ha en fin dag imorgon!

Bye!



En fin söndag


Även idag har varit en väldigt mysig dag. Jag och älsklingen vaknade upp och tog ganska god tid på oss. Vi skulle till IKEA på förmiddagen och tänkte att det var lika bra att ta frukosten där eftersom vi hade en del grejer att hinna med. Men så blev det inte utan vi tog god tid på oss och åt frukost hemma istället 
Men det visade sig att det var bra, för vid halv 11 ringde älsklingens föräldrar och undrade om vi ville ha ett gäng flyttkartonger och bli bjudna på middag. Flyttkartonger behöver vi verkligen en hel del av nu så vi  bestämde oss för att åka och hämta dem innan vi åkte till IKEA. Middag fick vi tyvärr tacka nej till eftersom vi skulle på kalas på eftermiddagen.




Så vi åkte till älsklingens föräldrar, pratade lite och lassade in kartongerna i bilen. Sedan åkte vi direkt till IKEA.



Ja, det var många som var sugna på att shoppa på IKEA idag

   

 
Vi hann titta på de sakerna som vi behövde kolla upp. Sofforna hade vi inte så höga förväntningar på. Och det blev som vi trodde, vi hittade ingen soffa. Däremot hittade vi en sängstomme som vi båda tyckte väldigt mycket om. Vi bestämde oss också för vilken resårmadrass och bäddmadrass vi vill ha.
Sängbord tittade vi också på. Jag blev väldigt förtjust i ett vitt i lite gammaldags utförande. Men vi ska fundera och kolla lite till. Det var synd att det sängbordet som jag gillade var lite smådyrt. 2000 kr kostade båda.

 Sängbordet som jag blev väldigt förtjust i.


När vi ändå passerade avdelningen med belysning (hur kan man missa en avdelning på ikea??) så tittade vi på lampor till sängbordet och takbelysning. Vi hittade några alternativ som vi gillade där.

Det finns en tavla som vi har spanat på ganska länge. Vi har sagt att när vi får en lägenhet så köper vi den. Men nu verkar den inte finnas kvar! Men vi ska kolla andra närliggande varuhus innan vi ger upp.

Blev ett kort stopp för kaffe och kaka i restaurangen. Där var det väldigt mycket folk men vi lyckades få tag på ett bord.
                       Ett stort minus för ikea som varken har sojamjölk eller laktosfri mjölk i restaurangen!

När vi väl hade passerat avdelningen med blommor (där jag inhandlade ytterligare en orkidé) så begav vi oss mot kassorna. Vi tänkte att det skulle gå fortare i de ska "snabbkassorna" där man scannar in allt själv och betalar själv.
Det står på en skylt innan kassan att man ska ha ca 20 varor. Framför oss var en familj som hade ca 20 varor gånger 3. Sen skulle dessutom barnen leka och scanna in varorna så det tog en mindre evighet.

Hemma hos mamma var det kalas med massa mat, fika och tårta. Det var riktigt trevligt!
Strax innan 19 var vi tvungna att dra oss eftersom jag hade tvättstugan från kl 19.

Nej nu ska jag hänga upp tvätten!

En underbar lördag, hösten 2008


Igår var jag och älsklingen och såg Wall-e på bio. En helt underbar film! Vi gillade den båda två. Wall-e är en väldigt söt filur och tillsammans med Eeeeeevaaaa blir allt bara ännu sötare!
Så ska ni på bio, se Wall-e! =)













Åh idag har det varit en alldeles underbar dag! Vaknade upp vid 9-tiden. Vi gick upp, tog en kopp te och gjorde oss iordning. Vi åt ingen frukost hemma utan promenerade ner till Egg&Milk i Linné.
 

Det var redan ganska mycket folk där. Vi fick varsin frukost som bestog av kaffe/te, valfri bagel, hårdkokt/löskokt-ägg, +yoghurt/fruktsallad/flingor med mjölk.
Vi tog båda blåbärsbagel, den var väldigt god.
               Vi tog ganska god tid på oss, Frukosten var väldigt mättande och vi var proppmätta båda två. Hjälpte inte att vi besällde en portion av deras pannkakor med lönnsirap också. Den bestog av 1 1/2 pannkaka. De var väldigt goda.



Efter den stora frukosten begav vi oss ner mot stan. Gick en sväng förbi "igor the dog" i haga.  Sedan vidare ner till nordstan. Älsklingen köpte lite nya kläder på TopMan. Blev 2 skjortor, en kortärmad och en långärmad och sedan även en smal slips. Det var riktigt snygga grejer.
Vi var även på Zara och Ben Sherman men hittade inget där. Jag provade lite kläder på Mango och Lindex. Tittade även på H&M men hittade inget. Dessutom var det så extremt mycket folk inne på h&m så jag orkade inte vara där mer.
Efter det var vi på Åhlens där sötis köpte nya hörlurar och jag köpte en födelsedagspresent till mamma.

När det var klart var klockan runt 16 och vi gick till centralhuset och åt lunch/middag. Vi åt för första gången på BLUE eat&drink. Beställde in deras hamburgertallrik. Den var ju sådär god, men det funkade. Bredvid oss hade vi Tobbe från Let´s dance som satt och pratade i mobilen mest hela tiden.

Efter att vi hade ätit återvände vi till femman. Tog en kaffe på espressohouse och slappade lite.


Jag hittade en underbar ring på hallbergs guld. Blev kär i den och provade massa gånger. Ville inte köpa den innan jag hade funderat en stund. Så vi gick en sväng på åhlens och kom tillbaka en timme senare. Då bestämde jag mig för att ta den. Det fanns örhängen till så jag köpte dem också.
Har fotat dem men inte lagt över bilderna på datorn än så det kommer en annan dag.
Sedan prommenerade vi hemåt. Tog en sväng förbi parken bakom kronhusbodarna. Det har varit väldigt fint höstväder idag.

Nu är jag hemma. Ska snart hem till älsklingen och mysa. Imorgon åker vi till ikea tidigt. Vi ska provsitta och titta på en mängd olika grejer. Vi har en lista med grejer som vi behöver gå igenom.
På eftermiddagen ska vi på kalas hemma hos mamma. Där ska det bli smarrig mat och tårta har jag hört.... =).

På måndag morgon sätter vi igång på riktigt på jobbet, det sk "skarpa läget". Nu kommer alla riktiga ärenden in. Vi kommer inte få sitta och tabba oss i testmiljöer längre. Ska bli spännande :)!

En liten morgonupdate

Härligt det är fredag idag! Håller på och fixar iordning mig för jobbet nu.
Hade ställt väckarklockan på 7:30 men blev väckt redan kl 7 av an fluga som gjorde galet mycket oväsen vid fönstret. Vaknade och förstog först inte alls vad som hände.
Men det är okej för jag känner mig ganska utsövd ändå.

Sen när jag hade vaknat ringde älsklingen från jobbet. Mysigt att prata en stund :).

Nej, nu är det dags för kaffe!

Inte bra, nu blir det mindre sömn....

Blev lite senare än vad jag hade tänkt. Ska sova nu, pronto!

Bocka av din lista

Just nu känns ögnlocken tunga men jag har en del grejer kvar att göra innan jag kan lägga mig. Har som mål att lägga mig innan kl 23. Brukar bli lite svårt med tanke på att sex and the city kommer runt 23. Men jag ska verkligen försöka.

Imorgon behöver jag inte komma in till jobbet förrän kl  9 så jag får lite sovmorgon. Förhoppningsvis blir vi klara med det sista innan kl 16, det är ju fredag. Idag kunde vi gå hem redan vid 15:30, det var najs.
 
Så är det ju bio för mig och älsklingen imorgon kväll. Vi ska se Wall-e, ser fram emot det =)!

Har haft en hel del grejer på min lista som behöver åtgärdas. Både äldre och nyare saker. Jag har kunnat bocka av nästan allt idag och jag känner mig riktigt nöjd! Skönt att få undan det.

Håller på och fixar morgondagen lunchlåda just nu samtidigt som jag grejar det andra. Viktigt med nyttig mat så man blir mätt och får i sig det man behöver.
Har varit riktigt nyttig på sistone. Men idag under eftermiddagen smet vi iväg från jobbet och råkade hamna på Dahls. Fick med mig ett biskvi.. Mmmm gott var det!

Pratade med älsklingen på telefon ikväll. Vi har en hel del grejer att styra upp nu innan flytten. Det blir bara mer och mer ju mer man tänker på det. Största jobbet ligger i försäljningen och visningarna av bostadsrätten.
Men innan allt det där ska vi ut och resa! Ska skriva ut våra flygbiljetter och hotellbokningen imorgon.

En liten paus för shopping

Sitter här och bockar av min lista med grejer som behöver göras. Just nu en hel del grejer på datorn, maila, kolla upp, svara osv. Det är mycket på gång nu.
För att göra det hela lite roligare har jag tagit en minipaus med lite onlineshopping. Shopping i alla dess former är alltid trevligt.

Hittade den här koftan på H&M, men kan inte bestämma mig för vilken färg det ska bli. Jag är egentligen sugen på den rosa, men den är lite crazy så jag funderar på att köra på något säkert, den gråa.
Får se vad det blir...

   


Dagens låt



Daniel Lindström // Saturday night





Helg och nya grejer

Oj vad helgen har gått fort!

I fredags var vi bland annat och träffade de vi ska byta lägenhet med och skrev på papprena för bytet. Vi passade på att mäta några väggar så vi kunde börja planera hur vi ska möblera. Vi blev bjudna på lite fika också. De är så trevliga.

Idag har varit en väldigt trevlig dag. Jag och älsklingen vaknade lagom sent. Har varit en vecka med mycket nytt så vi har varit ganska trötta båda två.  Älsklingen fixade frukost till oss. Sedan slappade vi mest framför tv´n och kollade idol tills det var dags för lunch. Blev en av mina favoriträtter på thairestaurangen. Sedan prommenerade vi ner på stan. Fixade till mitt avtal på 3 som hade blivit lite knasigt igår. De hade råkat ange fel bindningstid och kunde sedan inte rätta till det eftersom deras support hade stängt. Så jag fick gå tillbaka idag. Men det var ju lungt för vi skulle ändå ner på stan.
Det är en hel del saker man gör för första gången i sitt liv. Igår impulsshoppade jag en mobil för första gången i mitt liv. Och jag är så nöjd och telefonen är så fin. Jag var ju i behov av en ny mobil sedan länge. När jag såg den här blev jag så förtjust att jag bara var tvungen att ha den. Efter ca 30 minuters betänketid såg jag till att den blev min.

Så här ser den ut :)!

Sony Ericsson T650i

Älsklingen och jag var runt i femmanhuset och kollade runt lite. Idag var vi mest på Åhlens. Det finns många trevliga avdelningar där. Vi tittade mest på multimedia, böcker och inredning.
Det finns en termos som jag gärna vill ha. (Ska lägga upp en bild här på bloggen snart). Så jag tog med älsklingen dit och skulle visa. Det var visst fler tjejer som skulle visa sin kille denna termos.... Lite komiskt.

Ikväll har jag bla sett "ensam mamma söker" på tv3. Det var första avsnittet och jag hade inget bättre för mig just då. Helt okej en söndag kväll. Jag kommer kanske se fler avsnitt om jag inte har något bättre för mig.

Köpte ett fint halsband från SNÖ på Åhlens idag. Det är små brun/grå stenar och ett hänge i metall. Kommr eventuellt en bild på det snart.


Aja, nu måste jag sova. Blir en lång dag imorgon. Och lite jobbigt med tanke på att jag blev av med mitt behörighetskort till det stora interna systemet i fredags på spårvagnen. Väldigt trist! Så nu måste jag spärra det gamla och få ett nytt. Och att få ett nytt är inte så enkelt som man kan tro. Det tar lång tid och ska godkännas av flera med tanke på alla behörigheter etc. Segt, kommer inte åt mig dator alls tills dess....



Nya kvarteret


 Här ska vi bo =)




Ändringar görs.





                                                                             
** Under konstruktion **

Äntligen!!!

Ja, äntligen är sökandet och jakten på lägenhet över och det är så otroligt skönt! Extra skönt med tanke på att vi inte har behövt justera våra önskemål trots den stressade och ibland hopplösa situationen. Vi fick exakt vad vi ville och det är helt fantastiskt. Inom mindre än 2 månader flyttar vi ihop och blir sambos.

Flyttlåda
Nu är det plötsligt massa saker som ska göras och det är så spännande!
Det största är ju att älsklingens bostadsrätt skall säljas. Vi har redan träffat en mäklare för nån månad sen. Men det lutar åt att vi ska träffa 1-2 till från andra mäklarfirmor och jämföra priser mm. Så det blir lite sådana möten de närmsta veckorna.
Det största därefter blir visningarna och viss oro kring försäljningen och slutpriset. Mäklaren sa att marknaden för hans typ av lägenhet är som bäst nu under september, vilket är ganska logiskt, med tanke på att det är en central 1:a. Något som många inflyttande studenter jagar nu när de blivit utan studentbostad/vettig studentbostad.
 
Därefter kommer allt det andra stora arbetet att slänga/ge bort allt vi inte vill ha kvar. Städa ut källare/vind och sedan börja packa ner grejer och organisera det hela och till slut flytta.
I helgen ska vi träffa dem som vi gör bytet med och göra iordning alla papper och ansökningar för bytet. Lika bra att skicka in allt så fort som möjligt med tanke på att det tar 6-8 veckor för bolagen att godkänna bytet.

I eftermiddags märkte jag hur mina tankar försvann ut ur konferensrummet vi satt i och rakt in i den ikeakatalog som finns i min tankevärld. Började fundera på hur vi ska möblera, vilka möbler vi ska behålla, vad vi behöver nytt, hur vi gör med gardiner... Åh härligt att drömma, och ännu härligare att drömma om något som är på riktigt och inte om något som man bara önskar var sant....



Apartamento

Ikväll får vi veta hur det blir med lägenheten. Nu är det nervöst!

Dagens låt

                            
Nas Feat. Keri Hilson - Hero





Andra dagen på nya jobbet

Andra dagen avklarad. Tycker att dagen har gått väldigt fort!
Var ganska trött imorse, hade fått lite för lite sömn inatt. Men det har funkat bra ändå. Större delen av förmiddagen ägnade vi åt säkerhetsrutinerna. Sedan var det lunch och jag insåg att jag hade tagit med mig alldeles för stor portion mat till lunch. Såg inte så mycket ut när jag la ner det i matlådan igår kväll, men jag var väl iofs rätt trött då. Fick slänga hälften.
Så under eftermiddagen började vi sätta oss in i regelverket. Det var mer av en överblick idag. De tre kommande dagarna har vi grundlig genomgång av regelverket. Det är väldigt omfattande och detaljerat. Innehåller dessutom många lagtexter. Fick med mig en fullproppad pärm hem idag.
Under slutet av dagen begav vi oss till de nya lokalerna som ligger 200-300 meter från de nuvarande. Och det är ju en avsevärd skillnad. Vi har ett helt våningplan på cirka 500 kvadrat uppdelat i arbetsrum, konferensrum och lite större utrymmen. Även om det var väldigt mycket kvar att göra så såg det faktiskt lovande ut. Såg ut som att de hade tänkt sig en ganska modern och avskalad stil. Jag gillade det. Vi kollade även på ritningarna och de såg bra ut.
Imorgon har vi lite sovmorgon så vi börjar inte förrän kl 9.00.
Fick under dagen en förfrågan om hjälp med ett dokument på polska. Det var ingen annan där som visste vad som stog så jag hjälpte dem och översatte rubbet. Najs med kunskaper i språk som majoriteten inte behärskar.

Well well, nu har jag en del att göra innan jag åker till älsklingen. Vi kommer roligtvis roa oss åt uttagningarna i Idol ikväll.

Första dagen

Första dagen på jobbet idag. Har varit trevligt att träffa alla. De kommande två veckorna är det introduktion och utbildning. Känns som att det är ett ganska lagom tempo.
Men just nu är det lite struligt eftersom vi ska byta lokaler om mindre än 2 månader så allt är en enda röra. Jag tror att jag åkte på att få den sämsta tänkbara arbetsplatsen. Mitt skrivbord har hamnat delvis i en korridor vid entren, toaletterna och receptionen. Värst är det ju att det garanterat kommer bli masa spring där. Men får se om det funkar nu den korta tiden innan vi flyttar till det nya "fina" kontoret. Man vill ju inte vara den som är knölig det första man gör på ett nytt jobb. Skulle det absolut inte funka så får de lösa det.


Imorgon får vi besked om lägenheten!

Dagens låt

Dizzie Rascal / Dance wiv me




Dansvänlig.....


Värmen är tillbaka


Vilken varm dag! Det är så otroligt varmt i mitt kök idag..... Sitter här och svettas... Det är nog dags att röra på sig snart och vara utomhus lite, för det är olidligt här.

Dagens låt


Den här måste ni lyssna på! Al Azif har mixat Adam tensta och Dr Alban. Adams redan grymma låt My cool.


Al Azif Vs Adam Tensta/Dr Alban // My cool (Al Azif Rmx)

En andra visning och bra utsikter

Idag började dagen en aning stressigt. Hade nog lite sömnbrist efter alla kalas och fester i helgen, så jag hörde inte riktigt väckarklockan. Jag vaknade prick 8 och det var också då som min tvättid började. Jag hade bokat in det idag för jag behöver tvätta nu innan jobbet börjar imorgon. Så jag fick spurta ner till tvättstugan. Ingen hade tagit min tid så det var ju bra.
Träffade städerskan där nere som började prata med mig och det slutade med att vi stog och pratade i tre kvart. Har aldrig sett henne förut men hon var väldigt öppen om sitt liv och hade lite struligt på jobbet. Så jag blev lite hobbypsykolog där en stund.
Fick hämta en omgång tvätt till och den ena maskinen strulade lite. Så tvätten drog ut på tiden och blev klar 10.01 och de som skulle tvätta kl 10 blev vääääldigt sura. Det var ett äldre pensionärspar och de hade tydligen inte tid och vänta.
Samtidigt som jag står och väntar med dem där så ringer min mobil och jag är tvungen att svara eftersom jag ser att det är de som var på visning här förra veckan. Pensinärerna blir ännu surare. Maskinen centifugerar klart. Trots att den ena tvättmaskinen (det finns två) är klar och de kan börja använda den så står tanten och skriker "ska du tömma den här eller?!" samtidigt som jag tar det snabba telefonsamtalet. Stressigt värre..... Jag brukar alltid vara klar i tvättstugan i väldigt god tid.

De som var och tittade på lägenheten förra veckan ville komma och se den en gång till. De hade tittat på ganska många lägenheter och hade väl till slut blivit mätta på intryck. De ringde i helgen och vi sa att de skulle komma idag vid 14. Men nu ringde de imorse och undrade om de kunde komma lite tidigare. Och det gick fint. Så nu har de precis varit här och kikat. De är riktigt mysiga. Verkar som att de hade fastnat lite för min lägenhet. Och det hade ju varit underbart med tanke på att både jag och älsklingen är överförtjusta i deras lägenhet. De skulle se två lägenheter till men de trodde inte att de skulle gilla dem mer än den jag har. Så jag hoppas att det blir så.
Sen pratade vi lite preliminärt om flyttdatum och hur vi skulle lösa det praktiska med flytten. Om det blir ett byte så flyttar vi 1 november. Skulle vara helt fantastiskt, då bor jag och älsklingen tillsammans i jul =)!
Jag ska försöka att inte bli allt för glad än, för de har ju faktiskt inte bestämt sig än. De skulle ringa på onsdag när de hade sett de andra lägenheterna och bestämt sig.

RSS 2.0