Nytt i badrummet



Idag köpte jag hem en ny handtvål och handkräm från Natuvive. Pink grapefruit! Det kommer pigga upp badrummet. De är härligt rosa och luktar superfräsht!

Pink grapefruit



Slapp lördag



Vilken härlig lördag det har varit!
Jag började dagen med lite hemma-spa med ansiktsbehandling, manikyr mm. Efter lunch var jag och älsklingen ute på stan och shoppade en bröllopsoutfit till älsklingen. Det blev en kostym, skjorta och slips på Topman. Älsklingen såg riktigt snygg ut i den. Nu återstår bara min klänning!





Dagen efter



Första framträdandet som nygifta! Paret utanför Buckingham Palace. Foto: Scanpix
De nygifta, idag dagen efter den stora dagen

Man undrar ju verkligen hur det känns att vakna upp dagen efter ett bröllop som gårdagens. Hur känns det och vad tänker man? Det måste ha varit en riktig toppendag!

Kates brudklänning var jättevacker. Men hon hade en klänning till inför kvällens festligheter. Den påminner om brudklänningen men är lite lättare att röra sig i. Väldigt fin också!

Kates andra brudklänning från Alexander McQueen. Foto: Scanpix
Kate i klänning nummer två


 


En detalj till



Det var en himla söt bukett Kate hade idag. Kanske något mindre än väntat. Men att den var vit hade jag utgått från att den skulle vara. Buketten bestog av liljekonvalj och det är en av mina absoluta favoritblommor. Jag ville gärna ha den i min brudbukett. Men i augusti gick det inte att få tag på dem eftersom det är en typisk vårblomma. Det var samma sak med pioner som jag älskar. Så man får anpassa sig lite efter årstiden. Jag valde fresior och olika rosor till min brudbukett. Den fina kopplingen var att min mamma hade en bukett bestående enbart av fresior när hon gifte sig. Och de doftar så underbar fint! Det blev en riktig fullträff!

Bildextra: Följ med in i kyrkan på Will och Kates bröllop!
Tjejen med allt fokus på sig idag



En vit dröm



Vilken dag!
En bröllopsdag är en fantastisk dag. Men tiden går så fort och plötsligt är hela dagen förbi. Jag hoppas att Kate och William kommer kunna njuta av sin dag trots att det är så mycket uppståndelse kring dem. För det är ju faktiskt deras stora dag.

Kates brudklänning - en gång till! Foto: Scanpix
Så fina de är!


Åh så vacker

Det var en otroligt vacker Kate vi fick se för drygt tre timmar sedan. Och precis som väntat var klänningen väldigt vacker. Den är faktiskt min top 5 favorit! Se längre ner för hela listan!




På första plats kommer min egen bröllopsklänning!




På andra plats Grace Kelly

 



På tredje plats Marie Cavallier i Danmark




 

På fjärde plats Kate

Duchess of Cambridge




På femte plats Mary av Danmark





Äntligen!




Jaa! Åh nu har jag skymtat klänningen! Spets, slöja, vitt! Åh!

Nu försvinner jag bort till tv´n!



Min klänning



Åh vad härligt med all klädinspiration från bröllopet i London! Jag kommer om några veckor sy upp en fin kläning inför sommarens tre bröllop. Eftersom modellen inte är helt spikad finns det utrymme för att lägga till detaljer nu när man har tillfälle att se så många fina kreationer.

Jag gillar färgerna lila, grå, blå, gammelrosa och champagne. Min klänning kommer bli knälång och förmodligen en vid och lätt utställd kjol.
 Det kommer bli fint!

Här är några klänningar som är väldigt fina:







Verity Dress


 


Att minnas



Åh vad jag saknar de underbart goda mazarinerna som såldes i samband med Kronprinsessans bröllop förra året. Jag som i vanliga fall tycker om mazariner tyckte att de specialgjorda mazarinerna var himelskt goda!

Måste kanske lära mig att göra sådana själv nu när de inte säljs längre.




Vilken nostalgi!



Fokus upptill




Något som är extra roligt med brittiska bröllop är alla färgglada plagg och framför allt alla vackra hattar. Jag älskar hattar! Jag förstår inte hur de kan ha försvunnit från våra liv. Förr var de självklara i en utstyrsel. Jag hoppas verkligen att det kommer tillbaka!

För några år sedan när jag vet på ett av mina Londonbesök så gick jag loss på en hattavdelning och provade tills jag blev trött. Så himla roligt och vackert! Alla färger, modeller och storleker. Jag skulle gärna äga många hattar.

Jag tänker mig att i sommar när vi ska på bröllop i England så ska jag nog ta tillfället i akt att pryda huvudet med något vackert!



Klänningen

Det är inte lång tid tills vi får se Kates brudklänning. Det är oerheört spännande och det har spekulerats väldigt mycket i många veckor kring detta.

Även jag har lite idéer kring hur klänningen kan komma att se ut. Några saker är redan givna. Klänningen kommer vara helt vit och den kommer säkerligen ha ett långt fint släp. Sen tror jag att en vacker lång slöja är en självklarhet.
 Men utöver det så skulle jag gissa att den kommer innehålla spets och att den ner till höften kommer ha en slank och avskalad modell. Därifrån och neråt en vid och nästan vippig vacker fortsättning på klänningen. Jag skulle kunna tänka mig att det blir en längre ärm, åtminstone 3/4-ärm.

Lite i den stilen som dessa två klänningar. Men med spets, släp och en längre ärm.


Dessa två vackra klänningar från Pronovias



Resurser




Tänk vilken dröm det är att genomföra ett kungligt bröllop! Resurserna och möjligheterna är i princip oändliga.
Som blivande brud i sammanhanget kan man välja fritt bland allt. När det gäller klänningen kan man välja designer och modehus, man kan få precis vad som helst!

Allt kring utseende med håruppsättning, smink, smycken och detaljer blir det bästa av det bästa. Den bruden kan verkligen framhäva det bästa av sina egenskaper och se perfekt ut (och lite till).

Jag tänker även på festen. Lokalerna, dekorationerna, maten, vinerna och allt kring den biten. Det är otroligt vilken nivå på fest man får.

Att de får ett maffigt bröllop är säkert. Men trots att de får så mycket så får de inte allt. Något som de inte kan välja är ett privat bröllop. Att ha så mycket uppmärksamhet kring sin egen person och sitt bröllop innebär säkert en hel del press och stress. 
Det är något som jag kan tänka mig är en negativ faktor. Det hade jag tyckt. Jag gillade verkligen att vi hade ett mindre och privat bröllop med endast dem vi ville ha närvarande på vår dag.




Nedräkning



Nu är det ca 1 timme och 40 min kvar tills bröllopet börjar!

Så oerhört spännande!

Jag är hemma idag och frossar i bröllop, kläder och allt annat fint man kan se på svt.

Det blev en tidig start på dagen idag. Jag hade ett möte med min superrtrevliga chef redan kl 8. Efter det tog jag en cappuccino i solen vid trädgårdsföreningen innan jag gick hem.

Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg





Härlig dag!


Godmorgon!

Idag är en mycket spännande dag! Vid lunchtid gifter sig Kate och William och jag kommer sitta framför tv´n. Jag hade ännu hellre sett det live men det blir det inget av tyvärr!




Sommarfavorit





Fornarina 1149kr
En sån här klänning får en att längta ännu mer till sommaren!
Prickigt är väldigt fint och dessutom råkar det vara helt rätt enligt modet.


 


Avslutar dagen med träning



Jag kom hem nyss och har ätit lite kvällsmat och satt mig vid pluggandet igen. Har en presentation som har en deadline imorgon, så jag får jobba på snabbt ikväll.
Känner mig nöjd med att ha lyckats klämma in ett träningspass ikväll också. Jag, älsklingen, brorsan och hans kompis spelade lite badmington. Blev svettigt men det blir så för sådana som mig som hatar att förlora... :)


 


Duktig



Jag startade dagen ganska lugnt med sovmorgon och sedan har det rullat på allt snabbare. Jag har tvättat några tvättar i tvättstugan, plockat undan lite här hemma, ringt några ärenden, pluggat och nu även bakat tacopaj.
Kommer bli en god middag :)! 



Förändring




Jobbet med att förändra bloggen pågår i små steg. Lite i taget när jag hinner.
Inläggen vill jag ha centrerade mitt på skärmen. Färgerna blir annorlunda snart också!
Det är nog förresten dags att uppdatera mitt foto också.



Mr och Mrs





En bröllopsinbjudan kom med posten idag

Vi visste redan att vi ska till England på bröllop i sommar, vi blev förvanade lite tidigare. Men idag kom själva inbjudan!
Ser fram emot bröllopet redan!
Nu har vi varit gifta några månader. Men jag har inte helt vant mig vid att vi får vår post adresserad som Mr och Mrs samt under gemensamt efternamn.



Fredagen uppdaterad




Nu har jag äntligen fått veta hur svt tänker sända det brittiska kungabröllopet på fredag. 

Kl 10.30 börjar Godmorgon Sverige med bröllopsextra och Kl 12.00 börjar vigseln!

Spännande!

(Man ska även kunna se detta på youtube enligt svt)





Rena lyxen




Solsken i Åre förra veckan


Nu har jag varit ledig i 10 dagar i sträck och det har varit så himla skönt. Vi har fått in en skidresa och hemmamys under den tiden och det känns som att vi utnyttjat tiden till max.
Igår och idag skulle jag egentligen jobba på mitt nya extrajobb men det blev något tokigt med kommunikationen så jag fick veta igår att jag är ledig både igår och idag också. Så nu har jag oväntat en helt ledig dag till framför mig.

Solen skiner ute, jag har fått sovmorgopn och nu ska jag planera dagen.


 


Nu är vi tillbaka!

Igår kom vi hem från en mysig skidresa i vår favorit Åre!

Vi åkte upp dit i lördags och fick några dagar i snö och solsken. Det blev en rejäl omställning när vi kom hem till +22 grader och solsken.
I åre har vi åkt skidor, tagit det lugnt, suttit i solen, ätit god mat, sett på film, besökt chokladfabriken och haft roligt!

Nu packar jag undan alla vinterkläder och plockar fram sommargarderoben! Härligt!

Idag har vi njutit av god mat och sällskap hemma hos mamma. Imorgon fortsätter påskfirandet med älsklingens släkt.
Med oss tar vi en påskbukett och åres godaste choklad i påskstrut.

Åre Chokladfabrik Strut Glad påsk






Hur man bäst spenderar en ledig dag bland upptagna kompisar



Idag har jag varit ledig och det var riktigt skönt. Jag började dagen med att tvätta några maskiner, diska och göra en hårinpackning. Sedan blev det lunchdags och jag begav mig bort till en kompis jobb för att göra det mesta av tiden. När jag är ledig och andra jobbar så behöver man inte sitta hemma själv med lunchen. Mycket roligare när man är två! SÅ vi hann på så vis med en långlunch med blädder i varandras bröllopsalbum och mycket trevligt prat. Efteråt passade jag på att gå en sväng i de närliggande butikerna innan jag begav mig hemåt.



Den är här igen!



Nu har försäljningen av majblomman startat igen!

Jag köpte min igår. Färgerna får mig att tänka på liseberg som ju har rosa och grönt, men den är fin ändå!

Alla borde köpa sig en majblomma, kostar 10kr och hjälper många barn!



Nu händer det grejer!


På sistonde har jag varit igång och bytt ut saker, uppdaterat och fräshat upp bland annat här hemma.

Nu är det dags för bloggen! Vi får se hur slutresultatet blir. Men jag tänker mig vitt, grått, ljusgrönt och kanske lite lila eller rosa, vå får se!


Ta hem en klasskompis!


Igår hade vi lite besök hemma hos oss. En klasskompis som inte bor i stan behövde en sängplats och vi ordnade såklart det. Trevligt var det!
Ovant att få sällskap vid frukostbordet på en vardag och sedan även på väg till skolan.
Vi fick ett litet tack i form av en söt påskhäxa. Så nu har det första påskpyntet tagit plats hos oss.


Resurser

Imorgon är det äntligen dags för Kate och Williams bröllop!


 

Tänk er alla oändliga resurser man får som tjej på ett kungahus. Det finns inga stopp eller nej, man kan välja fritt fritt fritt!
Vill man ha sin klänning från ett visst modehus eller en viss designer så knäpper någon med fingrarna och så är det fixat. När det gäller styling, smink, hår... också oändliga resurser att se helt fantastisk och (lite till) ut.

Och för att inte prata om middagen, vilken mat man får, vem som lagar den, vilka viner man får, hur mycket dekoration och blommor man kan välja på.

 

De får allt, utom en sak. Ett privat bröllop är inte aktuellt. Det finns ju en stor mängd uppmärksamhet och press på dem och det är väl det som kan vara negativt.

Kungabröllop är verkligen en dröm att få genomföra. Jag skulle tycka det var roligt att få jobba med något liknande, tänk vad roligt!


Ser fram emot!




Om mindre än 3 veckor kommer något på tv som jag ser fram emot riktigt mycket! Som tur är så är jag ledig denna dag när man får bänka sig i tv-soffan redan kl 11.00 på en vardag. Det är ju nämligen kungabröllop i Storbritannien!
Jag är inte så förtjust i det av den anledningen att det är just ett kungligt bröllop, mer för att det är ett väldigt stort och fint bröllop! Hur ofta får man se sånt på tv?

Det var inte så lätt att hitta info om hur dagen är tänkt. Men jag har klickat runt på deras officiella hemsida idag och till slut fått reda på att det är kl 11 som det gäller.
När det Victoria & Daniel gifte sig så var det en lördag, så vi satt ett gäng tjejer och åt mat och drack vin medan vi såg det. Riktigt mysigt! Det blir ju lite svårare den här gången tyvärr!

Det som är mest spännande är ju förstås; klänningen! Hur kommer den att se ut? Jag är rätt säker på att den kommer bli riktigt snygg om man utgår från hur Kate brukar klä sig annars.





Inredningshopping!

Det har blivit dags att göra om lite här hemma. Våren har kommit och det gamla skall städas ut och det ska bli lite nytt och fräsht. Mörkt och mysigt fungerar bättre under hösten och vintern. Så de grejerna plockar jag undan och gör plats för ljust och lite mer färgglatt.

Mina två första projekt är köks- och vardagsrumsfönsterna. Gardinerna skall bytas och några nya detaljer ska tillkomma. 

Så idag begav jag mig ut på stan för att se om jag kunde hitta det jag ville ha i gardinväg. Men jag började på designtorget där jag köpte jättefin fönsterfilm som skall sitta på fönstrena i köket. Det är en jättefin ofärgad fönsterfilm som fungerar som insynsskydd. På den finns ett mönster med orkidéer. Det ska bli så spännande att se slutresultatet när allt är på plats!!



 På Åhlens hade jag tur och hittade en jättefin vit hissgardin till köket samt vita panelgardiner till vardagsrummet.
Det kommer bli så snyggt!


Prov på en lördag

Idag blev det inte någon sovmorgon trots att det är lördag. Lördag 2 april 2011 i min kalender innebär: högskoleprovet.

Dagen flöt på väldigt smidigt trots att det inte är det roligaste man kan göra med en ledig dag. Jag lyckades sätta den högsta poängen hittills, vilket ju är roligt! 
Till hösten kommer en ny varaiant av provet så idag var det sista chansen att skriva provet i sin nuvarande form. Jag har sett några exempel på hur det kommer se ut och det är minst sagt läskiga mängder svår matte. Tyvärr finns inte mina främsta styrkor i mattedelarna. Tycker det är lite synd att de gjort om provet så pass mycket inför hösten.
Av det jag har läst kring utarbetningen av den nya typen av prov så var det tydligen en kompromiss. Ett resultat av att ingen orkade engagera sig tillräckligt för att göra ett ordentligt och bättre anpassat prov. I min mening låter det som ett dåligt tillfälle att förändra saker. Men det är ju inte upp till mig!

Det blir väl bara dags att gräva fram matteböckerna från gymnasiet och ge sig på matte C och ta det vidare därifrån. Himla tur att jag har ett mattesnille här hemma som kan hjälpa till!


RSS 2.0