Fina sommarminnen

Det har passerat lite drygt en vecka sedan vi landade i Sverige. I Kina fick vi toppenväder och det blev nästan lika bra när vi kom hem. Det har varit mestadels fina sommardagar och jag har passat på och njutit av dem. Här kommer några bilder från den gångna veckan!


Min asiatiska uggla

Det blev en del shopping i Kina. En av sakerna som jag kom över var den här halsbandsklockan i form av en uggla. Den är oemotståndligt söt! Jag har än så länge inte satt igång den så det är därför tiden inte riktigt stämmer. Jag funderar på att köpa en svart tunn läderrem till den. Kommer bli väldigt snyggt i höst!


Perfekt väder; Bruce är i stan!

Ikväll spelar Bruce på Ullevi, imorgon också förresten! Och det är Bruce-väder, med andra ord strålande sol. Det ryktas om att han alltid tar med sig fint väder när han kommer till stan. Vi får se hur det blir imorgon, då ska det egentligen regna. Hoppas farbror Bruce löser detta :)!


Fika

En kopp kaffe, kaka och mysigt sällskap bredvid mig! Det är ett bra sätt att spendera semestern på. Nu när vi flängt runt i Kina och haft fullt upp i några veckor är det dags för lugn och ro. Nu ska jag ut på balkongen och inspektera mina plantor. Det är en solig och varm dag även idag. Parasollen ska få komma upp och ge lite skugga och svalka plantorna lite. Vi har sol från förmiddagen till kvällen så det blir lite väl varmt för blommorna ibland.


En perfekt sommardag

Även idag har sommarvädret varit helt fantastiskt! Vi har passat på att vistas mycket ute. Det har promenerats, ätits räkor nere i hamnen, fikats och fina parker har besökts. Jag är så nöjd med dagen!


En dag som denna

Idag har det varit en härlig ledig sommardag. Förmiddagen blev väldigt lugn. Under eftermiddagen träffade jag fina vännen E över en fika ute i det gröna. Sedan på kvällen tog vi en tur hem till älsklingens föräldrar och firade hans mamma som fyllde år. God mat, jordgubbsplock i trädgården och altanhäng. En mycket bra onsdag!


Vad gör man åt tråkigt väder?

Svaret är tiramisu! Jag råkade ha alla ingredienserna hemma. Inget marsalavin gjorde inget, läste mig till att cognac går lika bra. Älsklingen lät mig experimentera loss med hans fina dyra cognac. Det är första gången jag gjort en tiramisu själv. Enklare än jag trodde. Nu återstår det bara att vänta och se om även smaken var enkel att ordna.


Det man inte hunnit tidigare

Jag har några magasin liggande som kom med posten innan Kinaresan. Men jag hann inte med så mycket läsning just då. Så nu när det har väntat på mig och jag har semesterledigt och tid igen så ska de plockas fram på nytt. Heminredning, mode och resor! Det och en kopp kaffe på balkongen bland blommorna hade varit fint. Men just denna morgonen är jag inte helt säker på att vädret kommer bli alltför varmt. Det ser lite grått ut... Jag har blivit bortskämd med härlig värme senaste tiden och slutat tänka på att inte alla dagar är så varma som under sommaren i Kina. I annat fall är soffan inomhus en likvärdig kandidat :)!


Glädjande grönt

Det är så roligt att komma hem från en resa och se att alls mina blommor och växter på balkongen har klarat sig. Inte helt utan hjälp dock. Mamma har varit här och tagit hand om mina fina plantor. Och det har hunnit hända så mycket! Jordgubbsplantorna har fått jordgubbar, flera stycken! Min lilla smultronplanta har exploderat i storlek! Alla pelargoner blommar.... Och så vidare :), roligt!!


Kinaresan

Här kommer en titt på några av alla de sakerna vi hann med i Kina. Vi var nyfikna på både nya och gamla Kina. Vi besökte åtta olika städer av varierande storlek. Vi avverkade små byar och några av världens största städer. En normalstor Kinesisk stad motsvarar ofta hela Sveriges befolkning. Ofattbart. Vi åkte till norra, västra, södra och östra Kina. Nu ska jag fixa iordning fika. Snart får vi trevligt besök här hemma!


Body butter utbytt mot ny favorit

På vägen hem mot Sverige blev jag tipsad om en ny hudvårdsprodukt. Det var en jättetrevlig tjej som var med i gruppen som vi reste med som visade mig en bodylotion från Elizabeth Arden. Jag är redan helt såld på Ardens eight hour cream i olika varianter. Men denna är riktigt bra även den! Så jag är så glad för tipset, jag hade nog inte provat den annars. Jag var redan innan resan rätt trött på body shops body butter. Men jag hade inte hittat något bra ersättare. Den här är perfekt, doftar gott och går in i huden direkt utan kladd.


Österut och tillbaka

Igår kväll landade vi i Sverige igen! Så skönt att vara tillbaka efter några veckor i Kina! Det har varit en väldigt rolig och lyckad resa. Men efter närmare tio flygresor och flera olika städer och hotell är det skönt att komma hem igen. Det var mycket vi skulle hinna med att se och uppleva. Men vi hade också tid för lite shopping. Vi hade packat smart på utresan och hade lite plats för shoppingfynd. Det visade sig bli välbehövligt. Idag har vi varit ute under den svenska solen, tagit en glass, promenerat och suttit i parken vid en fontän. De senaste veckorna har vädret i Sverige varit riktigt kasst. I Kina var det däremot riktigt varmt. Ofta närmare 40 grader. Tufft ibland, men mest skönt faktiskt. Värmen här hemma är en svalare variant av sommar, skönt det också, på ett annat sätt :). Det ska bli roligt att titta genom alla bilder vi tagit på resan. Tillsammans har vi drygt 4000. Jag lägger upp lite framöver på bloggen!


RSS 2.0