Det fattas en del...

Det fattas en del av den blivande brudväskan, närmare bestämt hälften...!!!
Jag kan inte komma på var jag har lagt den och jag har letat överallt!

Om jag inte hittar den så löser det sig ändå, för jag har en ganska stor bit kvar av tyget. Men det var ett jädra jobb att drapera och sy den, så jag gör helst inte om det....

Så typiskt mig att lägga saker på ett bra ställe!

Svensexa!

Idag är det tre veckor kvar till bröllopet!

Imorse hade jag fått i uppdrag att lura med mig älsklingen ut för att sedan ta honom till ett gäng glada grabbar som har styrt upp hans svensexa!

Så nu är de i full gång, öldrickandet började lite lätt redan vid kl 10.10.
Härlig lördag kommer det garanterat att bli.

Medan han är ute på spännande upptåg så passar jag på att prova brudklänningen i fred hemma och göra mysiga saker. Snart dags för lunch, lite tråkigt blir det att äta själv.

Årligt besök i Ullared

I måndags var jag och älsklingen på vår årliga tur till Ullared. Till min förvåning var det ännu värre än vanligt där. Det var mycket mer folk än tidigare gånger samt massvis med danskar och norrmän.
Efter förra gångens helvetesshopping som tog 5 timmar hade vi en gräns på 3 timmar denna gången. Därför blev jag lite stressad när jag såg hur packat det var inne på gekås.
Men med en bra inköpslista och mycket målmedvetenhet så tog vi oss genom varuhuset på 1,5-2 h. Drygt 3000kr fattigare var vi också. Med oss hem hade vi fått diverse rengöringsmedel, tvättmedel, wettextrasor mm. Mestadels ganska tråkiga men bra saker. Så nu är förråden fyllda till max för ett år. Skönt att slippa tänka på att handla sånt de kommande månaderna.

Jag brukar gillar att titta på hushållsavdelningen när jag är där. Denna gången hittade jag matlådor till superpris samt lite nya färgglada skärbrädor. Handlade också en del söta presentpapper.

Jag ska inte glömma att säga att även godis- och kakförrådet fick sig en rejäl påfyllning. Men det ska jag försöka hålla mig undan ifrån, särskilt nu i bröllopstider!

Kanal 5 var där som vanligt och filmade. Verkade som att en del av personalen hade fått sig några fans.
Jag såg några avsnitt ur serien om ullared och jag tänker ibland på tanten som var där i 2 veckor och handlade varje dag. Vilken tortyr! För mig räcker det gott och väl med 2 timmar, en lunch eller fika på det och sedan hemåt. Vägen dit förresten är jättevacker på sommaren!



Härligt att bli insmetad i lera!

I tisdags firade jag att sommarjobbet var slut och ledigheten tillbaka. Det blev en spa-behandling som jag hade sett fram emot massor.


Det hela började med en helkropps bodyscrub och sedan en lerinpackning för kroppen. För ansiktets del blev det rengöring, lerinpackning med vit lera, massage och behandling med några andra produkter. När jag gick därifrån var hela jag len som en bebis! Rekommenderar verkligen detta även om det var lite osmidigt, man fick springa in i duschen mellan varven och duscha av sig bodyscrub och lera. Sen får man även ha lite överseende med att man är insmetad i brun lera som inte luktar så gott. Allt som allt väldigt härligt och jag ska tillbaka på fler behandlingar innan bröllopet.

Det närmar sig...


Vad tiden går fort!
Nu är det nästan bara 3 veckor kvar till bröllopet!

Just nu sitter vi och slutför festprogrammet. Det är en hel del jobb med det men snart är vi klara. När vi är klara med texten så ska allt skickas upp till artdirectorn som gör all design för våra trycksaker och när hon är klar så ska allt till tryckeriet.

Vi ligger väldigt bra till med all planering kring bröllopet, men än återstår en del detaljer som vi måste ordna.
De närmaste dagarna behöver vi:

¤ Kontakta kyrkan angående slutgiltig musik.
¤ Köpa skjorta till älsklingen
¤ Lämn in förlovningsringarna för putsning hos guldsmeden
¤ Bestämma blommor och meddela floristen
¤ Sy klart brudväskan
¤ Börja gå in skorna
¤ Göra placeringskarta till festlokalen
         


Min brudklänning; uppdatering

I veckan har det pågått många förberedelser inför bröllopet. I onsdags var det en månad kvar till bröllopet, den stora dagen närmar sig med stora steg.


I tisdags träffade jag skräddaren. Det var en väldigt vacker och solig dag. Så pass solig och varm att svetten bara rann. Den härliga ateljen hade värmts upp ordentligt under dagen och där blev det ännu svettigare. Lösningen fick bli en fläkt inne i provrummet medan jag drog på mig klänningen.
Det var intressant att få känna på hur det känns att ha på sig så mycket tyg en varm sommardag. Jag hoppas på vackert och soligt väder på bröllopsdagen, men nu inser jag också hur varmt det kommer bli i klänningen. Men det gör egentligen inget, den är ju så vacker!
Ett litet problem som kan uppstå en så varm dag är sminket. Måste komma ihåg att fråga makeupartisten om det.

Jag har varit duktig och tränat och gått ner i vikt de senaste månaderna. När klänningen beställdes i vintras satt den bra, men nu var den lite stor. Som tur är det inga problem för skräddaren att fixa det :).
Om 10 dagar ska jag träffa skräddaren igen och då kör vi igång med arbetet på riktigt och det klart på några dagar!
Tills dess ska jag prova klänningen lite till hemma och njuta av att den är så fin! Man får ju passa på :).

Små förändringar

Som ni ser så har jag lagt till en av mina favoritfrukter på bloggen; passionsfrukt!
De fina frukthalvorna kommer tills vidare att pryda toppen av bloggen.

Semester igen!

Semestertider åter igen för min del. Jag har jobbat i 4 veckor och nu ska ja vara ledig hela vägen fram till bröllopet! Det ska bli så härligt!
Under veckorna som jag har jobbat har det varit jättefint väder, hoppas det håller i sig. Jag hade tänkt att jag ska försöka jobba lite till på solbrännan.

Nästa vecka kommer min belöning för sommarjobbet, lön och spabehandling.
Jag har bokat in mig på en härlig behandling, med bodyscrub, lerinpackning och ansiktsbehandlig. Kommer bli hur härligt som helst!

Spetsar och kort

Här kommer mer bröllopsläsning!

Idag köpte jag spetstyget till min brudklänning och slöja. Jag har funderat och tittat på det i några veckor och idag slog jag till. Det blev ett jättefint benvitt spetstyg. Expediten sa åt mig att lägga på minnet att det var ett väldigt exklusivt spetstyg som heter gepyr, så nu har jag gjort det. Jag får säga att av alla tyger jag hittills köpt i mitt liv var det minst sagt dyrare än alla andra.
Tur att jag klarar mig med en meter av det till detaljerna på klänningen och slöjan.

Imorgon ska jag träffa skräddaren för första provningen, så spännande :)! Jag kommer ha med mig klänningen och spetstyget. Sedan skall allt provas, nålas och en modell kommer göras i ett enkelt och billigt tyg. Så imorgon kommer jag ha en lite klarare bild av hur slutresultatet kommer bli.
 

En annan bröllopsgrej som ordnats idag är tackkorten. Jag ligger några steg före, jag vet. Men det är bra, veckorna innan bröllopet skall vara lugna och härliga. Så att älsklingen och jag kan ägna tiden åt varandra istället för stress och fixande.
Tackkorten kommer om 2 veckor och foton till dem framkallar/beställer jag efter bröllopet, sedan skickas de ut någon gång i september tänkte jag.

Nej nu är det dags för en snabbtitt i mitt senaste bröllopsmagasin innan jag skuttar i säng!

Kort uppdatering från helgen!

Vilken helg!
Igår var vi ute på långpromenad i härliga sommargöteborg. På vägen gjorde vi ett middagsstopp på Bryggan i Majorna där vi åt plankstek. Sedan gick vi vidare genom Slottsskogen och Haga och vidare hem.

Idag har vi varit duktiga och bland annat handlat presenter till älsklingens mamma som fyller 60 år i dagarna.
Vi hann även med att titta på vad vi önskar oss till bröllopet. På Cervera såg vi fina vinglas som vi tänkte skulle passa finfint hemma hos oss.
Vi passade även på att titta ut fina glas till brudskålen.
Jag inhandlade 2 nya bröllopstidningar på vägen som jag hoppas att jag ska hinna läsa snart.

På onsdag är det 1 månad kvar till bröllopet! Jag kan knappt förstå att det är sant! Snart är det dags :)!

Min möhippa!

Det börjar närma sig bröllopet och jag har den senaste tiden kännt mig lite nervös för en evenuell möhippa.
Så igår var det dags! En otippad tisdag blev jag medlurad från jobbet. Vi skulle "till statoil och köpa en banan" hette det. Istället väntade ett glatt gäng utanför jobbet med bubbel och en utstyrsel till mig.


Jag hade så roligt och fick en sån fantastisk dag/kväll som jag alltid kommer minnas!

Mer om den en annan dag, nu är det dags att sova!


50 kvar!

Idag är det 50 dagar kvar tills bröllopet :)!!!


RSS 2.0