Nu är det nog ändå dags



Jag är en av dem som lever så pass bekvämt och centralt att jag sällan behöver tänka på körkort eller bil. Skulle jag behöva åka någonstanns där det ändå krävs bil så finns det flera runt mig som ofta ingår i sammanhanget och då behöver jag inte heller kunna köra.

Men nu har jag nog kommit till den punkten att jag faktiskt vill, för att det verkar roligt.

Älsklingen har sagt innan att han gärna lär mig, men dels har jag haft fullt upp med annat och dels har jag inte känt mig speciellt intresserad. Men intresset har nog vuxit fram lite smått det senaste året. Nu har jag plötsligt dessutom mängder med tid, jag är ju ledig i 3 månader!

Efter vår värmlandsresa i helgen kände jag att nu vill jag ta tag i det. Förutsättningarna är riktigt bra just nu. Det visade sig att hos de flesta körskolorna måste man vänta 4-6 veckor innan man kan gå på den obligatoriska handledarkurs. Lite för länge nu när jag bestämt mig. Men envis som jag är så ringde jag runt tills jag hittade en körskola som hade en kurs redan om några dagar. Ett plus för att den bara ligger två gator bort från där vi bor.
Blir skönt att få det klart så kan vi sätta igång och köra sedan!

Jag har inte satt upp något mål för när jag vill bli klar. Men om det skulle kunna bli av innan oktober i år så känner jag mig riktigt nöjd!



Avkoppling till max

Helgen har varit fantastiskt rolig och avkopplande. Älsklingen tog med mig till Selma spa i Värmland!
Det var oerhört avkopplande att bara glida runt i morgonrock och tofflor och förflytta sig från den ena bekväma platsen till den andra.

Första dagen fick vi båda en jättehärlig hotstonebehandling och massage. Jag var så himla trött och det var så avslappnande att jag somnade en stund. På kvällen åt vi en helt otroligt god 3-rättersmiddag.
Dagen efter badade vi kurbad. Jag valde ett fuktgivande alg-salt och älsklingen tog en uppiggande olja i badet.
Nu är vi tillbka hemma och jag känner mig verkligen utvilad.

I fredags var det sista dagen i skolan för den här terminen. Nu är jag ledig i 3 månader!
Den perfekta saken att göra efter en tuff termin i skolan är att skicka in sig själv på spa. Nu har jag en avkopplad start på sommaren och har fått en jättemysig helg med min älskling :).













Det är så bra




Det är sån lyx, jag fick efter en lång dag i skolan komma hem till min älskling som hämtat hem jättegod thaimat till middag.





Lite besviken



Jag brukar titta på projekt runway och gosade ner mig i soffan för att se det igår kväll när det sändes. Men efteråt kände jag mig lite besviken för det var verkligen tråkigt. I varje avsnitt får deltagarna en utmaning och den här gången var det att skapa kläder av material från en bygghandel. Jag kände att det blev lite för mycket plåt och skruvar, inte speciellt inspirerande. Kläderna blev inte alls snygga dessutom. Hoppas på bättre nästa vecka!


Sånt här är roligt att se i progammet 


Jag hade behövt lite inspiration till klänningen som jag själv ska sy upp den närmaste tiden. Modellen jag tänkt sy är visserligen redan bestämd. Men jag hade velat ha en liten kreativ "sy-push"! Har köpt hem del ett av tyget, ett jättevackert tunt genomskinligt lila sidentyg. Det ska ligga över ett tjockare och inte genomskinligt sidentyg.  Resten av mitt tyg ska jag köpa på fredag nu när jag bestämt vilken nyans av lila jag ska ha på sidentyget.



En annan söt sidenklänning



Inspirerande inredning

Det finns några mäklare i stan som alltid har mer spännande och intressanta objekt än andra. Kikade in på en av dessa mäklarnas hemsida idag och såg då denna väldigt fint inredda lägenhet.


Hela lägenheten är omsorgsfullt renoverad
Älskar fondtapeten!

Tre fungerande (!) kakelugnar värmer skönt

Härligt spatiöst sovrum

Tre vackra rum i fil med fönster mot parken


Rymlig duschhörna med mosaik och glasdörrar
Mosaiken i duschen är så fin!

Helkaklat med golvvärme och vägghängd toalett

Stilfullt kök från Ikea, rostfria vitvaror

Nytt och gammalt samsas fint ihop

Den vackra Nina Campbell tapeten ger karaktär
Ännu en jättevacker fondtapet

Oerhört vackert trapphus
Jag har alltid gillat gamla vackra trapphus i stil med detta




Bilder från Alvhem mäkleri






Bostadskoll




Jag har startat dagen med frukost och GP´s bostadsbilaga. Hittade en del halvbra objekt men ingen som jag verkligen fastnade för. Men ändå kul att bläddra i den på måndagar, extra skönt när man kan göra det i lugn och ro som idag.





Disco!

 



Igår var jag och älsklingen på 70 och 80-tals festen som jag nämnt innan. Jättetrevligt och en kul grej! Det tog visserligen mer tid och energi att göra sig i ordning till festen än i vanliga fall. Men kul ändå. Jag körde på 70-tal och var utklädd till hippie, medan älsklingen tog sig an 80-talet.
 
Givetvis spelades det hits från 70/80-talet, synd att man inte tänker på all bra musik från 70-talet.
Jag gillar det :)!


Grönt


En av mina favoritblommor är "hjärtan på tråd". Att antingen att bara låta dem hänga eller snurra runt en båge.
Här är en söt lösning med många små krukor på en hylla.


How to create a garden wall accompanying image

 



Bilder från
HomeLife



Personlig konst



Mycket av det man har på väggarna hemma är massproducerat och ganska mainstreem. Så är det delvis hemma hos oss. Jag kan tycka att det är både lite synd och lite tråkigt. Så därför blev jag riktigt glad när jag och älsklingen fick med oss tre fina tavlor från konstnären själv här om dagen! Vi fick gå runt och peka på vad vi ville ha. Lite konstig känsla att gå hemma hos någon och plocka ner tavlor. Men väldigt generöst och fint. Så nu ska jag hitta ett bra ställe för tavlorna. Lutar åt att de får hänga i sovrummet.



Inredning i min smak

Här kommer några bilder på en lägenhet som enligt mig är väldigt fint inredd, så skulle jag trivas att bo.
En härlig blandning mellan nytt, gammalt, personligt och massproducerat.












 


Att hitta det man söker

Det är ju som det oftast brukar vara. När man letar efter något specifikt så hittar man det aldrig. I bästa fall hittar man något annat bra som man inte tänkt sig. Så var det idag när jag var på jakt efter en snygg 70-tals inspirerad look till en fest.
Jag hittade två snygga och praktiska sommarklänningar på H&M, så jag slog till direkt!


Praktiska basplagg får man aldrig nog av!

 
H&M 149kr



Flower power eller hårdare grejer?



Inom kort ska jag och älsklingen på en middag med ett tema. Första gången med temafest för min del. Det är sagt att det ska vara 70- och 80-tal så nu är det min uppgift att försöka hitta något lämpligt att ha på sig. Är lite lockad att klä ut mig till en snygg variant av hippie. Det blir inte allt för svårt. Annars kan 80-tals old school hiphoppare vara rätt coolt.

 




Vacker vila

 



Mitt i veckan och mycket på gång. Imponerad över allt jag hunnit med den senaste tiden. Men det ska verkligen bli skönt att varva ner till helgen.

Jag tror att det får bli en tidig kväll för min del idag. Ska strax hoppa in i duschen och sedan vidare till sängen.

Fin sovrumsinredning, bäddset och kuddar gör det extra härligt att gå och lägga sig.

Sovrum från Ralph Lauren







SNÖ!



Idag har det varit en ganska skön söndag. Den har innehållit vård av influensasjuk make, lite städning hemma, tvätt, matlagning, slappande i soffan framför tv´n och en shoppingrunda. Jag hittade tre par örhängen från SNÖ som jag slog till på samt en väldigt snygg svart baddräkt. Snart ska vi ju på SPA och bla bada kurbad  jag och älsklingen och då blir den ju perfekt!


Två av paren som jag köpte


SNÖ

Snö of Sweden Grand Örhängen
SNÖ


 


Extra gott!



   




Soltorkade tomater och oliver är mums, nu kommer de bli extra goda när jag lagt dem i min marinad. Ikväll ska vi ha en lite plockmat med bland annat oliverna och de soltorkade tomaterna. En helgfavorit för oss båda!
Ska strax ner till affären och komplettera med några ingredienser till dagens lunch och fetaost till kvällen.





Precis som det borde




En härlig lördagsmorgon! Börjar med en god frukost som består av valnötsbröd, goda pålägg och te... Härligt!



Efterlängtad helg




Vilken vecka det har varit! Det har varit så mycket att göra på alldeles för lite tid. Både roliga saker och sedan jobb och studierelaterade uppgifter som tagit en massa tid och energi. Men nu är det äntligen helg och nu ska jag slappna av ordentligt!
Jag avslutade dagen med en tur till saluhallen där jag köpte med mig en massa godsaker till ikväll. Kom hem till min älskling som blivit sjuk, så nu ska jag ta hand om honom.

Godnatt!



När tiden springer iväg



Idag har jag jobbat på mitt nya extrajobb. Tiden går så fort där!
Nu sitter jag med en kopp kaffe redo att slutföra mitt stora patientfall som skall lämnas in imorgon. Hoppas kaffet piggar upp lite för jag är ganska trött. 
Jag hittade precis en vetenskaplig artikel som passar alldeles perfekt till patientfallet. Den ska vara med som en kort referens.

Mycket som skall göras denna veckan! Stressigt värre, men det blir skönt när allt är klart.



Typiskt mig!



Det händer emellanåt och jag lär mig tydligen aldrig!

När man hittar något man gillar, så istället för att slå till med en gång så ska jag fundera, eller ta det en annan gång. Sen när det blir att jag funderat och är lika säker som jag först var, eller när det blir en "annan gång" och jag kommer tillbaka för att köpa saken, så är den slut!

För några dagar sedan hittade jag en underbar tunika online. Jag skulle köpa den men hann inte riktigt just då registrera mig och greja med det, jag skulle ta det senare. Idag är den sluuut och kommer inte mer.

Man kan hoppas att jag lär mig till nästa gång!



Söndagsmiddag




Idag besår söndagsmiddagen av ugnsbakad torsk i en sås med spenat, kräftsjärtar, gräddfil, dill och annat gott. Till det pressad potatis. Kommer bli mums!
Fisk är så gott. Det får vi se till att äta lite oftare!



En gång om året

 



Nu får jag ta tag i att deklarera för detta året. Har lagt undan det och tänkt att jag ska ta det senare men nu måste det ju göras. Antar att jag inte är ensam om att sitta med deklarationen idag...



Effektivitet på högsta nivå



Godmorgon!

En dag kvar av helgen och den ska ägnas åt att plugga. Jag har en stor uppgift som skall göras klart idag och lämnas in på onsdag, så jag ska jobba med den ganska många timmar under dagen. Ju tidigare den blir klar desto mer fritid får jag. Det är bra motivation! Så nu kör vi på!



RSS 2.0