Härligt ljus



Jo det blev faktiskt lite solsken idag. Väldigt glad över detta! Min dos av sol och ljus från Mexico börjar ta slut, jag måste fylla på med nytt solsken.




Om jag får bestämma


Om jag fick bestämma så skulle våren redan ha varit här. Men så fungerar det inte och därför fokuserar jag på det som går att påverka istället. Hemma blommar det för fullt!

Denna veckan är det två buketter med röda tulpaner!




Nyheter på ingång?


Jag är lite småsugen på några nyheter till hemmet. Dessa fina kommer från svenskt tenn


Bricka  "manhattan"




Kudde "the world is a book"






                                                                                                                                                            


Krok, rosett i mässing





Var fjärde damernas



Det är den 29:e februari idag och därmed skottdag. En roligt detalj är att det enligt gammal (läs jättegammal) tradition är tillåtet för kvinnor att fria till ungkarlar. Jag har hört både att det gäller själva skottdagen och hela skottåret. Det är väl skönt att tiderna har ändrats en del.

Idag sitter jag och drömmer mig bort till sommar, grönska, jordgubbar och lediga sommarkläder. Jag längtar SÅ mycket! Så pass att jag sitter och tittar på bloggar med inlägg från förra sommaren. Kan tillägga att det är i väntan på nordeas kassa hemsida. Det är varken första eller andra gången som de har tekniska problem. Man blir lite trött!

Men åter till våren och sommaren, mitt favoritämne just nu. Jag tog en före-bild igår. Så här ser det ut just nu.


Gråare och tristare än så här kan det förmodligen inte bli


Att sälja skräp med ett leende?



Ännu en skön helg har passerat! Den här innehöll bland annat kalas, promenad i vårsolen och lägenhetsvisning. Det var igår som vi hade besök och bjöd på godsaker. Fina presenter blev det också. Bland annat den fina tekannan på bilden.
 
Idag var vi på visning av en lägenhet här i närheten. Det var en av de visningarna som man helst slipper gå på. Det hade man såklart hoppat över om man på förhand visste att det såldes av en av de mindre seriösa mäklarna (i min mening). De mäklarna som trollar alldeles oändligt mycket med både bilder och text. Väl på plats pratar de väldigt mycket om potential.

Det var sprickor överallt, i väggar, dörrar, tak och golv. Badrummet var bedrövligt och troligtvis vattenskadat. I stort sett allt behöde göras om.
Det är då man uppskattar att de står att det finns renoveringsbehov i annonsen.

Det är roligt när man hör andra spekulanter gå runt och prata sinsemellan om allt som behöver göras. Uppenbart för alla utom mäklaren(?) som förmodligen har bestämt sig för att skiten minsann ska bli såld, oavsett.
 
Oss hälsade han med frasen "är det inspirationen som flödar?" medan vi stog och undrade varför väggen var målad i olika nyanser av vitt...

Den enda vinsten vi gjorde med att gå dit var motionen upp för trapporna. För i hissen fick det bara plats med en person.


Tårtan "Sir William" från Steinbrenner & Nyberg



Kär i bröllop!


Det här med bröllop är så himla roligt tycker jag! Så pass mycket att jag egentligen kanske borde jobba med det. Men nu är det inte så utan jag får frossa i det vid sidan om jobb/studier.

Nu när bröllopssäsongen börjar dra igång på riktigt kan jag inte låta bli att haka på.
Så förmodligen kommer det bli en del bröllopsinlägg här i bloggen under våren och sommaren.

Detta är det första för 2012!

Bläddrade runt på nätet och fick se några urfina klänningar från Wera Wang.
Dessa tre modellerna med lite extra fokus på spets. Den översta är favoriten bland de tre. Mittersta bilden har en jättefin kjol med vacker spets nedtill. Den nedersta har en helt otrolig kjolvidd, den är jättevacker. Personligen hade jag valt bort det gröna bandet och satt dit någon typ av axelband. Mest för nänslans skull. Men förmodligen är modellen snyggast axelbandslös.


 
Jag hade valt bort blomman i midjan, annars en perfekt modell!






Nu är det nog ändå dags


 


Jag har dragit ut rejält på att beställa en canvastavla från bröllopet. Nu är det ca 1,5 år sedan den stora dagen :) (var tog tiden vägen??) och jag har ännu inte kunnat bestämma mig för vilken bild det blir och vilket format.

Jag har även tänkt beställa ytterligare ett par bilder som var väldigt fina från fotografen. Det har inte heller skett ännu. Men nu har jag åtminstone tagit tag i det och mailat hobom. Så inom ett par veckor borde vi ha en canvastavla på plats hemma. Jag hade tänkt att den ska få hänga i sovrummet men det är inte spikat än.
Jag tänker mig att den blir antingen svartvit eller att vi tar någon av bilderna från grönskande härliga omgivningar.



Marni för H&M


Snart är det dags för säljstart av ett nytt designersamarbete från H&M.
Det känns som att de kommer ganska tätt på sistone.

Just samarbetet med Marni känns extra roligt med tanke på snygga mönster och mycket färg.
Jag är förtjust i mönster och ser fram emot kollektionen.

En liten förhandstitt på mina favoriter kommer här. De blev ganska många...

1299kr


799kr

999Kr

599kr

1299kr

499kr
799kr

299kr

99kr




Och detta är nog min stora favorit

Halsband med blommor.

399kr



Svart-vitt



Den här tunikan tycker jag är riktigt snygg. Och när det är så mycket mönster på den så balanseras det hela bra med bara svart och vitt som färgpalett. Den kommer från InWear och kostar 1199kr.

Det som är en bonus är att den fungerar en stor del av året. När det är varmt som den är och när det blir kallare med strumpbyxor eller tights. Det är snyggt med både svarta lätt transparenta strumpbyxor eller ett par tjocka varma strumpbyxor med stickat mönster (ränder, flätor etc.) Jag skulle i första hand köra på svarta strumpbyxor, men även vita eller någon annan färg går bra, tex marinblått, mörkgrönt, mörklila osv.

Peri Leaf-Print Dress


Peri Leaf-Print Dress

Peri Leaf-Print Dress


Åh gult!


Jag nämner det här med våren rätt ofta här på bloggen. Och jag längtar verkligen!

Jag tittar också mycket på färgglada och blommiga ting. När det gäller inredning är jag galen i ljusa gröna nyanser. När det gäller kläder är jag extra förtjust i gult, persika, ljusblått och ett gäng andra pasteller.

Den här klänningen från Greta blev jag extra förtjust i. Både klänningens snygga färg och praktiska modell tilltalar mig verkligen. Synd att den är slutsåld...

Sophia

Sophia


En dag som inte helt liknar de andra



Haga slott


Det känns som en dag som inte är helt som andra. När man hör kanonskott över stan så är det något ovanligt på gång.

Det är ju med anledning av den nya lilla prinsessans ankomst. Och det var roligt att det så snabbt blev känt vad hon kommer att heta, Estelle Silvia Ewa Mary. Man kunde inte undvika alla spekulationer i media. Spekulationer där ingen hade rätt.

Lite synd känns det samtidigt, Estelle var min personliga favorit bland flicknamn, inför framtiden. Det kan man ju stryka direkt eftersom det kommer komma massvis med flickor som heter Estelle de närmaste åren.

Det är roligt att Victoria och Daniel fått sin bebis, som de verkar ha längtat efter länge.
När man ser bevakningen kring dem så tänker jag att det måste vara en märklig känsla att bli så bevakad och kopierad i allt man gör. Här om dagen stog det i GP att barnvagnen som V&D väljer kommer bli en riktig storsäljare. Likaså barnkläderna och allt annat kring bebisen.
Verkar lite lätt hysteriskt allt detta.



Härligt ljus





Härlig inredning och härligt ljus. Sådana stora fina fönster hade jag gärna haft hemma!



Solsken och blommor



Här kommer ytterligare några bilder från gårdagen. Jag var en sväng på stan och fick syn på dessa vårhärliga blommorna.




Fira!


Jag gillar födelsedagar. Tycker det är synd när folk väljer att åldersnoja istället för att vara glada och fira sig själva.

Jag blev ordentligt firad igår och gillade det förstås väldigt mycket. God mat, fika, hälsningar, blommor, kort och presenter.

Fint och soligt väder fick jag också, det gjorde mig extra glad!





Min dag idag!


21 februari


Dagen startade perfekt med mys och presenter från min älskling!

Idag fyller jag år! Hurra för det :)!
27 år närmare bestämt. Det känns bara bra men man inser plötsligt att 30 har dykt upp på horisonten. När hände detta :)?

Semla blir det förstås, det är fettisdagen idag och jag älskar semlor. Nu har jag även scannat av semlorna i stan så jag vet var man inte ska köpa semla.



Det blommar hemma




Tuplanbuketterna avlöser varandra på köksbordet
De senaste är orangeröda och gula



Helgen i bilder





Det har varit en skön och rolig helg som gått fort. Som ni ser lite blandat i matväg. Fredagen spenderade vi i tv soffan och tittade på på-spåret-finalen. Till det hade vi lite god mat och vin.
Sedan har jag också lagat god middag under gårdagen och bakat en himla massa kanelbullar som jag har delat med mig av.




Planera roligheter


Jo, nästa vecka blir det kalas här hemma och jag är igång och planerar. Tillfällena att fira är begränsade så jag passar på att göra det när man nu ändå ska bli äldre.

Jag har så här långt bestämt två av tre rätter som jag kommer servera. Tårtan har jag spanat på idag och hittat en mumsig. Roligt detta!




Inredningsinspiration


Solen skiner fint utanför fönstret idag och jag tänker direkt på våren. Längtar verkligen! Igår visade sig vintern från sin tråkiga sida med slask i kombination med is. Helt oframkomligt på stan. Men jag kom fram och fikade med fina E innan jag halkade hemåt igen.

Så solen och våren gör att jag dras till vitt och grönt i inredningsväg. Vi får se vad nästa projekt här hemma blir. Är lite sugen på något grönt, kanske en ny gardin eller kuddar i soffan.










Blomster




Papegojtulpaner med lite orginella blad



Jag får härliga vårvibbar av färgglada tulpaner hemma så här års. Då känns våren inte så långt bort!



Babygos!



Idag har jag träffat en kompis och hennes lilla söta och snälla babyflicka M. Med mig hade jag en present i form av en supersöt gammelrosa klänning i vintagestil samt vita strumpbyxor med spets





Även storasyster som var på dagis fick en lite present.

Det blev lunch, fika och en sväng på stan i solen. En väldigt trevlig dag. Det är inte så ofta jag träffar små mysiga bebisar men de är allt sockersöta!



Lyxmiddag för att fira!


Här kommer några bilder från den fantastiska middagen på Basement igår.

Fyra rätter blev sex stycken då de bjöd på två små extra godsaker. Den första bilden med en asieninspirerad hummersoppa, gåsleverterrin samt råbiff med rödbeta. Den andra extrarätten serverades näst sist. En kall annanassoppa, så underbar att jag helt glömde av att fota.

Men här kommer text och bild på resten!


¤
Meny


Chef Wagners hummersallad med söta sultanrussin, krispigt bacon, nobisdressing och rostade nötter

Dagens fångst från havet serveras med smögenräkor, pepparrot och gurka samt råstekt potatis, jordärtskocka och skummad dillbuljong

Chipotlegalcerad långkokt spädgrisnacke med selleripuré, morot och minilök vänd i brynt smör, äpple samt demi glace med mörk choklad


Crème Brulée serveras med hallonmousse, rostad vit choklad samt sorbet på passionsfrukt

¤















Mitt hjärtas hjärta!


Alla hjärtans dag idag och jag vill såklart hjärta min älskling även här på bloggen. Vilken härlig eftermiddag och kväll! Vi gick ut och åt middag på en Michelin-restaurang. Underbar mat, fantastiska viner, imponerande service och det roligaste sällskapet vid bordet!

Kaffe




Här om dagen snubblade jag över ett nytt fik på stan. Starbucks har tydligen kommit till Göteborg. Det hade jag missat helt.



Inspirerad och fundersam



Jag följer en del inredningsbloggar. En del av dem med foton från magasin och en hel del med bilder tagna i människors hem. Jag tycker det är roligt med inspiration och inredning i allmänhet. Men något som jag ofta funderar över är: var har folk alla sina saker. Det kan vara väldigt vackert och rofyllt med halvtomma rum och halv eller heltomma förvaringsmöbler... "typ en bokhylla med 2 böcker och en blomma".

Men det känns samtidigt overkligt. Hemma hos mig är bokhyllan maxad.
Så, var har folk sina saker, har de befriat sig från dem eller ligger allt i källaren?








Stockholm över helgen



 

Helgen spenderade jag och älsklingen i Stockholm. Den främsta anledningen var att vi skulle se Svansjön som skapats av en av de tidigare Bouncemedlemmarna. Några dansare från gruppen fanns också med och jag ville såklart se :)!

Men det var inte enbart Svansjön. Vi hade lite shopping, matupplevelser och härlig hotellvistelse inbokat. Stockholm visade sig vara väldigt kallt just denna helgen. Något som gjorde att vi gärna höll oss inomhus så mycket som möjligt. Vi avverkade ett par caféer per dag. Vi handlade en massa te på NK, några favoriter och några nyheter. En ny favorit har snabbt blivit teet "vintersaga" med smak av kanel, äpple, mandel och vanilj.

Jag fick även ett par finfina örhängen från Marc Jacobs av älsklingen :).

Vi passade på att äta på operakällarens bakficka, ett matställe med husmanskost i en klassisk miljö.





Med 7 milj på banken skulle jag slå till direkt!



Jag bläddrade i bostadsbilagan när jag åt lunch idag.
Den här karamellen fick mig att överväga hus, något som i vanliga fall är otänkbart, så bra var det. Därför förtjänar det lite utrymme på bloggen.


























Snabb hjälp inhandlad i taxfreen



Det har blivit en stor omställning att gå från 30 grader och sol till -10 grader och iskyla.
Det tar inte heller lång tid innan man känner att huden plötsligt är torr.
Därför känns det extra roligt att jag shoppade på mig några av mina nya favoriter: Elizabeth Ardens Eight hour cream i några olika varianter. Jag har både den för ansiktet, för händerna och den superessektiva orginalkrämen.



Nu i efterhand tänker jag att jag hade velat ha krämen i den här söta burken också som även den såldes på flygplatsen. Men det var lite stressigt, vi hade 10 minuter från incheckning till gate så shoppingen var mest att springa, plocka med sig saker i farten och springa vidare. Oh well, fick med mig det viktigaste som räcker ett tag nu :).




Manhattan dagtid och nattetid



Soluppgång i New York

När vi flög till Mexico så fick vi se en glimt av New York dagtid. Det var svårt att få en snygg bild. Men det var härligt att se hur solen reflekterades i de högs skyskraporna. Ett litet sug att åka till NY igen väcktes hos både mig och älsklingen. På vägen hem trodde vi inte att vi skulle se NY, men då var det ännu tydligare med all belysning. Extra häftigt att man kunde se times square blinka på 11000 meters höjd.



Knepigt värre

Klockan är snart halv tre på natten och jag är piggare än någonsin. Det här med jetlag är inte att leka med... :)

En fin bostad


Nu när man är tillbaka från semestern tog jag mig en titt på bostadsmarknaden och hittade den här pärlan.

Stort kök i klassisk stil

Ett i min mening lagom stort kök med fina kökluckor, ett plus för vitrinskåpet.


Det höga läget i huset ger ett ljust & luftigt hem

Två stora härliga fönster och gott om plats för matbord

Stilrent golv i schackrutigt mönster
Jag älskar det mintgröna kaklet och det ljusa schackrutiga golvet!

Intill köket ligger ett av de två sovrummen
Ännu ett stort härligt fönster

Tre garderober ger bra förvaring
Fin tapet och snygg förvaring med liten bokhylla och garderober


Högt i tak, stuckatur, djupa nischer och takrosett
Stort härligt vardagsrum att umgås i

Omsorgsfullt renoverat in i minsta detalj
En fin kakelugn, högt i tak och fina detaljer. Plus, plus plus i kanten!

Höga pardörrar skärmar av mellan rummen
Ännu en fin tapet. Precis i min smak. Man ser knappt, men det är ett diskret medaljongmönster. Åhh!


Bilder lånade fr. Alvhem





Mexicoresans små funderingar och minnen






Det är fantastiskt att kunna få en dos sommar så här mitt under den kalla och tråkiga vintern. Det har även andra fördelar. Som att man man fram tills resan kan ha ett större överseende med kylan eftersom "snart åker vi ju". En liknande funktion när man kommer hem är alla härliga minnen och en uppiggande solbränna. Det är bara att blunda och tänka tillbaka på när man låg i skuggan i en hängmatta och tittade på de den blå hilmen och de små söta fluffiga molnen.

Man önskar att man kunde göra detta en-två gånger varje höst och vinter. Men det finns ju baksidor med allt, så även detta härliga. Det kräver tex att man kan ställa upp på att spendera ett halvt dygn (per resväg) instängd i ett flygplan med ett gäng skrikande barn och en massa vuxna med olika idéer om hur man på smidigaste och bästa sättet tar sig över atlanten. Givetvis en stor källa till irritation då dessa idéer skiljer sig så oerhört mycket åt. Numera är jag alltid utrustad med obligatoriska hjälpmedel som de bästa öronpropparna, en sovmask, nackkudde.

Man får också en liten släng av dåligt samvete över miljöaspekten, flyg är som bekant inte det mest miljövänliga man kan ägna sig åt. Detta trots att mexicaner tycker att den stora turismen till deras land är en miljövänlig industri. I alla fall när de jämför oss turister med oljeindustrim. De verkar ha glömt bort de miljontals litrar flaskvatten som turisterna slukar. (Kranvattnet känns kanske lockande för någon utan luktsinne då det skrämmer bort alla andra med sin träskdoft).
 
För att inte tänka på allt bränsle som går åt för att transportera de massiva mängderna mat till de avlägsna hotellen. En amerikansk standard är införd som konsekvens av den stora mängen amerikanska turister. Maten finns i enorma överflöd som nästan är svår att greppa. Och amerikanerna är över lag stora. I många fall jättestora. Ingen nyhet förstås. Men man ser det så sällan i Sverige. Stolarna i matsalarna och möblerna generellt är väldigt generöst tilltagna och stolsbenen rejält tjocka. Stolsdynorna ger plats åt en stor baldel. Och dessa magar. Jag har ägnat en del stunder under frukostarna att i smyg observera stora amerikanska magar. När magen är så stor att man med svårighet når maten på bordet och huvudet befinner sig som närmast på ett avstand av 50-100 cm från bordet är det extra svårt att förstå varför de stora faten är så fyllda med mat. Sådan fetma är en sjukdom och inget jag vill göra mig rolig över. Men den är på samma gång skrämmande och något fascinerande. En produkt av ett samhälle i överflöd där hälsan är bortglömd. Det märks inte minst när man ser på amerikansk tv. Vilket man givetvis även kan göra i Mexico. Reklamen består till stor del av matreklam. Handlar den inte om friterat så handlar den om extra stort och är det inte det så handlar den om att man kan äta extra stort och billigt och stort på NATTEN! Crazy! Men det är inte bara ohälsa.... Mitt i reklamen så finns det ljusglimtar som visserligen är halvhjärtade men de finns. Fox har ett superkort inslag som upprepas emellanåt. Det handlar om hälsa och att maten KAN ha en påverkan på vikten. I inslaget filmar de enorma amerikaner och ångkokt broccoli. Well well.

 
Det finns fler baksidor, kosmisk strålning tex. Ganska liten, men den påverkar oss. En flygning mellan Sverige och New York motsvarar 20 röntgenbilder hos tandläkaren.

Sist men inte minst ekonomin och semesterdagarna. Man skulle behöva lite mer av bägge två för att semestra båder under sommaren och vintern.

Summerar man allt så är det fortfarande värt besväret, helt klart. Besvärliga flygresor är till för att överlevas, minnet av dem bleknar snabbt. Dessutom spelar de plötsligt ingen roll när man står på en vit strand och spanar ut över det ljusblå vattnet. Hade det inte varit värt det hade man såklart inte gjort om det gång på gång.

Nu återstår bara att bekämpa den sista av baksidorna, nämligen jetlagen. Alltid så mycket svårare på vägen hem än på vägen dit. I alla fall när man reser till destinationer västerut. Jag lyckades vakna klockan 12.30 idag. Då var klockan 5.30 i Mexico. Lite förvirrande dagar återstår innan detta faller på plats igen.

Nu tillbaka till vardagen och strukturen. Jag har en lista med "kom-ihåg" som behöver uppdateras.

Håll utkik efter mer om Mexico här på bloggen framöver!


RSS 2.0