Jaaa!

Nu är fotona äntligen skickade till framkallning! Skönt! Nu ska jag till mataffären, sedan äta lunch och sedan till skolan!



Förmiddagsmys

Uppladdningen av bilderna fortsätter, snart så....

Idag är jag hemma på förmiddagen, har hunnit fixa med lite småsaker. I eftermiddag ska vi ha möte i skolan med gruppen och vår handledare och diskutera vårt arbete.

Ikväll ska jag och älsklingen träna :).

Skynda långsamt!

Nu är jag hemma från biblioteket. Har lånat med mig 4 st bröllopsböcker. Så om någon undrar var alla bibliotekets bröllopsböcker finns så är de för tillfället hemma hos mig.

Förutom det så håller jag på och laddar upp bilder, fortfarande. Det har blivit en heldagsaktivitet och jag har inte ens hunnit halvvägs... Jag ringde fujidirekt tidigare idag och frågade om de hade problem med hemsidan och det trodde de inte att de hade. Men eftersom allt annat fungerar felfritt här så måste det ju vara fel hos dem...
 



Långsamt, så otroligt långsamt!

Och uppladdningen av mina foton tar fortfarande en evighet...
Jag har lyckats ladda upp strax över 20 foton och drygt 80 återstår! Jag tror inte att jag hinner skicka dem till framkallning idag, detta tar ju en evighet och jag har en massa andra grejer som behöver göras.

Zara home

Just nu sitter jag och laddar upp foton till framkallning på fujidirekt.se. Men det går så oerhört långsamt och det hänger sig hela tiden, vet inte vad det är för fel på deras sida. Men jag har tröttnat på att sitta och titta på skärmen när allt går i snigelfart!
Så nu har jag börjat surfa runt lite samtidigt medan det laddas upp och hittade att man kan handla inredning från Zara home på ellos.se.
De har en hel del snygga grejer men de är ganska dyra.



Möbelfokus

Jag satt och kollade snabbt på vår nya snygga soffa på nätet som vi ska beställa snart och såg då den här fina stolen. Den hade passat perfekt i vårt sovrum!

EM Villnäs 3195kr betsad ek.... mmmm

En sån stol tänker jag hålla ögonen på i framtiden.
Vi har en karmstol stående i sovrummet. Den funkar väldigt bra där. Dels är den charmig och dels är det en bra extra avlastningsyta. Jag tror dock att det är dags att klä om sitsen på stolen. Trots att den har varit med i många år så tycker jag inte att den har gjort sitt riktigt än.
Fin karmstol




 


Så nöjd!

Vilken härlig helg!

Idag har jag och älsklingen varit ute och shoppat ny soffa! Det var så roligt. Vi har provsuttit, fotat och jämfört. Nu har vi två favoriter kvar så nu blir det att fundera några dagar innan vi beställer soffan!

I fredags skrev jag tenta och det kändes som att det gick riktigt bra :)! Himla skönt.
Efteråt gick jag på en långpromenad, köpte blåbärsbagels och efter det blev det lite shopping. Köpte bla 2 par nya byxor.
I lördags var jag och älsklingen hemma hela dagen och hade det mysigt. På eftermiddagen lagade jag middag och bakade kaka. Sedan var vi ute på promenad och gick förbi festlokalen där vi ska ha bröllopsfesten. Eftersom det var en lördag så var det några som hade sin bröllopsfest där. Vi gick förbi och kikade lite och det såg så oerhört mysigt och fint ut. Så nu ser vi ännu mer fram emot festen! (hur det nu var möjligt...)
Vi lyckades också tvätta 2 maskiner den kvällen och se en film.

Idag har vi som sagt varit och möbelshoppat. Vi har varit på IKEA också och köpte en "Expedit" i valnöt. Väldigt fin hylla, den ska stå i sovrummet.
Jag handlade lite smågrejer också, bland annat servetter.

Imorgon blir det föreläsningar hela förmiddagen så nu är det dags att sova!
Godnatt!

Lära, lära, lära!

Igår skulle jag och älsklingen träna på gymmet. vi hade tänkt att ta ett cykelpass. Men jag hade en sån hemsk huvudvärk på eftermiddagen/kvällen så i gick ut och tog en långpromenad istället. Vi gick raskt i ca en timme i Örgryte och det var riktigt härligt!
När vi kom hem hade jag knappt någon huvudvärk längre :)!

Senare på kvällen såg vi idol och efterlyst. Sedan försökte jag mig på att göra en preliminär bordsplacering till bröllopet och insåg snabbt att det var inte alls lätt att placera ut gäster. Dels ska man ju blanda på ett bra sätt från båda sidorna och dels måste man ju faktiskt vara snäll och sätta folk som antingen känner varandra lite sedan innan eller som man tror kommer klicka bra ihop. Sen ska det inte bli bara tjejer och bara killar på rad så det ska också blandas ut. Samma sak gäller med olika åldrar osv...

Jag fick ihop en preliminär placeringslista som är ok. Men den kommer få ändras ett par gånger samt att vi får se om det blir några som eventuellt inte kan komma.


Nej nu ska jag plugga!
Senare idag har jag ett möte min gamla chef på jobbet.  Och efter det plugga mer, imorn är det tenta!


Nyheter på nätet

Nyheter hos H&M just nu, många svarta plagg och de är riktigt snygga!

Klänning 699kr

Favoriten! 

 Klänning 499kr Skor 499kr

 Kappa 999kr





Dagens låt


Let's get lifted - John Legend



Nu drar jag ner på stan!

Nu ska jag luncha med mamma :)!
Därefter lite shopping på stan. Ikväll ska jag och älsklingen träna och när vi kommer hem så ska jag plugga innan det är dags att sova.

Dagens låt


"Patron Tequila" Feat Lil Jon & Eve



Dagens låt


arctic monkeys // crying lightning



Klimatproblem även hos klädkedjorna?

H&M gör det igen! I våras (vad kan det ha varit, april månad kanske) kom det mail om att vinterkatalogen finns nu. Då hade inte ens sommaren kommit.
Idag kom det ett mail om att vårkatalogen finns att beställa och hösten har inte ens börjat.
Och jag förstår inte riktigt. Förut var årstider något som styrde när katalogerna kommer ut. Numera är årstiderna inte som de en gång brukade vara, men vi vet ju ändå när de infaller.
Jag brukade gilla att få vårkatalogen i slutet mot vintern, då var man trött på allt mörker och trista svart/grå kläder. Då ville man ha färg och mönster!
Ska man börja längta till våren innan hösten och vintern ens kommit?
Nä jag vet inte, det var bättre förr ;)!




Årsdag! Ett härligt år har gått sedan den fina kvällen i London!

Höstvädret är här, imorse var det mörkt och ösregnade. Jag blev inte direkt pigg av det vädret så när älsklingen gick till jobbet så gick jag och la mig och sov 2 timmar till.
När jag vaknade blev det frukost och sedan har jag tentapluggat.
Känner att snart är det dags för en paus. Har lite grejer som jag behöver fixa på stan så det får jag ta tag i snart.



Idag är det dessutom en väldigt speciell dag för mig och älsklingen!
Vi firar ett år sedan vi förlovade oss i London :)!!! Jag ska fixa lite mys och gott att äta tills han kommer hem. Det här året har gått så otroligt fort! Men samtidigt har vi hunnit förlova oss, flytta ihop, resa massor och ha väldigt mysigt.

Så älskling när du ser detta, massa pussar och kärlek till dig!!! <3


En finfin måndag!

Blev en väldigt lyckad dag i skolan, tiden gick fort och jag fick massor gjort.
Efter skolan tog jag en promenad på drygt en timme, handlade lite nybakade frallor på vägen och mötte upp min älskling som kom hem från jobbet. Det var strålande solsken i slottsskogen, men lite kyligt i luften.

Kollade på svenska Hollywoodfruar för en stund sedan, fortfarande underhållande.

Nu har jag skickat in första delen av en skoluppgift, smidigt att man kan skicka in allt över studentportalen!
Imorgon blir det en hel del plugg och lite roliga och nyttiga grejer som behöver fixas också. Nu ska jag mysa med älsklingen och sedan är det dags att sova <3!


Fru kvack kvack

Kl 21:00 ikväll kommer nästa avsnitt av svenska hollywoodfruar. Jag såg första avsnittet och det var ju bara för underhållande!

Hittills är det solklart vem som tar priset för den absolut mest korkade personen i serien! Hon tror på fullaste allvar att folk avundas hennes låtsasliv som trofé och närmast livegen. Hon får inte stanna hemma utan måste resa runt med sin make (läs gubbe snart 70 bast) överallt och ställa sig upp och vinka efter varje show. Sedan dagen efter skall hon hålla sig borta från hans sovrum så han får sova och ta hans samtal etc.
I Hollywood kan man tydligen kalla det lycka. Hemma i lilla Sverige kallas det slaveri eller ett annat starkt ord: prostitution. Vet inte om jag är villig att dra det så långt och kalla det ren prostitution, även om det är inte långt ifrån det heller. Skulle väl snarare säga att det är sorgligt att det fortfarande finns kvinnor som finner sig i att bli behandlade på det sättet i utbyte mot att få lite pengar och bära lite lånade smycken.

 De två andra fruarna i serien är ju ganska vanliga och trevliga om man nu kan säga det...
Allt som allt, underhållande tv!


Det svarta guldet...

Just nu sitter jag och dricker kaffe, tittar ut genom köksfönstret och solen skiner. Har gått igenom alla mina papper till fredagens tenta och kollat av schemet för en av kurserna fram till november.
Idag har jag en övning i skolan på eftermiddagen. Annars ska jag i stort ägna dagen till tentaplugg.



Är sugen på att börja träna igen. Har haft en del förkylningar som kommit och gått under sommaren så jag har dragit mig lite för att träna.
 På onsdag ska jag och älsklingen gå på ett cykelpass på gymmet. Men jag funderar på att gå dit en sväng redan imorgon på morgonen och köra igång lite.



Dagens låt

dizzie rascal feat chrome - holiday



Veckans sista...

Vilken bra helg! Vi har hunnit kolla på Håkan Hellström, vara ute och äta, vara på kalas hos mamma, lite hemma-mys och promenad. Så jag är nöjd :)!

Just nu håller jag på och letar efter en ny tavla och lampa till vardagsrummet på nätet.

Dagens låt, Önskelåt!

Dagens låt är en önskelåt som min älskling har tipsat om:


Grizzly Bear - Two Weeks



Middag på S & P

Det var en riktigt trevlig middag ute i eftermiddags.
Jag och älsklingen åt grillad oxfilé och delade en halv karaff rött vin.
Vi var nöjda med maten, innan den serverades fick vi in nybakat bröd som var helt underbart, detta tillsammans med goda svarta oliver.




Efter maten blev det en promenad i det fina vädret. Vi passade på att handla lite mat på hemvägen.
Kvällen har vi ägnat åt ARN-2. Fin film, synd bara med det sorgliga slutet!



Så fint, så fint...

Vilken härlig dag, härlig lördag dessutom!

Just nu håller jag på och gör mig iordning och snart ska jag och älsklingen ut och äta på stan.
Vi hade tänkt att gå bort till Linné och äta en bit god mat. Vi har en ny restaurang i åtanke. Den verkar väldigt lovande.

Så på med solgrasögonen och ut i solen strax!



Jimmy Choo soon!

Snart är det dags för Jimmy Choo´s kollektion på H&M

Här kommer några av mina favoriter:




 Väldigt snyggt bälte t.v.















Kort sagt mycket lovande kollektion!



La musica!

Flipp eller flopp på P3 just nu!

1. Flipp!
2. Flipp...
3. Flipp, flipp, flipp!!!!

Tidens gång

Vem är detta?
Elisabeth Höglund vinner SM på Cykel 1971

Jo Elisabeth Höglund...



Och varför tar jag upp detta? För det väcker frågor i mitt lilla huvud... frågor som hur sjutton kommer man se ut om 30-40 år!!

Och inget ont om Elisabeth Höglund. Men det blir ju extremt tydligt vilken skillnad några årtionen gör. Bild nr 1 och bild nr 2 ser inte ut att föreställa samma person, hur man än försöker föreställa sig nr 1 som gammal eller nr 2 som ung.

Trevlig gårdag

Det blev en jättemysig eftermiddag igår. Jag träffade min kompis och hennes söta 6-månaders bebis och vi var ute och gick en sväng. Vi började med att gå Linnégatan upp och passerade Lidl som bjöd på glass och kakor. Där blev det ett kort stopp och sedan gick vi vidare till Slotsskogen! Vädret var fint men lite småkyligt.
Väl i slotsskogen hittade vi ett trevligt ställe som vi passade på att ta lite foton på lilltjejen. Det var inte helt enkelt att få hennes uppmärksamhet. Det fanns så mycket annat att titta på. Men jag tror att vi fick några söta bilder.

Sedan begav vi oss tillbaka och kompisaen visade mig en affär som jag inte har varit i tidigare. Det var en skoaffär som hade utförsäljning och jag fyndade ett par jättesnygga loafers.
Efter det gick vi tillbaka hem till kompisen för lite minifika på altanen och massa bröllopsprat. Hon gifte sig för 3 år sedan och hade dels många bra tips och dels massa bra kort och exempel på inbjudningskort, placeringskort, meny osv.
Hennes kompis hade gjort hennes kort och de var väldigt snygga. Hon har tydligen en designbyrå uppe i Stockholm och jag och älsklingen kunde få lite hjälp av henne om vi ville! Väldigt snällt! Ska vänta lite tills det gått lite tid och vi kommer närmare vintern innan det blir dags att spika alla kort. Men himla kul att få hjälp av ett proffs!



Just nu

Just nu: kaffe, P3 och målar naglarna i ett av Loreals vinröda lack.

Snart; ska träffa kompis + hennes lilla söta bebis.

Roligt!

Jaaa, det blir en favorit i repris!

Ikväll har jag och älsklingen suttit och bokat vinterns skidresa!

Helt underbart roligt!
Det självklara valet blev Åre! Vi gillade Åre väldigt mycket i februari när vi var där och kunde inte tänka oss något annat ställe.

Så om ca 4 månader bär det av norrut! Tiden går fort, snart är vi där i våran mysiga vindsvåning mitt i Åre!










Jag längtar redan!



Lilla mammas stora dag!

Idag fyller min söta lilla mamma 56 år!

Har smygfirat med lite fika idag och på lördag blir det kalas!

Grattis!!!




Mums!

Idag blir det panerad fisk med spenatstuvning och kokt potatis till lunch!




Check!

Nu är köket rent och fixat, disken är klar och har plockat ur diskmaskinen!

Vad skönt, nu ska jag fundera på vad jag ska äta till lunch!




Inte så bra...

Jag ringde runt och letade efter en speciall bröllopsklänning, hittade den till slut men i fel storlek... Efter det var jag så uppe i bröllopstankar att jag råkade spilla kaffe på datorn!!! Så nu ligger den på tork och fungerar för närvarande inte...
Tur att älsklingens dator är intakt... Ska hålla mig borta med kaffe från den.

Himla trist, hoppas den funkar snart igen när den torkat. Annars blir det att köpa en ny dator. Inte hela världen, men lite onödig utgift. Får hoppas att det går att föra över alla fotoalbum och dokument från den...



Väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet nu. Vi ska iväg och äta något gott. Så ska jag hämta några bröllopsböcker senasre ikväll.

Jo, förresten, tanken på att starta en bröllopsblogg har väckts i mitt huvud. Jag inser att alla som läser på denna bloggen inte är fullt lika intresserade av bröllop som jag... Ska fundera lite till och se om det blir dags att starta en systerblogg tillägnad bröllopsplanering mm inför min och älsklingens stora dag!

Vad tror ni om det?




Vad händer?

Jag förstår inte varför jag är så trött. Efter lunchen idag satt jag med mitt kaffe och kände jag mig så trött. Plötsligt vaknade jag och hade sovit en timme och en kvart, mitt på dagen!
Så hade jag ändå sovit ganska normalt de senaste nätterna.... Crazy! Vad ska jag göra inatt?


Nu sitter jag här och är fortfarande trött, inte sömnig, men trött.
Ska släpa mitt arsle till mataffären och skaffa lite mellanmål strax.

Längtar tills min älskling kommer hem!



I maj nästa år, DÅ händer det!

Premiären av den andra Sex and the city filmen är en av nästa års stora händelser. (Störst är ju vårt bröllop förstås, woho!)

Så här kommer en smygtitt från inspelningen, check out the outfits!



Söndagsaktiviteter

Jag och älsklingen kom nyss hem från en italiensk söndagsmiddag på stan. Det var riktigt gott. Jag åt en pastarätt med tryffel, oxfilé, svamp och grönsaker. Älsklingen hade också en pastarätt fast med parmaskinka och tomatsås.

På vägen hem gick vi förbi le pain francais och köpte varsin bakelse och cappucino.



Nu sitter vi och har en mysig söndag. Älsklingen ser på true blood och jag fixar med lite olika saker.

Med eller utan?

Släp eller inget släp... det är frågan...


Bridal heaven

Kvällen är underbar! Jag sitter och tittar på bröllopsklänningar, den ena är vackrare än den andra.
Jag har ju iofs hittat den perfekta klänningen. Enda problemet; den går inte att köpa. Så jag måste hitta en duktig sömmerska som kan fixa den åt mig. Men innan jag tar det steget så kommer jag titta runt lite till, man vet ju aldrig!



Fredagsmys!

Jag fick en supersöt överraskning av min älskling igår kväll! När jag skulle lägga mig så hittade jag en present på huvudkudden som han hade smugit ner tidigare på kvällen. Det var en söt lapp och Kanye Wests senaste cd. Jag blev jätteglad! Det var verkligen omtänksamt.
Så den kunde jag lyssna på i förmiddags när jag var hemma.



Jag hann gå iväg och handla lite mat till oss till kvällen också. Så snart ska vi äta färska räkor och baguette. Sedan efter det blir det mumsiga chokladmuffins!



Efter lunch var jag iväg hos frisören och klippte mig. Min frisör var inte där när jag kom trots att jag hade bokat tid. Men det fanns en annan tjej där som hade tid så jag hoppade in hos henne istället. Jag skulle  ändå bara klippa topparna. Några minuter senare kom min frisör in och berättade att hon hade fått något förhinder på vägen. Men det var helt okej för jag fick en jättebra klippning av hon den nya tjejen, hon var jätteduktig.

Sedan var jag hemma en stund och slappade innan det var dags att åka till skolan. Hade en 2,5 timmars föreläsning/övning idag.

Älsklingen sitter just nu och går igenom vår bröllopsmusiks-mapp och jag lyssnar också. Vi har en hel del bra låtar redan nu. Det är många danstimmar som ska fyllas med underbar musik!

Nu är det helg, härligt!


En riktigt härlig dag!

Imorse var kompisen L över på frukost hemma hos mig och älsklingen.
Älsklingen var på jobbet och jag mötte upp L utanför strax efter 8. Hon hade inte sett vår nya lägenhet innan och var spänd på att se hur den egentligen såg ut.
Efter lite nybakat bröd, juice, te, kaffe och bulle så skulle vi båda till skolan.
Jag hade en kort genomgång på en timme och kunde sedan spendera några timmar i solen på stan med solisar. Handlade bland annat blåbärsbagels och träffade mamma som bjöd på god mat.

 Blueberry bagels

Under eftermiddagen var brorsan på besök och fikade och pratade med sin bröllopstokiga syster. Han lyssnade tålmodigt och ganska intresserat när jag berättade om hur min drömklänning ser ut. Han är så söt.

Sedan kom älsklingen hem från jobbet och hjälpte broran med matten.

Kvällen har ägnats åt att skratta åt diverse förmågor i Idol på tv.... Vilken tur att folk har så dåligt omdöme, annars hade detta underbara program inte funnits. Det roligaste med Idol är ju gallringen, sedan brukar jag inte följa programmen.

Näe, nu är det dags att sova. Imorgon ska jag till frisören och sedan till skolan. På kvällen blir det lyx-mys med min älskling!

Fler höstnyheter!

Shoppingen fortsätter! Här kommer några nya favoriter hos H&M:

 349kr


 Klänning 349kr


 Bustier 179kr (Dock inget i storlekar större än 80C...why?)

Fingervantar 59:50kr
Skjorta 199kr





Klick, klick, klick, betala!

Nu ska jag beställa hem min kurslitteratur för höstterminen från nätet. Inte särskilt roligt att shoppa bort så många hundralappar på böcker! Men några av böckerna är extra intressanta och jag ser fram emot att få hem dem!

Jag kommer att beställa bland annat en odontologisk ordbok och förebyggande tandvård. Totalt 6 böcker.

Skriv vetenskapliga uppsatser och avhandlingar     Förebyggande tandvård       Statistik för hälsovetenskaperna 

Plugga smart och lär dig mer!   Odontologisk Ordbok     



Nu kan jag slappna av!

Idag blev det äntligen klart! Nu har jag fått papprena från kyrkan och nu är den (förhoppningsvis) bokad rätt.
De hade inte lyckats få väg bokningarna med posten än så jag åkte dit efter skolan och hämtade brevet själv. Orkade inte vänta på att de skulle skicka det med b-post som kan dröja några dagar.
Så nu är både kyrkan och lokalen bokad till bröllopet!!! Vi är jätteglada över det!

Det har varit en lång dag idag.
Nu är det snart sovdags!

Så roligt!

Nu är tågresan till Stockholm senare i år bokad! Ska bli härligt att åka iväg med älsklingen :)! Vi kommer spana på hotell och boka även det de kommande dagarna. Men vi har redan en favorit i Stockholm, så det kommer säkert bli det vi väljer. Nu är det dags att sova!

Dagens låt

Beyonce - Sweet Dreams



Shopping!

Ja shopping är skoj, brudshopping ännu roligare!
Men också ganska dyrt. Har man gott om tid innan bröllopet så hinner man se sig omkring lite mer vilket är bra på flera sätt. Dels hinner man hitta sånt som man gillar mest och som passar bäst; inget "första-bästa-köp" och dels får man möjlighet att jämföra olika prisklasser.

Ibland kan man hitta saker till bröllopet på lite otippade ställen. Min senaste upptäckt är halens.se. De har både klänningar och olika tillbehör. Hittade bland annat en fin underkjol som kanske kan bli aktuell så småningom. Priset var inte heller helt fel, 499 kr.


Underkjol


Bridezilla war

Nu är jag tillbaka på bloggen!

Efter en lite oväntad grej som hänt senaste tiden så är vardagen i rullning igen. Väldigt skönt! Men jag kommer inte gå in i detalj vad som hänt. Det enda är väl att om man jobbar på en myndighet; skaffa hemligt nummer!

Har lyckats boka kyrkan till bröllopet för några dagar sedan också. Det kan jag säga var lättare sagt än gjort! Alla bridezillas är lösa och ska man ha sitt datum så får man jobba och slita ordentligt!
Jag har inte fått hem min bekräftelse med posten ännu, men väntar spänt på den. När jag har den så vet jag säkert att inga fler misstag har gjorts på bokningen i kyrkans expedition och att inga bridezilla-haggor har snott/tjatat till sig min tid (igen!)
Det har faktiskt varit en tråkig del av planeringen. För jag tycker att om man har gjort allt rätt och som det ska göras så ska folk som fuskar och slarvar inte få komma före!





RSS 2.0