Musik


Popcaan - Can Believe







Dyrt men håller i längden



Under drygt ett års tid innan vårt bröllop var jag en storkonsument av magasin. Framför allt bröllopsmagasin förstås. Till en början köpte jag hem svenska magasin men så småningom upptäckte jag de brittiska och amerikanska.
Visserligen var de utländska något dyrare men också alltid mycket bättre. De svenska bröllopsmagasinen består av väldigt mycket reklam som både är ointressant och oinspirerande. Resten av innehållet är okej, men inte mycket mer än så.
 Reklamen i de utlänska tidningarna tar även de upp mänga sidor, men den är åtminstone i ganska stor grad relevant, intressant och framför allt inspirerande. Sedan är innehållet helt fantastiskt inpirerande. Klänningar, blommor, trycksaker, mat, resor mm är alltid vackrare och mer intressanta. Det blir väl så när man inte har lilla Sverige som utgångspunkt. Allt känns mer professionellt i de stora utländska magasinen.

Jag plockade undan i stort sett alla bröllopsmagasin efter bröllopet. Men 5-6 stycken har jag behållt framme och jag bläddrar i dem emellanåt. Det är svårt att låta bli, de är så vackra, välarbetade och fortfarande intressanta! Det är ganska imponerande med tanke på att magasin har en ganska kort livslängd i vanliga fall.

Så till alla brudar som står framför tidningsstället med beslutsångest, mitt tips är: satsa på utländska tidningar. De ger alltid mer valuta för pengarna!


Så här kommer några tips på bra utländska bröllopsmagasin:



Wedding flowers magazine







Martha Stewart Weddings

 



Brides Magazine





Wedding









Helgen som varit



Den gångna helgen har varit en riktigt härlig och rolig sommarhelg.
Fredagen innebar semesterstart för min del. Direkt efter att jag sommarjobbat klart så åkte jag hem och sedan vidare på bio med en kompis. Vi såg Bridemaids, en film som jag hade ganska låga förväntningar på, men den var mysig, rolig och jordnära. Inte alls dum.
Efter bion njöt vi av sommarkvällen på en lugn uteservering med rosé.

Lördagen blev mys med älsklingen och under eftermiddagen träffade jag två kompisar ute på stan. Det blev fika på ett franskt café i vasastan. Deras macaroner är alltid lika underbart goda!



Söndagen var även den ganska social. Vi firade älsklingens mamma som fyllde år och blev bjudna på god mat, fika och tårta.

Idag tog jag och älsklingen det ganska lugnt. Under eftermiddagen var vi på bio och såg den sista Harry Potter-filmen. Jag var väldigt nöjd med hur det hela avslutades! Mer än så kanske jag inte ska avslöja för er som inte sett den ännu.

Bion följdes av en prommenad på stan, god fika på NK och sedan lite matshopping.




Tankarna långt bort



Fruktansvärt, tragiskt, upprörande och obegripligt.
Det är mycket jag tänker och känner inför det som hänt i Norge.
Det är verkligen ledsamt.



Sommarregn




Det är härligt att sitta i vardagsrummet, med balkongen öppen och lyssna på när det regnar ute.
Nu behöver jag dessutom inte tänka på att vattna blommorna på balkongen.



Oj, oj



Jag fick syn på dem och sen var det kört. Jag har aldrig varit intresserad av converse tidigare. Men idag när jag fick syn på de ljusgula godingarna var det kört. Dessvärre var de alldeles för små för mig. Jag gjorde mitt bästa för att hitta dem men de var slut överallt och ingen trodde att de skulle komma in igen eftersom det var någon slags limited edition.

Så nu har jag scannat av nätet och hittat ett nytt fint par där istället!

Så glad!!

Skor - Converse: All Star Light Hi | Parbild



Efter att jag hade letat efter skorna på stan utan resultat fortsatte min shoppingrunda. Jag har verkligen unnat mig fina saker idag.

 Jag köpte en jättefin kofta från Hunky Dory..




Koppar från Ittala, Ego...



Och skor från adidas...



En snygg detalj eller två

De strumpbyxor som jag bär, vilket för övrigt sker ganska sällan, är i allmänhet svarta eller hudfärgade och givetvis enfärgade. Visst finns det något enstaka undantag i garderoben. Inte helt crazy det heller, grå eller någon annan mörk färg. Men jag är egentligen inte ute efter så mycket mer färg, det behövs oftast inte. Men däremot kan det bli mycket roligare med mönster. Därför är jag jättesugen på Wolfords nya strumpbyxor!

Image 1 of Wolford Secret Bows Tights

Image 1 of Wolford Bonny Dot Tights

Image 1 of Wolford Diamond Bow Tights

Image 1 of Wolford Estelle Fishnet Tights

Och vill man ha något mindre sofistikerat så tycker jag att dessa från Falke är lite roliga. Passar perfekt på tex en festival.

Image 2 of Falke Aquarel Flower Print Tights  Image 1 of Falke Aquarel Flower Print Tights



Jakt på rum



Just nu sitter jag och letar efter ett fint hotell till oss i Bristol. Jag tror att jag har hittat favoriten. Det är faktiskt ett av de alldra första vi tittade på när vi kollade läget för några månader sedan.

Längtar!







Nya vägar, nya äventyr




Det finns en möjlighet att det kommer hända lite nytt för mig till hösten. Inget är spikat än men chansen är ganska stor. Vid sommarens slut vet jag säkert.
Spännande tider!



Musik


Death cab for cutie / Soul meets body







Släpper in mer ljus

 



Idag åkte symaskinen fram igen. Jag är igång med att göra om vardagsrummet lite grann och började sy nya gardiner idag. Jag hann halvvägs med gardinerna och får göra resten i veckan. Den nya vita skira rullgardinen kom också på plats idag. Det ser så här långt väldigt bra ut. De nya gardinerna och rullgardinen är vit och ljusar upp vardagsrummet. Riktigt härligt nu på sommaren!

Rullgardinen köpte jag på Åhlens. Liknar den på bilden nedan.





Fest!

Då var jag och älsklingen hemma igen efter en jättetrevlig 30-års fest hos en kompis! Vi har ätit gott och pratat med en massa trevligt folk. Imorgon blir det sovmorgon! Via iphone

Kändisbröllop

Sommaren är en härlig årstid för bröllop. Det tyckte tydligen även supermodellen som igår gifte sig i en kreation av Galliano på den engelska landsbygden.

I år har Storbritannien två kända Kate som gift sig.





Bruden var Kate Moss och hon gifte sig med Jamie i Cotswold.
 

Att säga att vi är förälskade i Kates juvelbeprydda Galliano-klänning är en underdrift!

Klänningen var skir och mer i den enkla och avslappnade stilen. Broderierna gjorde klänningen mer spännande än vad den annars hade varit. Den långa skira brudslöjan bidrog till den romantiska känslan. Även bukett och blommor följde det temat.


Foto: posh24



Jag lyckades lösa det!




Den senaste tiden har min laptop varit ovanligt seg och det började dyka upp underliga felmeddelanden. Plötsligt var den ena hårddisken helt full. Jag tänkte direkt att det kanske var ett virus. Ett tag visste inte riktigt hur jag skulle lösa problemet.  Men nu har jag kollat upp saken och lyckats lösa den på egen hand. Det visade sig vara en felaktig inställning som gjorde att en massa säkerhetskopior av systemet la sig på varandra i snabb takt och sedan fyllde hela hårddisken. Men nu är det årgärdat och datorn går snabbt och bra som innan :)!



Grillat är gott




Idag har jag och älsklingen varit hos hans föräldrar och ätit gott och uppdaterat oss om det senaste. Vi var även nyfikna på att se deras nya kök. Det hade blivit riktigt snyggt! 

Det var riktigt härligt på altanen i solen. Och grillat kan jag nästan inte äta nog av på sommaren, så gott! Jag passade på att smaka på jordgubbarna i trädgården, de var så söta och goda!

På vägen hem tog vi en spontan sväng förbi IKEA. Där hade vi tänkt köpa parasoll och en ny stor spegel till sovrummet. Men inget av det vi hade tänkt köpa fanns i lager. Det kanske vi skulle ha kollat upp innan vi åkte dit.

 Men som tur åkte vi inte dit helt i onödan. Några oväntade fynd blev det ändå. Jag köpte några jättefina förvaringsboxar till kläder superbilligt. Älsklingen köpte också förvaringsbokar fast till sina dvd-filmer. Jag fick också med mig en jättefin diskbalja superbilligt. Allt idag blev med andra ord superbilligt idag och det är ju inte helt fel.



RSS 2.0