Min älsklings dag

♥ Idag fyller min fina älskling 30 år =)! ♥

Kommer bli trevligt med middag hemma för hans kompisar ikväll. Igår kväll gjorde vi den ena tårtan och den andra tårtan, som är en marängtårta, ska vi göra idag.
Imorgon är det dags för släktkalas för älsklingen. Då ska vi hålla till hemma hos älsklingens föräldrar. Hoppas vi får lika fint väder som idag! För då kan vi sitta ute och njuta av sällskapet av alla trevliga getingar..... Nej, skämt åsido. Det skulle vara trevligt om vi kan sitta ute på altanen, men då ingår dessvärre besök från getingar...:/

Av mig fick älsklingen en weekend till London. Hoppas han får många fina andra presenter =)!

Vinnaren i project runway 2008




Igår sändes finalen av Project Runway och min favvis, Christian, tog hem vinsten.
Hans kollektion i 12 delar var väldigt intressant. Jag tyckte om de spanska målningarna som han hade haft som sin inspiration och tema i visningen.


Jag gillade även Ramis kollektion. Han var också väldigt duktig. Hade han varit med i en annan säsong så hade han säkert vunnit. För det har tidigare inte varit med så många duktiga i en och samma säsong. Men jag tror att han kommer klara sig bra ändå. Han har fått synas en hel del i tv och visat vad han är duktig på.



Dags för ordning och reda

Jag har ganska mycket som behöver göras idag. Blir ganska högt tempo på dagen. Jag har suttit här med mitt kaffe och gjort en liten lista så att jag inte glömmer något.
I vanliga fall använder jag mig väldigt mycket av post-its. Inköpslistor, vad som ska göras och andra påminnelser. Men nu är det på senare tid snarare ett post-it-kaos. Så jag har börjat tänka på att skaffa ett block och ha ett uppslag per dag där jag kan kludda, anteckna och skriva ner saker. Då är allt i allafall på ETT överskådligt ställe.
Ordning och reda är min favorit när det gäller block och kalendrar. Så jag ska försöka hinna förbi där idag och köpa mig ett fint block när jag är nere på stan.

   



Finalen av project runway ikväll!!

Glöm nu inte att se de två sista avsnitten av project runway ikväll! 21:00 på tv3 kommer det näst sista avsnittet och direkt efter det finalen. Jag kommer garanterat sitta i soffan med en filt och kolla. Kanske älsklingen också om han har lust att se.

Min favorit ikväll är utan tvekan den orginelle Christian. Har gillat honom från början trots att han är en liten diva ibland. Hoppas verkligen att han vinner för han har så mycket talang!





Ett nytt sätt att inreda

Åhlens har en ny funktion på http://www.ahlens.com/heminredning/ahuset/
Man kan inreda ett vardagsrum och ett sovrum och har en mängd olika saker att välja på. Från små ljuslyktor, till gardiner, golv och tapeter. Jag har slösat bort säker 4 timmar på detta idag. Tiden går fort när man har roligt!


Där kan man också sätta betyg på en av mina inredningar. Sök på "mysig citylya".


 
Sovrum och vardagsrum



Nu är det klart

Nu är det färdigvisat och färdigtittat. Vi vet mer om det blir ett byte eller ej under nästa vecka. Lägenheten som vi tittade på passade oss perfekt, precis vad vi letar efter. De tyckte att min lägenhet var ljus och fin. Så man får hoppas att det går i lås.

Ska vila lite nu för snart är det dags för ett träningspass med brorsan.

Nu är det mindre än 3 timmar kvar

Nu är det inte lång tid kvar till visningen. Har lite grejer kvar att göra. Blev en (sen) lunchpaus nu. Behövde äta lite innan jag gör klart resten. Gjorde en köttgryta samtidigt som jag fixade med annat. Den blev väldigt god.

En kopp kaffe nu så fortsätter jag sedan.

Nytt i garderoben

   Köpte en söt tunika och ett par mörka jeans på Lindex här om dagen. Passar perfekt i garderoben nu inför hösten. Jag gillade tunikan för den är i marinblå manchester och har en söt design med puffärmat och är rynkad både fram och i ryggen.

Det ser bra ut med garageplats

Har ringt och pratat med värden om garageplatser här under huset tidigare idag. De som vi eventuellt skall byta lägenhet med ville väldigt gärna ha en garageplats. Det blev positiva nyheter, i bästa fall kan de få plats omgående och den kostade bara 430kr i månaden. Mycket bra med tanke på att det är ett varmgarage.
Så jag ska ringa och prata med dem senare idag och även bestämma tiden för visningarna imorgon.

Ny visning på gång

Nu är det spännande igen. Fick ett samtal igår och på tisdag ska vi gå på en visning. Den här lägenheten verkar ganska lovande. Jag och älsklingen var på prommenad tidigare ikväll och tittade på huset och omgivningarna. Såg bra ut. Jag hade hoppats på att det skulle vara en äldre charmig fastighet men det var det inte, den var betydligt nyare och det var älsklingen väldigt nöjd med. Ska bli skoj att se hur den ser ut från insidan också. Men den har tydligen varit renoverad ganska nyligen så det ska nog inte vara helt fel.

Vi håller tummarna!

Den fina kokboken

Idag har jag ägnat lite tid åt att vara kreativ. Jag har samlat på mig ett gäng intressanta mat- och bakrecept som det nu var dags att sätta in i min fina kokbok. Så jag har skrivit över dem i boken och klistrat in bilder. Blev så fint så fint =)!




Pasta på Da Vinci

Igår kväll var jag och älsklingen ute och åt. Det blev Da Vinci i Linné. Vi åt båda pasta, jag åt en vegetarisk pasta med tryffelolja, vin och grönsaker. Älsklingen åt en smarrig pasta med grönsaker frästa i vitvin, pesto och kyckling. Det och ett glas vitt till satt fint. Jag var nöjd med maten. Det var lite varmt inne på restaurangen men vi hade det väldigt mysigt.




Flipp eller flopp

P3´s flipp eller flopp den här veckan.

Så här tycker jag:

1, Flipp, Hello Saferide låter det som
2. Flopp, Anastacia veckar vara tillbaka, med samma trista sound...
3. FLIPP, Petters nya låt, jag gillar.

Bad fashion

Ingår eftermiddag/kväll var jag ute och försökte hitta något nytt i klädväg. Jag letade och letade och hittade INGENTING för allt satt konstigt när jag provade. Hm, ingen bra dag för det där. Får försöka imorgon igen.

Ser ut som att vi ska ha en visning av min lägenhet i helgen. Har hittat en fin att byta med, enda problemet är att den är lite dyr. En tvåa för 7000 är lite saftigt. Men vem vet, får titta på den först.

Idag är jag udda

Jag tycks vara den enda som anser att vädret i Göteborg idag är bra. Det regnar, är halvmörkt och mulet. Perfekt! De senaste dagarna har min lägenhet varit rena rama tortyrkammaren. Solen skiner och värmer upp lägenheten. Inga persinner eller vädring hjälper. Det är konstant kvavt och 50 grader. Förutom det kommer det in massa jobbiga getingar!  Så idag är det helt underbart! Ahh!

Så kom den nya IKEA katalogen idag. Jippie! Den har jag väntat på ett tag nu. En komisk grej är att de har erbjudanden som tar slut, innan man ens hunnit få katalogen. De kanske skulle skicka ut den lite tidigare eller ha bättre datum på sina erbjudanden. Senast 18 augusti 2008 var det på ett erbjudande, idag är det som bekant 19 augusti.... Sånt gillar vi!

På bostadsmarknaden har det kommit ett nytt alternativ i guldheden som vi förmodligen ska titta närmare på. Verkar ganska lovande.

Umgås och äta

Igår hade jag älsklingen och la familia här på 3-rätters middag. Ambitiöst får jag ju säga. Men det gick finfint. Älsklingen gjorde förrätten och det var bra för vi hade lite tight med tid.
Det var väldigt trevligt att umgås lite.

I lördags var vi hemma hos älsklingens föräldrar på kalas och blev bjudna på väldigt god mat. Blev en liten prommenad också vilket var skönt efter all god mat.
Eftersom det har varit fullt upp så känns det som att helgen har gått extremt fort. Nu är det kalas varje helg flera veckor framåt. Många som fyller år nu.

Sen efter alla kalas ska vi ju ut och resa i september :)! Satt och planerade lite roliga saker som vi ska göra där igår.

I fredags passade jag på att tvätta på förmiddagen. Sedan var jag en sväng förbi hos mamma. Efter det blev det ett litet besök hos L i hennes nya väldigt fina lägenhet. Jag blev väldigt förtjust i utsikten ut över vattnet.

Sedan var det kväll och jag åkte hem till älsklingen och tog med mig en pizza på vägen som vi delade på. Det var första gången jag åt en capricciosa med massa vitlök på. De måste ha haft lite bråttom hos pizzabagaren.

Well well, nu är det måndag, ny dag ny vecka.

Snart ska de spela Petters nya låt på P3.

Lya

Imorse sökte älsklingen en jättemysig lägenhet till oss. Jag tycker faktiskt riktigt mycket om den. Håller tummarna nu.
Igår ringde mäklaren som vi träffade i förra veckan. Så nu kanske vi ska gå på en visning i Linné inom kort. Ska bli spännande. Så kommer vi även få lite bättre koll idag (eller kanske imorgon) på den lägenheten som vi var och tittade på förra veckan.

Det sitter i topparna


Jag tror faktiskt att jag ska se till att få håret klippt idag. Det är dags nu, håret känns lite slitet och jag vill inte att det ska bli för slitet.
Då behöver jag inte klippa lika mycket eftersom jag hade tänkt att jag ska låta det bli ca 10 cm längre än vad det är nu så småningom.
Det var ganska länge sedan jag hade så långt hår. De senaste åren har jag haft det på en mellanlängd; strax nedanför axlarna. Har tröttnat på det, nu vill jag ha ett långt svall. Har ganska tjockt hår så det blir bra, ska bara se till att få det klippt lite i etapper så att det inte bara ser rakt och tråkigt ut.
Som ni förstår har jag redan planen klar, nu ska vi bara vänta på håret.....



Dags att fylla på

Jag skulle behöva gå och handla mat. Är lite tomt i kylskåpet nu. Men det regnar och är allmänt tråkigt väder ute, så det lockar inte speciellt mycket...
Kanske ser bättre ut om en stund. Tidigare idag sken ju solen, en stund.

Tillbaka till verkligheten

Idag är första dagen efter älsklingens semester och det är tillbaka till vardagen för oss båda. Själv börjar jag inte jobba riktigt än.
Har varit riktigt härliga sommarveckor med älsklingen. Nu kan vi inte ses fullt lika mycket och det känns ju lite tråkigt. Men vi hoppas båda att det ska gå snabbare att få gemensam lägenhet nu när båda jobbar. Kanske var ett minus tidigare när jag var student och hade kass csn-ekonomi. Vem vet.... Vi hoppas iaf :)

Så igår fick jag en del av älsklingens present ordnad. Blev bara lite snopet när jag bokade flyget så gick bara den ena bokningen igenom, men inte den andra. Så då hade jag bara en biljett. Sen när jag 2 sekunder senare går in för att boka en biljett till, ja då har det hänt lite grejer med priset. Det hade hänt fem gånger högre biljettpris. Men det är inte hela världen! Jag är bara glad att det är bokat. Skönt att allt ordnar sig nu efter alla tidigare ändringar som har pågått sen i våras.

Ska bli så roligt att åka iväg =)!
Nu ska jag hitta ett fint och mysigt hotell och sedan sätta upp lite trevliga saker som vi kan göra där.

Mitt alldeles egna tryck

Under WOW festivalen fanns JC på området med ett eget tält. De hade en grej som jag gillade riktigt mycket. Man kunde välja egen text och få den tryckt på en t-shirt eller linne. Så kunde man välja var på tröjan trycket skulle sitta, uppe/nere, fram/bak, sidan osv.

Kön till tältet var för det mesta ganska lång. Jag och älsklingen stog och köade precis innan Broder daniels konsert i fredags. Tog oss säkert 50 minuter att komma fram. De hade precis haft strömavbrott. Det var nog mest bra för flera framför oss lämnade kön. Jag hade så många idéer på vad jag skulle vilja ha för text, men ju närmare fram vi kom desto mer stress började jag känna inför valet. Man vill ju inte välja fel och sedan ångra sig. Men precis innan jag kom fram så slog det mig. Brorsan har ett jättegulligt smeknamn på mig. DET skulle jag ju självklart ha! När jag kom fram så blev jag lite besviken för de hade bara tjejtröjor kvar i storlek small och de var riktigt små. Men jag tog den ändå. Nu har jag en utmaning, att sy om den litt en lite större variant. Har lite idéer om hur det skall göras. Men jag ska inte börja med det förrän nästa vecka.



Dagens låt






Britney Spears // Radar

Way out west 2008

Nu är Way out west slut för i år. Jag och älsklingen var där både på fredagen och lördagen. Vädret lyckades vara rätt okej, inte så mycket regn.
Det var lite blandat, stundvis toppen och stundvis lite trist.
Några av artisterna gillade jag riktigt mycket. Adam Tensta var nice, NERD var ösiga, Kellis var snyggast och coolast, Looptroop rockers var bra och Flaming lips var grymma! Petter hade en klubbspelning också men den såg jag inte.

Kommer kanske lite bilder snart.





Rosa, lila och cerise.

Det här är den finaste ringen jag har sett på länge. Helt underbar. Finns bla på NK details. Men priset anges ingenstanns så jag får anta att den inte är så billig...


Montera själv-boken

Snart kommer den nya IKEA-katalogen ut. Jag längtar!Katalogomslag









Grym tv-kväll

Igår kväll var en riktigt grym tv-kväll. Från kl 21:00-00:00. Först två avsnitt med project runway på raken och därefter två avsnitt av sex and the city på raken. Kan det bli bättre...? Jag tror faktiskt inte det.

 



Matdags

Nu blir det sen lunch för mig och älsklingen på Egg & Milk.

 

En brunchtallrik kostar 80 kronor. Då får du välja en bagel, en äggrätt, yoghurt eller fruktsallad och the eller kaffe. Sedan kan du komplettera med vilka rätter du vill, tex pannkakor med lönnsirap.

Efter maten skall vi in till stan och hämta ut våra armband till Way out west.

Dagens låt



Crossfire // Lady

De ringde....


Jag fick jobbet! Woho!

Dagens låt



BWO // Barcelona

Jag har fyndat


Jag använder flera produkter ur apotekets sortiment, bla ACO. Tycker de är bra och sen testas de kontinuerligt och har ganska bra ingredienser. Så det gillar jag. Var förbi apoteket här om dagen och skulle köpa värktabletter och fick då se att de hade 50% rabatt på alla ACO produkter för att de skulle byta utseendet på förpackningen. Väldigt nice. Allt det jag behöve fylla på fanns plötsligt till halva priset. Hudkräm, ansiktsvatten, makeupremover, rubbet!





Nu är det nära

Väntar fortfarande på svar om jobbet. Vet att de ringde och pratade med min ena referens igår. Håller tummarna!

Nytt i garderoben


Jag har varit på jakt efter ett par svarta byxor ganska länge nu. Det är svårare än man kan tro. Men igår hittade jag till slut ett par på H&M. Hade kommit in lite nya höstkläder och dessa var bland dem. Bra pris också, 298kr.
De finns i beige också om man hellre skulle vilja ha det.



























Mitt i veckan

Igår träffade vi mäklaren. Det gick bra tycker jag. Vi fick den informationen vi behövde.
Senare under dagen hade vi en liten visning. Den gick också bra. Sen var vi själva på en visning senare på kvällen. Lägenheten var inte i fullt så okej skick som vi hade trott utifrån de bilderna vi hade fått se innan visningen. Den var okej, men absolut inte mer än så. . Kommer mer om det i nästa vecka.

Imorse fick vi besök av två vilda getingar i köket samtidigt som vi försökte göra frukost. De flög runt överallt och var allmänt jobbiga vilket getingar alltid är, usch! Men älsklingen ordnade det.

Snart är det dags för Way out west. Det hela sätter igång på fredag. Men redan torsdag kväll kommer det vara några klubbspelningar. Jag och älsklingen ska kanske gå och se Petter. Inte helt säkert än, med tanke på att han spelar ganska sent.

Nu ska jag städa hemma, ser ut som hej kom och hjälp mig! Hemskt, man vet knappt var man ska börja. Men nu har jag gjort en lista. Diska, gå ner och källsortera sopor, slänga alla gamla tidningar och reklam, dammsuga.... Sen ser det nog bra ut. Blir lätt ett stökigare intryck på en sån här liten yta. Krävs inte mycket för att det ska se ut som en mindre katastrof.

Dagens låt

 


Rihanna // Disturbia

Titta här, titta där..



Imorgon blir det fullt upp.


Först ska jag tvätta på förmiddagen. Har bokat tvättstugan på morgonen. Sedan skall vi iväg till älsklingen och träffa mäklaren som kommer strax efter lunch. Efter det har vi ett par timmar på oss innan det är visning och därefter skall vi själva troligtvis på visning på kvällen. Så det blir fullt upp. Och spännande är det nu!






På väg åt rätt håll




Igår var jag och tränade bodyjam. Hälsenan börjar kännas lite bättre men den gör fortfarande ont. Ska bli skönt att bli av med värken. Ser ju ut att gå åt rätt håll nu iaf.



Var ju väldigt varmt igår med. Härligt men blir ju extra jobbigt när man ska träna i värmen. Väl hemma efter träningen gjorde jag och älsklingen goa BLT. Mmm så gott och underskattat med matiga mackor!


                                                                                                                                                              Får se till att dricka ordentligt med vatten nu när det är så varmt.


Nu är det förändringar

Nu är det mycket nytt på gång här. Helt plötsligt och oväntat. Kanske blir en ny gemensam lägenhet för mig och älsklingen snart. Får se hur det blir efter visningen nästa vecka och vad mäklaren säger. Sen ser det ut att bli ett nytt jobb för mig om ungefär en månad. Så var det inte riktigt tänkt att bli. Jag skulle egentligen plugga lite till hösten. Men ibland får man vara lite flexibel och anpassa sig efter förutsättningarna. Får besked om jobbet nästa vecka. Håller tummarna för det är ett riktigt bra jobb som jag inte ens trodde att jag hade möjlighet att få. Men jag var på intervju i tisdags och de jag träffade verkade gilla mig väldigt mycket från första början så det bådar ju gott.

I eftermiddag ska jag och älsklingen till Gunnebo slott. Ska bli så mysigt. Filt, picknickkorg, saft, kaffe, bok och mys.

RSS 2.0