Rosa nyanser


Här om dagen fyllde jag på med nya färgglada nagellack. Jag köpte bland annat det här rosa lacket "lovie dovie" från Essie. De andra lacken var även de i härliga och söta pastellfärger. Jag tycker att dessa färgerna passar som bäst under våren och sommaren. Men de är också en höjdare under en vintersemester till solen.  



Lacket som jag provar först är:


Årets majblomma


Nu har årets majblommor börjat säljas. Jag såg de första små försäljarna på stan igår under min promenad. Jag brukar köpa blomman varje år. Årets blomma är väldigt söt och jag är jättesugen på att inhandla en.
Jag får se till att ha kontanter på mig nästa gång jag går en sväng på stan.

Lättare att hitta Majblommor i asfaltsdjungeln i år


Laddar batterierna


Det är så härligt väder ute idag! Måste dela med mig av en glimt från min promenad runt stan.




Det som ger energi



Jag kan inte få nog av de soliga vårdagarna! De är så oerhört mycket mer inspirerande än grå höst- och vinterdagar. Ibland undrar jag verkligen varför man egentligen bor så här nordligt. Dålig idé i min mening.

Men just nu ska jag inte klaga för det är strålande sol ute även idag. Underbart! Men jag blir sittande hemma ett tag till med hemtentan som måste skrivas. Jag hade tänkt ge mig själv en ledig tv-kväll ikväll utan dåligt-hemtenta-samvete.

Sol och ljus är oerhört uppiggande. Likaså det färgglada tulpanerna som har en given plats hemma hela våren. Dessa gula med röda ränder är väldigt charmiga och fina. Likaså de rosa!








Bland de små odlingslådorna växer det för fullt. Det går olika fort för plantorna. Just nu ligger luktärten bäst till. Jag har redan nu inhandlat en fin spalje där luktärten ska få klättra på balkongen så fort den blir större och de nattliga minusgraderna är förbi.







Sol och färger - en energiboost!











Jag rensade kameran på nytagna bilder här om dagen. Det är många härliga bilder som tagits i det härliga vårvädret de senaste veckorna. Och alla fina blommor, färger och blad som håller på att slå ut!
Och våffeldagen var en riktig höjdare :)!






Sötsaker i en ask eller kanske i en strut?





En ask med godsaker

Istället för ett påskägg kan man ge bort en ask eller strut med godsaker. Vi är båda pralinälskare här hemma så det blir lite praliner emellanåt. Den senaste asken köptes på Steinbrenner och Nyberg. De var över förväntan goda. De vita pralinerna innehöll en annanaskräm och de var riktigt goda. Men vi hittade också några andra nya favoriter. Bland annat de med salt och pistage var väldigt goda.



Här om veckan när jag var bortbjuden hade jag med mig en strut med praliner till värdinnan. Åre choklad gör väldigt goda praliner. Och de ger sina förpackningar nytt utseende med nytt papper för varje säsong vilket gör det extra roligt och fint. Vi besökte Åre chokladfabrik för ett år sedan. Det var svårt att inte köpa med sig alldeles för mycket kan jag lova!



Sånt man kan slösa bort en lördag på








I helgen satt jag och skrev högskoleprovet. Över lunchen kom älsklingen förbi och gjorde mig sällskap. Det var väldigt mysigt. Vi hann till och med ta en kaffe i solen. Det var dock inte så varmt som man hade kunnat önska. Det blåste riktigt kallt, men vi hittade en solig fläck i lä där vi kunde mysa. Lunchen måste nog ha varit höjdpnkten, för i övrigt tyckte jag att timmarna på högskoleprovet var mest tröttsamma. Min förkylning var tillbaka rejält och jag kände mig trött och hängig. Och det känns något omotiverande när man i efterhand får veta att högskoleverkets miss gjorde att man kunde tappa fyra ganska dyrbara påäng på grund av deras läcka. För min del blev det just fyra poäng som jag faktiskt hade rätt på. Man undrar ju lite hur många som kände till läckan på flashback?

Efter provet var jag iväg och träffade några kompisar och kvällen blev desto bättre. Vi lagade mat tillsammans och umgick tills sent på småtimmarna. Det blev en riktigt lång dag för min del och när det väl var dags att sova så gick det nästan inte eftersom jag var så uppskruvad.

Den här veckan blir en kort vecka med få skoldagar. Det är bra eftersom jag har så mycket som behöver betas av.





RSS 2.0