Bättre sent än aldrig!




Jag vet, jag är så sen med detta så det känns som jag kommer från stenåldern. Jag har lyckats leva utan att använda skype en enda gång i mitt liv hittills. Det har helt enkelt inte funnits något behov. Men idag har jag fixat ett konto, laddat ner och provat. Kul grej!



Kaffe som motivation





Det är en ganska grå, regning och tråkig dag idag. Tur att jag ska sitta inomhus hela dagen och arbeta med min hemtenta. I förmiddags drog jag mig lite grann för att börja men nu rullar det på ganska bra.
Jag hade en tanke om att ge mig själv en belöning när jag är klar med hemtentan om några timmar. Kanske ta mig ner på stan och köpa en jullatte på espressohouse. En väldigt god och kryddig latte som jag blev blev väldigt förtjust i här om dagen när jag och älsklingen tog en fika på stan. 

Men så tänker jag att det är inget vidare roligt att gå ut i ösregn för en latte... Så det återstår att se hur det blir med det, hänger på hur mycket det regnar. Annars får jag hitta på något annat trevligt att belöna mig med :)!



 

Snygg förvaring




Det bästa man kan göra av en vägg som denna är att platsbygga bokhyllor. En jättebra idé!

Det är något som jag gärna skulle ha i ett rum. Böcker ger en personlig och mysig känsla.




Bilder Svensk fastighetsförmedling


LCHF- träning och uppdatering

Ikväll har jag och älsklingen varit iväg och tränat. Under de två veckorna har jag inte haft ett enda hårt träningspass. Så jag har egentligen inte vetat hur lchf och hård träning fungerar ihop. Jag hade hört och läst att det kunde vara jobbigare att träna utan kolhydrater. Så jag var lite inställd på att det eventuellt skulle bli tuffare än vanligt. Kände mig lite hängig också så såg fram emot träningen mindre än vanligt. Men jag blev väldigt förvånad. Antingen hade jag extremt bra dagsform eller så är det inga problem att äta en kolhydratfri kost och träna. Ska bli spännande att se hur det blir med träningen under kommande pass. Nu har det gått två veckor sedan jag började med lchf och jag utlovade viktuppdateringar på måndagarna. Hittills -2.5kg

Naturens färgskala


I denna lägenheten har de fått med en härlig färgskala utöver det dominerande vita. Att det är vitt gör det luftigt och färgerna ger en avslappnad känsla. För min del hade det kunnat vara lite mer färg. Men det är snyggt och jag gillar det.

Allt nymålat i brutet vitt

Sällskapsrummen i fil

Grönt - Grått - Brunt - Vitt - Silver


Bilder Länsförsäkringar

Helgens godaste...






I helgen ville vi unna oss något gott och det fick bli något som funkar med min LCHF-kost. En snabb sökning på nätet gav oss ett recept på en supersmarrig chokladmousse! Den fixade älsklingen i lördags. Den mastiga smaken gjorde att det räckte med en liten portion var.



Första advent är redan här...


Julmys på riktigt...



Idag har jag och älsklingen tagit fram en några julmysiga saker som nu står i våra fönster. Som riktiga jul-lovers blir vi riktigt glada över att det nu äntligen är dags! Utanför fönstret stormar det ordentligt. Desto större anledning att mysa ner sig med filt i soffan framför PanAm.



Om man ändå kunde kombinera...



Idag har vi varit på en lägenhetsvisning. Blir en sådan emellanåt. Just nu håller vi ögonen öppna efter en trevlig större bostad. Men det är ingen brådska, än så länge har vi det bra där vi bor. Och än så länge har ingen riktig drömlägenhet som har allt dykt upp. Så vi väntar...

Tänk om man kunde ta det man gillar i olika lägenheter och slänga ihop till en enda perfekt bostad?



































Bilder lånade från Alvhem



Ute i god tid


 Den här söta jackan klickade jag hem direkt när jag såg den, kommer bli så fin till våren!

Tyckte om att den har en söt volangkant vid kragen.













Den fina blå




Den är så fin den här klänningen!

Jag hittade den här sockersöta klänningen på nätet och försökte klicka hem den. Då var den plötsligt slut. Men nu verkar den ligga uppe igen, så jag gör ett nytt försök :)!






Ibland måste man lyssna




Idag har varit en skön dag. Jag spenderade tre timmar hos frisören. Jag var hos en ny frisör och var sådär halvnöjd efteråt. Anledningen var att hon körde på vad hon själv tyckte och inte det som jag hade sagt. Lite tråkigt när man inte känner sig helt nöjd. Jag hade flera gånger sagt att jag inte ville klippa mycket på längden och visat hur mycket, samma sak med att klippa upp och tunna ur. Nu har jag visserligen en snygg klippning, men betydligt kortare och tunnare än vad jag ville ha. Det växer ju ut, men det tar ju ett tag...
Slingorna blev inte heller helt klockrena.... och priset skyhögt! 1900kr var rekord för min del. Tur jag hade med mig en rabatt som drog ner priset till hälften, vilket jag också tyckte var mycket för det resultatet.

Jag är en vanemänniska och gillar att göra saker som känns bekanta. Men ibland är det bra att prova nya saker. Så jag utmanar mig själv emellanåt. Senast jag provade en ny frisör så gick det fantastiskt bra, jag fick en riktigt riktigt bra klippning. Så det får man ta, ibland blir det bra och ibland mindre bra. Det som egentligen var sämst med det hela idag var att hon inte lyssnade på vad jag sa.



En liten bit av H&M/Versace på väg




Nu har jag plockat hem den på nätet


och den...

och den...

och denna också...


 så får vi se vilken jag väljer...

Höjdpunkterna i Versace/H&M-kollektionen



Om jag själv ska plocka ut godbitarna ur H&M´s designersamarbete mer varsace så skulle jag lägga vantarna på dessa :




Först favoriten






























Shoppa små plagg




Jag har klickat hem ett gäng strandplagg och bikinis som skall provas. Det är lite småklurigt när man handlar på nätet. Det kan bli hur bra eller hur dåligt som helst med storlekar och passform. Men jag chansar och skickar tillbaka det som inte passar.

Tycker att dessa modellerna och färgerna var väldigt charmiga. Extra plus för att allt var på rea.
Färgerna på bilderna skiljer sig lite. Men vad jag har förstått ska varje set vara i samma färger, såklart :). 















 


Den utlovade LCHF-uppdateringen!







Nu har det gått en vecka sedan jag gick över till LCHF-kost. I början visste jag inte riktigt hur det skulle gå, om jag skulle gilla maten och må bra av den. Der är trots allt en stor omställning för en carb-lover som jag.

Men en vecka senare kan jag bara säga att det har gått jättebra! I början, de 2-3 första dagarna, var det småjobbigt, men nu rullar det på utan problem.



Så det som är spännande, vad hände med vikten?
Måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet med tanke på att jag har fuskat med träningen den gångna veckan. Den här veckan ska det bli mer av den varan.

Vecka 1: -1,8kg

Om inget annat, bra för motivationen!



Ordna tiden



Ny vecka, nya planer. Just nu sitter jag med planeringen av denna veckan. Ska styra upp min tid så jag får mycket gjort och ändå hinner med roliga saker. Till min hjälp har jag ett veckoschema och färgglada pennor. En färg för varje aktivitet så blir det tydligare när jag är ledig, tränar, pluggar och jobbar.





Follow and learn!




Här kommer några instruktionsvideos på fina håruppsättningar!


 Jag hittade massvis med klipp från denna tjejen som kan massvis med urfina uppsättningar. Hon löser de flesta på några minuter, så med lite träning kanske man själv kan fixa det på under 10 minuter. Den största skillnaden är att mitt hår är rejält tjockt och långt så vissa uppsättningar kanske inte fungerar av den anledningen. Men underbar inspiration!

















Donut i håret!





Bra hårtips för snabba och snygga håruppsättningar är alltid lika välkomna. Tittade på en blogg där det fanns ett väldigt bra tips som måste testas snarast! En extra strumpa och strumpbyxa har man alltid hemma så det ska nog gå att fixa snart.

Kolla in hela instruktionen här!

Hittade några bilder på några fina uppsättningar på den här bloggen.


Och ikväll har jag dessutom beställt en egen hårfixar-mojäng










Jukmarknadsmys!



Idag var jag och älsklingen iväg på den årliga julmarknaden på Tjolöholms slott. En väldigt trevlig tradition i vår lilla familj. Vi får alltid med oss några av våra favoriter från alla utställare. Det brukar bli marsipan, praliner, fudge, senap och marmelad med mera. Förra året köpte vi en jättestor tomte i stil med de som finns med på bild lite längre ner.

 Nyheten för i år var ett tunnt knäckebröd och honung smaksatt med julkryddor och lime/kanel. Väldigt spännande smaker!

Sist men inte minst fick vi med oss lite härlig julkänsla :)!



När det gäller så...


Jag satt och småsktrattade för mig själv när jag såg denna bilden i GP´n från gårdagens release av designersamarbetet med Versace



Det är nästan så att det är värt att ta sina pengar, sin energi och sin tid och köpa ett orgnalplagg från Versace istället, verkar mycket enklare!



Julig dryck




Julmyset är inte långt bort nu. Snart är det också 1:a advent och då är det mysigt med lite glögg och pepparkaka. Blir nog inte så mycket pepparkaka för min del i år, men lite glögg vill jag smaka på. Inom lchf finns det utrymme för vin, dock helst de torra varianterna. Glögg är ju väldigt sött, så det räknas säkert inte dit. Men jag kommer småfuska med någon liten kopp ändå. Får plocka bort russinen och bara ta lite mandlar så kommer det gå bra ändå.

Visar sig finnas betydligt mer juliga drycker än just glögg.





Xide Winter - smak av tangelo/ginger



Briska äpple och kanel




Och såklart min julfavorit- Blossas glögg, i år med smak av kaffe!



LCHF dag 4



Nu har jag ätit lchf i fyra dagar. Måste säga att jag tycker att det fungerar förvånansvärt bra. Det går åt rätt håll, från att från början varit mestadels okej och ibland jobbigt till att det är avsevärt enklare idag. Idag har jag ätit två mål mat och ingen panik alls. Ska snart ta en lättare kvällsmat och det är allt för idag. Är själv förvånad över att jag är helt ointresserad av vår välfyllda godis- och chokladlåda...

Dagens middag bestog av lchf-köttbullar, gräddsås, blomkålsmos och pizzasallad. Receptet på köttbullarna hämtade jag här!



Snygga till snabbt och enkelt





Det är inte alltid det är aktuellt med stora renoveringar hemma. Kanske har man inte tänkt bo kvar länge, kanske är det en hyresrätt där det inte går/ej är lönt eller så har man andra prioriteringar. Hur som helst är det ändå roligt att göra det både snyggt och personligt med lite enkla medel.

Här kommer en länk till en sida med massvis med roliga tips! Kanske blir lite nytt i vårt badrum framöver, vi får se. Men kolla in det här!



Idag och till våren



Idag släpps H&M´s nya designerkollektion och den tycks vara extremt populär med tanke på att det inte ens går att komma in på hemsida. Lite förvånad är jag för jag trodde nämligen att intresset skulle dämpas av att halva kollektionen ser helt crazy och oanvändbar ut. Men men. Jag hade tänkt att gå in och se hur det har gått men det går än så länge inte.


Om vi tittar längre fram, till våren, så kan man redan nu tjuvkika på H&M´s vårmode.







Inte helt enkelt- men satsar fullt ut!



LCHF-menyn rullar på här hemma


 Igår startade jag min 60-dagars LCHF-testperiod. Förutsatt att jag mår bra så ska jag alltså köra en strikt lchf-kost i två månader. Därefter blir det utvärderingsdags och jag kommer ta ställning till om jag vill fortsätta eller inte. Men det vet jag inte något om i dagsläget. Får helt enkelt hänga på och se hur det artar sig. Jag hade till en början tänkt mig 100 dagar som en början. Men det är bättre att ta små steg nu i början. Det blir mer överskådligt och efter 2 månader kan man säga ganska mycket om hur det varit.

Visar sig nu i början inte vara helt enkelt att äta så fet mat märker jag. Det är ju rejält mycket mer fett än vad jag är van vid och det gör att jag emellanåt blir illamående. Jag får hoppas att det går över snart när man vant sig.
Men jag är glad över att maten i övrigt är så välsmakande! Enda problemet så här långt är att hitta vad som är rätt mängd kcal och fett för just mig. Jag har nog legat något lågt så höjer tills vidare på fettet.

Tänkte ha en uppdatering veckovis här på bloggen om framstegen och viktminskning. Så håll utkik på måndag!


I år blir julen väldigt annorlunda vad det gäller maten. LCHF tillåter mycket mat, men inte allt. Vad jag saknar mest...? Jag saknar redan pepparkakorna, som jag älskar! Men det ska vi inte tänka på nu :). Numera kan man ju köpa pepparkakor året runt så det blir inga problem att få tag på dem om jag blir sugen till våren.
Finns ju egentligen ingen anledning att vänta, den bästa tiden att köra är ju nu.



Stilrent och snyggt


Just nu är jag inne i en period där jag tittar på och funderar mycket kring inredning. Söker lite inspiration nästan varje dag. Har tänkt skapa mig en mood-board för att samla alla intryck och idéer. Tänker att det borde underlätta att få ihop den helhet som jag söker. När man satsar stort så vill jag vara inne på rätt spår från början :)!












Under ytan



Nu är det måndag igen och jag kan konstatera att det har varit en skön helg som dessutom gick riktigt fort. I lördags blev vi bjudna på en stor härlig middag hos älsklingens föräldrar. Sedan blev det slappande framför brasan. Alltid lika mysigt och sövande.

Förra veckan testkörde jag lchf menyn lite. Nu är tanken att från och med idag köra ren lchf. Vi får se hur detta kommer gå!

Idag ska jag hämta ut framkallade foton från vår undervattens-engångskamera. Den var med på Aruba och blev sedan bortglömd i bokhyllan. Nu får vi se om det blev några fina bilder på färgglada fiskar och oss.



Att hitta hem



Att hitta hem i all inredning kan vara svårt. Att sätta fingret på vad man gillar och inte bli distraherad av allt utbud och alla trender kan vara lite svårt ibland.

Jag gillar ljust och vitt, det är det centrala. Men sen sedan finns det ju vitt-modernt, vitt-lantligt, vitt-havsinspirerat osv i all evighet. Jag gillar nog helt enkelt inte när det blir allt för rörigt även om det såklart fortfarande ska vara personligt.


Sitter och nätshoppar inredning nämligen, det är då dessa frågorna blir extra aktuella.


Här kommer några rum som jag gillar:







Innan man bestämmer sig kan det dröja...



Jag har funderat och funderat. Sedan lagt saken åt sidan för att inom kort åter ta fram tanken och granska den på nytt. Så har det varit några månader nu. Ibland kan det helt enkelt vara svårt att bestämma sig. Även när det gäller ganska små saker, som det här ju egentligen är. Problemet i det hela är att jag vill känna till konsekvenserna innan jag börjar, inte se efterhand. Besvikelse är ju inget man strävar efter.

Vad handlar saken om? Jo mat, såklart :). En stor matälskare som jag tycker det är en känslig punkt när det ska ändras för mycket. Jag har både ett matlagningsintresse och ett rent ät-intresse. En av höjdpunkterna på en resa för mig är att smaka på ny mat. Jag inser att jag skiljer mig lite från den stora massan på den pukten. En blandning av vanor, kontroll och kärlek till mat gör mig till en person som inte gärna ändrar på vad jag äter. Och sedan är det friheten. Man vill ju ha friheten att äta alla typer av råvaror och rätter. Begränsningar suger. Det är därför som jag aldrig skulle klara av en vegetarisk kost. Jo, jag har provat, ingen höjdare.

När jag hörde talas om LCHF i början, så måste jag erkänna att jag tyckte att det lät fullkommligt galet!
Men med tiden har jag läst och funderat, pratat med lite olika folk som kan mer än jag om lchf-kost, läst på om lite av den nya forskningen som finns. Sedan tog jag hem 4-5 LCHF-kokböcker. För jag tänkte att jag måste se vad detta innebär i praktiken. Nu när det har funderats över har jag idag ätit min första LCHF-lunch.
Återstår att se hur detta kommer gå!





Mer och bättre



Idag har jag varit på en kurs!


Emellanåt försöker jag boka in mig på nya spännande saker. Ibland kan det också bli lite utmanande eller småläskiga saker. Allt för att utvecklas, lära mig mer och uppleva saker.

Så nu var det dags igen. Jag hade mest sett fram emot den här kursen i personlig utveckling, som det blev den här gången. Men jag anade att det skulle innebära lite hemläxor också. Den ambitiösa delen av mig är väldigt flitig i sammanhang som dessa. Så det blir till att göra alla uppgifter noggrannt!

Redan idag har jag lärt mig massor och det har varit riktigt roligt och spännande information.



Att få till ruffset



Jag tycker nästan att man aldrig kan få för många tips när det gäller håruppsättningar. Man kan ju variera sig enormt mycket. Samtidigt som man gärna faller in i ett mönster och alternerar mellan 3-4 uppsättningar.

Särskilt rubriker om förslag på frisyrer när man har jäkligt kort om tid eller har en kass hårdag lockar mig.

Här kommer en länk till en sån mini-guide från Damernas värld. I detta fallet gillade jag förslag 2 samt 3 riktigt mycket. Måste införskaffa en såndär hårmunk som omnämns.

Check it!

 



Tänk marinblå



Jag tycker att det är jätteroligt med svensk mode. Därför köper jag en del svenska märken för att också stödja de företagen.

Min senaste favorit är Holtebrook. Många känner igen deras vita tröjor med röda och blå ränder.

Men jag fastnade för denna, fast marinblå. Hittade ingen bild på den blå. Hur fin  som helst och fantastiskt bra kvalitet. Kommer bli en riktig höjdare i vardagsgarderoben nu i vinter.



En tidig höstmorgon...


Så här såg det ut i morse...


En härlig höstmorgon!


Jag kan inte riktigt få nog av dessa härliga höstdagar. Än så länge har det inte blivit kallt så det är lite svårt att tänka sig att det är 6 veckor kvar till jul!!

Man får passa på så länge det är så här fint!



Ordning&Reda vs Bookbinders

I lördags var jag och älsklingen på stan och stannade förbi Bookbinders. Jag har alltid gillat deras produkter. Till bröllopet hade vi deras ursnygga kuvert i chokladbrunt till inbjudningskorten.

I vanliga fall brukar jag älska (och köpa) kalendrarna från Ordning & Reda. Men nu kan det bli så att det blir en kalender från Bookbinders 2012. De var riktigt riktigt snygga och praktiska!





Fanns även lite annat roligt...



Och ett litet tips!

Jag tror att det finns en möjlighet att få ett eget tryck på boken man köper, direkt butiken. Jätterolig idé om man vill ge bort en personlig present eller göra en personlig gästbok till bröllopet eller liknande. Jag ska undersöka detta närmare. Vet ännu inte om det kostar ngt extra...


Bilder från Bookbinders



Söndagspromenad


Under eftermiddagen idag tog jag och lilla mamma en promenad. Det var härligt väder!

Vi var inne i stan en kort stund också och köpte en snygg lampa. Sedan begav jag mig hemåt för att laga en söndagsmiddag.











En lördag som den borde vara




Idag hade jag och älsklingen bokat in oss på en amerikansk brunch. Det var himla gott och trevligt :)!

Efter det tog vi en sväng på stan.

Vi kollade runt i några buriker snabbt och pratade lite med resebyrån innan vi gav oss ut på en liten höstpromenad.

Härligt!








Kvällen har spenderats delvis framför tv´n. Nu ska jag sätta mig och plugga lite.





Alla var där


... Och jag var där. Inte tänkte jag på att det är höstlov i stan. Då åker tydligen alla amåbarnsfamiljer till IKEA. Men trots det och evigt långa köer så fick jag några fina saker inhandlade. Bland annat lite förvaring, en ny lampa och fina ramar.



Jag hittade ett lugnt hörn och passade på att slappna av en stund





En bra start på dagen!



En tidig torsdagsmorgon i slottsskogen. Mysigt var det!

Och fort gick det, därav något suddiga bilder...












Tydligen kom vi med i Aftonbladet...







Jag hade ingen aning om att jag och älsklingen var med i Aftonbladet i våras....



Jag slogs lite av tanken; Det är så det känns att vara känd? Man bläddrar i en tidning och ser sig själv...

Jag har nog en ganska ovanlig inställning till uppmärksamhet av mig som person. Till skillnad från den uppmärksamheten som folks tycks söka nu för tiden, söker jag motsatsen. Jag är en av dem som verkligen menar att jag vill vara privat. Skulle mina författardrömmar någon gång slå in så skulle jag bli en av dem svåraste personerna att få tag på för media. Jag har helt enkelt inte intresse av att synas som person.Ju mer anonym jag är som person, desto bättre. Jag har svårt att förstå folk som gillar att andra människor känner igen dem på stan, fotar dem och kommer fram och pratar.
 Däremot kan det vara kul att visa upp saker man skapat, och sedan gömmma sig bakom dem. Det kan jag tänka mig. 

Men så tänker man, att vad är oddsen att man ska springa på en reporter från Sverige på sin bröllopsresa på en pytteliten ö i karibien?

Vi såg deras reporter på hotellet som vi bodde på. Vi höll oss lite på avstånd så vi skulle slippa bli intervjuade. När vi satt och åt vår romantiska strandmiddag hade vi lite underhållning i form av deras fotograf som fotade en av tjejerna som jobbade där samtidigt som solen gick ner över Eagle beach.. En blyg tjej med en urhäftig frisyr och härlig personlighet. Undrar varför de bilderna inte kom med?

Tydligen fotade de även oss...



Stress & relax


 Jag har haft hemtenta idag...
Lite stressigt eftersom jag hade massagetid bokad under eftermiddagen. Så jag jobbade snabbt och effektivt och stack sedan snabbt iväg på massage. Gäller att försöka att inte bli alltför stressad i allt som ska göras. Inte så roligt att komma helt uppstressad till massagen.

Nu när jag är helt avslappnad efter massagen blir det mer lite nervarvning med örtte i soffan





Snabblunch med älsklingen


 Dagens lunch-smarrig pizza!


Älsklingen var förbi hemma och lunchade med mig snabbt innan ett möte. Vi tog med oss varsin pizza. 

Nu ska jag skriva hemtenta. Önska mig lycka till!



Så här ser centrala Göteborg ut 1nov







Nu går vi in i den sista höstmånaden för detta året.

En liten sväng på stan under förmiddagen visar att det blir allt kalare på träden. Men fortfarande kan man se lite härliga höstfärger.

Solen är inte på plats idag, men det är ganska varmt ändå för att vara novemer, ca 13 grader.

















Smile!




Morgonens besök hos tandhygienisten gick finfint. Jag passerade kontrollen utan hål eller andra jobbiga överraskningar!



RSS 2.0