Baka tårtan dagen innan!
Tårtor smakar ofta bättre dagen efter att man gjort dem. Det hade jag med mig i minnet och bakade därför dagens tårta igår. Den blir inte bara godare, man får även mer tid över den dagen som gästerna kommer.
Den här gången bestämde jag mig för att göra tårtan helt från scratch! Inget fusk med köpta bottnar och färdig vaniljsås!
Jag bakade med ett recept som jag inte hade använt tidigare och det är alltid lite nervöst. Men det var ingen fara, för tårtbottnen blev perfekt.
När jag inte längre oroade mig över hur det skulle gå för min tårtbotten i ugnen fick jag annat att tänka på. Nämligen att lyckas skära den i tre lika stora och jämna fina delar. Det gick också bra.
Första skivan fick ett lagen av min egna jordgubbssylt. Den är väldigt god och innehåller ganska lite socker eftersom den är så söt i sig. Jordgubbssylt är halva sanningen för den innehåller även smultron och smulgubbar!
Vaniljkrämen var både supergod och superenkel. Prickig blev den av vaniljstången.
Och ett lager färska jordgubbar på vaniljkrämen...
Mina små krukor med kryddor på balkongen börjar ge avkastning. De små söta citronmelissbladen har hunnit bli lagom stora för att dekorera bakverk med. Det både smakar och ser gott ut med de små bladen!
Jag är så nöjd med tårtan!
Guuu så god den såg ut!